Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fűtőmester Attila

50 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Saunier Duval szakemberei küldtek pár tippet arra, hogy lehet a leggyakoribb hibajelenségeket szerelő kihívása nélkül, otthon megoldani. Így segítik a koronavírus terjedésének akadályozását, így ezeket a tippeket természetesen én is közzéteszem. A Covid-19 járvány miatti vészhelyzetben fontos,…..
A klímaszezon közepén járunk. Ilyen melegben mindenki gyorsan le akarja hűteni a lakását. Összegyűjtöttem 3+1 tippet arról, hogy miként lehet a lehető legokosabban programozni a klímánkat, hogy energiát is spóroljunk közben! Lássuk mik ezek! 1. Ne hűtsük túl a helységet!Élettani és energiatakarékos…..
Sok kérdés és információ kering az interneten a fotovoltaikus rendszerekről, amik nem mindig pontosak. Utánanéztem a valóságnak ezekkel kapcsolatban - remélem mindenki számára hasznos válaszokat találtam. A fotovoltaikus rendszerek a nap energiáját hasznosítják áramtermelésre. Ilyen rendszerek…..
Sokan vélik úgy, hogy a napkollektoros rendszerek telepítése és a napenergia otthoni felhasználása melegvíz előállítására sok hátránnyal jár. „Nem elég gazdaságos”, „keveset süt a nap nálunk”, „több energiát és anyagi erőforrást emészt fel a felszerelése, mint amennyit majd termel” - szokták…..
A tél közeledtével sokakban felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet alacsonyabb kiadások mellett hatékonyabban fűteni a lakást. Megoldásként felmerülhet a hazánkban eddig nem túl elterjedt klímás fűtés alternatívája.   Klímás fűtés Sokan nem tudják, hogy egy klímával nem csak hűteni, hanem a hideg…..
Először voltam olyan rendezvényen, ahol szakemberek nem csak meséltek a hőszivattyúk előnyeiről, hanem meg is lehetett nézni ennek a környezetbarát fűtési rendszernek a működését, megfoghattam a rendszer egyes elemeit, és persze kérdezhettünk is a szakértőktől. Szerencsés helyzetben voltunk, mert a…..
Az ablakos szellőztetés sok esetben nem tudja biztosítani a jó minőségű levegőt, ráadásul télen a hideget is beeresztjük, és ezzel energiát pocsékolunk. Márpedig a lakásunkban lévő levegő minősége nagyban összefügg az otthoni komfortérzetünkkel. Egy lakásszellőztető rendszerrel azonban…..
A távfűtéses lakások lakói abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nem kell különösebb előkészületeket tenniük a fűtési szezon előtt. Az egyedi fűtéses otthonoknál más a helyzet – nagyon sok múlhat az előkészületeken és azon, hogy mikor kapcsoljuk be a fűtést otthon.   Mit tegyél meg…..
Fűtéskorszerűsítés alatt a többség a fűtési rendszer teljes kicserélését érti: a régi bojler, a további egységek és a tárolótartály megy a kukába, az új rendszert pedig beszereli a szakember. Ennek ellenére ma már érdemes elgondolkodni a rendszer egyes darabjainak a kicserélésén – főleg akkor, ha…..
A mikroalgák a „zöld aranyként” is ismertek és a kozmetikai üzletek és bioboltok egyik leggyakrabban előforduló termékei közé tartoznak – arról azonban kevesen tudnak, hogy ma már a bioüzemanyagok és a biogázok alapanyagaként is felhasználhatók! 1. A mikroalgákról általánosan A mikroalgák a…..
Sok szó esik manapság a napelemekről, de a működésükről keveset tudunk. Ennek most vége, hisz itt közérthetően elmagyarázom, hogyan működik a napelem, illetve egy komplett „háztartási” napelemes rendszer.  1. A napelemes rendszer alkotóelemei A napelem rendszer első és legfontosabb darabja maga…..
A napelem rendszerek témakörének egyik fontos kérdése az állami és az uniós szabályozás és támogatás – vajon a mostani szabályozások és esetleges támogatások segítik a háztartásokat a napelemek telepítésében és működtetésében, vagy sem? Cikksorozatom második részében ezt a témakört fogom…..
Rengeteget hallhatunk ma a napelemekről, de a többséget csak egy kérdés foglalkoztatja: „Érdemes napelemekbe fektetnem a pénzemet, vagy sem?”. A napelemekről szóló cikksorozatom első részében a napelem választás kérdéskörét fogom körüljárni és megpróbálok választ adni az előbb feltett…..
A tökéletes klíma kiválasztása igencsak emberpróbáló feladat tud lenni bárki számára, főleg mikor már nyakunkon a meleg és egyre égetőbb szükségünk van egy klimatizált szobára az otthonunkban. Cikksorozatom második részében tovább folytatom a klímaválasztás szempontjainak a bemutatását – ma a klíma…..
Nagyon forró napokon vagyunk túl  pedig még csak május van, a nyár java még előttünk áll. Akinek eddig nem jutott eszébe, hogy légkondícionálót kellene otthonra venni, most azok is bizonyára azon törik a fejüket, hogy milyet is vegyenek. A következő néhány posztomban egy mankót szeretnék a kezedbe…..
Na jó, túloztam :) Inkább a mosókonyhában vagy a fürdőszobában lehetnek a hőszivattyúk, szerényen megbújva a legújabb ruhaszárító gépek belsejében. A hőszivattyú technológia népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már ezekben a háztartási gépekben is megjelentek, ráadásul ezek a…..
Október közepe az országos fűtésszezon kezdete. A távfűtéses lakások lakói ekkortól különösebb előkészületek nélkül élvezhetik a radiátorok melegségét, ám akinek egyedi fűtése van, annak érdemes a kazán bekapcsolása előtt néhány dolgot megtennie, sőt, akár még várnia is a fűtés elindításával.   1…..
Olvasd el legújabb bejegyzésem, ha arra vagy kíváncsi, hogy megéri-e okostermosztátot vásárolnod, vagy épp azon kevesek közé tartozol, akik ezzel nem fognak spórolni a fűtésszámlán! Most őszintén leírom, hogy mikor okos választás a smart technológia. Az okostermosztátokat forgalmazó cégek azt…..
Hogy energiatakarékos és kellemesen hűvös lakóteret biztosító klímaberendezésünk legyen, az természetesen a gép kiválasztásával és a helyes beszereléssel kezdődik, de itt nem ér véget. Még a legkiválóbb légkondicionálók is pazarolhatják az áramot, miközben alig hűtik a szobánkat, ha nem okosan…..
Nem bírod a kánikulát, de tartasz a légkondicionálókban megtelepülő kórokozóktól? Esetleg allergiás tüneteid vannak a klíma használatakor? Bizony, lehet a klímaberendezés a gondok forrása, de odafigyeléssel, karbantartással elkerülheted a bajt. Íme a megoldás!   A légkondicionálók alapvetően…..
Nem tudsz aludni az állandó éjszakai orrfolyástól, orrdugulástól? Ez a kérdés ömlik ránk a reklámokból mostanában, és ajánlanak mindenféle csodaszereket, orrsprayket, újabb és újabb módszereket, amivel enyhíthetnénk a pollenallergia sokak által ismert és kellemetlen tüneteit. Miért írok erről a…..
Talán már hallottátok: április közepétől kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitel igényelhető; 115 milliárd forint áll rendelkezésre családi házak, lakások energetikai korszerűsítésére és megújuló energiaforrások alkalmazására. Remek hír, de lássuk, milyen feltételekkel és mire is lehet…..
Mit lehet tenni, ha a régi kazán helyére azért nem tudjuk bekötni az új, energiatakarékos kondenzációs gázkazánt, mert nem alkalmas rá a kémény? Társasházaknál gyakran találkozom ilyen problémával. Vagy túl szűk, rossz állapotú a kémény, vagy olyan drága lenne a földszinti vagy alsóbb emeleti lakás…..
Globális felmelegedés, környezetetszennyezés, energia-pazarlás. Mindannyian ismerjük a problémákat, de hajlamosak vagyunk úgy tenni, mintha nem rajtunk múlna. Hányszor hallom azt az elavult kazánokkal, bojlerekkel, konvektorokkal fűtő klienseimtől, hogy „vennék én modern készüléket, de... és jöttek…..
A hőszivattyú a jövő energiatakarékos és környezetbarát megoldása, ezt már én is megírtam. A Vaillant viszont most előállt egy olyan készülékkel, ami még a jövőnél is futurisztikusabb lehetőségeket kínál: okostelefonról irányítható, könnyedén átválthatjuk a…..