Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emerikusz

19 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve nagyon pörögtem azon, hogy legyen egy magyar kereső megoldás. Egész egyszerűen egészségesebbnek tartom az olyan piacot, ahol szolgáltatások versenyeznek egymással, és nem egy monopol helyzetű cég mondja meg, mi van. Aztán kaptam egy iszonyat nagy pofont azzal, hogy beszoptam…..
[...] data is the next Intel Inside (Tim O'Reilly) Sorozatunk előző részében bemutattuk a többé-kevésbé nyers adatokat kínáló DataMarket-et és az "anyacég"- az Infochimps - felhőszolgáltatásban kínált adatelemzési megoldásait. Mivel nem mindenki szeret maga bajlódni…..
Új év, új hivatalosnak tűnő telefonkönyv. Ezúttal 34 ezer forintot számláznak utólag a benne megjelenteknek: A Telefonkönyv Magyarország kft. elkezdte küldözgetni a cégeknek a 34000 ft-os "számlát" a telefonkönyvben való megjelenésről. A számla formátuma, kialakítása, a…..
Onlinemarketing blog KKV sorozat 2011.08.16 23:02:01
Őszintén azt hittem, jobban állunk. A hazai kis- és közép vállalkozások jelenlétét folyamatosan "tapasztalom" az interneten, hiszen látom a weboldalakat, hirdetéseket. Látom, hogy mozgolódnak, de azt is látom, hogy nagyon sokan tudnak nagyon keveset az online marketing…..
Onlinemarketing blog Számolni kell 2011.07.31 20:21:45
Kétségtelenül a hétvége mémje Jakab Andor írása arról, miért nem ad munkát senkinek. Az írás több szempontból is tanulságos, íme ezek közül kettő.A tartalomhozNekem nincs 12 alkalmazottam, van viszont négy. Igaz, nem egyszerre vettem fel őket, és nem adtam el a lakásomat a…..
Hihetetlen, hogy még mindig vannak, akik azzal szórakoznak, hogy telefonszámokat gyűjtenek adatbázisba, aztán megpróbálják kiszámlázni a "szolgáltatást". Örvendetes hír, hogy a Doc cégét betámadó Magyartelefonkönyv.hu oldalt a jelek szerint már le is lőtte…..
emerikusz 2011.06.02 12:01:54
@mohopasi: Kedves mohopasi! Nincs olyan cégvezető aki a Cylexnek kifizet évi 50 rugót mert a Cylex Tudakozó ingyenes. Ha tudomása van róla, hogy valaki a Cylex nevében kér pénzt kérem jelezze.
Csöndesen szemléltem az elmúlt hónapokban azt a hype-ot, ami a Facebook körül történt. Sőt, sok esetben tevékeny részese is voltam annak, hogy cégek létrehozták saját jelenlétüket, Like-olókat gyűjtöttek, és elkezdtek kommunikálni.Végig az volt az érzésem, hogy túl…..
Pár órája ért véget az első Superseo konferencia, ami nemcsak attól volt különleges és feledhetetlen, hogy hazafelé 8-10 centis hóban kellett lejutni az ország második legnagyobb csúcsáról, Galyatetőről. Persze a behavazott Mátra látványa akkor is megérte volna, ha a…..
Nincs üzlet, a legfrissebb hírek szerint a Google és a Groupon között eredménytelenül értek véget a tárgyalások a keresőóriás tekintélyes nagyságú, 6 milliárd dolláros vételi ajánlatáról. A sztori már hetek óta lázban tartotta a Szilícium-völgyet (pedig a Groupon…..
emerikusz 2010.12.04 19:09:27
Ha igazak a pletykák, akkor a Groupon éves bevétele 2 milliárd dollár. Szerintem ez nem tartható hosszú távon, mert a klónok egyre jobbak lesznek és ugyanakkor tisztességesebbek. Én láttam groupon (ex citydeal.de) szerződést és meg kell mondjam, hogy nem nehéz jobbat ajánlani a cégeknek. Ha a Google is integrál egy megoldást a Placesbe akkor nagy lesz a bukás.

Másrészt ez az egész közösségi vásárlás hisztéria hamarosan (1, max. 2 év) el fog múlni. Nem lehetséges az, hogy mindenki mindig féláron vacsorázzon. Ha az ügyfél nem jön vissza valamikor teljes árért fogyasztani akkor nem éri meg a deal a cégnek. Éspedig nem fog visszajönni ha éppen máshol olcsóbban ehet.

Az egy illúzió, hogy azért éri meg az étteremnek féláron adni mert sokan vásárolnak. Nem lehet mindenhol 50%-os quantity discountot adni. A vállalkozásoknak ez egy reklámköltség, ami amiatt hatékony mert a közösségi hálózatokon villámgyorsan terjed és sok emberhez eljut. Amíg csak a Groupon volt és egy városban csak egy kiemelt ajánlatuk volt addig nagy figyelem irányult az adott szolgáltatásra. Most, hogy jelennek meg a klónok és a Grouponnak is számtalan dealje lesz megosztódik a figyelem és már nem olyan vonzó a vállalkozásoknak. Egyre jobban kell majd nyomulni és az egésznek már már spam jellege lesz.

Ha a Groupon képes lesz leküzdeni ezeket a kihívásokat akkor nagy jövő áll előtte. Én eladtam volna 6 milliárdért.
Az a dolgom, hogy reklámozzak dolgokat. Mármint segítsek cégeket, hogy reklámozzák a dolgaikat. Vagyis tanácsokat adjak, hogyan reklámozzák a dolgaikat.Legalábbis így néz ki.Valójában az a dolgom, hogy ellopjam az idődet. Igen, olyan vagyok, mint a Momo című könyvben a szürke…..
emerikusz 2010.11.06 10:02:45
@Mirta: itt nem Életről beszéltem, hanem az Internetről. Tudom, hogy ez a csodálatos dolog amit internetnek nevezünk nem létezne reklám(bevétel) nélkül. A legtöbb hasznos vagy kevésbé hasznos tartalom azért van jelen mert üzleti érdek van mögötte. Az "elrabolt" idővel, kattintással majd vásárlással mindnyájunknak kutya kötelességünk megfizetni azt, hogy a másodperc tört része alatt bármilyen információt megtalálunk, hogy van hova feltölteni kiskutyánk képét, hogy a világ másik felén élő ismerősünkkel kommunikálhatunk stb. stb.

Biztosan ki lehet találni más üzleti modelt de szerintem a jelenlegivel nincs semmi baj. Az online marketing illetve maga a reklám az "internet vére".

Bőségesen megfizet az elrabolt időért.
A különadó bevezetni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem. Jelenleg pontosan semmit nem lehet tudni, mi lesz ez, és milyen hatással lesz ez a hazai online kiskereskedelemre. De egy dolog mindenképpen látszik: akik ezt kitalálták, nem igazán értik, mi az…..
Esküszöm, nem tudom, hogy mi lelte a magyar fejlesztőket, de ez már sorban a sokadig közösségi kedvezményes-vásárlós szájt. Kezdetben vala a VeddVelem, a Kupontár, majd a BónuszBrigád és a Startlap Kupon... Most pedig egy újabb versenyző érkezett a semmiből 4 fősre duzzad…..
Ma jelentette be a Google az Instant-ot, ami egy ügyes és értelmes továbbvitele a keresési javaslatoknak. Mostmár keresés közben is láthatjuk a találati listát, és ahogy gépelünk, úgy változik folyamatosan. Így napokig tele lesz a net ezzel, nem is akarom így öt perc…..
emerikusz 2010.09.09 10:25:04
@EdgarPE: Igazad van! Javítok: sears, szechuan, számológép, szálasi, szállás.hu, hotmail, hotel.

3,4 karakter után jó eséllyel kitalálom, hogy a felhasználó mire kíváncsi. Meglátja a hirdetéseket (amik pontosabbak lesznek mint a találatok) és akkor valóban gyorsabb lesz a keresés.
Ma volt szerencsém strandra menni, Szeged mellett, Sziksósfürdőre. Ez a strand - bár változott az elmúlt 20 évben - de mégis egy kicsit itt maradt szocializmus. A régi idők hangulatát idézi, és nemcsak azért, mert ugyanazon épületekben lehet öltözni, mint 25 éve - és azóta…..
A Facebook valahogy kihagyhatatlan ebben a nyári pangásban. Miközben alig történik valami a hazai online marketing látványos felszínén, addig a Facebook rendre ad okot hírekre. Bár végül is ez egy most növekvő terület, persze, hogy van mit figyelni és érdemes követni.Az elmúlt…..
Ülök, és csak bámulok ki a fejemből. Miért nem én találtam ezt ki? Miért nem jutott ez nekem az eszembe?Az egész onnan indult, hogy megláttam egy hírt: Felhasználóbarát lett az MTI honlapja.Már a címen felkaptam a fejem. Felhasználóbarát? Az? Oké, megújult, meg minden, de…..
emerikusz 2010.08.07 09:10:05
Egy kis reklám, pár link PR7 oldaról (www.matisz.hu/2009.362.0.html)...
lehet megéri belefektetni egy kisebb összeget. Egy szakmai díj a szakma szemében ér valamit, a tömegeknek jó a honlapra biggyesztett noname trófea is.
Cylex Tudakozó Képgaléria 2010.07.28 16:20:27
        A Cylex Tudakozó ingyenes lehetőségeinek tárháza újabb elemmel bővült: mától lehet képeket feltölteni. Eddig képeket csak a termék- és szolgáltatáskatalógusban lehetett megjeleníteni illetve a hírekben, cikkekben. A képgaléria a cég…..
        Múlt pénteken egy sikeres előadást tartottunk a Szentendrei Kistérségi Ipartestület meghívására „Hogyan aknázhatjuk ki költséghatékonyan az internet nyújtotta lehetőségeket?” címmel. A jelen lévő kisvállalkozók…..
        Az utolsó összehasonlítás óta számtalan új országos cégtudakozó indult több kevesebb sikerrel. Az belépők közül kiemelném a tablazat.hu-t akik 2009-ben III. helyezést értek el a MATISZ által szervezett eFestival-on eSzolgáltatás…..
         Régi adósságunkat törlesztettük, amikor beépítettük a nyitvatartási időt a rendszerbe - sok cég és látogató hiányolta ezt a múltban. Az üzletek a lehetséges fizetési módokat is beállíthatják az adatlapjukon. Ezzel egy olyan…..
          2010. május 1.-től bevezető áron lehet hirdetéseket vásárolni a Cylex Tudakozó oldalain.A hirdetések a keresési oldalon jelennek meg az Ön által kiválasztott 5 kulcsszóra az adott városra, a találati eredmények előtt, a Google…..
 1.       Kiemelkedő látogatottság. Első hely az országos és általános internetes cégkeresők között. Napi több mint 100.000 látogatás, 60.000 egyedi felhasználó, több százezer oldalletöltés.Összehasonlítás céljából alkalmas az Alexa…..
A sokak által kedvelt, és a magyar borászat utolsó húsz évében rendkívül fontos szerepet játszott Gál Tibor Pincészet - egészen pontosan a Gál család - az alábbi nyílt levelet jutatta el az Alkoholistának: A Gál Tibor Pincészet Nyílt levele Kedves Barátaink! Nagyböjt van. Ez…..
Cylex Tudakozó Cylex India 2010.03.16 19:25:57
Elindult a legújabb cégkatalógusunk a Business Directory India. A magyarországi cégkatalógus mintájára készült angol nyelvű oldal a www.cylex.in domain alatt fut. Reméljük ugyanolyan sikeres lesz mint sok másik társa...