Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferences

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző posztunkban, mely nektek hála közel 15 ezres olvasottságot ért el, a történelem 4 legnagyobb vezetőjéről írtunk. Cikkünkben ígéretet tettünk arra, hogy következő írásunkban majd a 4 legnagyobb hadvezér listáját közöljük így most erről olvashattok a négyes blogon. Közkívánatra most is lesz egy…..
Bevallom, hogy én nem vagyok egy nagy sörfogyasztó, viszont bárhol járok a világban, akklimatizálódok az országhoz, magyarán mindig megkóstolom a helyi specialitásokat. Nem volt ez másképp Prágában sem, ahol már több alkalommal megfordultunk, köszönhetően, hogy van a családban nagy sörös. Nem mondok…..
Eleged van a turistacsalogatásból és a lehúzásból? Olyan helyere utaznál, amit még nem leptek el tömegével az utazók? Szeretnél útikalauzok nélkül, saját magad felfedezni egy kevésbé népszerű országot? Itt a toplista Európa legkevésbé látogatott országairól! Ha ezekre a helyekre utazol, biztos, hogy…..
ferences 2020.02.14 13:43:13
@Fülig José: és a Skodrai-tavat és környékét se feledjük :)
ferences 2020.02.14 13:45:22
Jópár valótlanság és furcsaság van az írásban (nem olvastam végig a kommenteket, úgyhogy lehet, hogy ezeket már más is írta). Konkrétumként a saját tapasztalataimat írom le:

1. Bosznia-Hercegovina: vannak autópályák, sőt már vagy 10 éve is voltak, jártunk rajtuk, azóta bővültek (pl. Szarajevó-Zenica, Banja Luka-horvát határ, Banja Lukától kelet felé). Mivel (a keleti sáv kivételével) már keresztül-kasul bejártuk ezt a gyönyörű országot az elmúlt 15 évben, állíthatom, hogy nem igaz az a sommás megállapítás, hogy "rosszak az utak". Átlagosan simán vannak olyanok, mint a mieink, ha az egyes kategóriákat összevetjük. (Csak témájában vág ide: Albániát DK-ÉNy irányban átszelve egészen megdöbbentem, milyen kitűnő főútvonalakon haladtunk.) Boszniában olcsóság van, de azért nem szuperolcsóság (elérhető szuperolcsóság nekem inkább Kijev meg Lvov volt, meg részben Kazahsztán).
2. Észak-Macedónia sokkal érdekesebb meg izgalmasabb (meg olcsó) ahhoz képest, amennyi szerepel belőle az írásban. Főleg a déli rész, Ohriddal, a Pelisterrel és a többi hegységgel.
3. Koszovó hiányzik a listáról. Látom, hogy a szerződ kérdőjeles státuszúnak írta le, de Koszovó szuverén államiságát Magyarország - az EU és a fejlett világ túlnyomó többségével együtt - elismerte, ezért szerintem így kellene kezelni. Abban meg biztos vagyok, hogy nem sok turista megy oda, miközben érdemes lenne.
4. Belaruszról sem gondolnám, hogy hemzseg a turistáktól, de nincs rá adatom...
ferences 2020.02.14 14:18:16
@Vándorember: OK, ezt értem és valóban nem ez volt a célja az írásnak. Az viszont célja volt a bevezető szövegrész szerint, hogy felkeltse a figyelmet az ezen országokba utazáshoz. Így viszont már problémásnak érzem a nem valós infók megjelenítését (pl. hogy van-e Boszniában autópálya, a gugliból kb. 10 másodperc alatt kiderül).

Ezzel együtt köszönöm az írást, fontos téma ez, én régóta kifejezetten keresem és látogatom azokat az európai országokat, területeket, ahol élményeket várok és még nem öntötte el a turizmus.
Nagy Gergőt 2500 eurós büntetéssel sújtották..
A témát mindig is nagy érdeklődés övezte és napjainkban számtalan honlap, blog, szaklap szeret foglalkozni az emberiség históriájának nagy hadseregeivel. Kérdés azonban: mi alapján lehet kiválasztani a legjelentősebbeket? Ha végigtekintünk az emberi krónika elmúlt 5 ezer évén (az írásbeliség…..
Viszonylag keveset foglalkozunk az ellenfelekkel..
ferences 2018.11.09 19:55:14
ferences 2018.11.09 19:55:45
@wa1907: Köszi szépen!
DVTK Jegesmedvék–MHK Liptovsky Mikulás 2-4 Glen Hanlon: Jól kezdtük a mérkőzést, ám keveset lőttünk kapura, sokkal többet kellett volna. A második harmad nagyon rosszul sikerült számunkra, ilyen hibákat nem engedhetünk meg magunknak, mert mint láthattuk, ezen a szinten ezt megbüntetik az…..
ferences 2018.10.29 22:35:45
@solarys: Tényleg van hová, de anno a Volán is hogy kezdte az EBEL-t? Egész szezonban összesen nem volt annyi pontja, mint most a két magyar csapatnak (igaz, hogy akkor kétpontos rendszer volt, de akkor is). Aztán később lettek negyeddöntős meccsek, és amikor nem jutott be a rájátszásba, akkor sem volt soha megközelítőleg sem annyira leszakadva, mint az első évben.
Summa summarum: van hová fejlődni, de ez lehetőség is a fejlődésre.
Galanisz: Ez az a kihívás, amire szükségünk van..
ferences 2018.07.11 16:12:17
Tolvanen: Az A csoportos szint egyre közelebb kerü..
ferences 2018.06.19 22:00:05
Három fiatal tehetség szerződést kapott Újpesten..
ferences 2018.05.22 17:31:50
@Monika Schmidt: Magyar Hoki Érdeke
Így kezdünk Japán ellen Vay (Duschek); Wehrs, VargaPozsgai, Nagy N.Garát, GőzSzirányi, Kiss; Nagy G., Sebők, BodóBenk, Vas, TerbócsKóger, Sarauer, SofronSomogyi, Nagy K., Magosi..
ferences 2018.04.13 15:15:51
@essze: Szánalmas...
 Új cikk-sorozatomban 4 közlekedési módot (autó, busz, repülő, vonat) hasonlítok össze különböző szempontok szerint. Mivel nagyon messzire egyértelmű, hogy verhetetlen a repülő (3-4 ezer kilométerre felesleges összehasonlításokat készíteni), nagyon közelre meg értelemszerűen nem igazán rúg labdába (…..
ferences 2017.03.08 16:06:51
@Alex Lavour: Igen, ez pontosan így van. Én Bosznián át megyek mindig, ha Dél-Dalmáciába vagy Montenegróba megyek. Valóban gyors minden határátkelés, az utak rendben vannak (kivéve a bosnyák-montenegrói határ előtti boszniai kb. 25 km-t). Nappal is jó ütemben lehet haladni. Az üzemanyag Boszniában a legolcsóbb, külöösen az északi részen, a Bosznai Szerb Köztársaság területén. Errefelé - különösen Samacnál - egymást érik a benzinkutak (a Gazpromot kivéve egyik sem ismert világcégé, de soha semmi baja nem volt a kocsimnak, akár benzinessel mentem, akár dízellel). Zenica és Szarajevó között autópálya is van. Ez az út pedig ki is kerüli a zsúfolt tengerparti településeket, mert Niksicnél nem kell lemenni a tengerpartra.
Tudjátok, hogy rajongom a sportokért. Bármilyen sportot szívesen nézek, bele tudok merülni, és új sportokat is szívesen fedezek fel és próbálok ki. Egészen gyerekkoromtól kezdve néztem folyamatosan mindenféle sportot, és mindig hallgattam, hogy "jó gyerek ez a Bekem, de  hol van ő Peléhez, meg…..
Négy napon belül három erős földrengés rázta meg Közép-Olaszországot, Rómától nem messze. És ez még nem is legrizikósabb térség. Kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a sorozatos rengések miatt hosszú idő óta inaktív törésvonalak válhatnak újra veszélyessé. Bár a földrengések időpontját nem lehet előre…..
ferences 2016.10.31 16:13:36
A Medvescak erősen érdeklődik a MOL Liga iránt..
 Nem olyan régen írtam egy bejegyzést (ide kattintva olvasható) arról, hogy a magyarok nagyon szűk körből válogatnak, ha utazásról (vagy akár gondolkodásról) van szó. Most bemutatnék röviden néhány várost, amelyek, bár megérdemelnék, hogy felkerüljenek a magyarok térképére, alig néhány honfitársunk…..
Derek Ryan máris a Villaché 2012.08.24. 15:55 F. Kapus ..
ferences 2012.08.24 23:12:29
@jacint70: Nekem valami azt súgja, hogy az egyezség nem tegnapról mára született, hanem már korábban egyeztettek... Ha a szabályok alapján tényleg annyira egyértelmű volt a jogi helyzet, akkor ezzel a Villach is tisztában kellett, hogy legyen. Akkor meg miért lett volna jó az egyezkedéssel a szezonkezdetig várni, aminek a révén nem tudják még véglegesíteni és összecsiszolni a keretet.
Ryan meg nem maradt volna a Volán nyakán, hiszen Klassenhez hasonlóan szerződést szegett azzal, hogy nem jelent meg időben a felkészülési szakaszra.
Kanadai centert igazolt a Fehérvár 2012.07.16 21:27 Hblog..
ferences 2012.07.17 18:27:48
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Elméletileg attól még, hogy sportjogilag ez a helyzet, a kérdés értelmezhető a magyar polgári jog, azon belül a munkajog szerint is.