Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lámlenge

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tanév vége általában a tanárokról szól. Pedagógusnap, évzáró, érettségi, javítóvizsgák, osztályozó-értekezlet. Na, ez a „évad” egy kicsit másképp alakult. Az egész év róluk szólt, igaz, egy kicsit más összefüggésben. A történet persze nem most kezdődött, már az előző szemeszter végén beindult a…..
Az Ukrajnában február 24 óta zajló háború esetleges eszkalálódása ma a legjelentősebb biztonságpolitikai kérdés (és kockázat) a világon. Jelenleg senki nem ismeri ugyanis Vlagyimir Putyin (vagy kiszemelt utódja) terveit. Az sem világos (még a katonai szakértők számára sem), hogy legyőzheti e…..
Lámlenge 2022.05.30 15:23:22
@Almandin: “Orbánnak tudomásul kellene vennie, hogy M.o. szövetségi rendszerek tagja lett, ami azt jelenti, hogy nem illik mindig önfejűen megvétózni dolgokat.”
Egyedül ő szólalt fel a migránsok korlátlan beengedése ellen és most már belátják, hogy igaza volt. Jobb lett volna akkor, ha nem teszi?
Végül is nem vétózott a közös hitelfelvétel ellen, mert megígérték, hogy Magyarország is meg fogják kapni a részét. Nem kapta meg. Jól tette, hogy engedett?
A kérdés egészségbeli, környezeti fenntarthatóságbeli, esztétikai, közérzeti vonatkozásaira hamar fittyet hányva sokszor felmerül a kérdés, hogy mégis, hogyan élhet meg Budapest a mainál sokkal kisebb autóforgalommal. Hát, hogyan lehet a mainál kevesebb autóval élni?! S ha már mindenáron szükséges a…..
Lámlenge 2022.05.20 22:04:36
@something in my drink:
Lehet mondani, de szerintem nem így van.
Az M7-es bővítését persze követelhetik Pestről, ezt akkor miért nem a Fejér és Somogy megyeiek döntik el?
Lámlenge 2022.05.20 23:15:08
@bozon: Igazad van, de amikor odaköltözött, ezt tudta és vállalta. Egyéb előnyökért cserébe, mint pl. közeli kórház, iskola, bolt. Ez meg ott nincs meg, ahol sok a fa, lehet túrázni, fürödni. Mindenki döntse el, neki mi a fontos és éljen együtt vele.
Az egyes élelmiszerek árplafonjáról szóló törvény első látásra életidegen (fejtegettem én magam is nemrég), de az is lehet, hogy ez a feladott "magas labda" nagyon is rafinált célt takar. Ugyanis különösen alkalmas lehet arra, hogy megint megbüntessenek olyan kereskedelmi láncokat, amelyek ha…..
Ahogy 2018-ban, 2022-ben is hosszú sorbanállás várja a voksolókat, akik közül sokaknak kell száz kilométereket utazni...
Futótűz Adózott áramadó. 2022.01.15 11:55:34
Adózott áramadó. Az elektromos művek által szolgáltatott elektromos áramért, a saját fogyasztásmérőnk aktuális állása alapján fizetünk havi szinten. Ez így rendben is volna. De már hosszú évek óta bevezették az áramszolgáltatók, a rendszerhasználati díjat. Ami havi szinten egy olyan változó összeg,…..
Igazi Jolly Joker Orbán Viktor számára Novák Katalin. Szóba került már szegedi polgármester-jelöltként, dolgozott a fiatalokat és a családosokat megcélzó tárca nélküli miniszterként, a nők jogaiért küzdő mosolydiplomataként, és volt egy darabig a Fidesz alelnöke is, de kevesen gondolták, hogy a…..
Lámlenge 2021.12.23 20:01:07
@gázóra ellenőr: Ha egy fideszes nyer ezer szavazattal egy körzetet, két másik körzetet meg ellenzéki 1-1 szavazattal, az demokratikus? Az természetesen az lenne, csak fordítva nem az, ugye? Mint ahogy a többséggel alkotmányozás stb. a (szerencsére úgy látszik, nem kell aggódni a többség miatt sem).
Lámlenge 2021.12.23 21:26:12
@CSOKKI MÁLNA:
Ja, elég durva ez a négerezés, üldözni is kell mindenhol :)
hu.wikipedia.org/wiki/Niger_(orsz%C3%A1g)
Egyébként voltam ott, nem annyira jó hely.
Most komolyan, miért finomkodunk itt? Nem kellene megnevezni azt, akinek ez az egész az érdekében állt? Minden ki van találva, de valamiért a kutyának se kell a kínai, meg az Astra. De az nem lehet, hogy ne legyen meg péntekre a négymillió. Üres lelátó előtt nem lehet bajnok a Fradi, a most…..
Ez most egy személyes írás, kevésbé marketinges, elnézést kérek azoktól, akiket ez esetleg zavar. Azt hiszem, magyarázatot kell adnom, miért nem írtam bejegyzést az elmúlt három hétben. Ennek az oka, hogy elkaptam a Covid vírust, és elég rossz állapotba kerültem, végül majdnem két hét kórházi ápolás…..
Lámlenge 2021.03.30 21:59:56
@Konrad: Jó lenne, ha látnám összeszedve, mit kell tennem fogfájás esetén, fejfájásnál, vagy ha lázam van... Egyszerűen leírva, hogy mindenki megértse és mindenkire hasson. Aztán nem is kellene ez a drága és macerás egészségügy, csak pár adatrögzítő.
Lámlenge 2021.03.30 22:26:24
@Konrad: Semmi olyat nem írtam, hogy nem fogadom el más véleményét!
Nagyon sajnálom a betegeket és az elhúnytakat, akik között van személyesen is különösen fájó.
De irreális elvárni, hogy egy ismeretlen betegség ellen olyan protokoll legyen, ami a régóta velünk lévőkkel szemben sincs. Az egészségügyben, a kormányhivatalokban, az önkormányzatokban stb. megfeszített munkát végeznek egy olyan helyzetben, ami még nem volt, amire nincs gyakorlat. Lehet kritizálni, hogy pár sms félremegy, néhány doki politikát csinál, de szerintem segíteni és megköszönni kell ezt a munkát, mint kritizálni.
Szerintem elérhető a szükséges információ (néha több is...), de ennyi energiával összerakhatnál te is egy ilyen oldalt. Nos?
Lámlenge 2021.03.30 22:51:50
@Konrad: Persze, jó lenne, nyilván. De vajon miért nincs ilyen sehol?
Amit az előbb is kérdeztem, miért nincs a rákról, ami régóta velünk van? Talán, mert mindenkinél más az eljárás, ezért kellenek az orvosok!
Pl. kérdezed, fogyaszthatsz-e alkoholt. Azért azt mindenki tudja, hogy az nem túl pozitív az immunrendszerre nézve. De ha stresszelsz, az sem, ezen meg segít az alkohol. Melyik a jobb? Mindenkinél ugyanaz?
Szóval inkább menj el és fogadj szót a dokidnak, plusz tedd hozzá az önismereted, mint általános weboldalak tanácsai alapján gyógyulj.
Az Európai Unió céljával összhangban Magyarország is vállalta, hogy 2050-re teljesen karbonsemleges lesz. Ennek feletétele, hogy a megújuló energia minél nagyobb teret nyerjen. Az elmúlt egy évben rohamosan nőtt a naperőművek által előállított áram mennyisége hazánkban is, de vajon ez mire elég? Hol…..
Lámlenge 2021.02.27 08:54:55
@különvélemény: "Mondjuk holnaptól kapjanak piaci árat a megújuló energiáért, és tonnányi állami támogatást sem szeretnék látni."

Jó ötlet, kérünk még ilyeneket! Pl. az újrahasznosított papír legyen olcsóbb, az EURO 7-es motorok legyenek olcsóbbak a régi motoroknál, a LED lámpa legyen azonnal olcsóbb, a kondenzációs kazán is legyen olcsóbb, mint a hagyományos, a hőszigetelő nyílászárók legyenek annál olcsóbbak, minél több rétegűek! Az összes jó és környezetet kevésbé összes termék legyen piaci alapon olcsóbb! Sőt, a villamosított vasútvonal is legyen olcsóbb, mint az anélküli szakasz!

De mindegy is, hiszen az olaj és szénerőművek már rég kitermelték a befektetett tőkét, úgyhogy szerinted úgyis "szétrohad az egész, mert kiveszik belőle a pénzt és annyi"...
Lámlenge 2021.02.27 09:05:01
@Brendel Mátyás: Te aztán igazán határozottan látod Az Egyetlen Igazságot! Vannak a Jó Megoldások és vannak A Rossz Megoldások. Az egyiknek csak előnye van, a másiknak csak hátránya. Ez a sok hülye meg, akinek dönteni kell, nem képes megkülönböztetni ezeket egymástól... Szerencsére itt vagy te, aki viszont kinyitja a szemünket és megmondja, mit KELL tenni.
Lámlenge 2021.02.27 09:16:44
@jozsef_11: Szerinted akartam? Minek? Úgyis magatokkal beszélgettek, ennyire vagy képes, hogy szétbaszd a fórumokat. Pont ilyen az "érvrendszeretek", ismételtek egy baromságot, amiről te is tudod, hogy az. Szerencsére nem hallgat rátok senki, úgyhogy a saját sötét fejedben építheted a világodat.
Elhíresült kiírása volt az osztrák boltoknak a rendszerváltást közvetlenül megelőző magyar bevásárlóinvázió tapasztalataként: magyar, ne lopj! Sokan vitatják ugyan hitelességét és valóságalapját, de sajnos személyesen volt alkalmam megtapasztalni igazságát. Az egyik Billában tátottuk a szánkat - mi…..
Lámlenge 2020.12.12 19:52:45
@dom@domel: “ Ők sokként élték meg a keleteurópai nyitást, pláne a Burgenlandi rész.”
Akkora sokk volt, hogy egy-két éven belül sokan gazdagodtak meg pl a hűtőgépbizniszen, a mezőgazdászok meg olcsó és szorgalmas munkaerőt kaptak. Ja, nem csak ők. Oda jutottunk, hogy amikor tavasszal Ausztria lezárta a határait, az ingázók mehettek, mert a Burgeandi vezető szerint összeomlana az egészségügyük a magyarok nélkül.
Lámlenge 2020.12.12 19:57:11
@Lámlenge: Hihetetlen szar ez az Index, hogy hagyja széttrollkodni a fórumot. Pedig egyszerű lenne a megoldás.
Lámlenge 2020.12.12 20:36:46
@Realistaanarchista: Ne hazudj! Sokat tettek azért - és sikerült is -, hogy a munkájukat elvesztett embereknek újra munkát biztosítsanak!
Ennek a kormánynak ez alapelve, a szociké az ellentéte! Ott a segélyen van a hagsúly...
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
Lámlenge 2020.07.07 21:06:32
@Móg: Ha láttad avideót, akkor azt is láttad, hogy nem "törvényszerű". Nyilván a pilóta, meg mindenki olyan hülye, hogy ez eszébe sem jutott.
Lámlenge 2020.07.07 21:22:10
@kárárámaispj: Aki itt hívja, az bizony megdöglik. Csak idő kérdése. Nem úgy, mint máshol, ahol aki felhívja, örökké élni fog!
Szombaton, a szép napsütésben már gyanút fogtam – teljes teltház volt az OBI parokolójában, jó kétszáz méterrel arrébb tudtam leparkolni a Tesco előtt. Ma viszont teljesen összeállt a kép: a budapestiek úgy döntöttek, vége a járványnak, kész, ennyi volt. Rég tapasztalt, már-már elfelejtett érzés…..
Lámlenge 2020.04.30 18:43:29
@TávoliTűz:

Gratulálok, ez szép volt! Nyilván már unod és nehéz otthon maradnod, hogy pár száz/ezer ember éljen még pár évet.
Indítsuk újra az olcsó repülőzést is, hogy 5-10 euróért meg lehessen nézni a pisilő kisfiút és szelfizhessen egyet a túrista...
Lámlenge 2020.04.30 19:40:42
@rozsomák: Ettől óvtak minket, hogy hirtelen mindenki értsen hozzá.

Szerinted mennyi áldozat lenne egy elengedett járványnak? Sajnálom a kétezer influenzás áldozatot is, mint most is, mindenkit.

De az neked megvan, hogy erre még nincs ellenszer, ami a különbség fő oka? Nehéz ezt megérteni végre?
  A magyar médiát is többször körbejárta már a hír, hogy a svéd Népegészségügyi Hivatal új eljárásrendje szerint csak a rizikócsoportokba tartozókat tesztelik COVID-19-re, a többieket otthonmaradásra bírják, vagy éppen hazaküldik, gyógyulgassanak a négy fal között. A péntek esti posztom után jött…..
Lámlenge 2020.03.15 20:46:23
@qualiton: Gratulálok! Menj most oda légy szíves 1-2 hónapra.
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
Nemrégen osztottuk meg a Facebook oldalunkon mi is a hírt, hogy a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren (végre valahára) bezár a köznyelv által karámnak vagy bádogkarámnak nevezett utasváró, hiszen elkészült az elvileg sokkal európaibb épület, mely kiváltja a régi, joggal nem túl népszerű…..
Lámlenge 2020.02.02 21:59:29
@hidegseg: Mi meg a múlt héten késtük le majdnem Düsseldorfban a csatlakozást, mert majdnem egy órát kellett a bőröndökre várnunk...
Lámlenge 2020.02.02 22:34:37
@Utazz Okosan Blog: Én nem mondom meg senkinek, mit tegyen. Sem azt, hogy mennyit autózzon, sem azt, hogy mennyit repüljön. Mindenki tudja, mi lenne a jobb...
A fapadosok tönkreteszik a normál légitársaságokat, így aztán már választani sem lehet. Hömpölyögjön a tömeg olcsón, pusztuljon az ózonréteg!
Lámlenge 2020.02.02 22:42:55
@hidegseg: De okos vagy!
Az utóbbi évek/évtized egyik leginkább felkapott mozgásformája, edzési iránya a saját testsúlyos gyakorlatok voltak, avagy ahogy sokak fejében él: a funkcionális edzés...
Lámlenge 2020.01.30 21:46:10
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
Egyszer majd kaméleonfajt neveznek el Orbán Viktorról. ..
Lámlenge 2019.07.02 22:06:33
@taga.20: "a ceus kovács aszt momdta, hogy a geci intézte, hogy egy migráns simogató lesz az eu elnöke."

Sajnos, miattatok ott tartunk, hogy aki 2014-ben egyet befogadott, az már a jobbak között van. Persze Fletó ezt is bőven überelte a legnagyobb szar közepette vacsizni hívott 8 ártatlan szemű menekülttel, mert ők aztán annyira jól érezték meg az események ütemét. Könnyen voltak, a kisfiúfejű nő biztonságban volt... :)))
Lámlenge 2019.07.02 22:09:32
@taga.20: Ismerem a fajtádat, veled nem lehet értelmesen vitázni. De ezt az előbb leírtam, több szót nem érdemelsz. Sírj a párnába egy kicsit, gyűjts erőt, kell is, mert a mostani kedden sem bukott meg OV!
Lámlenge 2019.07.02 22:26:18
@taga.20: "milyen a fajtám, nyílasfajtárs?"
-> Ne vitázz egy idiótával, mert lehúz a szintjére és ott pedig legyőz a rutinjával!

"nyílasfajtárs" Látod, a sértést most sem bírtad kihagyni! :))) Szánalmas vagy, ez jutott neked. Elvszed a fórumot a személyeskedésbe, itt kiéled magad, de semmi értelmes észrevétel. Ezért fejezi be az olyan - szerinted nyílasfajtárs, fityesztroll, meg mit tudom én, mi voltam még - a hozzászólásokat. Valószínűleg ezért kapod a kenyered, hogy kitrollkodd a normális embereket. Velem ismét sikerült. Jó éjszakát!
Emlékszel arra az érzésre, amikor azért aggódsz, hogy a gyereked vajon haza ér-e egy hétvégi buli után? Arra, amikor álmatlanul forgolódsz az ágyban, nézed az órát, figyeled az ajtóhoz vezető lépteket, azt, ahogy fordul a zár és belép? Akkor megnyugszol és egy sóhajjal végre elalszol. Nem számít,…..
Lámlenge 2019.06.21 21:47:37
@Sir Galahad: Miért negatívak? Talán azért, mert sokáig ezt használták és kell újat keresni? Aztán az is devalválódik és ismét kitalálunk valamit, ami elfogadható az érzéken y lelkeknek? Vagy mint a divatban, visszatérünk egy régebbi gondolathoz, kicsit megbolondítva: pl. bizu, vagy zibu, esetleg izub (az uzib ugye nem jó, mert erőszakra utal)?
Lámlenge 2019.06.21 22:07:09
@Sir Galahad: Persze, de teljesen más kontextusban.
És változatlanul az az ellentmondás, hogy egyik irányban hatalmas az érzékenység (ld. megnevezés), a másik irányból viszont felháborodás van a maximális tolerancia hiánya miatt (pl. Pride reakciók).
Lámlenge 2019.06.21 22:25:47
@csakférfi: "nekem aztán ne mondja meg senki"...kezdetű ostoba kiszólás."
Ja, neked aztán nem lehet megmondani... Csinálj, amit akarsz, csak akkor meg ne csodálkozz, ha pofánb@sz valaki, akinek szintén ne mondja meg senki.
Nem viccelnek. ..
Lámlenge 2019.01.28 22:15:49
@camilló: Tovább olvastam, látom ráérsz éppen beleállni ezekbe a vitákba. Drukkolok neked, értelmét nem látom - a tapasztalataim alapján - , de nagyon kell ez is.
Lámlenge 2019.01.28 22:24:59
@camilló: Elkezdtem válaszolni, de kitöröltem. F@szom fog a sok hülye miatt idegeskedni, köszi a hozzászólásaidat!
Lámlenge 2019.01.28 22:52:32
@camilló: Na jó, még egy, aztán megyek aludni. Csak azért írom, mert értelmezed is a kapott válaszokat.
Évente többször megyek Afrikába, munka miatt. Sok országban jártam és jellemzően nem csak az elit negyedekben, hanem az igazi vidéken is. Az ember élete - a túlszaporodásnak köszönhetően - a legkevesebb, de az ott élők mentalitása, világnézete, agresszivitása elképesztően eltér a nálunk jellemzőektől.
A cigányokat nem sikerült integrálnunk...
• Lengyelország példája azt mutatja, hogy ha a lakosság az unió mellett van, akkor az EU le tudja törni az illiberális próbálkozásokat  • Orbán Viktor a rabszolga törvénnyel még a saját híveit is maga ellen fordította, de egyelőre nem kell izgulnia, bár ha nem vigyáz, könnyen rajtaveszthet  • A…..
Lámlenge 2018.12.23 23:07:50
@sZulamith: Van szavuk. Elmehetnek szavazni. Kell ennél több?!
Lámlenge 2018.12.23 23:53:14
@Szávin László: Ez igazán lírai lett! :)
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Lámlenge 2018.12.14 23:18:22
@Habony Árpád :
Meg a szánkólopás is igazán eredeti és elegáns a feltűnés kimaxolására. Szánalmas banda...
Lámlenge 2018.12.14 23:33:31
@Francba már megint nem az Orbán bukott meg.:
Közvetíteni kell, mert majdnem annyian vannak, mint egy lesajnált focimeccsen...
Lassan évtizedes tetszhalotti állapot után az ellenzék szerdán életjelet adott: kerestek és találtak eszközt a hangos, egyértelmű és közös tiltakozásra egy eszközeitől és méltóságától rég megfosztott parlamentben...
Lámlenge 2018.12.12 22:07:29
@neko1967:
Neked valami frusztrációd van, amit a mindenki “fidesspatkány”-ozásával próbálsz levezetni?
Ne aggódj ennyire, nem éri meg! Küldök neked virtuális Mikuláscsokit!
Lámlenge 2018.12.12 22:10:39
@GNDL: Pontosítanék, két tüntető fújt gázspray-t a rendőrökre, ebből sikerült kihozni, hogy a rendőrség könnygázzal osszlat.
Lámlenge 2018.12.12 22:33:34
@neko1967:
Ebben egyetértünk. A Bokros csomag sajnos szitokszó lett, pedig egy konzekvens, szigorú gazdaságpolitikát hozott, ami akkor talán tényleg kellett.
Az más kérdés, hogy mennyire kell a szerénykedés nálunk, amikor Nyugat Európa belőlünk él, a válság alatt is megszorítás nélkül a tőlünk visszavont tőkéből...