Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lucius Flavius Arrianus

0 bejegyzést írt és 910 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Etimológiai szótár szerint az "ántivilág" szó jelentése 'régi szép világ'. Jellemzően az első és második világháború közti Magyarország mindennapjaira használják, legalábbis nagyapámtól így hallottam először ezt a jelzőt. Ezt az alig negyedszázados korszakot idézzük meg ma az (MTI) Nemzeti…..
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Lucius Flavius Arrianus 2019.08.31 10:47:18
Lucius Flavius Arrianus 2019.08.31 11:52:30
@tiboru: igaz, akkor 4.: Mongolok
A szocializmusban még szigorúan szabályozták a névadást, így bármennyire is sokan álmodtak az Leia hercegnő vagy E.T. nevű csemetéről, ez mindvégig csak elérhetetlen vágy maradt.  ..
Lucius Flavius Arrianus 2019.01.31 11:20:35
Most nem szívesen lennék észak-afrikai arab diktátor, ugyanis borzalmas dráma játszódott le épp ezekben a pecekben a szemem előtt. Nem, nem a tévében, hanem a valóságban. Valahogy belógtam ugyanis ennek az észak-afrikai arab országnak a nagyon fontos nemzetközi…..
Mindenféle rongyrázás nélkül szeretném bejelenteni minden idők 10 legjobb Bayern München játékosát. ..
Lucius Flavius Arrianus 2015.07.10 09:56:00
Biztos vagyok abban, hogy kevés olvasónkat hagyták hidegen az elmúlt egy hét plakátkihelyezésekkel, rongálásokkal, valamint ellenplakát-kihelyezésekkel (plakát-ellenkihelyezésekkel?) tarkított eseményei. Mi sem természetesebb annál, hogy mindenki a saját szájíze, ideológiája,…..
Lucius Flavius Arrianus 2015.06.14 11:09:24
1966. Észak-dakotai hófúvás. A három nagy hófúvás egyike. 1888-ban 112-en, 1941-ben 34-en, míg a képen látható 1966-osba öten haltak bele...
Subba Ezalatt Spanyolországban 2013.04.17 13:15:00
Így néznek ki a katonák: Szögesdrót harisnyakötővel, érted: A lányok nagyon zaklatottak lettek a látványtól, ezért a szintén rossz külsejű rendőrök nyugtatják őket: Mondjuk nálunk sem rossz a helyzet, Orbán is megmondta: "Jól néznek ki a legényeink, jól néznek…..
A doni magyar hadsereg pusztulására emlékezve elképesztő mennyiségű ostobaságot öklendezett elő magából a szónokok némelyike. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerint a Horthy-rendszer vágóhídra küldte a magyarokat. Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és…..
Itt van egy dél-amerikai ország rendszerváltása. 1988-ban volt, és máris film készült róla. Hogyhogy máris? Hát ahhoz képest mindenképpen máris, hogy Magyarországon rendes politikai drámát nem csináltak az átmenetről: a rendszerváltás Magyarországa legfeljebb kulissza a…..
Lucius Flavius Arrianus 2013.01.11 08:42:23
@Budapesti Szeretkezési Vállalat:
"Mondjuk a szarházi Allende nem végzett/végeztetett ki több százezer embert (úgy, hogy legtöbbjükről mi napig nem tudja a családjuk, hogy mi lett velük). Pinochet meg igen."

Valamiképpen elterjedt vélekedés, hogy Pinochet alatt több százezer embert likvidáltak/tüntettek el Chilében. Ostobaság. Az 1991-es hivatalos jelentés szerint 1973 és 1989 között 1068 embert öltek meg, további 957 "eltűnt". Az adatokat a Daily Telegraph 1991. március 6-iki számában tette közzé az Aylwin-bizottság.
Rövid, de követhető és alapjában véve pontos korrajz a Pinochet-rezsimről: kapitalizmus.hvg.hu/2012/10/10/mi-tortent-chileben/
A toriblog.blog.hu hasábjain háromrészes sorozat született ugyanerről a korszakról; érdemes megkeresni, tanulságos lehet mindazoknak, akik még mindig a kommunista éra alatt kiagyalt tündérmesékben hisznek.
Lucius Flavius Arrianus 2013.01.11 09:36:12
@Prof. Dr. Simon Templar:
Voltaképpen Argentínát is emlegethetnénk, vagy más dél-amerikai országot; megdöbbentő hasonlatosságok vannak a perónizmus, a getulismo és az orbánizmus között. Persze, a történelmi analógiákkal csínján bánjunk, de ha pl. Boris Fausto: Brazília rövid története c. könyvét olvasom, kacag a májamban a déjá vu.
Lucius Flavius Arrianus 2013.01.11 14:17:59
@Balt:
az Allende által kebelre ölelt kommunistákat meg a KGB instruálta, ugyebár - a Pinochet-puccs is egy ún. helyettesítő háború része volt, amit a Szovjetunió és az USA vívott az amúgy is förtelmes 70-es években. A KGB szerepéről még kevesebbet tudunk, mint az amerikai beavatkozásról, a KGB irattárai még nem nyilvánosak, ugyebár.
Mindenesetre: a mítoszok többek között attól mitikusak, hogy tartósak és se igazolni, se cáfolni nem könnyű őket. A baloldali mítoszok gyártásában pedig az USA keleti partjának "magashomlokú" értelmisége és a KGB kart karba öltve járt, lásd Chile, Kuba, Vietnam. A mai napig egyfajta baloldali mítosz lengi be ezeket az eseményeket. A mértéktartást és a józanságot pedig - olykor - a hivatásos történészektől is hiába várjuk.
A budapesti tőkepiaci szereplőket sokkolta a parlamenthez csütörtökön beterjesztett bizottsági javaslat, miszerint az értékpapírok forgalmára is vonatkozna a tranzakciós illeték. Az eddig is csapást csapás után elszenvedő magyar tőzsde ezzel az új adónemmel megkapná a…..
     A Surcouf maga volt az ellentmondások megtestesülése: egyrészt korának legnagyobb tengeralattjárója, a francia hadiipar egyik büszkesége,  másrészt  egy alapjában tévesnek bizonyult elvek alapján megépített hibagyűjtemény. Legénysége saját…..
Lucius Flavius Arrianus 2012.11.02 13:38:11
Bizonyára mindenki hallott már Stephan Ozsvath felháborító magyarellenes gyűlöletbeszédéről, amelyet a nyugatnémet rádió sugárzott Észak-Rajna-Vesztfáliában. A német nyelvű sajtó – és ezt nem lehet elégszer és eléggé hangsúlyozni – túlnyomórészt a '68-as…..
GFG Blog Minden kiderült 2012.10.29 05:28:13
„váratlanul kiderült mi a feladata” (L. Simon László: Váratlanul kiderült)   Van az úgy, hogy egy hét alatt minden kiderül. A múlt héten kiderült, hogy milyen is az erős ember karikatúrája, vagyis milyen, mikor egy gyenge erős embert próbál meg játszani. Kiderült,…..
„Szövetségbe forrt szabad köztársaságok:A Nagy Oroszország kovácsolta frigy,A Szovjet hatalma és egysége éljen:Sok nép így akarta s megalkotta így!” Szergej Mihalkov: A Szovjetunió himnusza - 1944   A cím szándékoltan provokatív, ugyanis a poszt témája a („Németország…..
Lucius Flavius Arrianus 2012.06.19 10:51:01
@Con Storm:
"Maga az iráni hadsereg számban és felszereltségben erősebb a NATO-nál..."

Ezt honnan veszed? Ha az USA - és szövetségesei - ma leállnak a haditechnikai fejlesztésekkel, akkor Kína, India etc. harminc év múlva akár el is érhetik az USA és a NATO jelenlegi technológiai szintjét. A világot - katonai értelemben - az uralja, aki a nagy szállítási útvonalakat ellenőrzi, azaz: Amerika. Ez még egy jó ideig így is marad.
Ajánlom a katpol blog gyakori olvasását. Kína és India hadiipari erőfeszítései valóban figyelemre méltók (Irán a futottak még kategória elején), de ahhoz, hogy a belátható jövőben akárcsak komolyan vehető veszélyt jelentsenek Amerikára, nos, az még jócskán odébb van. Úgy ötven évnyire.
A találmányok olykor megölik feltalálójukat. Marie Curie története jól ismert, a sugárzó anyagokkal kísérletező tudósnő rákban halt meg. A Huffington Post összegyűjtötte a történelem 10 legérdekesebb olyan találmányát, amely megölte feltalálóját. Íme, ebből…..
A legendásan Isten- és idegenfélő, valamint idegengyűlölő és egyszersmind minden újtól és újítástól paranoiásan ódzkodó magyar nép megannyi kissé kiszinezett mondában és hősregényben, újabban silány minőségű hollywood-i produkciók által is szivesen emlékezik meg…..
Itt van nekünk Menczer Erzsébet, fideszes képviselő, Óbuda reménysugara. Menczer a Kulturális és sajtóbizottság tagja, az ő neve alatt került megszavazásra a médiatörvény módosítása, ami érinti a folyamatban lévő Médiatanács-Klubrádió meccset, bár Karácsony Gergő szerint…..
Lucius Flavius Arrianus 2012.05.22 16:51:42
@HgGina:
"És vegyük figyelembe, hogy ugyan nem kommunista volt az az uralom, de az is tény, hogy Szálasi először a kommunistákkal, nevezetesen Molotovval tárgyalt a hatalomátvételről."

Ez miféle elmebeteg ostobaság? Kivel tárgyalt Szálasi? Molotovval? Ezt az idétlenséget honnan vetted?
Lucius Flavius Arrianus 2012.05.23 06:40:49
@HgGina:
"kicsit" nem szoktam olvasni, ha olvasok, azt általában figyelmesen teszem.
Szálasi és Molotov soha nem beszélt, soha nem találkozott egymással. Légy oly jó és linkelj be egy autentikus hivatkozást. Ha könyvtári jelzet, az sem baj.
Gyanítom, kettőnk közül te tartozol az ominózus kisebbséghez. Megszoktam már, hogy a neten - tisztelet a kivételnek - enciklopédikus méretű tudatlansággal találkozom. Ja igen: újkori és legújabb kori történelemmel (is) foglalkozom, lévén, hogy ez a szakmám.
“A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.” - Magyarország…..
Rengeteg tanulsága van Schmitt Pál ügyének. Most csak egyet emelek ki: ezek a botrányok szinte mindig hasonló életet élnek, pályát futnak be. A szereplők hevesen tagadnak, akadnak, akik körömszakadtáig védik őket, aztán hirtelen felgyorsulnak az események, és az új fejlemények…..
Orbán Viktor lassan akkora aranyérgyökeret növeszt azon a két hónapja megült széken, hogy ha így haladunk nemzetközi orvoscsoport fogja róla leoperálni. Hiába no, koldulásban jók vagyunk, ettől jobbak talán csak a hitelezőcsalogatás megy. Lássa meg ország világ, a mi…..