Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panni Bakonyi

18 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval ha továbbra is olvasnál, akkor a 2017-es sztorikat már a projekt FB oldalán találod, itt:  https://www.facebook.com/fegyencjogaprojekt/ panni...
A február 14-i óra nagy feltöltődés volt nekem.  Volt megint egy új fogvatartott, és kiderült, hogy ő itt kint már jógázott, és régebb óta szeretett volna csatlakozni a csapathoz, de csak most lett rá lehetősége. Kérdeztem, hogy milyen órákra járt, és mondta, hogy Bikram jógára, így a jógasorba…..
Szanszkrit - angol szövegeket kell olvasnom jógáról most, mert készülök egy képzésre. Például Patanjali jógaszútráit Swami Satchiadananda értelmezésében, és nálam volt a könyv amikor ma mentem tanítani a börtönbe.    A második szútra szól a jóga értelméről, vagy lényegéről. "A jóga: az elmében…..
Hola mindenkinek újra itt :) Sok sok hónap telt el, igyekszem rövidre fogni ezt a bejegyzést. Egyértelmű volt, hogy folytatom a bvjóga projektet, csak az élet egy időre külföldre szólított. Amint hazaértem, egyeztetés a Parancsnok Úrral, átbeszéltük a részleteket, és GO :) Február 7. volt a bűvös…..
"Álmomban sem hittem volna, hogy egy barátoknak írt blogbejegyzés ilyen utat fog bejárni. Nagyon örülök, hogy ennyien olvastátok. Péntek reggel egy rövid időre inaktiváltam, mert hibáztam azzal, hogy nem kértem előre engedélyt a közlésére - nem gondoltam, hogy az ismerősökön kívül bárkit is…..
Panni Bakonyi 2015.08.13 13:17:04
@vazsu: :) köszi
Panni Bakonyi 2016.09.13 17:22:25
@Granca: Köszönöm szépen :)
Nyári szünet a fegyencjógánál, ősszel folyt. köv.Tegnap nosztaligáztam a TEDx videóval a kezdetekről, majd összeraktam egy füzetnyi gyakorlatot a srácoknak, kinyomtatva, magyarázva, ma pedig megtartottuk a szünet előtti utolsó óránkat. Jó hangulatban, a végén picit beszélgetve. Kaptam tőlük a…..
Már több, mint fél éve járok be a börtönbe jógát tartani a rosszfiúknak. Mozgást tanulunk, befelefigyelést, elfogadást, más utakat. Azért írom többesszám első személyben, mert én legalább annyira, mint ők. Még az első alkalom után felvetettem, hogy mi lett volna, ha... Mi lett volna, ha ezek a…..
A Máv megint pompásat alakított, persze nem nyíltak az ajtók ismét, DE már tudom használni a vésznyitót. A helyzet különleges bája, hogy visszazárni is vésznyitóval kell kintről, félig a vonat alól, na ezt nem tudtam megcsinálni, mert inkább siettem. Egyszer, egy jövőbeni világban majd le lehet…..
Rég írtam, de nem magyarázkodom, így alakult. A Karácsony előtti utolsó óránkra sokat készültem. Tudvalevő, hogy kétbalkezes rajzoló vagyok, mi mást is találhattam volna ki ajándékként a srácoknak, mint egyedileg rajzolt képeslapokat, kedvenc és sokat mondó versekkel? Nos igen, huszonpár egymástól…..
    Link, ha nem jelentik meg a videó fent: https://www.youtube.com/watch?v=cIrg4Osud1Y&t=2s..
A novemberi utolsó börtön jógának különösen hangsúlyos szerepe volt az életemben, ezért eléggé izgatottan készültem rá.Három nappal a TEDxY előadásom előtt, ami ugye nagyrészt erről a projektről szólt, azt éreztem sok áll vagy bukik ezen a konfrencia előtti utolsó…..
Egészen jól sikerült a szerdai alkalom. Ajándék ez az ősz, egy pulcsiban mentem odafelé, sétáltam be, kicsit összeszorult a szívem amikor beléptem, aggódtam, vajon kitart-e a jóidő kora délutánig, aztán jól elszégyelltem magam, hiszen én kijöhetek. Esőben is…..
Lement az utolsó két foglalkozás is. A nyolcadikon valahogy nagyon békés volt minden. Beszélgetős, befelé fordulós. Úgy éreztem, teljesen elfogadtak már. Tudták, hogy nyolc alkalom, tudtuk mind, hogy ez egy kísérlet, ezért keserédes szájíz volt bennem. Kérdeztem őket, milyen,…..
Fegyenc jóga projekt Intimitás 2015.09.16 15:58:47
Nehezen vettem rá magam az írásra, mert különlegesen intim volt az 5. és a 6. óránk. (egy alkalommal két foglalkozás van) Előtte való héten családot látogattam, teljesen rámtört a hiányérzet, hogy milyen rossz, hogy távol vannak, közben persze pörgött az agyam a börtönös…..
Panni Bakonyi 2015.09.16 20:25:10
@Urban Gardener: Köszönöm :)
Freestyle Jóga Home 2015.09.10 14:52:34
Szia,  köszöntelek a honlapon. Ha online tréningre, segtségre, életmód test és lélek coachingra vágysz: https://njoylife.squarespace.com/ Ha nálam jógáznál akkor a menüpontok alapján tájékozódhatsz a téged érdeklő óratipusokról és időpontokról.Röviden, hogy eligazodj:Freestyle jóga: a hétköznapi…..
Rengeteg poszt megszületett a fejemben az elmúlt két hétben, vitriolos megjegyzések a piszkálódókra, kreatív visszaszurkálások, és hálakifejezés a támogatásokért. Intenzív két hét volt. Tegnap aztán megint tanítottam, és ez persze mindent felülírt, és most nem fogok…..
Panni Bakonyi 2015.09.01 14:38:33
@Ildiki: Köszönöm :)
Panni Bakonyi 2015.09.05 12:26:12
@Ulli: Nagyon köszönöm :)
Sok kérdést kaptam az első bejegyzés óta, gondoltam leírom a leggyakoribbakat. - Nem félsz? Nem veszélyes? - Nem. Teljesen biztonságban leszek.  - Lelki és fizikai inzultus?- A fizikai inzultus teljességgel kizárva. A fogvatartottaknak ez egy jutalom. Ki kellett érdemelniük, hogy…..
Tavaly június óta szervezem és tervezem az újabb önkéntes projektemet, ami, és ez most már hivatalos 2 hét múlva elkezdődik.Lassan körvonalazódott számomra, hogy mi is lehet a feladatom ebben a nagy világban, nem lévén oly szerencsés, hogy nulla évesen tudjam már hogy mérnök…..