Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A la Nature

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az fogott meg benne, milyen arányosan szép kis csillag, aztán kiderült, milyen egyszerű összerakni. Akkor is, ha 5 részlet kell hozzá, mert a darabjait igazán könnyű meghajtogatni, így gyorsan kész. Mindkét oldala egyforma és térbeli a végeredmény, szépen mutat karácsonyfadíszként. Lássuk, hogyan…..
A'la Nature Élhető városok 2017.04.17 23:35:44
Egyes városoknak azonnal magával ragadó varázsa van. Nehéz volna megfogalmazni mitől érezni ezt, mégis egészen egyértelmű. Nem csodálkozni való, ha ezt az élményt egy jó kirándulás részeként élhetjük át az ott töltött rövid idő alatt. Annál inkább figyelemre méltó, ha hosszabban az adott városban…..
A gyerekek nyúzzák, gyömöszölik, hemperegnek rajta, cipelik... Felnőttként lazulós, gondtalan pillanat a leülés erre a kötött puffra, aztán mehet tovább minden. Nagyon örülök, hogy elkészült a design labda nagytestvére, sikerült a tervek szerint megvalósítani, csak biztatni…..
A'la Nature Horgolt rajzok 2017.02.01 17:27:57
Milyenek lennének a gyerekrajzok 3D-ben? Szinte naponta születnek mókásabbnál mókásabb rajzok a gyerekeink kezei közül. Nagyon jót szórakoztam már pár évvel ezelőtt is azon, hogy az Ikea kedves kis plüssfigurává varázsol néhány kiválasztott gyerekrajzot. Az utolsó pályázatukra már mi is…..
A'la Nature Otthonterápia 2017.01.16 13:59:02
Egy lakberendezős magazint lapozgatva találtam rá arra cikkre, ami visszahozta már majdnem álomba süppedt tudatom az éberség állapotába. A téma rendkívül izgalmas, évek óta foglalkoztat és azért osztom meg Veletek is, mert nincs kétségem a pozitív hatásai felől. A cikk Hunya Csilla munkájáról szólt,…..
Ezeket az apró csillagokat pillanatok alatt el lehet készíteni, kis gyakorlás után indulhat a sorozatgyártás és kedves dísze lesz bármilyen ünnepi dekorációnak. Színesben legyen egy vidám szülinap, csillogóban a Karácsony kelléke, de inkább Rátok bízom, milyen alkalomhoz illesztitek. Maradék…..
A végeredménnyel kezdem, hátha kedvet kaptok elkészíteni!   Készíts koszorú alapot saját gyűjtésű ágakból! A képre kattintva lépésenként mutatom, hogyan. Amire szükséged van: gallyak, kisebb ágak (az enyémeket bükk erdőben gyűjtötte a család) metszőolló ragasztópisztoly,…..
A'la Nature Októberi tökölés 2016.10.15 06:00:00
Aki már vágott darabokra sütőtököt, hogy megsüsse őszi csemegének, az tisztában van vele, milyen nehéz a szeletelése. Emiatt éreztem túl nagy vállalkozásnak a Halloween tök faragását, de a gyerekek kedvéért idén összeszedtem a bátorságom, hogy együtt elkészítsük az első…..
Gyermekeim ihlették ezt a kedves karácsonyfadíszt, picik is megtapogathatják, nem kell félni, ha elejtik. Fehér, vagy krémszínben mutat legjobban a zöld háttér előtt, de mindenki választhat kedvére az otthoni maradék anyagokból, legfeljebb vidámabb lesz az angyalka, ha színes.…..
A'la Nature Gyertyafény 2015.11.21 00:09:29
Megszoktuk a lámpafényt, benne az emberi arc sápadt képét. Ha mégis egy este gyertyát gyújtunk, élmény a másik szemébe nézni. Ragyog! A csöpp láng meleg fénye tükröződik benne. Megelevenedik a tekintete, puhák a vonásai, finom kis táncot lejtenek az árnyékok az arcán, öröm…..
A'la Nature Rend a lelke... 2015.11.09 01:19:25
Egy nő életében igen komoly lelkiismeret-furdalás forrása, ha saját maga, vagy a környezetében élők rendetlennek találják az otthonát. Kislány korunk óta azt hallgattuk, hogy "rend a lelke mindennek", szinte állandóan figyelmeztettek bennünket az elpakolás és a tisztaság…..
A'la Nature Semmiből valamit 2015.11.04 00:03:08
Akik szeretnek kreatívkodni tudják, hogy mennyi, de mennyi fantasztikusan kidolgozott technika létezik, amivel szép tárgyakat lehet előállítani, valami régit felújítani, ajándékot készíteni. Azt is tudják, hogy a kellékek beszerzése drága mulatság, ha igényesen szeretnének…..
Akik kóstolták, többen szerették volna megtudni a receptjét. Az előző bejegyzés után jöjjön valami finomság, sok szeretettel ajánlom az öko-körös társaimnak, akiktől pár napja sok dícséretet kapott ez az egyszerű, de nem túl szokványos süti! Hozzávalók (kisebb…..
A'la Nature A "mentes" élet 2015.10.29 00:56:32
Milyen mentes?! Pénzmentes? Gyakori probléma... De most nem erről van szó. Egyre több ember él valamilyen dolog mentesen. Leginkább étellel kapcsolatosan, mint laktózmentes étrenden, tej-, tejtermék-, tojás-, szója-, glutén-, cukor-, hús-, adalékanyag, tartósítószer,…..
A'la Nature Őszi hangulatkép 2015.10.07 11:27:48
Mintha erdőben jártam volna, pedig nem, csak egy sétát tettünk a külvárosban a gyerekekkel, a fák alatt sok kis apró termés, ágacska várta, hogy összegyűjtsük őket és őszi dekorációt fabrikáljunk belőlük közösen az öko-körös társaimmal. Lehet belőle ajtódísz, kép a…..
Társasházban élni nem kis alkalmazkodást igényel a lakók részéről, időnként igen nehéz tolerálni a többiek eltérő szokásait, életük hang- és szaghatásait. Egy panelházban különösen közelről érezhetjük a szomszédainkat, a betonfalak tökéletesen vezetik a hangot, a…..
A'la Nature Látható sport 2015.09.17 01:19:29
Bármerre sétálok, mindig felvillanyoz, ha látok sportoló embereket. Kedvet kapok a futáshoz, görkorihoz, biciklizéshez, ha belátni egy úszómedencére, akkor én is szívesen csobbannék egyet... Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de nálam hatásos motiváció a sportolás látványa.…..
A'la Nature Szürke hétköznapok 2015.09.06 00:44:04
Szeptember. Elérkeztek a dolgos hétköznapok. A hétköznapokhoz olyan képzeteket társítunk, mint unalmas, szokványos, szürke. Úgy éljük meg, mint valami szükséges rosszt, a kötelezőt, nincs ellene mit tenni, sodródunk vele, várjuk a következő rendkívüli eseményt, amiben a nyár…..
A'la Nature Bútorbolti séta 2015.08.29 00:43:02
Ma elmentem néhány bútorboltba nézelődni. Szabadlábon voltam a kisgyermekes anyai teendőkből, mehetnékem volt a négy fal közül, komolyabb beszereznivalóm sem volt, úgyhogy lehetett kedvemre válogatni a célpontok közül. Elhatároztam, hogy benézek tömör fa bútorokat forgalmazó…..
A'la Nature Design labda 2015.08.14 18:20:27
Pár éve szerettem bele a kötött puffokba, elraktároztam a tervet gondolatban, hogy majd egyszer lesz nekem is egy, vagy kettő, vagy három... Az utóbbi hetekben elő kellett vennem a gondolatot, mert az öko-körös csapatommal újrahasznosítás címén pólófonalat gyártottunk, hogy…..
A'la Nature Perseidák 2015.08.13 23:55:22
A város felett, akár egy aura, opálosan fénylő félgömb lebeg éjszaka. A fényesebb csillagok töredéke sejlik át a közvilágítás szórt fényén. A csillagvizsgálás…..
Észrevettem a dolgaimon, hogy ha van rajta egy apró tökéletlenség, úgy alig észrevehetően, amit csak egyedül én tudok, akkor könnyebben szeretem meg, mint egy hibátlan, ám tucatjával megismételhető…..
Közeleg az iskola, már javában szorgoskodnak a szülők és vakációjukat töltő gyermekeik a papír-írószer boltokban. Őket látva rendre előtörnek ezzel kapcsolatos emlékeim, képek, illatok, érzések. Az új eszközöket, ceruzákat, tollakat rendezgettem, többször kipróbáltam,…..
A'la Nature Beköszöntő 2015.08.07 16:37:36
Üdvözöllek! Eszembe jutott, hogy szép lassan megosztom Veletek a gondolataimat a minket körülvevő környezettel kapcsolatban, amit hosszú évekig szükséges alapállapotnak érzékeltem, valami olyasminek, ami adott,…..