Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Àllìtòlag Bronson

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legendák vs. Realitás, második menet...
Àllìtòlag Bronson 2016.04.19 00:39:06
@Madnezz: Engem nem zavar senki rajongása általa ismeretlen vagy valósnak vélt dolgok iránt,de a modern korban még létezik olyan ember,aki elhiszi hogy éhező,50 kilós szerzetesek valóban versenyképesek lehetnek komoly élsportolók ellen,akik abból élnek hogy mást sem csinálnak,mint edzenek?A napi marék köles meg a rizs jobb alapanyag,mint a modern teljesitményfokozó szerek és a tudományosan megtervezett táplálkozás?
Yi Long(mert gondolom ő a "bizonyiték" a kung fu küzdelmi értékére) sosem látott Shaolin kolostort,legfeljebb turistaként.Tudom,hogy a jutúbon mást mondanak,de attól még nem igaz.Egyébiránt meg érdektelen a téma,mert máig senki sem jelentkezett a felhivásra,úgyhogy azt gondolom,hogy a varázskungfuk és a Kamu jitsu stilusok képviselői megmaradnak a klaviatúra püfölésénél.
Àllìtòlag Bronson 2016.04.22 04:40:50
Yi Long soha nem volt Shaolin kolostor közelében - megismétlem a kedvedért."On Dec. 14, a spokesman of the Shaolin Temple claimed: "Yi Long, who was billed as the No. 1 Shaolin Kung Fu monk, is neither a Kung Fu monk of Shaolin Temple, nor could he be named as the No. 1 Shaolin Kung Fu monk at all." He also told reporters that all the Shaolin monks can be identified on their official website, reported by Henan Commercial News." - Innentől kezdve nem nagyon kell magyarázni ezt tovább.Egyébként volt már poszt róla az oldalon.Sima San-shou fighter,aki igy menedzseli magát.
Tudom,hogy van meccse a jutúbon “Shaolin Monk KO’s US Navy SEAL’s Boxer IKF Champion” cimmel,de erre maga a szövetség válaszolt hivatalos közleményben:
“Neither fighter in the video is an IKF Champion (Of any kind or anything related to the IKF letters).”
“Neither fighter is a former Navy Seal.”
“It’s even in doubt whether the Chinese fighter, Yi Long is truly a ‘Shaolin Monk’…”

“The bout shown is an Amateur Bout between 2 AMATEUR Fighters, Shea Ealey (USA, 8-0 prior to this bout.) VS Yi Long (China, 17-0 prior to this bout.).”

Forrás: IKF. “JUST FOR THE RECORD… Shaolin Monk KO’s US Navy SEAL’s Boxer IKF Champion – YouTube. NOT TRUE!” IKF News 17 August 2012. Online.

Annyira saolin Yi Long,hogy a vas-áll technikáját már vagy harmincszor keretszbeverték.

Robert Lyons-ról nem szeretnék kommentben nyilatkozni.Mondjuk,hogy huszonéve ismerem és véleményem van róla.És a történeteiről is.Az állítólag vb-ciméről meg nem is szeretnék beszélni.

U.I.Felejtsd el a jutúb-akadémiát.Keress egy edzőtermet és próbáld ki a bunyót.A mendemondákat meg hagyd meg a jutúbnak.Jóból irom ezt.
Àllìtòlag Bronson 2016.08.17 21:55:35
@András Kőrösi: "A világon sok harcművészet és küzdősport létezik. Bármit is választanunk az a lényeg hogy csináljuk és szeressük."
-Egyetértek.Bár a választott stilust nyilván ésszerű céloktól vezérelve érdemes kiválasztani,különben csak időpocsékolássá válik,illetve a "csinálok valamit,csak úgy" szintű hobbivá.

"A harcművészet nem csak önvédelem nem csak arról szól hogyan legyünk szép izmosak vagy hogy nyerjünk serlegeket vagy mérlegeljük ki a jobb"
-Persze,de akkor ne hivjuk "harc" művészetnek,se "küzdő" sportnak.Nevezzük,annak ami:vallás,testgyakorlás,ideológia vagy wellness-fitness.Egyébként aki szép izmos akar lenni,az ép ésszel nem küzdősportot választ magának fő tevékenységképpen - ugyebár az értelmes célkitűzések.

"Lehet hogy úgy éljük le életünket hogy tanulunk valamilyen stilust még sem kell használnunk."
-De lehet,hogy mégis kell,akár csak egyszer.És utólag már hiába a megbánás...

" A lényeg hogy normális ,kulturált emberként viselkedjünk."
-Ez nem függ össze a bunyóval,főleg ha rajtunk kivül senki sem viselkedik kultúráltan adott élethelyzetben.De a sportoló általában jóval kitartóbb és fegyelmezettebb ember,mint a nem-sportoló.

"A harcművészet egyben az egyensúlyról és integritásról szól."
-Az integritásnak ehhez a témához semmi köze ebben a viszonylatban.A harcművészet is a harcról szól,éppúgy mint a küzdősportok vagy egyéb ilyen tipusú rendszerek.Az ilyen szlogenek inkább az üzletről szólnak,véleményem szerint.
Ha a UFC 202 hisztéria véget ér,jön a Kamu Jitsu 3.része,ami érinteni fogja ezt a területet is.Ugyanis volt egy nyilvános tévévita az eredeti érintettekkel.
  A piros sarokban: az önvédelmi guruk varázstechnikái. A kék sarokban: az igazi, működőképes utcai önvédelem...
Àllìtòlag Bronson 2016.02.20 19:47:12
Uraim,nem célom magyarázni,hogy miért igy irtam meg,amit.Olvasókkal folytatott beszélgetésekre adott válaszok gyűjteménye kvázi,de itt egy részlet egy beszélgetésből,csak hogy mégis legyen "koncepció":

-Nem is akart mélyelemzés lenni a poszt,direkt benne van.Egy régebbi beszélgetés eredménye,ennyi az egész.De a koncepciót nem értitek,ami mondjuk az én hibám,mert nem irtam bele.A kamu jitsu egy mozgalom.Stilsoktól függetlenül a Snake Team vezetője,egy itteni ex-UFC harcos inditotta.Kamumesterek lehúzós oktatási reklámfelületeire posztolnak kihivásokat,újra és újra.Kvázi trollkodnak,de pozitiv indittatással.El lehet menni a Snake Team edzőtermébe és ki lehet próbálni a működőképesnek hirdetett varázstechnikákat élesben.Bármelyik mester,bárkivel,bármilyen szabályrendszerben vagy anélkül,védőcuccban vagy anélkül kihivhat bárkit.Dokumentálva lesz,videó készül róla és akár értelmes párbeszédet is kezdeményezhetünk a kölcsönös tanulás szándékával.Másfél év alatt MÉG EGYETLEN NAGYMESTER SEM FOGADTA EL A KIHIVST,DE FELJELENTÉST TUDTAK TENNI grin hangulatjel Ebből a szemszögből kell nézni a kamujitsu koncepciót.Remélem igy már érthető,miért nem érdekes a téma szempontjából a tradiciótisztelet.Illetve még mindig várom a kungfubajnokok listáját,akik komoly küzdősportversenyeket nyertek.Mert ha tradició,akkor Toldi Miklós számomra hitelesebb harcművész,mint egy ezeréve élt pehelysúlyú,sárga törpe,akiről csak a mendemondák közölnek "tényeket".
Àllìtòlag Bronson 2016.02.21 12:55:47
@________________: Mivel tételesen is felsoroltad,hogy minek alapján vagyok ostoba,ezért emberszámba veszlek,"koma".Első lecke:tanulmányozd a magyar büntető törvénykönyvet,azon belül is az arányosság elvét és utána szégyelld el magad.Második lecke:szövegértelmezés.De talán igy a legjobb:nulladik lecke:tanulj meg magyarul.Eh:)
Àllìtòlag Bronson 2016.04.18 23:17:15
@speeders12: A karate alapokkal rendelkező sportolóknak keresztedzésekre volt szükségük ahhoz,hogy az MMA-ban és a K1-ben sikeresek lehessenek.Természetesen a karate technikáknak bőven van helyük minden komoly küzdő arzenáljában - legyen az bármelyik stilus - csak önmagában nem elég.Ez vonatkozik a többi stilusra is,a bjj-re,a muy thai-ra stb.van poszt a karatéról az oldalon,ezért nem is mennék jobban bele a fejtegetésbe.A karate ereje önmagában a karatéban van,mint életformában.Egy komoly karatéka nem is igen kerülhet olyan helyzetekbe,hogy kóklerek átbasszák.Egyébként örülök,hogy átment a poszt lényege.
Felelevenítjük, milyen volt, amikor Emelianenko búcsút intett, és elmerengünk azon, mit várhatunk a viszontlátástól – meg azon, hogy szükséges-e ez egyáltalán. Fedor Emelianenko visszatér a japán küzdőtérre. De vajon melyik Fedor Emelianenko lesz az, amelyik…..
  Régi dolgok, amik ma is működnek. // //   Egy igazi különlegesség ismertetésével folytatjuk sorozatunkat. Jack Dempsey Championship fighting - Explosive punching and agressive defense című könyvéből idézünk igazi, oldschool edzéstanácsokat, jóval a szteroidok és…..
Àllìtòlag Bronson 2015.08.07 16:48:25
Azért csak generált benned érzelmeket,ha már olyan dolgokat a kommentjeim és a cikk mögé képzelsz,amik általam le sem lettek irva.Nem a bálványom Jack Dempsey.Sehol sem állitottam,hogy ma világbajnok lenne(ahogy Joe Louis sem lenne az és Rocky Marciano sem),viszont a saját korában az volt és legitim módon lett az,mint ahogy a cimvédései is azok voltak.A cikk a ma is helytálló és megfontolásra méltó edzéstanácsairól szóltak,illetve a szakértelmére utaltak,annak ellenére,hogy valóban nem volt egy technikai virtuóz-amit szintén nem állitott itt senki.Dempsey könyve Haisletével egyetemben a boksztörténlem két legfontosabb alapműve.
Minden más,amit tényként véltél közölni az csak vélemény.Máshol mást olvastál és neked az a verzió valamiért szimpatikusabb volt és azért neked az tény.Pedig csak közlemény.Vagy ismertél személyesen valakit,aki ott volt a meccseken?A kioktató stilust érdekes és aranyos módon nem veszed észre saját magadon,ami tényleg megmosolyogtató.
Dempsey nem egy "légy-világban" volt világbajnok és nem a "légy-világ" nehézsúlyú bokszbajnoka volt,hanem mindhárom általad felvetett nézőpont alapján ő volt az akkori világelső(müszaki parameterek,emocionalis vevöi magatartas,haszonkulcs/nyeresegesseg vagy egyeb üzleti meröszamok),de ezzel valószinűleg te is tisztában vagy.A "lehetett volna" és a "nem engedték bokszolni,pedig ha..." nevenincs világbajnoki-álomaspiránsok mit sem számitanak.Sullivan,Dempsey,Louis,Marciano és Ali a legnagyobb bajnokok,akik valaha éltek.Az akkori korok nivóját bokszolták.Még egymással sem érdemes összevetni őket,de ezt nem is kéne fejtegetni. U.I. Gondolom jártál az öreg Füzessy és a M.Peti bácsi által szervezett vetitésekre a '80as évek elején,meccseket nézni.