Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szoke_Kiss_Marton

143 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre megérkezett a Love, Death + Robots várva várt második évada! De minek? Alább spoileres véleményem az évadról. Sok jóra ne számítsatok...
Minden nap játszok pár órát a The Last of Us 2-vel, másnap pedig megírom, mi a véleményem az előző esti játék-adagról. A hangulatos recap utáni cold opening úgy húz vissza ebbe a kihaltságában is élettel teli világba, hogy még a citromos Gösserem is elfelejtem kortyolni közben, pedig a fél…..
Szoke_Kiss_Marton 2020.07.02 13:56:07
@Strelok93: Sok véleményt meghallgattam, ami nem egyezik az enyémmel, és volt aki elgondolodtatott, tudniillik, hogy ez nem egy bosszútörténet is nem is egy bűn és bűnhődés történet (ahogy én gondoltam), hanem egy megbocsájáts történet.
Amit alá tudok írni.
Csakhogy ettől még a kivitelezés nagyon megcsúszott. Narratív szempontból is nagyon sok helyen, a kronológia elcseszett az ütemezés pedig egészen botrányos. Ha mindez 15 órás játékidőre lenne megvágva, kihagynák az egész sebhelyes részt és jobban összefésülik Ellie és Abby sztoriját, egy jó történet lehetett volna ebből. Nem olyan jó, mint az első rész, de jó.
Ps.: Az idegesít még, hogy sokan orssz okból utáják a játékot.Vannak ugye a homofób genderfób minden PC-fóbok, akikre szót sem érdemes vesztegetni, és vannak akik pedig azért, mert Joel meghalt. Pedig az ég világon semmi baj nincs azzal, hogy meghalt, a baj ott van, hogy rosszul használták fel ezt a történetelemet és valószínűleg rosszul is helyezték el :(
Szoke_Kiss_Marton 2020.12.28 12:59:47
@Lengyelpiac Hu: Odaadod a nem tudom hány éves gyerekednek a TLOU2-t és attól félsz inkább, hogy két csókolózó nőt fog látni és nem attól, hogy mondjuk premier plánban szétverik valakinek a fejét, kihasítják a hasát és a gyomrát a földre loccsantsák, felkasztják, vagy fültől-fülig felvágják a torkát...?
Rövid vélemények The Leftovers 2020.11.26 09:09:44
Sorozatok nézése közben sokszor van az az érzésem, hogy az alkotóknak volt egy jó ötlete, amit szépen el lehet adni egy-két mondatban, aztán amikor a megvalósításra kerül a sor, csak a középszerre futja. Vagy eggyel jobb: Sikerül egy szuper első évadot összehozni, talán nem is terveztek többre, de…..
Van a South Park tizedik évadában egy epizód, amiben Cartman a Family Guy-t támadja annak történet struktúrája miatt. Nevezetesen, hogy a részek valójában nem szólnak semmiről, csak különböző random gegek vannak egymásra dobálva. Ennek a résznek a végén kiderül, hogy a Family Guy epizódjait egy…..
Sajnos sokkal válogatósabb vagyok annál, mint hogy túl sok dolgot maradéktalanul tudjak élvezni: a legjobb marhapogácsát sem bírom értékelni ha túl nagy kenyérbuciba rejtik, képtelen vagyok rajzolni, ha nincs tökéletes rend a dolgozóasztalomon, nem értem a verseket, amikben nincsenek rímek, vagy…..
Teljesen részletekbe menően spoileres véleményem következik! Talán a filmtörténelem során nem volt még egy olyan film amit akkora várakozás előzött meg, mint a Marvel 10 éves filmfolyamát lezáró Végjátékot. Az ilyen szinten felfokozott hangulat borzasztó nehéz helyzetbe hozza az egyszeri mozinézőt,…..
A Love, Death + Robots a Netflix legújabb saját fejlesztésű sorozata, ami az Animatrix és a Black Mirror nyomdokain felépített 18+-os antológia sorozat. Előbbire főleg abban hajaz, hogy a világ minden tájáról összecsődített alkotók a saját látásmódjukkal és stílusukkal prezentálnak egymáshoz lazán…..
Rövid vélemények BÚÉK 2018.12.16 16:40:45
Engednéd, hogy a párod belenézzen a mobilodba? Pár hónap járás után? Évek után? Házasság és két gyerek után? Elolvashatná az e-mailjeidet? WhatsApp, Messenger, Viber, Skype? Ha nem, miért nem? Elvből? Titkolni valód van? Olyan titok, ami kínos kérdéseket vetne fel? Olyan, ami rossz színben…..
Hol is kezdjem? Talán ott, hogy ez egy ízig-vérig spoileres vélemény lesz. Nincs értelme szépelegni a konkrétumok nélkül. Meg ott, hogy az az alap felállás, hogy az első rész nekem nagyon tetszett. Új volt, friss volt, mértékkel szolgálta ki a rajongókat és egészen tűrhetően építette fel a négy…..
A minap épp arról beszélgettem egy barátommal, hogy úgy istenigazából csak egy-két olyan filmet látunk évente, ami tényleg nagyon jó. Ami nyomot hagy az emberben és nem intézi el annyival, hogy „Egynek nem rossz...”, vagy hogy „Még mindig jobb mint vasárnap reggel arra ébredni, hogy hétfő…..
Ha a teljesen indokolatlan, csak a pénz miatt elkészített sorozat folytatásokból írnék szakdolgozatot, teljesen biztos, hogy a Szolgálólány meséje második évada lenne a fő témám...
Az Egynyári kaland második évada bravúros életmentő műtétet hajtott végre a szérián, de a folytatásban a rehabilitációnál már többet kellett nyújtani az alkotóknak – ami többé-kevésbé sikerült is. A harmadik évad a sorozat történetében először elhagyja a jól bejáratott Balatont és környékét.…..
Van egy álmom. Az az álmom, hogy a Barátok Köztnek egyszer csinálnak egy olyan különleges, jubileumi dupla részt, ahol mindenkit olyannak írnak meg, amilyenek a valóságban lennének. A szappanoperák sajátossága, hogy sosem érnek véget, viszont minden részben le kell kössék a nézőt, ezért bár mindig…..
Hosszú utat járt be a Detroit: Become Human azóta, hogy még 2012-ben a Quantic Dream, akkor a PlayStation 3 erejét demonstrálva elkészítette a Kara című tech demóját. Az eredetileg csupán bemutató célzattal készült rövidfilm annyira megmozgatta az írója David Cage fantáziáját, hogy tovább akarta…..
Ha valakit arról kéne meggyőznöm, hogy a képregény igenis lehet hagyományos irodalommal egyenértékű művészeti alkotás, akkor elsőnek persze Watchment vagy a Maust mondanám, ahogy kb mindenki, aki olvasott már komolyabb képregényt életében. Másodjára viszont a The Walking Deadet, ami egy olyan szintű…..
Rövid vélemények Deadpool 2 2018.05.17 22:44:05
A moziban ülve többször is azon kaptam magam, hogy eltöprengek, mennyit számít az újdonság varázsa. A Guardian of the Galaxy első része nagy kedvencem, míg a második részen halálra untam magam, pedig objektíven nézve semmi rosszat nem tudnék rá mondani. Valami hasonló érzésem volt a Deadpool 2…..
Spoiler mentes Végre elérkeztünk a Marvel többé-kevésbé 10 éve tudatosan épített hatalmas eseményéhez, amibe szinte mindenkit belegyúrtak aki jelenleg él és mozog az univerzum keretein belül. A kérdés, hogy sikerült-e még tovább emelni a tétet és még grandiózusabb eseményeket vinni az epikus…..
A Kicsinyítés (Downsizing) volt az a film ami körülbelül két dolgot ígért az előzetesével: 1) Egy könnyed hangulatú, humoros comedyt-t, amiben Matt Damon mellett olyan rutinos nevettettetők kaptak szerepet, mint Kristen Wiig és Jason Sudeikis 2) Illetve egy olyan filmet, ami a kicsinyítés körül…..
Akármekkora Harry Potter rajongó is vagyok (spoiler: elég nagy!), azért azt mindig el kell ismernem, hogy elsősorban a könyvsorozattal estem szerelembe. A filmek leginkább csak az élmény meghosszabbítását szolgálták és olyanok voltak amilyenek. Volt köztük egy, maximum kettő igazán jó, de a többség…..
Nagyon különös film a Valami Amerika 3. Van egy nagyon erős brahi jellege, mintha a filmbéli Várnai Tamás egyik bénácska moziját néznénk, amit a szabadidejében dobott össze nulla pénzből a haverjaival. Ákos szerzett kamerát, meg világítást valamelyik "ex kliensétől", András pedig hátul a sufniban…..
Rövid vélemények Black Panther 2018.02.18 23:51:38
A Marvel megcsinálta az első ízig-vérig fekete képregényfilmet, ami nem csak szereposztásában szinte teljesen afroamerikai, de témájában is egy eddig igencsak elhanyagolt társadalmi csoportot szólít meg. Az egyik legkevésbé Marveles Marvel film, aminek játékideje alatt szinte fel sem tűnik a…..
Szoke_Kiss_Marton 2018.02.20 13:46:39
@doggfather: Szerintem a felsoroltak jók voltak :) Egyik sem egy Joker, nyilván, de már azzal sokat tesznek a filmjükért, hogy nem az a céljuk, hogy elpusztítsák a világot :D
Molly Bloomról vagy más néven a Póker Hercegnőjéről már itt írtam az életéből készült film kapcsán. A héten pedig befejeztem az általa jegyzett életrajzi könyvet, ami alapján Sorkin filmje készült. Egy valamit rögtön az elején le kell szögezni: Molly Bloom története annak ellenére lebilincselő és…..
Martin McDonagh egy kibaszott zseni! A kortárs dráma brit fenegyereke az In Bruges után tíz évvel ismét megcsinálta a tutit, szerény véleményem szerint élete legjobb filmjét, ami instant klasszikussá kell váljon! Az alaptörténet egy mondatban: Mildred (Frances McDormand megtört és eltökélt) lányát…..
Szoke_Kiss_Marton 2018.02.02 13:48:39
@Blais: Nem kell egymásnak esni. Van aki nem tudja, hogyan támassza alá a véleményét, de jó érzés neki, ha rámondhatja valamire, hogy gyengusz. Az ilyen embereket így kell elfogadni.
Szoke_Kiss_Marton 2018.02.02 14:55:40
@emilyanne: +1!
Rövid vélemények Elit játszma 2018.01.20 21:41:00
Az Elit játszma Aaron Sorkin rendezői debütálása. Akinek nem cseng ismerősen Hollywood talán leghíresebb forgatókönyvírójának neve, annak az Egy becsületbeli ügy, a Közösségi háló, vagy Az elnök emberei címek már biztos megkongatják a harangokat. Az Elit játszmát szintén Sorkin írta a címszereplő…..
Rövid vélemények Black Mirror 2018.01.10 09:36:39
A leggyengébb Black Mirror évad, ami még így is kitermelt magából két zseniális részt! De ne ugorjunk ennyire előre: A Black Mirrort sokan technológiai disztópiának tartják, pedig szerintem elsősorban se nem technológiai és se nem disztópia, hanem sokkal inkább bitang erős társadalomkritika. A jobb…..