Regisztráció Blogot indítok
Adatok
optimumfogaszat

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az az iTOP szájhigiénés rendszer?______________________________________________________________ Az iTOP - individually trained oral prophylaxis – mozaikszóból ered, egy olyan új, egyedülálló koncepció, mellyel sikeresebbé és szerethetőbbé tehető a mindennapi szájhigiéne, azaz a fogmosás. A…..
Amikor fogszabályozó konzultációk során megemlítjük a páciensnek, hogy a fogszabályozó kezelése mellett logopédiára van szüksége, mindig nagy a csodálkozás. Pedig bármennyire is furcsának hangzik bizonyos esetekben logopédus közreműködése nélkül a fogszabályozó kezelési eredményt csak lényegesen…..
Mikor és miért kell csontpótlást alkalmazni?_______________________________________________________________ Fogbeültetés alapkövetelménye, hogy az implantátumot elegendő csont vegye körbe. Különböző okok miatt (gyulladások, régi foghúzások helyei, balesetek, szerencsétlen anatómiai adottságok) ez…..
Biztosan csak egy fog pótlása érdekében érdemes kihullástól számított legkésőbb egy éven belül felkeresni egy fogspecialistát. Ha halasztjuk a pótlást, könnyen megeshet, hogy az egy hiányzón kívül még további 3 fogunkat kell pótoltatnunk, így növelve a kezelés költségét és növelve a foghúzás…..
A mini implantátumoknak nagy hasznát vesszük, ha mellékmozdulások nélkül szeretnénk fogakat mozgatni a szájba. Ezeknek a micro csavaroknak köszönhetően a kezelési idő lerövidíthető, elkerülhető a foghúzás valamint az állcsont műtétektől óvhatnak meg minket. Mindezek mellett a kezelési eredmény…..
Fogszabályozásra mind felnőtteknek, mind gyermekeknek szükségük lehet. A funkcionális beavatkozás mellett, lehetőségünk nyílik az esztétikai szempontokat figyelembe vevő kezelésre, melynek köszönhetően az alsó és felső fogíveket tudjuk…..
Implantációs, csontpótló, bölcsesség fog eltávolító műtétek előtt, gyökérkezeléseknél és fogszabályozásnál sok időt, pénzt spórolhat meg valamint rengeteg fájdalom kerülhető el egy speciális 3 dimenziós röntgen kép elkészítésével. A 3 D CBCT segítségével méretarányos képet kapunk az állcsontokról és…..
Bár első hallásra költségesebbnek tűnhet, de hosszú távon ez a legjobb megoldás a fogpótlásra. Az inlay/onlay tulajdonképpen egy olyan tömés, melyet a fogtechnikus a fog lenyomata alapján készít el, és a fogorvos ragaszt a fogba.   http://www.fogaszat-pest.hu/amikor-kell-akkor-betet-kell/      ..
Rózsaszín esztétika szerepe a fogbeültetés során   Nagyon sok fogbeültetéses konzultáció során hallatszik el az a kérdés, hogy akkor most ez olyan lesz, mint az eredeti? De sajnos csak attól, hogy beültetünk egy implantátumot, nem mindig érünk el valósághű eredményt. Ehhez sokszor kiegészítő…..
Mesterséges harapásemelés: Mi az a harapásemelő? Elülső fogak (középső metszőfogak vagy szemfog) szájpadlás felöli oldalára vagy a hátsó fogak rágófelszínére ragasztott fogszínű vagy színes tömőanyagból épített sánc, ami meggátolja a fogak teljes összezáródását. Fájdalmas? Mint minden…..
Amikor a legtökéletesebb esztétikai és funkcionális eredményt szeretnénk elérni, akkor szinte minden esetben – főleg felnőttkori fogszabályozás esetén – szükséges ezeket a teljesen biztonságos eljárásokat használnunk. Viszont sok páciens elkezd lefehéredni, mikor elkezdjük részletezni mit is…..
Több kutatás és cikk is olvasható csokoládé jótékony hatásairól. Nézzük, hogy mik is ezek pontosan és öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogy akkor a csokoládé okoz-e fogszuvasodást? A csokoládé kakaóból készül, amely nagymennyiségben tartalmaz erős hatású polifenolokat, flavonoidokat és…..
Kövületek és genetikai bizonyítékok utalnak arra, hogy a zománc nem a fogakban alakult ki, hanem a több mint 400 millió évvel ezelőtt élt halak pikkelyében, és csak később vált a fogak fő komponensévé. A svéd kutatás eredményeit a Nature tudományos folyóiratban…..
Bár a fogszuvasodásért általában az édességeket okolják, az igazi tettesek a baktériumok. Tulajdonképpen az édességek csak az üzemanyagjai a baktériumok savtermelő „motorjainak”. Ezek a kórokozók a nyálban és a lepedékben élnek, és az emberek által elfogyasztott cukrokból…..
Készült egy cikk, amiben olvashat mindenki egy kicsit bővebben a felnőttkori fogszabályozásról:http://richpoi.com/cikkek/eletmod/felnottkori-fogszabalyozas.html http://www.fogaszat-pest.hu/hu/Fogszabalyozas..
A harmonikus arc és fogazat kellemes benyomást kelt másokban és bennünk is, amikor tükörbe nézünk. A külső és a belső pozitív visszajelzés megerősíti önbizalmunkat, nem kell többé visszafogottan nevetnünk.  A fogszabályozó viselése és a rendezett fogazat egészséget és a…..
 A torlódott, egymást részben fedő fogakat szinte lehetetlen megfelelően tisztítani. Így szinte elkerülhetetlen a fog szuvasodása vagy a fogat tartó fogágy gyulladása, „sorvadása”. Még ha igyekszünk is, és lelkiismeretesen tisztítjuk, idővel akkor is kialakul valamilyen…..
1) Mert kitűnő táptalajt biztosítanak azoknak a baktériumoknak, amelyek a fogínyvérzés és a fogágy-betegségek kialakulását okozhatják 2) Megelőzhetjük a fogak kilazulását, idő előtti elvesztését 3) Elkerülhetjük a kellemetlen szájszagot valamint a fogak…..
Optimum Fogászat Barázdazárás 2015.08.31 11:06:01
Mennyire maradandó a barázdazárás?Rendszerint évekig tartós marad, de a fogorvos rendszeresen ellenőrizni fogja, hogy a megbizonyosodjon arról, hogy a lezárás sértetlen-e. A gyermekek hosszú ideig viselhetik, de a fogorvosnak időnként ki kell egészítenie vagy cserélnie kell, hogy…..
Optimum Fogászat Fogínyvérzés 2015.08.27 19:28:49
Fogágynak nevezzük a fogakat körülvevő és rögzítő szöveteket. Ide tartozik az íny, a gyökérhártya, a cement és a csont. A fogakon megtapadó lepedék, úgynevezett plakk, nemcsak a fogakat támadja meg, és okoz szuvasodást, hanem a fog tartószöveteit is. Ilyenkor jön létre a…..
A fogszuvasodás (latinul: caries) legfőbb okozója a lepedék. A fogmosás és fogselyem-használat célja, hogy eltávolítsuk a baktériumokból álló, folyamatosan újraképződő vékony, színtelen, ragadós filmréteget, a lepedéket. A lepedékben élő baktériumok lebontják az…..
A fogkefét legalább három havonta cseréljük, mert az elhasználódott sörték már nem biztosítják a kellő tisztító hatást! Sok fogkefén találhatóak olyan indikátor sörték, amik jelölik a fogkefe állapotát. Ha ezek a sörték félig elszíntelenednek, akkor a fogkefét…..
Sokan azt hisszük, hogy tudjuk hogyan kell helyesen fogat mosni. De vajon tényleg? Fontos, hogy rendszeresen és a megfelelő technikával mossunk fogat, mert csak így lehet eltávolítani a dentális plakkot, amely a fogakon és a fogak között lerakódó ragacsos, vékony baktériumokat…..
Sokan azt hisszük, hogy tudjuk hogyan kell helyesen fogat mosni. De vajon tényleg? Fontos, hogy rendszeresen és a megfelelő technikával mossunk fogat, mert csak így lehet eltávolítani a dentális plakkot, amely a fogakon és a fogak között lerakódó ragacsos, vékony baktériumokat…..
Fogaink ápolása legfontosabb mindennapi tevékenységek közé tartozik. Sajnos, még a leggondosabb fogmosás- és tisztítás ellenére is előfordulhat, hogy elromlanak. Vitathatatlan, hogy ilyenkor egy jó fogorvos…..