Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cuhavidéki

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi karikatúra 1950-ben jelent meg a Ludas Matyiban.  A képi és nyelvi humort nélkülöző rajznak erős a jelentéstartama.  A rajz alkotója abból a magyar népszokásból építkezik, hogy a téli estéken a meleg kemencék mellett összejövő rokonok, szomszédok a…..
Mélységesen megdöbbent, hogy egy költő-író mennyire nem érti az élet és az irodalom, a valóság és az igazság, valamint a posztmodern utáni online média működését. Az aranyember - mozifilm, 1962. Rendező: Gertler Viktor. Béres Ilona, Krencsey Marianne Jókai Mórt már nem olvassák. Ezt a…..
A minap megakadt a szemem valamilyen TV műsor reklámján, amiben Lagzi Lajcsi és Hajdú Péter beszélgettek. Miért is szerepelnek ezek az emberek a TV-ben? – futott át a gondolat. Az egyiket hetekkel ezelőtt ítélték el jogerősen, a másik pedig mindenféle kifogásokra hivatkozva igyekszik megúszni egy…..
Az olcsó húsért drága árat fizetnek a Németországban dolgozó közép- és kelet-európai határátkelők, akiket néha egészen elképesztő módon zsákmányolnak ki a vágóhidakon. Most ezen szeretnének egy új törvénnyel változtatni...
Cuhavidéki 2021.01.11 18:03:27
@tatárfejű kutya: Ráadásul minimálbér alá lehet menni!
2020-ban a kifizethető bér nem lehetett több, mint a minimálbér kétszerese.
officina.hu/gazdasag/17-alkalmi-munka-egyszerusitett-foglalkoztatas-ber
Cuhavidéki 2021.01.12 13:20:05
@Almandin: Igaz, persze ez inkább az önkormányzati feladatokhoz vehető igénybe.
... és ott bizony alsó szinten, 54.000 Ft nettóval, még a 200 EUR/hó sincs meg.
merce.hu/2020/10/11/on-dolgozna-a-minimalber-feleert/
A máskor oly határozott és következetes Orbán-adminisztráció a koronavírus-járvány kapcsán meglehetősen ellentmondásos intézkedésekkel jelzi, hogy válságos pillanatokban megremeg a döntéshozók keze. Az igazi baj mégis az, hogy nem a szakmai szempontok vezérlik a kormány intézkedéseit, hanem a…..
Ember József 1908. március 15-én született Soroksáron id. Ember József törvényszéki börtönőr és Szabó Rozália gyermekeként. A szolnoki törvényszéki fogházban dolgozó id. Ember József 1913-ban lépett át az államrendőrséghez, és hamarosan a detektívi kar tagjává vált. Az 1920-as évek elején elsősorban…..
Szíjjártó Péter 2020 március 30.: Senkit nem hagyunk magára Judit és férje (65 és 75 évesek) nem ezt tapasztalták, amikor egy hónappal ezelőtt betegek lettek, néhány nap különbséggel torokfájásra, lázra ébredtek, a férjnél hányás és igen magas (38,8 fokos) láz is jelentkezett...
Cuhavidéki 2020.04.29 17:57:37
@HanG99: Budapesten, egyik kórház mellett lakom, így naponta többször hallom, ahogy a gyér forgalom ellenére szirénázva hozzák a betegeket, feltételezem, hogy ezek között sok a fulladásos.
Elég nyomasztó.
Ehhez képest jó lenne ha nem a rendelkezésre álló (nem álló) készletek, vagy a rajtunk, közönséges halandókon (hullajelölteken) való spórolás határozná meg a tesztelési, szociális- és beteggondozási, lakossági ellátási és fegyelmezési standardokat, főképpen nem a politikai- és anyagi zsákmányszerzés.
Aki manapság vásárolni megy, minden bizonnyal próbálja olyan termékekkel megpakolni a kosarát, amelyeket minél hosszabb ideig tud tárolni. Általános cél, hogy ne kelljen naponta boltba menni, esetleg csak romlandó élelmiszerekért kiszaladni, ezen felül legyen minden betárazva egy-két hétre, ezzel is…..
VI. Fülöp spanyol király a közelmúltban bejelentette: lemond atyai örökségéről, mivel kiderült, hogy I. János Károly uralkodóként gyanús offshore jövedelmekben részesült. A volt uralkodó ezentúl szintén nem számíthat a királyi ház költségvetése által számára megállapított éves életjáradékra, amely…..
Elismerem, hogy a címről óhatatlanul beugrik Orbán Ráchel pelenkás kalandja 2018 augusztusában, egy horvátországi autópálya szélén. E képzet társítása azonban nem volt szándékomban, a címadásnak időszerűbb oka van. Brückner Gergely gazdasági újságíró tegnap este figyelemre méltó áttekintést közölt…..
Cuhavidéki 2020.03.25 19:49:28
A német Eterna inggyár Szlovákiában állt át arcmaszk gyártására.
Gondolom ebből a szlovákoknak is jut.
www.pnp.de/lokales/stadt-und-landkreis-passau/passau-stadt/Hemdenhersteller-Eterna-produziert-Gesichtsmasken-3642682.html
Schanda államtitkárhelyettesnek ha jól emlékszem, ma senki sem tett fel kérdést, kivel gyártat a magyar kormány.

Ma beszéltünk egy XI.kerületi idős barátnőnkkel, az Önkormányzat nem vette fel a telefont. A 65 (70?) éven felüliek bevásárlásához az önkormányzati segitség ezek szerint nem működik.
A nemzeti konzultáció elősegíti a döntéshozókat abban, hogy a gondokat helyesen rangsorolják. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, YouTube.com, 2010. május 19.) A közvélemény-kutatásnál sokkal megbízhatóbb a nemzeti konzultáció. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, 2012. május 25.) A nemzeti…..
A nagy Silvio  „Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy unga-bunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett.” (Jávor Benedek) Ejnye-bejnye! Aki másnak vermet ás, meg ilyesmi… Ez bizony kimondottan övön alatti…..
Cuhavidéki 2020.02.08 16:41:43
Lehet, hogy most azt hiszed, hogy a legendás filmszínészről fogsz olvasni. Hát nem! Anglia legőrültebb, legveszélyesebb és valószínűleg legerősebb rabjával ismertetlek meg. forrás: ozy.com Na, nézzük, hogy mit is kell tudni a csávóról! 67 éve Michael Gordon Peterson néven anyakönyvezték.…..
Ugye hallottatok már ilyen tanácsot: "Az alkohol teljes mértékben TILOS a cukorbetegek számára, és tiltólistára kell tennetek a cukor, a pizza, és a sütik élvezetével együtt. Felejtsétek el ezeket!" Aki nem akadt ki a fentieken, annak valószínűleg nem a cukorbetegség a legnagyobb problémája.…..
Cuhavidéki 2020.01.02 00:19:51
@Diab Herold: én tartozom köszönettel
Érdekes téma, a baráti kapcsolatok próbaköve.
És akkor így az év végére, teli szeretettel meg békességgel itt van még ez is: „Ha nem állítják meg a hatalmat, akkor egy fenevad válik belőle, és telhetetlen bendőjű fenevadként törtet tovább. A Biblia jut megint az eszembe: falt és zúzott, a maradékát pedig összetaposta. Tehát, amit nem tud…..
Cuhavidéki 2019.12.31 20:27:28
bircahang Ételosztás 2019.12.29 06:06:00
A ballib médiák büszkén számolnak be ismét, mint minden évben, az ételosztásokról Karácsony alkalmából. A 168 óra fényképésze nagyon igyekszik hatalmas tömeget mutatni, de nem sikerül, lásd: (168 óra) S mennek a végtelen viták az ellenzéki és a kormánypárti szimpatizánsok között.…..
Gael Nofri francia történész Bonaparte Napóleon születésének 250. évfordulója alkalmából a régi rend és forradalmi Franciaország közötti folytonosság megtestesítőjének tekinti az uralkodót. „Napóleon neve és emléke a cselekvés, a feljebb jutás, a hírnév szinonímája – írja Nofri – Huszonhárom évesen…..
A héten 90 éve (zsidó dátum szerint tegnap, Áv hónap 17-én) annak, hogy arab terroristák és felhergelt csőcselék lemészárolták Hebron városának kicsiny zsidó közösségének tekintélyes részét, melynek következtében a várost néhány évre „zsidótlanították” az akkor a terültet fennhatóságuk alatt tartó…..
Magyarországon, mint ahogy az egész világon, egyre elterjedtebb az állati eredetű élelmiszerektől való távolságtartás. A gondolat nem kifejezetten újkeletű, még a zsidóság szemszögéből sem, a kérdéssel az évszázadok alatt számos törvénymagyarázó foglalkozott. De mi is lehet a probléma a…..
Ghána egyik legnagyobb bolga kosárgyártója, Dominic Abakuri azt mondja, hogy a kosarak szövésének gyakorlata n az ő népében olyan régi gyakorlat, mint maga a közösség, generációkról a generációkra száll.„Ha ide születsz, a gyermekkorodban egyfajta készségként tanulod meg, és később ez egyfajta extra…..
Cuhavidéki 2019.07.10 21:27:42
@bpetya75: a fű-alapanyaggal azért könnyebb bánni.
A gond t.k. az, hogy délről kell szállítani É-Ghánába.
edition.cnn.com/2019/04/25/africa/ghana-bolga-basket-weavers-intl/index.html
  A fasizmus veszélye egész Európát görcsös rángatózásba hajszolja, sőt, az egész világot. Magyarországon különösen szembetűnő a fasisztoid reakciók megjelenése - azonban egy sokkal aljasabb és csendesebb eszköztárral készül a visszatérésre a gyűlölet ideológiája: saját nagyságunkat fordítja…..
Ahogyan egy rossz török szappanoperának is milliós nézőtábora van, úgy képes behúzni hasonló elemi ösztönökre építve a társadalom jó részét a háborús logika világa és a parancsuralmi rendszerek. Első és egyetlen vezetőnknek Orbánnak mindig is ehhez volt a legnagyobb tehetsége, a harchoz. Ráadásul…..
Cuhavidéki 2019.02.17 17:46:33
@megamovieboy: Ukrajnában az elsősorban nyugat- és északukrajnai ukrán nacionalisták győztek. Szíriában a toleránsabb alavita tekintélyuralmi rendszert akarták szunnita iszlám -diktatúrával:parancsuralmi rendszerrel felváltani.
Talán Tunézia a kivétel, ahol nem tudták megtörni a liberális erőket.
Miskolc városának - a legutóbbi, 2018-as átadás után - immáron 90, díszpolgársággal kitüntetett polgára van. Tavaly Demjén Ferenc és Veréb György kapta a rangos elismerést. De vajon még kik részesültek ebben a megkülönböztetett figyelemben a város által? Mikor kapta az első díjazott a díjat? Ki volt…..
Kiszivárogtak Donald Trump napirendjének részletei, az erről szóló dokumentumok az Axioson jelentek meg. Ezekből sok egyéb mellett kiderült, hogy az amerikai elnök csak 3-4 órát alszik és nem nagyon szokott reggelizni. Mar-a-Lagóban Melaniával..