Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pierre Batka

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy élhető nap, amikor Budapest napsütötte terepasztalnak, bringára pattant lakói pedig kedves kis maketteknek tűnnek. Köszönhetően a CM-nek és a tilt-shift technikának.City Of Joy from daniel fiantok on Vimeo. A 2010-es tavaszi Critical Masst dolgozta fel sajátos szemszögből az Index…..
Pierre Batka 2012.04.23 12:24:10
@ex-dr. vuk: Tehát HA ki van téve a tábla akkor LESZÁLLVA a bringáról megoldható a balra kanyarodás. Egyébként nem kanyarodhatsz balra. De ha találsz olyan szabályt ami a bringások sávváltását az 54. §-al összhangban engedélyezi, akkor te nyertél.

"Gondolkoztal mar azon, hogy mitol veszelyes?..."
És te gondolkoztál már azon, hogy azért veszélyes mert a bringa ingatag jármű és az autósok azon paráznak, hogy az előttük jaszkarizó "bátor" bringás mikor pattan meg valami koszon és esik be a kerekek alá?
Azért azt nem árt ha figyelembe veszed, hogy Budapest elsősorban NEM bringaközlekedésre lett kitalálva. Én is támogatom, hogy legyen saját sávotok a legtöbb helyen, de attól még hadd ne én legyek a bűnös, ha az autóknak kijelölt sávon otthon érzem magam autóval. Amúgy meg menj a járdán az kevésbé veszélyes és szabad.
Pierre Batka 2012.04.23 12:25:45
@ex-dr. vuk: Gépjárműnek szabad sávot váltani.
Pierre Batka 2012.04.23 16:19:15
@ex-dr. vuk: Lehet, hogy ideje lenne megtanulnod
a) gondolkodni (ez a legnehezebb, ne ezzel kezdd)
b) érvelni
c) szöveget értelmezni

@MoxNox: Nincs szó semmi hallgatásról, egyszerűen nem tartalak annyira fontosnak, hogy miattad ne dolgozzak. Hiába vagy ilyen hiperagresszív, attól, hogy üvölve közlöd, hogy a KRESz nem úgy van, attól még nem lesz máshogy.

Minthogy mostmár csak a sértődött anyázás maradt, nem hiszem hogy vezet akárhova is a vita. Egyikőtök se érvel, nincs hivatkozás sehova, csak úgy gondoljátok, hogy ha valamit agresszívan közöltök akkor úgy lesz. Nem..nem lesz úgy.
Részemről ennyi, mindenkinek van joga hülyének lenni.
Be akartam magamnak bizonyítani, hogy a bringások annak ellenére, hogy sok bosszságot és veszélyhelyzetet okoznak, alapvetően tisztában vannak azzal, hogy egy városban nem csak rájuk kell figyelni, hanem nekik is kell a többiekre, pláne azért mert ők a puhábbak. Röhej, hogy az eddigi beszélgetésben csak @krampácsoló és @szamaritánus volt aki rendszeresen bringázik és gondolkodik is. Fura mód nekik is az volt a véleményük, hogy a bringások túlnyomó többsége nem tudja/leszarja a KRESz-t. És erre nem válasz az, hogy az autósok is. Az is baj, de ettől a bringások nem lesznek kevésbé hibásak.

Részemről ennyi.
Azt jívánom nektek csak, hogy amikor a jobboldali sáv széléről nagy ívben három sávon átvágva balra bekanyarodtok és elcsap az IFA, akkor legyen kinek magyarázni, hogy tulajdonképpen nektek igazatok volt.
Bigyóblog Lábtörlő 2011.05.12 12:08:00
Hogy mindenki tudja, geekekhez jön vendégségbe.Via Inspire me now..
Pierre Batka 2011.05.13 09:32:32
Kósza törvényjavaslatok röpködnek az Egyesült Államok keleti partján: New Jersey-ben épp visszavonták a kerékpárok kötelező regisztrációját előíró javaslatot, amikor New Yorkban újabb változatban bukkant fel az ötlet. Egy queens-i tanácstag, Eric Ulrich komolyan – bár…..
Naná, hogy egy köcsög suzukis miatt, aki Hummernek nézte a fostaligát! Ilyenek ezek!!! ..
Pierre Batka 2010.11.08 19:45:37
@the_line: Ehhh...attól, hogysok van belőle még nem népszerű. Ugye.
A hír: Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk. (A teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták a 20 ezres csekkeket a bringásoknak.) Egy mondatban: Már vártam, hogy mikor jön el pillanat, amikor a…..
Pierre Batka 2010.09.23 10:27:26
@eurocat: Köszi, hogy ezt bemásoltad. Ha jól értelmezem a kis utcákban (illetve minden úton ami nem főútvonal) a bringásoknak helye nincs (hacsak nincs tábla, ami nem szokott lenni).
Érdemes lenne már a sok habzó szájú "bringásoké a város" tipusú embernek kézbe venni a KRESzT, merthogy RÁJUK IS VONATKOZIK.
Subba BKV humor 2010.01.07 16:31:00
Pubi lőtte ma nekünk ezeket a képeket, szerintem elég erős!                                                                 Egy kis…..
Én még nem nagyon láttam orvost üres köpenyben, így érdekes volt olvasni azt a tanulmányt, amit Írországban végeztek és mely arra akart fényt deríteni, vajon mi lapul az orvosok zsebében. 60 fiatal doktort kértek meg arra, hogy mutassák meg zsebeik tartalmát, de csak 54 egyezett…..
  A biciklis nem fog kerülni, nem fogja tolni: a biciklis az arra megy, amerre a legrövidebb. Vélemények az azonos című írásunkról...
Pierre Batka 2009.08.19 11:05:43
@Steer: oké, ez igaz, de a komment többi rész is lényeges. Gondolom a bringás se szereti, ha elütik.
Pierre Batka 2009.08.19 11:08:54
@teabore: te az a fajta bringás vagy, aki elvárja, hogy megértsék, az ő felvilágosultságát, de nem hajlandó elfogadni a másik tábor érveit.

Nem arról van szó, hogy ne bringázzanak, hanem arról, hogy, ha lehet ne úgy, hogy az autósnak azon kelljen paráznia mikor csöppen bele egy bringa-kontra-autó balesetbe. És nekem senki ne magyarázza, hogy figyelni kell a vezetésre, mert ez nem ilyen egyszerű.
Pierre Batka 2009.08.19 13:00:06
@teabore: Asszem erősen egyetértünk. Mindamellett sajnos azt kell mondanom, hogy viszonylag ritka az, aki a környezetében lévők szemszögéből is végiggondol egy-egy helyzetet. Ettől ilyen a közlekedési morál (autós és bringás oldalról is).

@Steer: Az én tapasztalatom pozitív volt a bicikliúttal, de valószínűleg te bringázol többet. A "hamis biztonságérzet" okát nem értem teljesen, de nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy az úttest-bicikliút kereszteződések kivételével ne lenne sokkal veszélytelenebb, mint az úttesten menni bringával. (kátyúval és rossz útminőséggel érvelni nem ér, az a kocsinak jobban fáj :-) )
A balesetmegelőzési kampányok esetében nem szokatlan a különösen nyres és durva demó, amikor azzal próbálják sokkolni, és ezáltal felelősebb vezetésre sarkallni az autósokat, hogy a maguk kegyetlenségében mutatják meg a balesetet. Én is láttam már nem egy ehhez hasonló…..
Van nálam egy HP iPaq 914c, szeretnék megszabadulni tőle, mert utálom. Mielőtt bevinném valami kereskedőhöz, frissíteni szeretném a szoftver. Elkezdem túrni a HP honlapját, mire nagy nehezen eljutok a driverekig, ahol a rendszer felajánlja a Windows Mobile 6.1-es változatát. A…..
A rendnek van ugye jó meg rossz oldala. A parttalan magyar blogolási szokásokat pellengérre állító, az európai bloggerminimumért küzdő Magyar Bloggerszövetség léte magát a rendet hozza el a vadkeleti webnaplószektorba. Azt mondani, hogy "bárki blogolhasson", elsőre jól…..
Már csaknem elfelejtettük a laptop hunters videókat, amikben mindenféle amerikaiak mennek be boltokba számítógépet venni, hogy a végén többnyire egy béna konfiggal jöjjenek ki, amit kifizet a Microsoft. Na de most itt az újabb epizód, ami szerencsésebben sikerült mint az eddigiek:…..
Ugye szivárognak a hírek, az új mobil barnul, túlmelegszik, sőt, egyes megfigyelők szerint a tethering bekapcsolása után Bambivá változik, és az anyját siratja, de kevés a tény, és azt is nehéz felmérni, hogy a probléma a júzerek mekkora hányadát érinti. Az Engadget egymás…..
Belsőség Kell.Bele.Erős 2009.06.19 13:35:00
Amikor ez a belső levlistára kikerült, szinte egy emberként emelte magasba hüvelykujjait az egész szerkesztőség, még tán Angéla is. Ez az! Van minden, ami kell: V8 a Mercedestől (márpedig a V8 ugye a pokolban is...), váltó a BMW-től, bódé Togliattiból, kardán, póver, móka és…..
Mai írásunkat Slip bocsátotta rendelkezésünkre, gyaníthatóan rendszeresen forog az említett körökben.Tehát:Miről ismerszik meg a modoroskodó medika/medikus?Ugyan első féléves, de már mindent jobban diagnosztizál a 20 éve praktizáló orvosnál.Ugyanezen orvos orra alá dörgöli…..
Hirtelen felindulásból a Geekz stáb egy része összedugta a fejét, hogy egy bevallottan teljes mértékben szubjektív összeállítást nyújtson át a nagyérdeműnek a lelkivilágukban leginkább nyomot hagyó (legtöbb kárt okozó?) játékok zenéiből. Oyanokból, amelyek…..
Belsőség Levegő a bögyömben 2009.06.03 10:45:00
  Vannak jó ötleteik is, de nálam a Levegõ Munkacsoport elvágta magát. Keressünk már egy normális környezetvédõ szervezetet!  Vélemények az azonos című írásunkról...
Varg Vikernes. Ez a név nem feltétlenül mond sokat a legtöbb embernek, legfeljebb a fémes muzsikát kedvelő szűkebb rétegnek, azonban ha azt írom, hogy Burzum, akkor talán már többen kezdik sejteni, hogy miről is lesz itt szó. Nos a fent említett úriember volt az, akit 21 év…..