Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perger Viktória

72 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február közepén volt szerencsénk egy hetet Hurghada-ban, Egyiptom keleti részén tölteni.A következőkben az általam tapasztaltakat szeretném megosztani veletek.Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok túlzottan arab terület párti ha utazásról van szó. Korábban volt egy rossz élményem Tunéziában - szőke…..
Nem érzed magad jól a jelenlegi munkahelyeden? Úgy érzed több van benned annál, mint amivel jelenleg foglalkozol? Vagy egyszerűen csak szükséged van egy kis környezetváltozásra, új kihívásra, de nem mersz/nem tudsz nekiugrani a konkrét teendőknek?Minden projekt első lépése a legnehezebb, és talán a…..
7 év után volt szerencsém idén márciusban újra ellátogatni a világ egyik legszürreálisabb városába, Dubai-ba. Pár évvel ezelőtt Dubai még nem a vegán éttermeiről volt híres, és bár most sem ezek a leghíresebbek és legpucosabbak, azért nagyon sokat fejlődött a város ilyen szempontból (is). A…..
Az előkészületek és a programok után most következzenek az ételek, amiket Zanzibáron ettünk! Mielőtt Zanzibárra utaztunk volna, erős kételyeim voltak, hogy mangón, ananászon és rizsen kívül bármi mást fogunk-e tudni enni. De a helyzet az, hogy meglepetések egész sora ért minket a kint töltött két…..
Mielőtt a szigetre utaztunk volna, mindkettőnknek volt egy kis aggálya, hogy unatkozni fogunk. Mi mindig nagyon jövős-menős nyaralásokat csinálunk, minden nap túrázunk, felfedezünk, kocsikázunk stb., de ezzel együtt hajlamosak is vagyunk lóversenyt csinálni a nyaralásból. Az elmúlt időszak igen…..
Perger Viktória 2021.11.19 10:03:33
@blaubner: Igen. És valójában ez egyheti program, csak jólesik kicsit pihenni, gyönyörködni a helyben. :)
Igen, igazad van, azt is bejártuk a piacozás után.
Mikor idén először merült fel komolyabban az utazás gondolata bennünk, kicsit felsejlett bennem annak a halvány reménye, hogy újra “visszakapjuk a régi életünket.” Bármit is jelentsen ez. Nagy lelkesen felcsaptam a világtérképet (és a konzuli szolgálat honlapját), hogy akkor hova is szeretnénk…..
Perger Viktória 2021.11.15 07:38:48
@élhetetlen: Egyrészt nem könnyű megállapítani, hogy él-e még benne valami vagy már nem. Másrészt ezeknek a csípése akár mérgező is lehet, így ezért sem ajánlott elcipelni őket. Harmadrészt pedig önző dolognak tartom azt, hogy mindent, ami mozgatható el akarunk vinni magunkkal emlékbe, otthon akarjuk tárolni, miközben az a valami (történetesen most a kagyló) arra a helyre tartozik, nem kell piszkálni. Ha minden turista felkapna 10-15 kagylót emlékbe, az azért igen tetemes mennyiséget jelentene akár csak egy év alatt is.
Az elmúlt egy évben volt szerencsém meglátogatni a Balaton néhány települését és örömmel tapasztaltam, hogy egyre több és több helyen van lehetőség vegán ételek elfogyasztására. Ezeket a helyeket szeretném most nektek bemutatni. Veganeeta (Balatonalmádi)Ennek a helynek azt hiszem nincs szüksége túl…..
Két évvel ezelőtt írtam egy blogbejegyzést a pajzsmirigytörténetemről. Mivel sok idő eltelt az első cikk óta, és a pajzsmirigybetegség azért jobban ragaszkodik hozzám, mint reméltem (vagy én ragaszkodok hozzá, ki tudja?!), így gondoltam kicsit tovább folytatom a sztorimat.  Szóval ott hagytam…..
Manapság a leendő munkáltatónkra az első benyomást az online világban tesszük. Online pályázatok, email hegyek, adott esetben online interjúk vagy meetup-ok. Sokszor a személyes találkozás csak jóval az első beszélgetés/üzenetváltás után következik be. Viszont fontos tudni, hogy nem csak az jelenti…..
Ősszel volt szerencsém 2 hetet Amerika nyugati partján eltölteni. Mielőtt kiutaztunk, volt egy olyan félelmem, hogy biztos csak egészségtelen, zsíros, szénhidrátdús ételek lehet majd kint enni. Szerencsére csalódnom kellett. A következőkben bemutatom, hogy hol tudtunk bevásárolni és milyen…..
Habár az utóbbi hetekben rohamosan megnőtt az otthonfőzések száma, de ezzel párhuzamosan az ételházhozszállítási lehetőségek köre is folyamatosan bővül.Mivel mi vegánok vagyunk, így nekünk továbbra is szűkösebbek a lehetőségeink, de azért egyre-másra bukkannak fel az új kezdeményezések. Ebben a…..
Nagyjából két hete fenekestül felfordult az életünk. Sokan - főleg mi fiatalok - álmunkban nem gondoltuk volna, hogy ilyet át fogunk élni. Az utcák néptelenek, utazni nem ajánlott, az éttermek, kávézók és színházak zárva, a fesztiválok és koncertek sorra lemondva és minden social media platformot…..
Aki ismer, tudja, hogy én elkötelezett híve vagyok az egészségnek. Talán túlzottan is, de én nem bánom. Az őszi és a tavaszi időszak pláne kitűnő egy-egy méregtelenítő nap beiktatására. Ha te is vágysz rá, hogy tegyél egy kicsit a szervezeted "kipucolásáért", akkor az alábbi 4 általam kipróbált…..
Az előző héten 3 napot Londonban töltöttem és kicsit körbeszaglásztam, hogy milyen is lehet ott vegánként az élet. Ebben a posztban összeszedem a gyors, és korántsem teljes körű tapasztalataimat.  eat by CHLOEÉrkezésünk napján sajnos 2,5 órát késett a gép, úgyhogy bár én jól beterveztem, hogy…..
Perger Viktória 2019.08.12 08:08:03
@VegaLife: Köszönöm a tippet, szuper helynek tűnik! :)
A pajzsmirigy alul- vagy felülműködés a családom több tagját is érinti, így nem igazán lepett meg, hogy nyáron nálam is pajzsmirigy-alulműködést állapítottak meg. A dolog úgy indult, hogy csomókban hullott a hajam és még 9-10 óra alvás után is hullafáradtan ébredtem. Ez annyira megijesztett, hogy…..
Szeretni sokféleképpen lehet. A szeretet kifejezése teljesen szubjektív dolog, és lehet, hogy furcsán hangzik, mindenki másképp szeret. Van, aki szavakkal, van aki törődéssel van, aki némán. Ezek a különbségek teljesen normálisak és talán fel sem tűnnek egészen addig, amíg nem kerülünk konfliktusba…..
Az elmúlt hetekben két új vegán helyet is volt alkalmam kipróbálni. Vagyis az egyik nem teljesen vegán, de erről majd később. Szeretném ebben a cikkben röviden bemutatni őket, mert mindkettő hely megérdemli, hogy beépüljenek a köztudatba és sokan látogassák őket.  Good Karma; Eat good, do good feel…..
HRDoktor Őszi agyturbó 2018.11.19 11:01:00
A napsütéses órák számának csökkenésével mintha figyelmünk is egyre inkább beszürkülne. Fáradtság, koncentrációhiány jellemez minket, épp ezért jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy milyen vitaminokkal, ásványi anyagokkal turbózhatnánk fel agyunkat az év végi hajtás előtt. Cikkünkből megtudhatja,…..
Ez a rövid összefoglaló arról szól, hogy mi vár Rád vegánként, ha Berlinbe utazol. Ötnapos kiruccanásunk alatt nem ettünk étteremben, így inkább a boltok és pékségek felhozatala került a szemem elé. De amúgy igen sok vegán étterem akad Berlinben, ha egyszer még arra járok, biztosan ki fogok próbálni…..
Perger Viktória 2018.10.27 10:45:26
@Étteremkritikus: Hát igen, ott rengeteg vegán van. Meg hát "trendi", az is biztos... :)
Perger Viktória 2018.10.28 09:12:14
@Stenonis: Igen, szója"tejből".
Perger Viktória 2018.11.08 16:52:13
@Étteremkritikus: nekem mindegy hogy nevezik, csak az nem, hogy mi van benne...!
Az előző posztom folytatása arról szól, hogy mit érdemes megnézni a szigeten. Ez persze ízlés és érdeklődés kérdése, de azért most bemutatok 4+1 top látnivalót. Szerintem... :) EtnaSzinte azt mondanám, hogy kihagyhatatlan. Kicsit olyan, mintha kiugranánk egy órára a Holdra. Szürreális élmény egy…..
Perger Viktória 2018.10.19 09:53:14
@Guillam: Köszönöm a kedves kommentet. :) Ha bármilyen kérdésed van még, szívesen válaszolok.
Az elmúlt egy hetet volt szerencsém a Földközi tenger legnagyobb szigetén tölteni és annak egy jelentős területét bejárni. Persze volt, amit csak kocsiból láttam, de azért van egy kialakult képem a szigetről. Ebben a posztban az odavágyóknak szeretnék néhány infóval szolgálni. Mivel utazz?Mivel a…..
Perger Viktória 2018.10.19 09:51:55
@Csak a kommentek miatt: Szia!
Igen, a hitelkártyával tök igazad van, azt teljesen elfelejtettem. A parkolás nekünk most már egészen rendben volt, valószínűleg a kevesebb turista miatt. Október 1-től egy csomó részen nem kell parkolást fizetni, ez nagy könnyebbség volt.
Köszi a kommentet :)
A környezetszennyezés, a Föld energiakészleteinek túl gyors felhasználása napi szinten téma a médiában. Amúgy is, de az utóbbi napokban kiemelten, hisz 7 hónap alatt sikerült felélnünk a 2018-as évre "szánt" erőforrásokat. Erről több portál is cikkezett a minap. Mindenki tud róla, mégis legtöbbünk…..
Pár napja belefutottam egy francia vegánokról szóló cikkbe, ami a húsevőket megcélzó radikális tüntetésekről és rombolásokról szólt. Nem tudom, hogy valójában mennyi igaz a cikkből, de mivel szélsőséges viselkedést itthon is tapasztalok, így jött ennek a cikknek az ötlete. Mivel én is vegán vagyok,…..
Perger Viktória 2018.07.20 14:11:43
@silverrant: Hát, én odafigyelek. Lehet, hogy van, ami kimarad, de ha megnézünk sok mindenevő embert, akkor a legtöbbnél biztos jobb a helyzet. (gyorskaják, mélyhűtött kaják, kevés zöldség, nasihegyek)
Perger Viktória 2018.07.20 14:31:50
@Bambano: Mit lenne ez prédikáció?
Nagyon messzire mennénk ezzel. Legalább olyan messzire, mint hogy valaki fél leütni egy szúnyogot, mert az állat...
Perger Viktória 2018.08.07 11:19:43
@Up!: Ez nem egy chatoldal, így a hosszas beszélgetéseket nem szeretném itt lefolytatni.
A hétvégét életemben másodjára Kapolcson, a Művészetek völgyén töltöttem. Nagyon szeretem ezt a fesztivált, sokszínű, tele minőségi programmal. De most erről, hanem az itt kapható vagy éppen nem kapható vegán ételekről szeretnék egy rövid összefoglalót megosztani veletek. Odafelé az autóban…..