Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Titkosított

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bizonyítékok önmagukban nem elegendőek “Mindannyian megtapasztaltuk mennyire hiábavaló azzal próbálkozni, hogy megváltoztassunk egy erős meggyőződést … Tegyük fel, hogy egy személy teljes szívvel hisz valamiben [ahogy a Tanúk is]; tegyük fel továbbá, hogy elkötelezett ebben a hitben [ahogy a…..
Titkosított 2015.08.02 11:17:29
Én is tagja vagyok a Szervezetnek, de valahogy mindig túlságosan független voltam ahhoz, hogy pszichikailag bedaráljanak. Az a véleményem, hogy jobb világméretű(!!)szervezet nem nagyon létezhet. Biztos, hogy tele van az egész hibákkal meg hazugságokkal, meg fölösleges önkínzásokkal, de valahová tartozni kell. Egy politikai pártban sokkal nagyobb hazugságokkal találkozhat az ember. A Hit Gyülekezetének ugrabugrálása nem szimpatikus. A katolikusokhoz túlságosan sok vér tapad. A reformátusok pedig mára már egy kifacsart citrom. Elvileg jónak néznek ki az Adventisták, de ott meg tizedet kell fizetni, és nekem ne ellenőrizze senki se a jövedelmemet. JT szervezetében nem kell kötelezően fizetni, mert akkor fizetek, amikor éppen akarok. Tetszik, hogy senki sem cigizik. Ez jó dolog, már magában ez is valamiféle öntudatot ad. A kongresszusokon igaz, hogy sok a fölösleges duma, és sokkal több időnek kéne kiszabva lennie a szabad beszélgetésekre, de bármikor el lehet lógni, és ha az ember nem vén vagy nem valami nagyon példamutató, akkor bármikor ellóghat és a kutya sem törődik vele. Amúgy tisztaság van és senki sem lop. Ez is fontos szempont. Istenhez is imádkozunk közösen és az Őrtoronyban több hasznos és erkölcsös útmutatás van, mint amennyi teológiai hiba. Ha pedig van benne valami hiba, azt a többség úgysem látja, úgyhogy nem érdemes kritizálni, mert más vallásokban is sok szélhámosság van. Ennyi.
Titkosított 2015.08.02 16:30:37
@Columba: Kedves Columba. Azt kérdezted, hogy "miért nem elég, ha Jézusban hívő emberek összegyűlnek, s dicsőítik Urukat?" - Elvileg elég, csak éppen gyakorlatilag megvalósíthatatlan. Az ember annyira tökéletlen, hogy szüksége van valamiféle ostorra, valamire, ami kényszeríti őt a rendszerességre, a rendre. Ha ez nincs, akkor egy Isten dicsőítő szervezet csak egy ideig működhet, majd rövidesen szétesik. Vagy szétesik, vagy pedig erős kompromisszumokat kell kötnie e világ Istenével a Pénzzel. Mellesleg azért van abban valami csodálatos, hogy a Katolikus Egyház már közel 2 ezer éve létezik. Igaz, hogy szó szerint tűzzel-vassal toboroztak, meg tartottak a rendet, meg egy csomó vér tapad hozzájuk, meg egy csomó megalkuvás, de akkor is jó sokáig bírták!! JT tanítása szerint mostanában kéne megbukniuk, megsemmisülniük. No, én erre várok, hogy legyen végre a kezembe valami perdöntő bizonyíték. Mert ha ez nem következik be, akkor bizony a Katolikus Egyház Isten igazi szervezete.
Titkosított 2015.08.04 07:26:44
@Egonymus+: Kedves Egonymus. Nincs semmiféle ellentmondás. A katolikusokhoz nagyon sok vér tapad, de pusztán ez a tény nem bizonyítja, hogy nem lehetnek Isten szervezete. Hiszen az izraelitákhoz is sok vér tapadt, népeket irtottak ki, mégsem ez miatt veszítették el kiválasztottságukat. Gyerekkorom óta JT-nél azt hallom, hogy jön a Nagy Babilon pusztulása, mégpedig az ENSZ fogja őket elpusztítani. Ezt már annyira régen mondják, hogy az egész egyre gyanúsabb, hogy ez is ugyanolyan tévedés lesz, mint a "nem múlik el az 1914-es nemzedék". Azért mondom ezt, mert a katolikus egyházat már annyian eltemették, hogy csuda. És még mindig léteznek (bár Ferenc elég nagy belső káoszt okozott)! Már 10 évvel ezelőtt egy kongresszuson azt mondták, hogy lehet, ez az utolsó kongresszus. Aztán hét éve egy olyan kiadványt kellett terjeszteni, ami szerint "Nagy Babilon" vége már szinte itt van. Úgyhogy azért is ilyen a hozzáállásom, mert egyszerűen meguntam a sok üres (és egyre üresebb!!) dumát. A vezető testület már semmit sem mer mondani. Napjainkban, amikor olyan világméretű események meg átrendeződések vannak, amilyenek a világtörténelemben ritkán vannak, a vezető testület gyakorlatilag hallgat. Addig, amíg nem volt veszély, folyton kiabálták, hogy "jön a farkas". Most pedig, amikor jogosan lehetne kiáltani, most meg hallgatnak. Már arra is gondoltam, hogy vajon eddig nem azért keltettek vaklármát, hogy ha tényleg jön a farkas, akkor az minél több juhot megegyen? Mert ha akkor kiabálok, amikor nem jön a farkas, és akkor vagyok csöndben, amikor valóban jön a farkas, akkor bizony a farkas érdekeit mozdítom elő.