Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lamantin2

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan fél éve "verem a nyálam" Hongkongban és észre sem vettem, hogy telnek a napok. Július óta megismertem a várost, gond nélkül tájékozódom a szigeteken és a New Territorieson. Rendszeres internations party látogatók lettük vagyis próbálunk barátokat szerezni, kosarazni…..
Szeptember és október hónap nagyon gyorsan eltelt. Egyrészt mert vártuk nagyon a vendégeket, másrészt az idő röpül, ha vendégsereg van nálunk. Több munkaszüneti nap tarkította az elmúlt két hónapot, szeptember végén Hold fesztivál, októberben pedig Chung Yeung Fesztivál…..
Kb. 2 hét kellett ahhoz, hogy újra összeszedjem darabjaimat és leüljek blogot írni azok után, hogy elszállt, amit írtam. Pfujj technológia, ilyen akkor még nem történt velem, amikor a lakattal védett naplóba vetettem papírra az eseményeket. Így most 2 db merci csoki (egy nugátos…..
Jeju szigetén töltött második napunk a koreai reggeli megismerésével kezdődött. A hostelban ugyanis kaptunk "reggelit". Olyan cuccok voltak kipakolva, amik közül a piritós kenyér, főtt tojás és a jam volt csak számomra felismerhető. A többi étel, színes, szagos, nyálkás és…..
Egy esős vasárnap délután, nincs is jobb elfoglaltság mint blogot írni egy csodás augusztusi nyaralásról Jeju szigetén, ahol négy napot töltöttünk. A vietnámi élménybeszámolót folytatva tehát kedd este hazajöttünk Hanoiból és szerda reggel újra felszálltunk a Dragonair…..
Hogy a sok kiváncsiskodó ne öregedjen tovább, ime néhány kép és adat az új kecónkról itt Hongkongban Az egyetemi negyed kellős közepén találtuk meg "álmaink" lakását aminek a következők a paraméterei: 36 m2, amerikai konyhás nappali, fürdőszoba, hálószoba, 2db 3m2-es…..
Vietnámban töltött utolsó napunkon, 40 fokos hőmérséklet ide-oda biciklire pattantunk, hogy a West lake-et körbebiciklizzük. A tavat összesen 17 km körbetekerni, mégis csak többszöri sör és vizfogyasztás után sikerült teljesíteni a távot. A tripadvisoron olvastam, hogy a tó…..
Vietnámban töltött második napunkon már fél 7kor fenn voltunk, hogy reggelizzünk és utána indulás Halong Baybe. A túrát a viator.com-on foglaltam, de lehetett volna a helyi cég weblapján is jelentkezni, hanoiurbanadventures.com. Úgy alakult, hogy csak ketten iratkoztunk fel az…..
Csak azért szünetelt a blog egy hétig, hogy témát gyűjthessünk a következő hónapokra...ezért vállaltuk azt is, életünk kockáztatásával, hogy elrepüljünk Hanoiba, Vietnámba a legfélelmetesebb "red rain" közepén, amit valaha láttunk repülőről... Andris arcáról…..
Ha valaki nem tudta volna, Hong Kongban minden nap gyereknap augusztusban. az emberek többsége, így a főnökünk is vakáción van ezért az ember csak napi 9 órát dolgozik 12 helyett kevesebbet stresszel a munkája…..
Hong Kong - Sai Kung, 35 fok, 80%-os páratartalam és már a Taft sem tart...Nincs is jobb tevékenység mint a víz közelében tölteni a vasárnapot! Röpke másfél órás MTR (Mong Kok állomásig)…..
Hong kong mint minden más metropolisz telis tele van szórakoztató helyekkel. Nem teljesen véletlenül tévedtünk be a 3Ds Trick Eye Múzeumba a Victoria Peeken. Az alábbi képek kb. egy óra múzeumlátogatás…..
30 nap után magunk mögött tudunk számtalan megpróbáltatást, lakás nézést, költözést, berendezkedést, csótányt, rengeteg élményt, amit majd egy következő blog…..