Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolttttt

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Három héttel ezelőtt - életemben először - Belgiumban jártam. Brugge - kirándulásunk célállomása - egy valóságos kis ékszerdoboz, turisták ezreivel. Oostende tengerpartja ugyancsak hangulatos, érdemes volt ide is ellátogatni. A hazautazás előtt fél napot eltöltöttünk Brüsszelben is - a főváros…..
A 2019-es nagy budapesti kampány idején két zöld megközelítés csapott össze (nem csak) a pesti alsó rakpart ügyében: az egyik azt mondta, „a pesti alsó rakpartot fokozatosan átadjuk a sétáló, kerékpározó, rollerező emberek számára”, a másik meg csak azt, hogy „a pesti rakpart viszont azonnal…..
Továbbra is minden hétvégén zárják le az autóforgalmat a pesti alsó rakparton. Ezt kéri Karácsony Gergely főpolgármesternek írt közös levelében a Levegő Munkacsoport, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége, a Járókelő Közhasznú Egyesület, a Kortárs Építészeti Központ, a Közlekedő Tömeg…..
Zsolttttt 2020.11.09 20:14:08
Ha van a világon ellentmondásos hely, akkor Rio de Janeiro mindenképpen az: elképesztő társadalmi különbségeket, mélységeket és magasságokat tapasztalhat meg az oda látogató. Káprázatos ékszerüzlet és favella, szegénység és az óceán partján caipirinhát iszogatva lazulók – mindez Rio. Steve…..
"A pillangóhatás vagy pillangóeffektus kifejezés magába foglalja a kiindulási tényezők fontosságát a káoszelméletben. Az alapelv az, hogy egy kaotikusan viselkedő állapotjelzővel bíró dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén…..
Zsolttttt 2020.09.13 11:51:04
Mások szoktak...
Zsolttttt 2020.09.06 08:20:27
A Covid látványosan letérdeltette a budapesti turisztika-ipart. Bár sokan reménykedtek a július-augusztusi feltámadásban, ez nem jött be. Gyakorlatilag visszazuhantunk 2008-ba, azzal a különbséggel, hogy most jóval több eszkimó igyekszik becserkészni a hazai fókákat, de a fapadosokkal ideözönlő,…..
Zsolttttt 2020.08.27 19:23:18
@Syllabux: az irigység bűn. Amúgy meg tessék utanuk csinálni. Es végül, de a hozzanemertes fogja tonkretenni a turizmust is ,lasd karigeri, niedermuller patkany es tarsaik.
Buenos Airesről rengeteg minden juthat az ember eszébe: a tangó, a foci, az ételek, a zene vagy a történelem iránt érdeklődőknek a katonai diktatúra. Nekem speciel régi vágyam, hogy egyszer eljussak Argentínába egy koncertre, mert úgy tűnik, az ottani közönség elképesztő hangulatot képes teremteni.…..
Különös élmény nyaralókat a kasszák előtt tanácskozva látni. Vajon miért szívják a fogukat sokan még mindig, ha belépőről van szó?..
Zsolttttt 2020.06.30 20:41:10
A hét legfurcsább interjúja az Azonnali.hu-n látott napvilágot. A portál két munkatársa, Bakó Bea és Hutter Marianna kereste meg a volt budapesti főpolgármestert. Beszélgetésük nyúlt, mint a rétestészta, és egyre ingerültebben fogalmaztak. A két újságíró azt firtatta például, hogy amikor még…..
Zsolttttt 2020.06.22 19:04:16
@György Attila Révai: tarlós soha nem volt érintett semmilyen botrányban. Hatalmas veszteség Budapestnek a távozása. Az utolsó volt aki értett ahhoz amit csinált.
Az Anne Hidalgo vezette francia főváros a kijárási korlátozás feloldása utáni életre készül a kerékpározás segítésével és a közösségi közlekedés fejlesztésével, hogy az autók uralta Párizs végre ténylegesen és átvitt értelemben is fellélegezhessen...
Zsolttttt 2020.05.20 18:09:46
Akarunk-e bebiciklizhető várost? És ha akarunk, akkor vállaljuk-e a következményeit?..
Tarlós úr leköszönt a főpolgármesteri székből, ezentúl a kormány oldalán lesz jelen tanácsadóként, a stafétabotot pedig átvette az ifjú kihívó, Zugló expolgármestere, Karácsony Sándor, izé, Gergely. Sok sikert kívánunk mindkettejüknek, de jelen bejegyzés célja az új főpolgármester szembesítése a…..
A napi tömegközlekedési használat egy átlag ember számára annyira természetes, mint a papír zsebkendő használata, fel sem tűnik, hogy valójában micsoda egy óramű-pontosságú szerkezetként működik a mindennapi életben a szervezett tömegközlekedés. Nos, ez a városiasodás egyik velejárója, a XIX. század…..
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..
Zsolttttt 2019.06.27 00:27:30
@Fülig José: nem tudom ertelmezni a "feletek" kifejezést. A Kínával kapcsolatos álláspont pedig nincs köszönőviszonyban a brokiban sétálással. Máshol is lehet gyártatni, és gyártatnak is. Ahol : nem kommunista diktatúra van, nem lopjak a szellemi tulajdont, nem unfair módon akarnak üzletelni, kiszorítva a belső piacról a külföldieket, és legfőképp akik nem akarnak , tudnak a nyugati világ hegemóniájára törni.
Az utóbbi időben, ha valamilyen okból felkelti az érdeklődését a sajtónak a Budapest VII. kerületének Belső-erzsébetvárosi részén ideiglenesen létező „bulinegyed”, akkor leginkább a hiszékeny bulituristáknak jóval a piaci ár fölött sütőport, majoránnát eladó egyszerű utcai csalókról, esetleg a…..
Eddig a priority utasok voltak a karám királyai, akiket nagyjából senki sem buzerált. Ők azok, akik elsőként mehetnek ki a fagyba ácsorogni a gép előtt, de persze a lényeg, hogy felvihetnek a fedélzetre a kistáska mellett egy normál kézicsomagot. A fizető vendég nagy úr, nem illett nézetegni a…..
Ahogy az várható volt, élnek az ultrák a maguk teremtette lehetőséggel, újra keményen büntetik a túl nagy kézicsomaggal érkezőket a kapunál. Leginkább Budapesten és a Wizz Air. Írtunk eleget idén a két ultrafapados, de különösen a Wizz csomagszabályainak állandó változásáról, de utoljára azzal…..
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
Zsolttttt 2018.08.27 11:43:44
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
Zsolttttt 2018.07.27 13:51:29
@Látens Inszinuáció: szánalmas egy életed van ...
Bizonyára Ön is, mélyen tisztelt Olvasó, áltélte már azt az elképzelhetetlen horrort, amit a magyar utakon tapasztalhatunk: balesetből származó roncshalmazok minden utcasarkon, letarolt óvodáscsoportok hullahegyei az út szélén… még jó, hogy szeretett gondnokuk, a nanny state Magyar Állam kiemelt…..
Zsolttttt 2018.05.27 16:08:05
@Hunland: tökéletesen igaz...De a sok roggyantelméjű tapsikol a penzbehajtashoz... Szánalmas siralomhaz...
DiploMaci Interjú David Venterrel 2018.03.21 14:04:19
David Venterrel Nelson Mandela kommunikációs tanácsadójával, kríziskommunikációs és tárgyalástechnikai szakértőjével beszélgettem a dél-afrikai eseményekről és az apartheid utáni időszakról. Bár óvatosságra int az országgal kapcsolatos várakozásokat illetően, a jövőt optimistán látja. David Venter…..
"Ma egy új szerzőt köszönthetünk "hem" személyében. A történelmi témájú blogolást illetően  sem kezdő (tortenelmierdekessegek.blog.hu), és mondjuk úgy, hogy a húszas évein már túl van ;)" - Jtom 1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai…..
Régóta mondogatjuk, hogy ha minden rendben megy, a Wizz szolgáltatása általában teljesen rendben van, ha viszont probléma merül fel, az utas készülhet a legrosszabbra. Itt egy újabb történet, amiben a légitársaság hozzáállása egészen érthetetlen és nem túlzás, hogy visszataszító.  Íme a pórul járt…..