Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kacag óra

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki ne emlékezne arra, hogyan próbáltak szüleink annak idején egy-egy jól csengő közmondással, szólás-mondással és népi bölcselettel nevelgetni, tanítgatni (és olykor-olykor - valljuk be őszintén - még meg is vezetgetni). Gondolj csak vissza, hányszor hallottad ezeket a mondatokat…..
Kacag óra 2019.09.21 21:33:29
@félázsiai nagymagyar: Early bird catches fly- kent ismertem, de az ertelme ugyanaz.
A “nem ma jottem le a falvedorol” frazisra pedig az I wasn’t born yesterday.
Mi történik, amikor túl sokat lógsz külföldön a honfitársaiddal vagy más határátkelőkkel? Képes leszel beilleszkedni? Egyáltalán: szükséges a beilleszkedés? Mi a helyzet ellenkező esetben, ha túl sokat vagy együtt a helyiekkel? Elfelejted, honnan jöttél? Levetkőzöd a régi szokásaid? Egyáltalán:…..
Kacag óra 2019.09.03 21:08:25
@Billy Hill: nahát... én ezt mindig a magyarokról hallom. És nem, a hollandok nem híresek a panaszkodásról. Lehet a poszterina ezért is hagyta itt Hollandiát, egyszerűen nem illett ide.
Egy történet, amiben csak egy dolog kellett volna az ügyfél boldogságához, a jófejség. De a Ryanair erre nem volt képes: hiába hibázott, hiába javította ki végül a hibát, nem sikerült ügyfélbarát ügyintézést bemutatni. Lányom osztálya, búcsúzó tanárukat egy Ryanair utalvánnyal akarta…..
Mit is tud ez az egyszerű fehérrel és szürkével operáló,  főzésre szolgáló sarka ennek a nappalinak? Mi az, amitől ilyen magától értetődően befogadó és otthonos?..
Kacag óra 2019.08.19 14:25:05
@Zsuzsi25: nekem is ez ugrott be.
Egyébként is, ízlések és pofonok... én is szépnek találom a fehér konyhabútort, ha nemaz én lakásomat díszíti.
      Az én fejemben azért picit más él, ha esküvői sminkre gondolunk. Itthon jóval visszafogottabbak a menyasszonyok, nem vörös rúzzsal állnak az oltár elé és szerencsére kevesen választanak strasszokat az arcukra, no meg óriás fülbevaló. Ez a koszovói sminkes azonban azt mutatja meg, feléjük…..
71 éves korában elhunyt Baló György, Pulitzer-emlékdíjas újságíró, aki többek között dolgozott a TV3-nál, a Magyar Televíziónál, és az RTL klubnál is. Utóbbi csatornán 2015 óta saját politikai műsort vezetett január 8-ig. amikor is az RTL klub a műsorvezető kérésére szünetre küldte a Magyarul…..
Mert az lehetetlen, hogy Orbán politikája tömeggyilkosságokhoz vezetne, vagy akár csak kapcsolatban lenne velük...
Kacag óra 2019.03.18 19:46:05
@erkölcsi hulla: Abszolút egyetértek
Robert Shafran, Eddy Galland és David Kellman mind azt hitték, hogy egyedüli gyerekek, aztán egy véletlennek köszönhetően kiderült a sötét igazság sorsukról. Ami végül tragédiával végződött...
Kacag óra 2019.03.17 23:37:13
Az alábbiakban egy egészségügyi (szerzője, Márti szerint) „élménybeszámoló” következik Hollandiából. Nem kevés megpróbáltatáson mentek keresztül a családjával, így aztán volt alkalmuk alaposan kitapasztalni a holland rendszer működését...
Kacag óra 2019.03.14 14:18:56
Mindez nagyon jol hangzik, de az orvosi ellatas azert nem ilyen egyszeru Hollandiaban sem. Hazi orvoshoz csak akkor menjel, ha a tuneteid tobb, mint 3 napig kitartanak, es ha a praxisnak tul sok betege van, akkor asszisztensek kuruzsoljak a beteget. Aztan vagy szerencsed van, vagy nem. 4 eve a hazi orvosom siman hazakuldott agyhartya gyulladassal, es masnap az intenziven ebredtem, hala a gondoskodo anyukamnak, aki eppen itt volt, es riasztani tudta a hollandul beszelo fiamat, aki mentot hivott, de az is csak orditozasra jott ki (mert a tunetek ugye ennel a betegsegnel nehezen felismerhetok). Teny, ha mar szakorvoshoz kerultel, akkor nagyon odafigyelnek rad. 16 napot voltam korhazban, egy szavam nem lehetett az ellatasra, kedvessegre, korrektsegre. Etel, ital, pszichologus, orvosok, apolok... boseg, kedvesseg. Fel fulre suket maradtam, hazi orvos szerint pedig, ez gyakran elofordul.
Amugy az egeszsegbiztositas nem ingyenes, havonta fizetsz egy altalad valasztott csomagot, de min havi 100 euro (alapcsomag). Valoban van egy sajat kockazat extra koltseg, de hogy az mibol jon ossze 10 ev utan is rejtely. Ha elvisz a mento, akkor biztos, hogy jon a 385 euros szamla. A gyogyszerek tobbsegeert viszont nem kell fizetni! Igy nem kapsz latvanyos csomagolasban tobb tucat gyogyszert, aminek a fele par ev mulva jobb esetben a patikaban landol megsemmisitesre, hanem az adott patika logojaval ellatott dobozban annyit kapsz, amennyit az orvos felirt.
Bar vannak szulo otthonok, azok meg a korhazakon belul vannak (Belgiumban vannak mar kifejezett szulomotelek), es kb 450 euroba kerul bemenni a szuloszobara szulni orvosi indok nelkul. Egy premiumabb biztositas ennek kb a 90%-at fedezi, a tobbit neked kell kifizetned. Valo igaz, hogy a szulesznod jon veled, aki az egesz terhesseget gondozta, es ha nem kersz fajdalomcsillapitast, akkor o vezeti is le. Szules utan max 2 orat toltesz meg ott, utana mehetsz haza, ahol var egy csecsemogondozo, aki 2 hetig meg kijar minden nap hozzad, hogy ne neked kelljen mindent csinalni (ennek is van onkoltsege).
Vegul pedig oktatokorhazban ellatast kapni nem olyan fenyes, mint az irasbol erre gondolnank. Egy vizsgalat siman ketszer annyi ideig is eltarthat, mint normal esetben, mert a tanulo is kikerdez, meg az orvos is. Rosszabb esetben elbaltazza a vizsgalatot (mint az uton levo kicsinyem 20 hetes ultrahangjat, amin bealudt a baba es nem tudtak valamit megnezni. Probaltak felrazni (!), de nem sikerult. Emiatt kb egy oraval kellett tovabb maradnom, lepcsozni, enni stb, hogy forduljon meg a gyerek).
De teny, hogy osszessegeben a rendszer jobban mukodik, mint otthon, es bar a hollandok szerint a korhazaik jobban voltak felszerelve, amig az allam finanszirozta oket, a technologia, a meret, a belso kialakitas, es a dolgozok elhivatottsaga igy is fenyevekkel megelozi sok mas orszaget.
Kacag óra 2019.03.14 16:53:41
@London2009: csak annyiban, hogy mar addig is egy oraig nezte a vegzos (!) tanulo a gyereket.
elozo csemetemmel nem oktato korhazban voltam a 20. heti ultrahangon, fel ora alatt keszen voltunk, pedig ott is lelkiismeretesen megneztek mindent. itt most ez 2 orat tartott. Mondtam is a szulesznonek, hogy en tobbet ide nem megyek. Ja, igen. Amugy ha van valasztasi lehetoseged, akkor siman valaszthatsz, hogy hova kuldjenek vizsgalatra, igy legkozelebb ide biztos nem. Ha lesz legkozelebb ;-)
Kacag óra 2019.03.14 16:53:55
@Platonica: igazad van, megneztem, o azt irta, hogy a hazi orvosi ellatas ingyenes, ezt neztem be. (amugy az sem az, van egy alapdija, de az nem terheli a sajat kockazatodat. En ugy lattam, hogy az en orvosom havi 13 eurot szamlaz fejenkent.
Amugy igen, meg ezt is hozza szerettem volna tenni, hogy minden koltsegedet online meg tudod nezni, ha kell reklamalni (mert neha egesz furcsa szamlak is bekerulnek am a rendszerbe), es siman latod, hogy mennyit hasznaltal fel es mire, vagy eppen mennyibe kerult a betegseged a biztositonak (az agyhartya gyulladasom idejen azt hiszem 37 ezer euros osszeget lattam az utogondozassal egyutt; utogondozas: pszichologus, es hallastesztek sora.
Vicces, de Magyarorszagon kertem masodvelemenyt a fulemre, de ott is hivatalosan is suketnek nyilvanitottak a bal fulemre. Majd elmondtak, hogy szocialis elet szempontjabol eppen olyan erteku ember vagyok, mint mindenki mas, aki mindket fulevel hall. Mondtam az orvosnak, hogy kapok majd cross-(hallo)keszuleket (ezt is fedezi az extra biztositas vagy 100%-ban, vagy csak 75-ben), de o azt mondta anelkul is lehet nagyon jol elni. Ebben igaza van, mert megszokja az ember, de a kulonbseg eg es fold, amikor bent van, vagy amikor eppen kifogy belole az elem.
Bocs, ma valahogy beszedes hangulatomban voltam. Altalaban csak olvasok.
      Nem annyira kínzó dolog, de mindjárt itt a fürdőruha szezonja. Ezek a dressze Alessandra Ambrosio csodás testén prezentálják az idei trendet. A brazil modell Ibizán került lencsevégre és igen szép képek születtek. Btw: ezek az úszódresszek. Bár némileg azt gondolom, ez azoknak készült,…..
Kacag óra 2019.03.12 14:34:25
Megint összeültek a Wizznél az okosok, hogy kitalálják, miként lehet bevételt növelni oly módon, hogy az utasok jófejségként éljék meg a változást. Az eredmény az lett, hogy egy kutyának sem kellő fizetős szolgáltatást édesítettek meg annyira, hogy már érdemes legyen…..