Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Fáradtság

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az összes, tévén és kizárólag elméleteken élő, tisztességesen beidomított fogyasztó kéjesen imádja szajkózni a következő népi rigmusokat: „Az ilyen öreg szarokra állandóan költeni kell!”, „Csak az új autó a jó autó!”. Ezeken kívül is biztos van még rengeteg hasonló mondás, csak én érthető okokból…..
Horváth Sándor (MTA BTK Történettudományi Intézete) vendégposztja. A 2014-ben többször is átadott Várkert bazárt előtte évtizedekig több generáció is Ifjúsági Parkként vagy közkeletű nevén Ifiparkként emlegette, a Várkert bazár fölött megőrzött hatalmas fa (Nagyfa) pedig a hatvanas évekbeli,…..
Mr. Fáradtság 2015.03.24 07:46:48
TComment Darwin-díjas útdíjaink 2015.03.18 07:34:52
Öt-hat autósnak kell megszívnia, hogy egyetlen jól járjon.A legnagyobb baj az, hogy ez az egész útdíjasdi rossz irányba visz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Mr. Fáradtság 2015.03.18 09:53:09
@ma1982:

Tehat ha ennel nagyobb kretensegek is leteznek az orszagban, akkor a dolognak nem is kell jelentoseget tulajdonitani, nem igaz?
Sok családban húzós hónap (volt) a január, a február: az év eleji kiadások komolyan megterhelik a pénztárcát, ilyenkor sok az előre nem látható, váratlan kiadás is. A fizetés sokaknak csak egy hét múlva érkezik, addig még ki kell húzni valahogy. Spurman most 7 olyan spórolási…..
Most nézem, több mint egy év eltelt azóta, hogy Dezsőről írtam e hasábokon. Kérem, ne vessenek meg, ne higgyék, hogy eladtam az autót, begyávultam, kivéreztem, mert még tart az elszántságom, de ez most a két lépés előre, két lépés hátra időszaka, számolatlanul fogynak a…..
Mr. Fáradtság 2015.01.25 14:22:26
@Csikós Zsolt:

Van ra esely, hogy ez a Solex 34 karbi volt a regi 1,6-os VW Transporteren (T2) is? Hever egy ilyen a videki hazunk muhelyeben, zsir uj...
Belsőség Heti merítés 2014.08.03 08:22:08
Igazi élményroadster. A hétköznapokban is. Az autót amúgy mindenki megnézi, legyen csaj vagy fiú, fiatal vagy idősebb, egyszerűen a rikító piros szín és a gyári króm dolgok vonzzák a tekintetet. „Feeling Bus” a retro korszak ismeretlen ikonja Eredetileg tűzoltó busz,…..
Mr. Fáradtság 2014.08.08 18:15:45
@Prérifarkasz:

Pedig minden ennyi volt, a titok az ebay, illetve az ott arulo nemet/angol boltok. A magyar arak duplak a kintiekhez kepest, meg szallitassal egyutt is. Es unixban vagy bardiban, bar kidobja a listat, vasarolni nem tudsz, mert egyetlen beszallitonak sincs... Mattker sokban tudsegiteni, de az elado szerint 4-5 eve kiporgott a Sigmas keszlet;).
Sajtos Sándor Imre. Jól jegyezzük meg ezt a nevet és ezt az arcot. Ő Tahitótfalu polgármestere, azé a településé, amelynek lakosai napok óta heroikus küzdelmet vívnak a hömpölygő Duna vize ellen. Homokzsákot töltenek, gátat emelnek, próbálják menteni, ami még menthető egy…..
Mr. Fáradtság 2013.06.09 12:23:40
@Mohamed: Igen, de itt nem szakadt a gát, és nem is fog, tegnap dél körül pláne nem volt erre utaló para. (A nyári gát szakadt át, de az "tervbe" volt véve).
Mr. Fáradtság 2013.06.10 05:06:43
@Mohamed: Itt nyári gátként emlegették márpedig. Ha itt a főgát szakadna át, tudni kell, hogy Tahitótfalutól egészen Surányig kb 1 méteres víz borítana házat, termőföldet, mindent a szigeten. Nagyanyám szerint itt a 70-es évek gátépítései előtt a Dunák a szigeten volt, hogy összeértek (Kis-Nagy). Az egész Szentendrei-sziget olyan, mint egy nagy medence, erős gátakkal, körbe gátrendszer van. Mivel csak egyetlen egy úton lehet ki, illetve bemenni (tahitótfalui híd), ha itt komoly vészhelyzet lett volna, durván 30000 embert kellett volna evakuálni az egész szigetről. Ezt egy itteni volt vízműves mondta tegnap a gáton, aki részt vett a védmű kiépítésében anno.

A tekeseket én nem láttam, úgy tudom Kisoroszi felé mentek először, később Szigetmonostorra vonultak.
ByeAlex @ Zöld Pardon, 2013.05.04. Ha az embert élete legrosszabb koncertélményéről kérdezik általában egy túlzásba vitt ivászattal egybekötött tinédzserkori emlék jut először az eszébe. Nekem viszont jó ideig ByeAlex Zöld Pardonban adott koncertje lesz az első reakcióm,…..
TComment Hogy vallasd a BMW-motort? 2013.02.07 10:07:09
Ugrott a lánc? Elkokszosodott a dugattyú? Meg lehet úszni a háromszázezres szervizszámlát, csak jó helyen kell keresni a hibát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
„Arcomat előled pirulva takarom, jövő hét kedden is magamat másnak adom!” Három év kihagyás után újból koncertezik a kilencvenes évekbeli budapesti underground alapzenekara, a Csókolom. Továbbra is lesz cekker és nagykabát a koncerteken? Hogyan került Ujj Zsuzsi alkotása a…..
Mr. Fáradtság 2012.12.27 20:02:06
@malanya: biztos megérdemelted, mert b*sztál kimenni az utcára a többi közé. Most mégis beállsz a sorba, önként, akkor ki a barom?
Mr. Fáradtság 2012.12.27 21:08:16
@pannonfunk: Hallod, az egyik tagnak a haja is hosszú! Az milyen má!

Sehol nem háborogtam, hogy az én zeném miért nincs a címlapon, pusztán az érdekelt, hogy lehet odajutni, kit kell ismerni. Mert márpedig zeneileg egy kalap szar.
Mr. Fáradtság 2012.12.27 23:15:58
Zenész kolléga? Ezen lovagoltok?:D

@gwr:

És szerinted ez a normális? Nyomjuk a fost, mert arra van kereslet?

Tudod hány egyedi és érdekes zenekart vagy előadót ismerek? Tudod mennyit érnek a zenéjükkel úgy, hogy heti 2 próba, havi 2-3 koncert? Plusz rengeteg gyakorlás, szopás a hangszerrel, pakolgatás, bőrcsere, stb.

Semennyit, és pont az ilyen interjúk miatt. Mert aki széles körben megismertethetné az emberekkel, az pont leszarja, inkább berakja a havert a címoldalra.

Kíváncsi lennék, hogy érted, hogy ott az internet, sokkal több esély van az érvényesülésre.
Belsőség Heti merítés 2012.09.23 11:54:27
A nyomatékból hordozó igavonó öszvér Apukám nézett mindenféle kocsit, volt Daewoo Lublin (alias Zsuk), Daewoo FSO (a világ egyik legfurcsább járműve), Suzuki WagonR+ és Renault Kangoo. Az utóbbi hozható összefüggésbe az L300-al. Hogy miért is? Hát most elmondom. Mai autókat…..
Mr. Fáradtság 2012.09.23 20:10:58
@S1980:
Nem akkora szar az, csak vagyok olyan fanatikus barom, hogy majd' mindent megcsináltatok rajta szinte azonnal, mert egyrészt ez a kocsi az irodám, néha a lakásom, másrészt megelőzöm a bajt. Anyagilag amúgy korántsem olyan húzós, ha mindent beleveszek, a biztosítást, és adókat is, akkor van 500ba eddig a kocsi 2 év alatt, és komoly hibája nincs már, és szerintem egy ideig nem is lesz. Persze lehetne beletenni csak gyári cuccot, és akkor persze hogy pénznyelő lenne, de sok bontott alkatrész van, ami alig futott, vagy örökélet+1 év a tartóssága kíméletes használattal. Az előző tulajok, mint minden "sportautónak" mondott kocsira, magas ívből szartak rá, csak taposták. Ami dolgokat felsoroltam, abból egyik sem anyaghiba, vagy fos gyártás-összerakásból származó fiaskó, egyszerűen elhasználodik minden egy ennyi idő kocsinál. A szerelőkről meg ne is beszéljünk, itthon mindenki ért a japán kocsikhoz, aztán a köv. sarkon letérdel a verda, mert az ember pl. rosszul jelöli be a ballansztengelyt, összekeveri a gyújtási sorrendet, telibe lefossa a feszítőpatront szíjcserekor, stb... Hálistennek a mitsuklubos arcok eléggé vágják, hogy mi van.

Hogy a Mercire mondjak valamit, volt dízel 2es Golfom, ami 26 évesen kapott 8 hónap alatt 60E km-t, és egyetlen egyszer se feküdtem alatta az út mellett, vagy káromkodtam, mint a disznó. De semmiben sem hasonlítható össze a Galanttal. Ha megunom a "szopást", én is beruházok egy 190esbe, de jelenleg nagyobb élvezet ezt a kocsit kissé több gonddal fenntartani, mint gurulni valami mással:D. No offens:D
Mr. Fáradtság 2012.09.23 20:13:21
@S1980:

Azt hadd ne mondjam, hogy én is osztrákiába járok vele, a motorgenerál után sikerült belepakolni 12000-t 5 hét alatt, a többi már történelem:D
TComment A japán autó legendája 2012.08.23 06:23:11
Általános szemlélet volt, hogy ezek nem is igazi autók, csak lélektelen háztartási gépek. A régi, klasszikus japán autókat sehol nem említették, már a szókapcsolat is nevetségesnek tűnt: „japán klasszikus”. Mai cikkünk kommentposztja...
Mr. Fáradtság 2012.08.23 15:01:43
@Blindmouse: az meg az elozo tulajnal volt, vhol olaszban szoptak be, de veszuzemben hazajottek;). Tudta is az, hogy kondicserevel orvosolhato a dolog...
Mr. Fáradtság 2012.08.24 10:03:23
@magyar-magyar szótár:
;D

Prelude 1991 a spanom noje hajtja, legnagyobb hibaja volt hogy korbetekertek egy oszlop korul az egeruton. Jah meg lakatolni is kellett, egyszer. Ora szerint 290 van benne. De ha gondolod, viszlek egy kort egy mazda 323 gtx-l, amibol talan ha 2 fut az orszagban, igaz, ez a sima 1.6 16v, 105 paci. Budafok kornyeken lathatod, fekete, kicsit fustol alapjaraton, mert a bontatlan motor 320e km-nel mar valoban kohog egy kicsit, de ha beulsz, nemhiszem hogy kiderul, hogy 86os az auto;). Jah, ha sapporo kell, adok egy szamot, szep piros, de megy, raadasul a szine miatt 5el tobb a vege, mint a nem pirosoknak. ;)
Mr. Fáradtság 2012.08.24 11:21:07
@streetsta:
Jo, mi?;) ez is olyan, eleg allat. Eredetileg piros volt, atmazoltak tengermely-feketere.
Ez az az árszint, ami valószínűleg tömegeket érdekel majd. Autók kezdőknek, mindenféle igényhez, mindenféle spektrumban. Nagy tanácsadónk második része. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mr. Fáradtság 2012.03.26 09:10:46
@Nancsi:

Nyam, nekem 2.0 GTIm van a 90-es szériából, ECS kivételével full extra (beraktuk a rendes futómívet, Bp kinyírja hamar). Szerelőkkel csak a szopás van, nem értenek hozzá, nálam feszítőpatront nem cserélt a barom, erre összeugrott a vezérlés, most motorgenerál előtt vagyok. Hálistennek a Mitsufórumon vannak azért megbízható arcok, jó árban jó minőségben lesz meg. A 146 lovas motorhoz valaki hosszú váltót tett fel, így a fogyasztás sosem ment eddig 9 fölé, pályán volt, hogy gurulva 5,5-t evett a kocsi:D. Az ára... 120 volt jóbaráttól. Ha nincs a motorprobléma, a mai napig szaladok vele.
Belsőség Kombi nélkül. Tovább 2012.02.26 07:00:00
  Eladtam hát. Utoljára áll a házunk előtt Era Vegyes érzés ez. Ellöktem magamtól egy hű barátot, meg ott van a sok munka, a sok idő, a sok pénz is, amit beleöltem. De volt három jó évünk együtt, lehúztuk huszonkétezer kilométer jobbik felét – ami a tipikus…..
Egy kavicsfelverődés vagy fólia miatt nem kell rögtön a korrupcióhoz nyúlni, mindkettő lehet legális. De miért kell halálra kínozni a dízeleket? Vélemények az azonos című írásunkról...
Pár nevet összegyűjtöttük, akik akár esélyel léphetnének Mike Portnoy helyére. Akinek van jobb ötlete, vagy szokott módon szeretne fikázni, nyugodtan kommenteljen, kibírjuk. Mivel a Poll-r nálam nem érhető el, ettől függetlenül egy másik szavazó dobozt kitettünk, és ha jön…..
MedIQ A világ legjobb országai 2010.08.23 07:30:00
A Newsweek-ben jelent meg ez az interaktív infografika, melyben az oktatás, az egészségügy vagy az életszínvonal alapján osztályozták az országokat. Az egészségügy szempontjából a top…..
A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?..
A "drámai fogyasztói monológ" kategóriában komoly díjakra pályázhat Atis, akiről methetetlenül Latinovits Zoltán versmondása jutott eszünkbe, ahogy az elfúló suttogástól az üvöltésig játszik a húrokon, de a düh, az egyre fokozódik. Atis baja az, hogy két…..
Mr. Fáradtság 2009.10.20 03:21:13
@Megdobbent:

Hát nem tudom... Valaki valamit nagyon elnézett, kétlem, hogy a posta lenne a ludas. Másfél éve üzletelek interneten, soha, egyetlen egy csomagom sem veszett el, pedig többezer csomagot adtam fel Európa összes országába kb. DHL nálam HK-ból 3 nap legfeljebb, de a 3. nap reggel már a vámpapirok miatt hívnak, hogy másnap ki is hozza a futár a csomagot. Minden esetben érkezés előtt fél órával csörög a futár, hogy otthon vagyunk-e, és ha nem, mikor jöhet a csomagokkal. A vámot fél nap alatt intézik, telefonon, vagy e-mailban. Szerintem korrekt szolgáltatást nyújtanak.
Szép ellentmondás a cím, nem igaz? Én nem tudom, más hangszereknél hogy áll a dolog, de az biztos, hogy a dobok esetében a nagy(obb) sebesség - mondjuk olyan 120 bpm (beat per minute) - elérése érdekében alapos technikai fejlesztés szükséges. Ami elég macerás, ennélfogva pedig…..
Mr. Fáradtság 2009.08.04 15:16:32
@Sobrijóska: Pontosan is hozod 125-nél a kickeket lábon?
Mr. Fáradtság 2009.08.04 15:51:47
@blogout: Nem igazán... Sima webcammal veszek fel.
Videós kollégánk, barátunk, Robertó érdekes átalakuláson ment keresztül az utóbbi hónapokban. Pontosabban nem ő, hanem a státusza minálunk. Régebben, amikor felcaplatott hozzánk a videórovatból, mindenki köszönt neki, á helló, komesztáj, mi van veled, mikor vágunk, satöbbi.…..
Emiatt érdemes a Magyar Turizmus Zrt. hírlevelét járatni, ma például arról számoltak be, hogy egy több mint hetvenéves, a magyar székesfővárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában. A Bada i Buda*, azaz Fürdőzz Budán című, tíz és…..