Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bree Gi

55 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint minden évben, most is megírom az újévi fogadalmaimat.  1. Magától értetődően leadok 10 kilót.  Ezt minden évben megfogadom, azóta hogy láttam a Bridget Jones naplóját. Egyszer még össze is jött, mert újévkor 75 kiló voltam, és pár hónappal később már "csak" 63,…..
Na most szépen felsorolom, mi az, amin nap mint nap felbaszom magam 1. A fejem tiszta pattanás. Még soha az életben nem volt ennyi pattanásom, sose voltam pattanásos. Most mégis. És fájnak. És nem csak a fejemen, hanem a dekoltázsomon is. Ennyit arról, h "hagyd abba a fogamzásgátlót,…..
Mostanában, mikor Sir Galahad benne van az álmomban, akkor magyarul beszélek hozzá, Ő svédül válaszol és az egész angolul van feliratozva. AZ ÁLMOMBAN. ..
A héten volt egy nemzetközi csoport-találkozó, amolyan minikonferencia. Péntek-szombat-vasárnap, reggel 9től este 6ig, utána csapatépítő ivászat. Hát... rendkívül fáradt vagyok. Mindig szombaton szoktam mosni, erre most nem volt lehetőségem. Eljutottam arra a szintre, hogy vennem…..
Tegnap annyira ki voltam borulva, hogy elmentem vásárolni az IKEA-ba, és amit amúgy 4x-5x is meggondolok hogy szükségem van-e rá, azt azonnal beraktam a kosaramba. Elég gyors bevásárlás volt. Nagyjából a teljes fizetésem 10%-át basztam el az IKEA-ban.  Vettem magamnak szép kávés…..
Azt hiszem eljutottam arra a pontra, hogy elkezdődik a második kiborulásom.  Nagyon el vagyok anyátlanodva. Nem látom át Sir Galahad terveit, nem látok előrébb fél évnél, tök hülyének érzem magam a meetingek alatt, nincsenek eredményeim, de elvárják tőlem, hogy prezentáljam…..
Egyszer valahol olvastam egy cikket arról, hogy Svédországban van a legtöbb válás...stb. a dologban kb ennyi maradt meg. A lényeg, hogy tényleg nagyon sok a válás Svédországban, és próbáltam megkeresni a cikket, de nem sikerült. Nagyon frappáns volt, ezért bánom is, hogy nem tudom…..
Eltelt 2 hónap. Az alapvető felszerelések beszerzésén túl sikerült megállapítanom, hogy a svéd létminimum 1 főre 1000 SEK egy októberi hónapban. Ez magába foglalja a tisztítószereket (mosópor, öblítő...stb), gyógyszereket (orrcsepp), élvezeti cikkeket (sör, óvszer - habár…..
Megmondom őszintén, kissé fárasztó az a szélmalomharc, amit otthon Magyarországon vívok a Halloween-nel. Mármint értem én, hogy poén felnőttként is beöltözni, és hogy egyszer egy évben nem elég, de come on, Magyarországon nincs Halloween.  Azonban Swedenben van!!!! :D Ha lesz…..
Mikor megérkeztem a tanszékre és megkaptam a hivatalos eligazítást valamint egy szép nagy mappát benne mindenféle hasznos dologgal, akartam írni egy blogbejegyzést ebben a témában, azonban a mappa tartalmazott egy "howtobeswedish" jellegű füzetecskét, amitől sokkot…..
Nos a történet eléggé vicces (igazából nem, de azért leírom), így gondoltam nagy vonalakban leírom. Minden ugyebár egy elcseszett névtáblával kezdődött, aminek a jó oldalát akartam nézni...  Aztán Sir Galahad mondta hogy őt sem zavarja, mikor névnapja alkalmából egész…..
Az egyszerűség kedvéért magyarul írom le a beszélgetést :)  - Holnap nem leszek itt. De tudod mit kell csinálni, megleszel, ugye? - Neeee... már megint? Mindig minden akkor megy tönkre, mikor nem vagy itt.  - Holnap lesz egy meetingem Stockholmban, utána pedig pályázatot írok,…..
Azt álmodtam hogy Thaiföldön lesz az esküvőm a tengerparton, de hogy elmehessek oda egy kamukonferenciára jelentkeztem, és mivel a WizzAir elcseszte a repjegyeket, lekéstem a repülőt, a konferenciát és az esküvőmet is. Már nagyon kétségbeesetten bőgtem, mikor realizáltam, hogy egy…..
Vannak apróságok, amiket nap mint nap realizálok, de mindig elfelejtem leírni őket. Nos, ma itt van néhány.  1. A swedish fiúk nagy többsége nem egy calvin klein modell, de ezzel semmi gond nincs, hiszen én se vagyok Victoria Secrets modell (ha-ha, dehogynem!)- sőt szeretem is azokat…..
Most tudtam meg hogy Szegeden rendeztek valami díjátadó gálát, ahol nekem is át akartak adni egy csini kitűzőt meg egy csini oklevelet, azonban... ELFELEJTETTEK MEGHÍVNI.  Slussz poén, hogy felolvasták a nevemet és még várták is hogy kimenjek... nem tudom hogy ezen sírjak vagy…..
Íme a hiperszuper titkos csigáim receptje! Remélem figyelitek a videon, mit csinálok ;)    ..
Szeretném egy blogbejegyzésben összefoglalni hogy mi minden történt velem itt egy hónap alatt- avagy mire vigyázz, ha idejössz.  1. Alkohol mentes bor- ezen anno nagyot kacarásztak az emberek, de sajnos nem vicces. Azóta csak sörözöm és csakis Killkennyt veszek, mert a Pilsneren és…..
Mikor ma bejöttem a laborba, valami oknál fogva Arthur király épp matatott valamit a laborban. Ez a mondat több ponton is meglepő.  1. Vasárnap benn van.  2. Dolgozik a laborban.  3. Ő.  Megmondom őszintén nagyon félek tőle, tekintettel arra hogy tisztában vagyok vele, hogy Ő…..
Ez a lista értelemszerűen azokra vonatkozik, akik a Bio-RAD gel cast és gel running systemen szocializálódtak, és akiknek a Hoefer gel cast és gel running system egy rossz viccnek tűnik.  1. Keep calm. Ez sajnos nem vicc, kajakra ezt kell használni.  2. Biztos vagyok benne hogy aki ezt…..
1. Az E.coli (itten ejtsd íkóláj-jesszumpepi, de nem áll rá a szám :( ) nem Thiocapsa. Gyorsan nő, az ember lányának Hercegnőnek nincs egy szabad perce. Ez valahol nagyon jó.  2. A Gilson nem BRC (és nem Eppendorf). Ha a Gilson pipettára ráerőszakolod a tipet, akkor le is kell róla…..
Mielőtt belekezdenék e gyönyörű bejegyzés megírásába, szeretném összefoglalni az elmúlt pár napot képekben:  1. Megkaptam az új névtáblát... azonban a név nem egészen stimmel.  2. Viszont én nem vagyok az a fajta ember, aki ezen felháborodik, hanem a jó oldalát nézem.…..
A helyzet az, hogy tegnap több sokk-hatás is ért engem, de az igazán nagy poén a végén lesz a bejegyzésnek.  Megvolt a második csoport szemináriumom (hivatalosan eddig 4 munka napot dolgoztam) és Arthur Király megkérdezte tőlem, hogy van-e mondandóm a csoport (a kerekasztal lovagjai…..
Ma is tanultam egy új szót (és ti is tanultok, ha eddig nem ismertétek volna):  Rolling pin = sodrófa Szóval vettem egy sodrófát... megmondom őszintén, sokkal gyorsabb és hatékonyabb sodrófával kinyújtani a kelt tésztát, mint üres borosüveggel. Kifejezetten élveztem. Majdnem…..