Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hungry Hungarian

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Oltalom Karitatív Egyesületet vezető lelkészt is megszólaltatta a TV2 hétfő esti, hajléktalanokat alázó riportjában, ám a Népszava mai cikkéből kiderült, Iványinak egy korábbi nyilatkozatát vágták csak be, most nem is kértek engedélyt tőle, hogy felhasználhatják-e ehhez a riporthoz. „Nem is…..
Hungry Hungarian 2016.11.08 16:02:36
Komolyan fogom a fejem, hogy tényleg ennyire szűklátókörűek egyesek?
A riportkészítés alapvető szabálya, hogy tényszerűen tájékoztat, vizsgálja az okokat, hátteret, nem pedig egyoldalúan uszít. Mert a riport nem volt más, mint uszítás egy újabb kipécézett csoport irányába. Ha "köcsög EU" téma lejött a napirendről, akkor jöhettek a migráncsok, aztán mikor az is kifújt, akkor most jönnek a hajléktalanok. Mi legyen? Foglaljuk az alaptörvénybe, hogy hajléktalannak lenni tilos?? Idő kérdése és aztán jönnek a rokkantak, hogy "milyen sokba kerül átépíteni a járdákat, közintézményeket és milyen sok helyet foglalnak el a buszon"???? Aztán lehet megint cigányozni, buzizni, multikat szidni, csak tereljük a témát az ország problémájáról, hogy mennyi mindenre jut pénz amire nem kéne és mennyi mindenre meg nem jut, amire kéne.
A hajléktalanság problémája összetett kérdés, egy tényszerű riport nem sarkíthatja ki arra, hogy büdösek és az aluljáróba szarnak és nem zuhanyoznak. Engem is zavarnak, de bennem inkább az merül fel, hogy vajon elég szálláshely van-e számukra? Vajon van-e elég szociális munkás aki visszasegítse őket a munkaerőpiacra, lakhatáshoz és ehhez biztosítja-e az állam a megfelelő forrásokat? Van-e kifejezetten hajléktalanok számára elvonókúra vagy csoportos foglalkozás? Persze lehet mondani, hogy "ne az én adómból". Csak nem szabad elfelejteni, hogy nagyon sokan nem önhibájukból jutottak ide. Elég egy hosszabb betegség, munkanélküliség, haláleset, családi problémák (kitagadás), függőség, jelzáloghitel stb. Annyi egyéb felesleges dologra költünk milliárdokat. De ugyanúgy, ahogy nincs az országnak nagyon régóta drogstratégiája, hiányzik az állami bérlakásprogram a kis keresetűeknek, ugyanúgy nincs hajléktalan stratégia sem, itt is homokba dugjuk a fejünket és mutogatunk rájuk, hogy "az ő hibájuk".
Hungry Hungarian 2016.11.08 16:20:41
@Ezténírtam: Egyetértek, de mit várhatnánk, amikor a szisztematikus népbutítás folyik a csapból is folyó propagandától kezdve az iskolai tankönyvekben a történelemhamisítással folytatva, a felsőfokú képzésben a finanszírozott helyek csökkentésén át a legújabb szakközépiskolai képzés lebutításáig?
Hungry Hungarian 2016.11.08 16:50:40
@Sir Galahad: Be van linkelve a másik cikk a videóval ennél a szekciónál "tegnap készített rendkívül ostoba és kártékony riportot".
A hozzászólások annyiban kapcsolódnak a dologhoz, hogy az csak a hab a tortán, hogy már itt is szándékos csúsztatás megy egy évekkel korábbi interjú bevágásával mintegy alátámasztandó, hogy "itt minden szép és minden jó, csak a büdös hajléktalanoknak kéne bemenni a számukra kialakított luxusszállásokra".
Nagyon úgy fest, hogy második nekifutásra sem jut el odáig az ellenzék népszavazási kezdeményezése a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban, hogy megkezdődjön az aláírásgyűjtés, mivel egy „szemfüles” magánszemélynek ismét sikerült megelőzni beadványával az MSZP-t, amely…..
Hungry Hungarian 2015.11.03 11:23:34
@ulpius66: "Egyébként meg egy népszavazás "alaphangon" 7-8 milliárdba kerül...."

Nyilván most sok a 7-8 milliárd (amúgy kb. 4), de a 300Ft-os vizitdíjról szavazni nem lett volna drága. Sőt, akkor a költségvetési bevételeket sem érintette volna.
Ugyanez most drága. A férfiak 40 év utáni nyugdíjjogosultságáról sem lehet most, mert most már az is költségvetési bevételt érint.

Az a baj, hogy az emberek többsége gyorsan felejt úgy mint te. A lényeg, hogy stadionra legyen elég pénz meg a haveroknak adni, a többi nem számít.
Hungry Hungarian 2015.11.03 11:28:02
@ulpius66: Látszik, hogy sosem tanultál statisztikát és almát hasonlítasz körtéhez.
Annak, hogy hányan támogatják semmi köze ahhoz, hogy mennyien vásároltak vasárnaponként. Pusztán annyit jelent, hogy az emberek többsége támogatja a nyitvatartást. A vásárlások közül pedig 10% esik vasárnapra. Két külön dolog,semmi köze egymáshoz a kettőnek, ennyi.

Hasonló példa, mikor a fityisz a választások után 40%-os szavazati aránnyal kétharmadot szerzett, mert az emberek "elsöprő többsége" őket választotta.
Alma van körtéhez hasonlítva, ugyanígy nincs semmi értelme.
  El sem hiszem, de mindjárt vége a Rising Starnak. A legutóbbi adás után ugyanis már csak hatan maradtak, ebből viszont csak négy jut be a döntőbe. A vasárnapi adásnak az volt a különlegessége, hogy minden versenyző valamilyen sokadik ex-tehetségkutatós énekessel duettezett,…..
Hungry Hungarian 2015.02.02 12:55:44
@JorgoszBaia: "a HÉT fellépő énekes közül összesen KETTŐ "tehetségkutatós" volt, mindkettő az adott műsor ELSŐ évadában, nem a sokadikban, és az egyik meg is nyerte..."

Tóth Vera - Megasztár nyertes
Király Viktor - Megasztár nyertes
Dér Heni - Megasztár
Takács Nikolas - X-Faktor

Ez nekem több mint a fele
A konyha veszélyes hely. Forró víz, forró olaj, forró sütő, tényleg. De van az emberi bénázásnak az a fokozata, a józan észnek a teljes hiánya, amire már nincs mentség. Bár becsúszott az összeállításba pár pinterest fail is, de legyünk őszinték, a képen látható alkotás…..
Hungry Hungarian 2014.09.02 11:47:41
@Rongy Rázó: "és vannak valódi balesetek (a mikrosütőért nem a szakács a felelős). "

De bizony a szakács, ha a fém tetővel a tetején rakja bele az üveget :-)

Amúgy én is sírva röhögtem :,-DDD
Az utolsó képen aki a műanyag tállal rakta be a sütőbe a süteményt biztos felmentése volt fizikából általános iskolában. Amúgy a süti sztem ehető róla :-D
Hungry Hungarian 2014.09.02 11:49:01
Hungry Hungarian 2014.09.02 22:23:56
@Rongy Rázó: Ha tovább kísérleteztek szerintem előbb-utóbb összejön ;-)
  Már a hétfő rádiófelvételen is állandó téma volt a Sadia által felfedezett új látványterv a Ferenciek tere átalakításáról, melyet aztán végigrágtak a Budapest-bloggerek, majd végül az Index is felfigyelt rá. Már igazán illett volna nekem is alakítanom róla valamit, de…..
Hungry Hungarian 2013.03.28 13:28:41
@Együtt élés: A középen vezetett buszsáv egyrészt egy későbbi villamosítás esetén jobb megoldás, mivel nem kell az egész területet átépíteni, csak lefektetni a síneket, másrészt a jádasziget és a plusz zebrák az forgalmat lassítják, mivel szűkíti a belátható útszakaszt és egy íven kell haladni az egyenes sáv helyett az autósoknak.
Bár jelzem, hogy továbbra sem vagyok építész...
Tipikus kultúrák közötti párbeszéd. A berlini főpolgármester, aki mintegy teljesen mellékesen homoszexuális, és egyáltalán nem mellékesen ezt nyíltan felvállalja, szóval ez a Klaus Wowereit levelet írt Tarlós Istvánnak. Eddig tart a közös értelmezési keret. Innen már…..
Hungry Hungarian 2011.12.30 04:27:50
@Paszternak: Az egész arra jó, hogy ha hallanak/olvasnak róla vagy látják olyan országokban élők is ahol ezt az életmódot büntetik vagy kevésbé elfogadottak akkor ez nekik is így bíztatás, hogy folytassák az elfogadásukért, a jogaikért való küzdelmet.
Ugyanúgy mint a paralimpiának ennek is a figyelemfelhívás a célja.
Ne vegyük már alapvetőnek, hogy minden országban 18 év felett mindenkinek van szavazati joga; szabadon választhat szakmát, férjet/feleséget; költözhet bárhova; vállalhat akármennyi gyereket. Ezek mind olyan dolgok amiket hosszú évek alatt vívtak ki maguknak a kisebbségek a társadalmakban és vált elfogadottá, "normálissá".
Hungry Hungarian 2011.12.31 03:04:11
@salamander: azt hiszem nagy gondok vannak egy olyan társadalomban, ahol az a legnagyobb probléma, hogy megakadályozzanak egy békés nemzetközi sportrendezvényt, de mellette lehet:
-egyenruhában romákat fenyegetve felvonulni
-adófizetők pénzén lézerblokkolót szereltetni állami autókra
-hajléktalanokat guberálásért büntetni
-pályázat nélkül zsíros állami megbízásokat osztogatni
-diákoknak és szülőknek tanárokat szidni és bántalmazni
-politikai hatalmat bebetonozni
-élő tévéadásban valóságshow szereplőket szexelni mutogatni

Mégegyszer mondom, de te is írtad, a gyerek erkölcsi fejlődéséért a szülő a felelős. Nem kell elvinni a gyereket ha nem akarod, hogy ilyet lásson. Gondolom a TV-t is minden szülő elkapcsolja, ha kikerül a 12-es karika (na persze)
Tehát baromi álszent dolog erkölcsről meg társadalmi normákról beszélni akkor, amikor az év 364 napján az emberek többsége tök máshogy él mint azon a napon amikor december 24-en megtöltik az éjféli misén a templomokat "mert az olyan szép". Bár lehet, hogy ez már-már a társadalmi norma része.

Igazad van, az alaptörvényünk védi a család szentségét és támogatja a gyermekvállalást (kivéve az azonos neműek gyermekvállalását, de ez a téma megérne egy külön posztot). De vajon nem álszent dolog a családokról beszélni amikor az országban a házasságok több mint 50%-a válással végződik és kutatások szerint a férfiak és a nők is több mint 40%-a hűtlen a társához. Nagyon szépek ezek a szabályok amikről beszélsz, csak felesleges olyan dolgokat törvénybe iktatni amit végül senki nem tart be.
Ezelőtt nem is olyan régen még botrányt keltett, ha egy női mell felbukkant egy újságban/tévében, ma már a reklám közben zuhanyozó meztelen nő senkit sem zavar. A pornóról, orál és análszexről már nem is beszélve.
Lehet ezekről nem beszélni, fejünket a homokba dugni, de attól még létező, kimondatlan dolgok lesznek. Ádám ugyanúgy meg fogja csalni Évát és fordítva, hiába van ott a karikagyűrű meg a holtomiglan-holtodiglan fogadalom.

Szóval szép dolog a jog és a "gyerekek fejlődése" mögé bújni, de a világ a való életben nem így működik. Én liberális gondolkodásúnak vallom magam, nem szólok bele más életébe, hogy hogyan élje mindaddig amíg az enyémet nem zavarja, de fordítva is elvárom ugyanezt. Utálom a jazz és az alternatív zenét, de csak azért nem fogok elmenni egy koncertre, hogy ott kiüvöltsem ezt magamból vagy nekiállni utálni azokat akik szeretik. Remélem neked is érthető.
Hungry Hungarian 2011.12.31 21:10:35
@salamander: lehet, hogy épp emiatt nem volt népszavazás a sör ingyenességéről vagy az adózás eltörléséről, mert ezeket biztosan mindenki megszavazná. Egy népszavazás eredménye nagyon sokszor magától a kérdésfeltevéstől függ.
Én inkább így fogalmaznék: "Akarja-e, hogy a parlament törvénybe foglalja a fajra, nemre, életkorra, társadalmi helyzetre, felekezeti hovatartozásra, szexuális szokásokra vagy egyéb, az egyén hátrányos megkülönböztetésre vonatkozó tilalmát."
Azt hiszem nem vitás, hogy ilyen formában már átmenne.
Nem érzed látom a hasonlóságot, hogy ugyanarról beszélünk amikor lenézed a munkanélkülieket, hajléktalanokat, a sokgyerekes szegényeket vagy halálbüntetéssel súlytanád a többszörös bűnelkövetőket.
Arra akarok kilukadni, hogy nagyon éretlen egy olyan társadalom, ahol az említett társadalmi normák alapján az egyes csoportok ilyen jellegű megkülönböztetése elfogadott.
Remélem, hogy csak tévesen gondolom, hogy te ezt még tanítod is valahol, mert fognám a fejem, hogy lemaradtál vagy 100 évet az időben.
Ha lecserélem a házban az összes létező izzót energiatakarékosra, nagyon kevés villanyszámlát fizetek és még jó érzés is tölt el, hogy kevesebb kárt teszek a környezetemben (illetve ez nem biztos, erről majd később). Ha viszont maradok a jól bevált, de nagyon…..
Hungry Hungarian 2011.10.19 14:53:39
@zanzibear: érdemes lenne utánajárni, hogy az IKEA-nak ki gyártja a lámpákat. Tudtommal kb. 1 éve váltottak beszállítót. Én amit előtte vettem azok elég rossz minőségűek voltak, valószínű te mostanában vásároltál.

@Tímár Mihány: 6. pontodhoz korrekció, hogy most ünnepelte a Tungsram a 115 éves évfordulóját.

@Donor: "Igen, a Tungsram cuccok tényleg nagyon jó minőségűek, csak sajnos kinyirták már :( "
Lásd előző pontomat. Valamint attól, hogy a Tungsram márkanév helyett gyakrabban látni már a GE-t attól még ugyanarról beszélünk. (Lásd korábban Westel most már T-Mobile, Sunlicht helyett CIF)
Hungry Hungarian 2011.10.19 15:17:12
@cso zsi: Brilum - lengyel (elvileg)
A másikra inkább egy példa, hogy védjem a mundér becsületét: a NIKE nem Amerikában gyártja a ruháit mint ahogy az Adidas sem Németországban mivel nyugaton textilipar mint olyan már nem létezik, ennek ellenére mégis jó minőségűek, mivel szigorúbb minőségbiztosítási folyamaton megy keresztül a termék a gyártás során.
  Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke arról a négy alapkérdésről ír, amelyek helyes megválaszolása képessé teheti az Európai Uniót a jelenlegi válság megoldására. Ám a válságból kivezető út is hosszúnak és fájdalmasnak ígérkezik, a…..
Hungry Hungarian 2011.10.03 14:54:50
@légycsapó: Bajnai miniszterelnöki kinevezésekor megmondta, hogy csak 1 évre vállalja a megbízatást, akárki is nyer a választásokon. Ő ehhez is tartotta magát. Az pedig vitathatatlan, hogy szakmailag az egyik legfelkészültebb, mellette még értelmes és korrekt is, hiteles. Egy gond van, hogy ez ritka nálunk mint a fehér holló.
Értjük, hogy a popzene kivet magából egy 48 évest, de attól még a zömében 35 fölötti rajongó megnézte volna, ahogy George Michael, a nyolcvanas évek nagy popikonja előad pár popszámot. De kivártuk türelmesen, hogy sok ballada és egyéb feldolgozás után végül megugráltassa a…..
Hungry Hungarian 2011.09.20 15:48:36
@Spiritmonger: Azért több mint 100 millió eladott lemez elég sokatmondó. És az is valószínű, hogy a közönségben nem minden férfit csak a barátnője/felesége vett rá, hogy elmenjen.
2 órás koncertet playback nélkül, egyetlen hamis hang, elcsúszás nélkül végigénekelni kevesen tudnak. Bár nyilván te más zenét hallgatsz ahol ez nem prioritás.

A koncert szuper volt, úgy hangilag mint látványilag. Szerencsére a zenekar tényleg csak kísérőnek volt, a hangja tökéletes.

@Veronikaaa: Vicces voltál, sokan vannak ezzel, ki így, ki átvitt értelemben ;-)
Hungry Hungarian 2011.09.20 15:56:02
Munkagépek dolgoznak a csepeli Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építési munkálatain. Hat helyszínen indított kerékpárút-fejlesztési programot augusztusban a Budapesti Közlekedési Központ, a budapesti kerékpárút-hálózatot mintegy 700 millió forintból csaknem…..
Hungry Hungarian 2011.09.07 11:34:59
@zoliopata: Látom nagyon nem érted a helyzetet. Egy út kiszélesítése mégtöbb autót vonna maga után ami mégnagyobb dugót, zajt és szennyezett levegőt jelent. Lásd USA-ban a 16 sávos autópályán a dugókat. A városi dugókra és a környezetszennyezésre csak a több gyalogos/kerékpáros/tömegközlekedő a hosszú távon fenntartható alternatíva. Ehhez viszont nyilván olyan infrastruktúra kell.
Én a minél kevesebb autós sávot és minél több busz/villamos és biciklisávot támogatom, annak ellenére, hogy sokszor járok kocsival.
Amint lesz megfelelő infrastruktúra felénk is, nem fogok sokat vacilálni váltani.
Tiszta Beszéd Ne légy már buzi! 2011.06.17 01:00:00
 De komolyan! Hallod?! Minek vagy buzi? Az szar. És undorító! Én nem vagyok buzi, ezért folyton arra kell gondolnom, hogy ti buzik milyen gusztustalanok vagytok, amikor egymás faszát szopjátok! Te tényleg hülye vagy? Hallod? Nézd már azt a csajt! Annyira jó nő, úgy szétbasznám…..
Nem vesz el egyetlen parkoló helyet sem az autók elől a függőleges kerékpártároló. Az amerikai ötlet előnye az is, hogy a működtetéséhez nincs szükség külső energiaforrásra, és még fel is dobja az épületek kopár falait. A New York-i székhelyű Manifesto Architecture…..
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..