Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kulcsarb

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Orbán-kormány mögött nem hülyék dolgoznak, nagyon nem. Pontosan tudják, hogyan kell befolyásolni a közbeszédet, a választási rendszert, az egységnyi választópolgárt vagy éppen az ellenzéki politikusokat. Nem, nem zsenik, csak szépen, szinte kottából alkalmazzák a zsenik már létező elméleteit,…..
kulcsarb 2017.08.09 16:40:57
  Az Univerzum kialakulásáról és fejlődéséről az ősrobbanás elmélete sok érdekes tényt tárt fel, de legalább annyi a kérdőjel is az elmélettel kapcsolatban. A korábbi bejegyzésben (Az Univerzum korszakváltásai) az elmélet legfontosabb eredményeit foglaltam össze, most viszont egy alternatív…..
kulcsarb 2017.07.23 23:41:09
@Rwindx:
logikusnak tűnik, hogy a fény folyamatosan lassul,

mert ami kibocsátotta, annak általában szokott lenni tömege, ergo a kibocsátó gravitációja folyton húzza visszafelé
kulcsarb 2017.07.25 12:25:54
@kulcsarb: "mert ami kibocsátotta, annak általában szokott lenni tömege, ergo a kibocsátó gravitációja folyton húzza visszafelé "

@$pi$: Akkor a vöröseltolódás attól függene, hogy milyen nagy csillagból jön a fény.

én a kibocsátó csillag gravitációját csak példaként írtam, hogy ettől biztosan lassulnia kell a fénynek,

a vöröseltolódásra valami ilyen magyarázat adódna ebből:
az a "közeg" amitől a fény lelassul, az azoknak csillagoknak a gravitációja, amik mellett elhalad,
minél régebb óta "repült", annál több csillag mellett haladt el, ergó annál lassabb lett mire elérte a földet
kulcsarb 2017.07.25 12:30:01
@kulcsarb: "mert ami kibocsátotta, annak általában szokott lenni tömege, ergo a kibocsátó gravitációja folyton húzza visszafelé"

@Conchobar: A maga mögött hagyott objektumok vonzása miatt lassulnia kellene, az útjába eső objektumok viszont épp gyorsulnia kellene. De mi a helyzet a téridő görbületekkel, amelyeken itt-ott át kell haladnia? Mi a helyzet a mágneses terekkel/térrel, amelyeken/amelyen szintén át kell haladnia

a téridő görbületeket pont a gravitáció okozza, nem? szóval ugyanarról beszélünk.
Az egyetemi menzán törzsasztalunk volt. Kollégiumi szobatársammal, Belohorszky Pállal, a későbbi irodalomtörténésszel jó néven vettük, ha evés közben értelmesebb hallgatók csatlakoztak hozzánk. Akiket nem szíveltünk, azoknak a távoltartására komisz nyelvi játékot eszeltünk ki. Ha az illető helyet…..
kulcsarb 2016.12.12 13:37:56
@kulcsarb: na ezt magyarítsd ha bírod: "nyelvtannáci troll"
kulcsarb 2016.12.12 16:11:30
@Látens Inszinuáció:

én ezt nem kritikaként írtam, (a kritika egyébként idegen szó)
csak egyszerűen meglepett, hogy valaki olyan szinten űzi az idegenszó-ellenességet,
hogy egy posztot/blogot szentel neki,

én sem szeretem egyébként a csak projektekben és taszkokban gondolkozó üzletembereket,
de a MINDEN idegen szót tűzzel-vassal irtó fanatikusokat sem,

ők meg gondlom engem nem szeretnek, így megy ez :)
Nincs könnyű dolga az embernek, ha tévét akar venni. A boltokban és az internetes oldalakon finoman szólva sem kap mindig hiteles információkat, de TechZilla most jön és segít GRRRR! Nézzük a legfontosabb szempontokat, hogy pontosan mire is kell vagy érdemes figyelni, ha valaki százezer (100 000)…..
Bencsik Rita Sok ember indul útnak manapság és próbál szerencsét külföldön akár egy jó munka miatt, egy ösztöndíj vagy egy szerelem okán, nyelvtanulás céljából, vagy egyszerűen azért, hogy kipróbálja magát, hogyan állja meg a helyét egy idegen országban, mennyire tud azonosulni az ottani…..
A USA Network akkorát robbantott az újonc Mr. Robottal, hogy már a pilot tévés bemutatója előtt le kellett adni a rendelést a második évadra, és az utóbbi hetekben Amerikában kisebb jelenség lett a sorozat, miközben a nézők vadul szőtték az elméleteket, hogy éppen mi az isten…..
Manapság egyre többen figyelnek a bankszámla költségeikre, azonban sokan nem tudják, hogyan csökkentsék a kiadásaikat. Spurman most összeszedte a hét legjobb tippet, hogy te is olcsón bankolj. 1. Válts számlacsomagot! Számlacsomag váltással akár 16 ezer forintot is…..
Olvasónk és több Totalcar-cikkhez is autókat adó barátunk (Matra M530 LX, Opel Olympia Rekord, NSU Ro 80, Talbot-Matra Rancho), Kemény Attila most nem restaurátorként, hanem egy eldugott, ám annál érdekesebb francia autómúzeumhoz vezető túra főszereplőjeként jelentkezett.…..
A Microsoft mai San Francisco-i sajtótájékoztatóján bemutatta új operációs rendszerét, a Windows 10-et. Forrás: CNET Az eredetileg Windows Threshold kódnéven futó program lényegében szakít a csempés Metro kezelőfelülettel, amit a Microsoft korábban megpróbált minden…..
kulcsarb 2014.10.01 05:17:42
@okostojas007:
mivel általában a páratlan számú windowsok a sikeresek, ezért egy merész húzással kihagyták a 9-est :D
Péntek reggel akkora köd volt, hogy munkába jövet Óbudán a HÉV-ről nem láttam a Dunát (az nagyjából húsz-harminc méter), teljesen olyan volt minden, mint a Süni a ködben című 1975-ös, szuper szovjet animációs filmben, amiben Süni elindul teázni barátjához, a medvéhez egy…..
2010-ben debütált az azóta nélkülözhetetlenné vált like gomb. 3 év alatt semmi sem változott a design terén, mai naptól azonban az aktuális "flat" trendekhez igazodnak majd a gombok. Áthelyezték továbbá a hüvelykujját mutató kezet, már nem a like felirat mellett van (a helyét a…..
Na, már megint irány Dánia, a Tannistest. Igen, Csikós már ilyen rég zsűritag, és mint ilyennek, lehetősége van elugrani az Tannisbyben tartott nagy összeröffenésre, ahol a sok jury member körberöfögheti az Év Autója- jelölt járműveket. Sőt, ki is próbálhatja. Tavaly…..
kulcsarb 2013.10.02 00:25:51
@papptibi: köszönjük, izgatottan várjuk,

"a szállodánk udvarán cirka hetven kocsi álldogál"
tényleg hetven autóból lesz kiválasztva az év autója, vagy ebben a hetvenben már serpák kocsijai is benne vannak?
Webisztán A lassú dizájn 2013.08.29 13:34:36
A webszájt- vagy mobilalkalmazás-fejlesztés sokszor abban a szemléletben történik, mintha a felhasználó csak és kizárólag azt a webszájtot/mobilappot használná. Mintha a felhasználónak az egyetlen munkája az lenne, hogy egy adott webes vagy mobil szolgáltatást fogyaszt.…..
kulcsarb 2013.08.29 17:26:14
A Microsoft pr-főnöke azt postolta, hogy:  Windows Phone has reached 10 percent market share in a number of countries, and according to IDC’s latest report, has shipped more than Blackberry in 26 markets and more than iPhone in seven. Hát ez nagyszerű (pr) hír, csakhogy a 7…..
Nos, ha minden jól megy, már el is indult publikus üzemmódban Uj Péter projektje, a 444.hu. Az eseményre Facebookon közel kétezren iratkoztak fel. Magát a site-ot pedig elindulása előtt nagyjából három és félezer ember lájkolta.  Ez a néhány ezer ember és az ő ismerőseik…..
Bár a Prezi hivatalosan még nem kommunikálja, de néhány felvétel már kikerült Facebookra és Instagramra a magyar cég új, minden kétséget kizáróan űbermenő irodájáról.  A hely maga amúgy a Merkúr Palota, a Nagymező utcában. Ami 1903-ban épült, eredetileg…..
Az RTL Klub egyik legrégebbi műsora kerül le a képernyőről március 23. után, írja a Vidget.hu. Az értesüléseket aztén házon belül megerősítettük, tényleg megszűnik a 12 éve látható műsor, aminek majdnem teljes stábját kirúgja a csatorna. Az ok anyagi, az RTL Klub…..
Július elsejével megszűnik a Google egyik legjobb szolgáltatása, a Reader. (A feedjeinket így tudjunk kimenekíteni a halálzónából.) Még mielőtt rátérnénk arra, hogy hova érdemes továbbállnia a Reader-felhasználóknak, pár szóban méltassuk a terméket.  A Reader nem…..
Ha lenne egy egész szabadnapom most hétvégén, biztosan elnéznék a 24 órás mobil programozóversenyre. Érdekel ugyanis, hogy meddig tud eljutni 2-3 ember 24 óra megfeszített munkával.  Nekem is van némi tapasztalatom ebben a Szigit projekt kapcsán. Jellemzően nekünk egy bő hét…..
Ahhoz képest, hogy az iPhone 4 maga volt a hipersérülékeny telefon mintapéldája... Amúgy tegnap este véletlenül összefutottam Kaprinay Zolival, aki már iPhone 5 tulajdonos, úgyhogy végre én is megtapogathattam a telefont.  Mindenekelőtt: nagyon szépen és nagyon precízen van…..
Nem akarom eldönteni a kérdést, hatótávnövelős villanyautó vagy konnektoros hibrid-e az Ampera. Nem fogom felboncolni a GS hajtásláncát sem. Az egyenlőtlen párharchoz még csak értelmes indokot sem kell keresni, egyszerűen kíváncsiak voltunk, mennyit esznek a valóságban. Itt állt…..
„Azok a politikusok, akik azt hiszik, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok rendben vannak és már csak össze kellene fogniuk, nem vesznek tudomást a valóságról. A választók a jelenlegi pártokat nem szívelik sem egyenként, sem összefogva, hanem valami minőségileg újat akarnak….Nem…..
kulcsarb 2012.07.18 00:50:29
@Épelméjű:
a probléma a következő: NINCS MEGOLDÁS

aki elhiszi, hogy van megoldás az elégé elvakult, és ezért csak a saját megoldásában hisz (ld. Matolcsi, de akár az egész Fideszt is mondhatnám) és elvakultságában még többet árt mint használ

például: a "nyugíjpénzekből megoldunk mindent" akció elsőre akár működőképesnek is tűnhetett, csak sajnos ez nem demokratikus (ld. unortodox) lépés ezért a nyugat elzárta a pénzcsapot => bukta

Washingtonnak könnyű volt, nem volt elvárás vele szemben, hogy mentsen meg egy országot.
Idehaza még csak szűk körben terjed, de a tengerentúlon már hatalmasat tarolt a Pinterest a semmiből jött havi 11 milliós havi oldalletöltésével. Sikerességének nem feltétlenül az az oka, hogy valami újat sikerült feltalálniuk a közösségi média területen. De erről…..
Tegnap este megtörtént az, amit már egy ideje sejteni lehetett, a Lotus Renault bejelentette, a Belga Nagydíjon Bruno Senna ül Nick Heidfeld autójába. A közlemény tömör és tárgyilagos volt, mindenféle indokot mellőzött. Mellőzött? Visszagondolva az elmúlt időszak…..