Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Il Ritorno Dello Jedi

88 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen posztoltunk már, de most valami olyan szó szerint is kimagasló élménnyel találkoztunk, aminek megosztásától nincs az a prezentáció, leadandó és vizsga, amivel a Ljubljanai Egyetem eltántoríthatná tollnokainkat! Rögtön egy furcsaság: szinte a kezdettől tudtuk, hogy Ljubljanának van egy…..
A tavaszi félévben felvehető tárgyak színes palettája, melyen egyes témák igen könnyen újrahasznosíthatóak!..
Ljubljana Gang Április 8. 2018.04.08 15:23:03
Egyképes riport a külhoni szavazásról Fotó, digitális. 2018.Az internetnek adományozta: Ljubljana Gang..
A tisztes állampolgárok nem csak hogy rendesen szavaznak a nagykövetségen, hanem mint a lovin, egy-két kézremegés elleni védőfelestől szilárd markukban szorongatják a fogadási szelvényeket, és torkuk szakadtából szurkolnak a... busás nyeremény reményében!..
"Ki a felsorolás puszta élvezetéért állít össze listákat, ki a lista énekelhetőségének ihletésére, ki pedig ahogy az úgynevezett kaotikus felsorolásokban látjuk az egymással különösebb kapcsolatban nem lévő tárgyak összegyűjtésében talál gyönyörűséget." – Írja Umberto Eco A lista mámora c.…..
Il Ritorno Dello Jedi 2018.03.25 16:15:08
@Nicholas Warry: Ezen igényeket majd Citizen AD fogja kielégíteni, aki több darabot is választott a sorozatkultúra kontinentális oldaláról. Az ő 10-es listájának tervezett átadása: 2020 március. Köszönjük a türelmüket!
Ljubljana Gang Ki az igazi Kekec? 2018.03.03 19:52:38
A főszerkesztő asszonytól azt az instrukciót kaptuk, hogy tollunkkal ne tétovázzunk, hanem csak úgy csíkszentmihályisan, flow-ból kanyarintsuk a posztjainkat, és hogy is mernék kekeckedni vele, viszont kapásból itt van egy meghatározó ljubljanai ikon, egy, a felszín alatt húzódó szlovén archetípus,…..
Il Ritorno Dello Jedi 2018.03.10 17:12:40
@Majd Leonard: Kedves Leonard, kérem, hogy tegyen annyit a sajtószabadságért, hogy kommentjeivel a továbbiakban is megtisztel minket, hiszen az író szükségszerű ellenpontja az olvasó, minden inspiráló visszajelzést nagy örömmel fogadunk! :)
A Media criticism c. tárgyunk Robert Langdonnal (garbó és Tom Hanks frizura) úgy indult, ahogy egy gimis pályafutás végződni szokott: jobb híján filmnézéssel. A Citizen Kane-t, vagyis az Aranypolgárt néztük meg, ami minden idők legjobbnak tartott filmalkotása, melynek – hogy úgy mondjuk – nem tett…..
(Egy) Meghalt EP. Rossz kezdőmondat, de igaz. Barokk kastélyban a főúr betegágya köré gyűlnek (nekrológ-vezérek), egyesével járulnak uruk színe elé, megcsókolják sápadt kezén a gyűrűt, laza Kőszívű-parafrázis. Könnyebb úgy, ha az ember együtt vacsorázott, neadjisten nyaralt EP-vel, volt hozzá egy jó…..
Dragomán György egy igazi álompályán van, mindenki árgus szemmel figyeli lépéseit, minden újabb könyve óriási figyelmet kap idehaza és a nemzetközi sajtóban. Kajánul mosolyodom el, amolyan „én megmondtam” módon, pedig én is csak A fehér királlyal kapcsolódtam be a szerző…..
Cserna-Szabó Andrást sokszor tartják Krúdy örökösének, amikor pedig pusztákra tévednek hősei, elkerülhetetlen, hogy Tarantino nevét emlegessék. Most megjelent Sömmi című kisregényében Rózsa Sándor históriájának ered a nyomába. Mindenekelőtt meg köll vallanunk…..
Fotó: Révai Sára (via Facebook) Új természetírások – ez az alcíme Kollár-Klemencz László első könyvének, akit a legtöbben a Kistehénből, a Budapest Bárból, esetleg a Rájátszásból ismerhetnek. Ismerhetnek, ebből is látszik, hogy nekem épp hogy csak ismerősen cseng a…..
Semmi után Minden – Janne Teller, az egyik legnépszerűbb dán írónő efféle nagyléptékű címeket ad köteteinek, ami már rögtön elbizonytalanít mindenkit: hogy lehet a semmiről írni? És mindenről? Óriási teher nehezedik Janne Teller nyakára, hiszen első regénye mindent…..
Dragomán György az egyik legjobban futó név a mai magyar irodalomban. A fehér király számtalan külföldi megjelenésével feldobta a labdát, ami után majd’ tíz évet kellett várni, hogy a marosvásárhelyi szerző következő könyvével, a Máglyával lecsapja azt, bizonyítva, hogy…..
A reneszánsz éveiben, amíg a világ leginkább Itáliára és Németalföldre figyelt, addig Afrika forró, fűszeres, keleti vidékein kialakulóban volt az iszlám egy misztikus ága, a szúfi szerzetesség. Őket ma leginkább a kerengve táncoló dervisekről ismerhetjük, de ekkoriban egy…..
Nemrégiben jött a hír, hogy nem csak új regénnyel jelentkezik az amerikai krimi nagymestere, Lawrence Block, hanem annyi félresikerült próbálkozás után, a könyvvel együtt debütál annak filmváltozata is. Bizakodásra adott okot, hogy végre egy komoly filmes stáb ugrott neki Block…..
Létezik egy Kosztolányi Dezső életrajz, amit a költő felesége, Harmos Ilona jegyez, és legalább akkora élmény volt anno olvasni, mint a férje bármelyik művét. Gyakorlatilag első sorból engedte végignézni kedvenc szerzőnk életét a szabadkai diákévektől a nagybetűs budapesti…..
Hogy ha egy magyar könyvet elér a világhír, már rögtön a megjelenés után – nem úgy, mint az Utas és holdvilág vagy az Esti Kornél, amit most kezd fölfedezni magának a nemzetközi közönség –, akkor az óhatatlanul idehaza is nagy felhajtással fog járni emiatt. Így volt ez…..
Tavaly – cseppet sem könnyelműen – már februárban kiosztottam az "Év könyve" díjat Cserna-Szabó András első regényének, ami megpróbálta összegyűjteni, és katalógusba rendezni a férfi lelket sújtó összes lehetséges csalódást. A Szíved helyén épül már a…..
Van egy olyan szörnyű kategóriája a könyvpiacnak, hogy „önsegítő kiadványok”, melyeknek az egyik sötét bugyrában találhatjuk a „hogyan írjunk bestsellert?” köteteket. Ezeket onnan lehet felismerni, hogy a hajtáson belül találhatunk egy általában jó nagy, fekete-fehér…..
Szinte már tudományos alapvetésként él bennünk a tény, hogy az olvasás, mint szabadidős elfoglaltság teljesen kiveszőben van digitalizálódó világunkból. Sopánkodva rázza a fejét az idősebb generáció, hogy a fiatalok nem olvasnak, folyton csak a számítógépet meg a…..
Nem lehet elmenni szó nélkül a kezdeményezés mellett, remélem minél több embert megtalál: Esti Kornél utcát Budapestnek - Petíció Tisztelt aláírók, kezdeményezésünk célja, hogy Budapesten nevezzenek el egy közterületet Esti Kornélról, a jövőre 130 éves Kosztolányi…..
Mióta Erlend Loe előrukkolt annak idején a valaha írt legzseniálisabb jávorszarvasos regénnyel, a Dopplerrel azóta tudjuk, hogy a skandinávok nem csak komor krimikkel és depressziós drámákkat tudnak írni, hanem sajátságos humoruk is megvan az irodalomban. A norvég sikerszerző…..
A Da Vinci-kód sikere óta Dan Brown neve egybeforrt a katolikus egyházat felforgató összeesküvésekkel, melyekben Langdon professzor minden rejtvényt és szimbólumot megfejtve titkos társaságok nyomára bukkan Európa nagyvárosaiban. És nem mellesleg a világot is megmenti minden…..