Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivanyos Juci

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szeretnél tenni azért, hogy élhetőbb, tisztább maradhasson bolygónk, olvasd el ezt a cikket. Íme 21 ökotudatos tipp a mindennapokra, amelyekkel csökkentheted az ökológiai lábnyomod. Fontos fejlemény, hogy egyre több helyen olvasni a fenntarthatóságról, egyre többen szeretnének valamit tenni…..
A kép forrása: www.nowmagazin.hu Idén sem marad el a több éve sikeresen futó a Gombold újra pályázat, amelyre most környezettudatos kreációkkal nevezhetnek magyar, lengyel, cseh, szlovák, szerb és horvát fiatal divattervezők. Nagy örömmel jelentjük be a hírt, hogy az idei évben a zöld koncepció…..
Ki hallott már az ananászból készült bőr holmikról? Igen kérem, ananászbőr! A Piñatex nevű textil manufaktúra ugyanis egy olyan technikát fejlesztett ki, amelynek segítségével a trópusi gyümölcs fölösleges részeiből biológiailag lebontható, tartós és nem utolsó sorban trendi cuccokat lehet…..
Az Északi-sarkvidék jégtakarójának visszahúzódásának köszönhetően súlyos veszélybe került a jegesmedve populáció; mivel a jegesmedve főként hideg, jeges területeken élő emlős állatokkal táplálkozik (pl. fóka). Ezt a sokkoló és szívszaggató fotót Kerstin Langenberger…..
Rohanni kell valahova? Elaludtál, és nincs időd hajat mosni, de loncsos külsővel nem akarsz megjelenni? Nem akarsz a nagy hidegben vizes hajjal flangálni? Na, itt egy szuper ötlet. Megesik, hogy egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a hajunkkal, hiába igazítjuk, fonjuk, copfoljuk, végeredmény így is…..
Egyszerű, mint a pofon, és vág, mint a papír. Íme egy olyan környezettudatosságra felhívó plakát, amelyből ráadásképp újrahasznosítható dobozt lehet hajtogatni.  Thury Lili grafikust eredetileg azzal bízták meg, hogy készítsen plakátokat a szelektív hulladékgyűjtés…..
Húsz éve nem volt ekkora hamueső Európában. Elképesztő képek és videó. Csütörtök hajnalban tört ki Európa legnagyobb vulkánja. Az Etna több száz meter magasra lövelte ki a lávát. A hamueső miatt a dél-olaszországi Reggio Calabria repteret is lezárták. Az Etna egyébként…..
Cipőt a cipőboltból, csirkeport a kínai boltból. Egy budapesti kínai boltban leltünk rá az eredeti Knorr csirkeporra. A termék sok más mellett 5,7%-ban csirkehúst is tartalmaz. Tradicionális recept szerint állítják elő, a csirke autentikus, édes aromáját adja vissza. Pácokhoz,…..
Gyakran megfeledkezel növényeid locsolásáról? Jó lenne, ha nem kellene viráglocsolással zargatni anyukád/szomszédod/macskád, amikor elutazol? Van megoldás: itt az új, szuper okos virágcserép. Egy újabb faramuci találmány, amely leveszi rólad az egyik legkönnyebben elfelejthető…..
A legfrissebb nemzetközi Túllövés Index szerint a föld országainak majd 60%-a túllő biológiai kapacitásain, vagyis fogyasztása meghaladja megújuló energiatermelését. Sajnos Magyarország is a túllövők közé sorolható. A Túllövés Index (Overshoot Index) egy olyan nemzetközi…..
12 ÖkoMajom No pompa, noPack! 2015.10.25 08:00:00
Az utóbbi időben mindenfelől a noPack-re keresztelt vívmányról hallani. Tegnap én is elzötykölődtem a város határára, hogy megszemléljem, mi fán teremnek a csomagolásmentes termékek. Nem csalódtam... Az ember azt várná, hogy egy ilyen kuriózum városunk…..
„Szúrd… de lassabban” – nem, ez nem egy csoportos belövés alkalmával hangzott el, hanem egy varróworkshopon a környezettudatos Cargonomia központban szerda délután. Harmadik alkalommal szervezte meg a kis csoport a közös varrást, ahol most sapkát és kézmelegítőt…..
Tudod mi az a teff? Hallottál már a nigelláról? Ettél már töltött sambusát? Ha nyitott vagy az új ízekre, akkor a KÖRÍTÉST neked találták ki. "Ne csak a kerítést lássa!" - ütős felhívással indul a szeptember 28-én startoló - menekülteket bevonó - gasztrónómiai…..
Kóstoltam laskagomba pástétomot, fogyókúrás tortát, ültettem császárfát, találkoztam római légiósokkal és kaptam egy felejthetetlen teniszlabdás masszást – ilyen volt első Energia Nap. Az Energia Nap rendezvénysorozat első eseményét a Flórián tér füves területen…..
Magyarországon megalakult GMO-mentes egyesület, az EU-ban az elsők között vagyunk. Már ősszel meghozhatják azokat a jogszabályokat, amelyek lehetőséget adnak a génmódosításmentes (GMO-mentes) termékek megjelölésére. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti…..
    Forrás: http://www.independent.co.uk/ Megépült a klímaváltozást tanulmányozására létesített szuper magas megfigyelőtorny, amely az Amazonas-medencében található – értesült az MTI. Az amazonasi megfigyelőtorony (Amazon Tall Tower Observatory) építését Brazília és…..
Gyakran járok biciklivel, főleg a melegebb hónapokban. Ezzel megspórolom a havi BKV bérlet árát, sportolok kicsit és sokszor gyorsabban odajutok helyekre, mint az állandóan dugóba ragadó buszokkal vagy a csiga lassú villamosokkal. Ha Budapesten biciklizel, egy dolgot mindenképpen el…..
A napkrém kiválasztásánál legtöbben kizárólag a napvédő faktort csekkolják, pedig érdemes az alapanyagokra is odafigyelni. Bizonyos anyagok ugyanis károsak lehetnek, akár allergiás reakciót,…..
Napok óta 30 fok felett van a nappali hőmérséklet, és pár napja már éjjel sem megy 25 fok alá. Ebben a kánikulában a gondolataim annyira lelassulnak, a végtagjaim pedig annyira elnehezülnek, hogy csak komoly nehézségek árán tudom megcsinálni a dolgaimat. A lakásban, ahol lakom…..
Hogyan kerülhetjük el a leégést? Milyen káros hatásai vannak az UV sugaraknak? Hány faktoros napvédő krémet érdemes használni? Milyen összetevőkre figyeljünk a napkrém…..