Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pndkitchenstories

39 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PND Kitchen stories Gyökérkenyér 2020.07.02 16:50:02
Ha kenyeret szeretnétek sütni, de nem egy hagyományos kenyér a cél, hanem inkább egy kencékhez kiegészítés, vagy csak valami mást, valami különlegeset de mégis egyszerűt szeretnénk, akkor a gyökérkenyér lehet a jó választás. Nem sok hozzávalót igényel, igazából még boltba sem kell menni…..
Hozzávalók: 2,2 dkg puha vaj1,5 dkg cukor3 tojás1 kis doboz natúr joghurt1 citrom reszelt héja1 narancs reszelt héjapár korty késői szüretelésű bor1 csomag sütőpor25 dkg lisztkevés vaj (a kenéshez)1 tábla étcsokoládéPiros bogyós gyümölcs (10-15 dkg elég)Elkészítés:A puha vajat a cukorral…..
Lilahagyma lekvár   Hozzávalók:5-6 nagyobb fej lilahagyma1 üveg vörösborCukor/xillit/eritrit/mézBalzsamecet krémSóBorsVaj vagy valami más zsiradék   Elkészítés:Ez egy nagyon hozzávetőleges recept lesz, már ami a mennyiségeket illeti.Én általában ekkora mennyiséggel dolgozok, de azért érdemes…..
Azzal kezdeném, hogy idén sütöttem életemben először bejglit. Sok receptet olvastam és végül a nekem tetszőket kombináltam és formáltam a magam kis verziójává.  Bár én zserbó párti vagyok, ezentúl a karácsonyok szerves része lesz ez is. Hozzávalók: A tésztához 150 ml tejföl 20 g…..
Ez egy pofonegyszerű kis túrós süti, gyors vendégváró. Tényleg hip-hop készen van, extrázható, de diétás verzióban is elkészíthető. Én utóbbit tettem most. Viszont nem dietázók figyelem: karamell szósz készítése hozzá szinte kötelező! Liszt helyett zabpelyhet használtam két formában. Egyrészt Szemes…..
Ha lehullnak az első falevelek, az számomra egyenlő a sütőtök szezon kezdetével. Hálistennek ez egy egészen hosszú időszak, és a felhasználási módok tárháza is végtelen. Lehet bőven kísérletezni. Ezt a pite receptet Jamie Oliver receptjei között találtam, de pár dologban átdolgoztam a saját ízlésem…..
Most, hogy beköszöntött az igazi ősz, elindulhat a leves szezon. Ennek örömére tegnap meg is főztem az egyik kedvenc levesemet. Picit csípős, nagyon forró, sok zöldséggel... a lehető legjobb választás volt egy gőzölgő leves mellé menekülni az esti fagyok elől. Non plusz ultra: hip-hop megvan, nem…..
Az úgy volt, hogy egyszer csak véget értek az egyetemista boldog békeidők, és szépen lassan háttérbe szorult szegény kis blogom. Az Instagram és Facebook oldal továbbra is aktív, de a receptírás mostanában elmaradt. Ráébredtem azonban, hogy hiányzik, nagyon is. A hétvégén esküvőn voltam,…..
PND Kitchen stories Minestrone 2016.09.23 18:35:40
A Minestrone leves már egy ideje szerepel az "egyszer el kell nekem is készíteni ezt az ételt" listámon. Valahogy mindig átsiklottam felette. Rosszul tettem.... Egészen mostanáig, amikor is eszembe jutott, hogy itt van egy remek leves, tele zöldségekkel, erővel, egy igazi vitamin bomba itt az őszi…..
Ezt a salátát szilveszterkor készítettem először. Akkor ugye az újévi pénzszerzés apropóján, na de ki ne akarna egész évben sok pénzt? És ki ne akarna egész évben ilyen tuti lencsesalátát enni?! Picit felturbóztam, nyáriasítottam a receptet. Ez a recept azoknak is szól, akik unják már, hogy nyáron…..
Sok blogon láttam már hasonló süteményt, és hosszú ideje izgatta már a fantáziámat ez a kombináció, így a múlthéten végre ki is próbálhattam. Az eredmény nem okozott csalódást.Minden megvan ebben a sütiben, amit én vártam. A brownie tömény csokissága, a sajttorta krémessége, és a nonpluszultra…..
pndkitchenstories 2016.04.19 06:57:56
@ekat: már az elején kijavítottam, csak az idexes felület nem érzékelte. Talán most már ott is jó. De köszi az észrevételt :)
PND Kitchen stories Szalagos fánk 2016.02.12 09:45:11
Sok újdonságot ígértem nektek, és íme itt is van az első. Ezentúl rövid videóreceptekkel egészülnek ki a blogbejegyzések. Az első pilot videók fánk recepteket rejtenek, hiszen ha február, akkor farsang. És ha farsang, akkor mi mást is sütnék, mint fánkot. :) Ezer meg egy féle fánk létezik, nálam…..
Hosszú még a tél, úgyhogy továbbra sem árt felmelegíteni testünket/lelkünket egy jó kis levessel. Személy szerint a natúr brokkolikrémlevest már kezdem unni, így jött az ötlet, hogy fel kellene egy kicsit turbózni. A brokkoli-karfiol-cheddar hármasa viszont már cseppet sem unalmas, sőt! A sajt…..
PND Kitchen stories Zserbó 2015.12.23 16:54:14
Ha van valami, ami Kevinen, és az Igazából szerelmen kívül állandó kelléke az ünnepeknek, az nálunk a zserbó. Nálunk "nincs karácsony ZSERBÓ nélkül" a jelszó.  Immár 5. éve, hogy ez a nemes feladat rám hárul, és évről évre igyekszem tökéletesíteni a nagymamám…..
Mostanában nagyon pörgősek a napjaim. Így nem hogy főzni, enni is alig van időm...  Eszembe jutott azonban, hogy egy könnyű olaszt tésztát nettó 15 perc alatt össze lehet hozni, és nagyjából bármivel lehet kombinálni. Megnéztem hát a hűtőm tartalmát, és ezt a remek ételt…..
A hamis risotto-ról már olvashattatok egy korábbi bejegyzésemben. Akkor bulgurt használtam hozzá, de kölessel is szépen működik a dolog.  A cékla pedig....én nagyon szeretem a kissé földes ízét, jól kombinálható fűszerekkel, és sütőtökkel vagy édesburgonyával is szépen…..
Kint tombol az ősz, egyre hidegebbek az esték. Ezzel együtt egyre inkább előtérbe kerülnek a levesek. Bár nálam, mint az már több ponton kiderült, lehet tél vagy nyár, a leves egy álladó pont az életemben. Elengedhetetlen a leves.  Személy szerint, ha paradicsomlevesről van…..
Bár még nincsen tésztagépem, nekiláttam házi tésztát gyártani. A nyújtás része így kicsit munkaigényesebb volt, de minden perce megérte.  Maga a tészta összeállítása gyerekjáték, nem is értem, miért vesszük a bolti változatot, ha ilyet is ehetünk helyette.  Én a…..
Leültem megírni ezt a receptet, és az első mondat, ami eszembe jutott, az, hogy "ez a kedvenc levesem". Tényleg az! Az egyik kedvencem :) Nehéz dolga van egy levesimádónak, képtelenség csupán egyetlen kedvencet választani.  Na de lényeg a lényeg, ez egy szuper kis leves, telis-tele…..
A címben a hamis szócska a bulgurra utal. Régóta használom már ezt az alapanyagot, és nagyon szeretem, mert változatosan lehet vele főzni, ezerféleképpen variálható. Többek között risotto is készíthető belőle.  Az alap bulgur-risotto ugyanolyan módon készül, mint az eredeti…..
Imádok mindent, ami sütőtökkel kezdődik... Tudom mindenre ezt mondom, imádom, de ha egyszer tényleg így van, mit lehet tenni..  Ha pedig ősz, tél, hideg, akkor sütőtök. Ilyenkor hetente többször veszem elő a sütőtököt és készítek valami finomságot. Bár egyszerűen…..
Rögtön az elején figyelmeztetnék minden kedves olvasót, hogy érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert pillanatok alatt el fog fogyni. Főleg, hogy a "diétás" jelző valahogy bekódolódik az agyunkba, és így még könnyebben nyúlunk utána...  Valóban cukor nélkül (fél…..
Bár a napsugarak a napokban még melengetnek minket, nem árt azonban begyűjteni pár testet-lelket is felmelegítő leves receptet. Jól fognak még jönni az elkövetkező hónapokban. Ez a klasszikus francia hagymaleves pont ilyen. A receptet a legjobb barátnőmtől kaptam, annyira jól…..
Egyre inkább érzem, hogy elért minket az ősz. Teljesen őszi hangulatba is kerültem, ami az ételeken is meglátszik. Az egyik kedvencem ilyenkor a fahéj. Előszeretettem használom. Az alma, körte vagy szilva és a fahéj kombinációkat én mindig valahogy a hideg estékkel párosítom.…..
pndkitchenstories 2015.09.21 08:58:12
@vidékigyerek: elnézést! az index hibája. Ha a blogomról nyitod meg a receptet, ott jól mutatja! Nem értem ez hogy történhetett. Próbálom kijavítani.
Köszönöm, hogy szóltál!
pndkitchenstories 2015.09.21 09:06:20
@hali69: Kérlek a blogomat nyisd meg, ne az index2 felületét. Már szóltam az ügyben, remélem javítják. A blogon rendesen a receptemhez tartozó képek vannak fent.
Az ősz íze a számban! Ennyit tudnék hozzátenni, ha egyetlen mondatban kellene összefoglalnom ennek a krémnek az ízeit. Imádom! Mint, ahogy a körtés-diós márványsajtkrémet is. (Ez egy korábbi bejegyzésem, de úgy érzem most válik aktuálissá, hiszen az őszi ízek ugyanúgy ott…..