Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leader of noobs

8 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai Forbes körüljárta, hogyan lehet csökkenteni a tech szektorban jelenlévő szexizmust, miután több férfi is hozzájuk fordult tanácsért, mert tudni akarják, mit tehetnek személyesen, hogy ezek a jelenségek abbamaradjanak, a Szilícium-völgy kontraproduktív kultúrája sokszínűséget támogatóvá…..
leader of noobs 2017.08.25 14:12:44
"1984 után az IT szakra járó nők száma rohamosan csökkent, 2010-re már az 1970-es évek szintjére zuhant vissza, pedig a programozás eredetileg „női” szakma volt. Egy elmélet szerint a videojáték-ipar fellendülésével az egyre nagyobb forgalom jól fizető fejlesztő pozíciókat generált, ahol megjelentek a férfiak."

A 70-es években az IT szakma sokkal inkább egy tudományos munkakör volt, amit a nők nagyobb eséllyel választanak, míg ma szinte tisztán mérnöki, ami kevésbé népszerű a körükben.

Szerintem az a vélemény, hogy a gender-gap egyetlen és kizárólagos magyarázata csak a szexizmus lehet és hogy a nemek közötti minden statisztikai különbségnek tisztán kulturális oka van, ami megfelelő "reedukációval" eltüntethető, szinte biztosan hibás. Nem arról van szó, hogy nem fordul elő szexista viselkedés, szexuális zaklatás vagy hogy ezeket el kell fogadni, azonban az egész világmagyarázatunkat ezekre felépíteni tévútra vezet.

Az IT iparban jelenleg hatalmas a nyomás a nők arányának a növelésére. A nőket a STEM felé terelő programok tömege működik, a globális cégek nagy részénél puha kvóták ösztönzik a menedzsmentet több nő felvételére és vezetői pozíciókba emelésére és az "egyenlő esélyek" elvének áthágására, de valahogy mégsem sikerült érdemben változtatni a férfi-női arányon. Vajon miért? Miért van az, hogy a törvényi egyenjogúság és a nemi szerepek fellazulásával az arány rengeteg más szakmában kiegyenlítődött, míg itt nem?

Itt egy írás, ahol számba veszik a tudományos álláspontot pro és kontra (nature vs nurture):
heterodoxacademy.org/2017/08/10/the-google-memo-what-does-the-research-say-about-gender-differences/
Nem rég találtam egy videóra, amely a SocJus (Social Justice) vagy más néven az SJW-izmus/baloldali-posztmodernista-progresszivizmus -vagy akárhogyan nevezzük- jelenség íratlan törvényeit kicsit viccesen összefoglalja. Ezeket nézzük most példákkal és magyarázattal: 1. A SocJus előtt ne legyen más…..
Továbbra is a félelemkeltésre alapozza Orbán Viktor hatalmának megőrzését célzó választási kampányt. Ennek érdekében folyamatosan hazudik a migrációval kapcsolatban. Muszáj, mert ha igazat mondana, azonnal kiderülne: nincs mitől rettegni...
Úgy tűnik, hogy a civil szervezetek ellen indított kormányzati hadjárat nem fog csillapodni. Kormánypárti politikusok és maga a miniszterelnök is olyan kijelentéseket tettek, melyek felérnek egy becsületsértéssel. A július 21-i rádiónyilatkozat szerint: „A Soros György által támogatott civilek…..
leader of noobs 2017.07.25 03:42:27
"Ez sem bizonyíték arra, hogy civil szervezetek „kevert népességet” akarnának Európában, szándékosan szállítják a migránsokat ide, antidemokraták, szembe mennek az emberek akaratával, rossz oldalon állnak, sőt mi több, egyenesen rosszat akarnak a magyar embereknek. "

A civil szervezetek amellett, hogy hasznos tevékenységet is végeznek pl. menekülttáborokban, rogyásig vannak open border aktivistákkal, akiknek szinte pontosan ezek a céljaik. Nem lehet úgy tenni, mintha
csupán eltökélt, jóravaló életmentőkről lenne szó. Ezek az emberek és a támogatóik nagy része elvakult politikai szélsőséges vagy legalább olyan emberek, akik a politikájukat kizárólag az együttérzés "szent" értékére alapozzák tekintet nélkül bármilyen más szempontra. Nem klasszikus rosszakarók, hanem inkább elvakult jóakarók.

Egy kis ízelítő:

IOM, az ENSZ migrációs szervezete:
A migránsok elhagyatottak, hálásak, képzettek, együttérzőek, reményteljesek, leleményesek, sikeresek (LOL), emberek. A migráció elkerülhetetlen, a migráció szükséges, a migráció kiívánatos.
twitter.com/UNmigration/status/878711844260651008

"Global news for activists campaigning for the freedom of movement and an end to migration controls."
www.facebook.com/pg/NoBordersNews/about/?ref=page_internal

"The refugee crisis in Europe could have been averted if these people were free to purchase plane tickets or train tickets to wherever they wanted."

"People who believe in open borders believe that arbitrary political boundaries should not dictate people’s real political and human rights."

"Those opposed to a more generous system of immigration are using the national security argument to further fuel xenophobic and restrictionist views."

"I support open borders not just for refugees, but for anyone who sees migration as a way to escape deprivation or simply empower themselves. "

Tehát: Egy állampolgár nem értékesebb, mint egy akármilyen országbeli. A szabad mozgás emberi jog. Fel kell számolni a határokat a kolonializmus miatt a szegény országok lakói megérdemlik, hogy "ide" jöhessenek. Idegengyűlölet, blablabla.

inthesetimes.com/article/18498/do-we-need-open-borders
Előrebocsátom, nem tudjuk, világnézet-e ez valóban, vagy csak hatalmi megfontolás, hiszen Orbán, mióta ismerjük, volt már radikális liberális, nemzeti liberális, polgári, keresztény-nemzeti, populista is a mai autokratikus nacionalista énje előtt. A kérdés tehát politikai: azaz a választókra és…..
  Országunk helyzetével kapcsolatban az utóbbi évtizedekben (sőt évszázadokban) megjelent számos átfogó elemzés mindegyike elkövet egy alapvető hibát: azt, hogy ezek az elemzések Magyarországról szólnak. Furcsán hangozhat, de így van: ha ugyanis arról panaszkodunk, hogy országunk mennyire…..
leader of noobs 2017.03.28 21:42:34
@MaxVal BircaMan HJCD: "A nyugat sikerének az egyetlen oka, hogy sikerült nekik a világ többi részét kizsákmányolniuk."

Ezt az általad nem nagyon szeretett baloldali ideológusok találták ki.

A valóság inkább a fordítottja: Eleve azért tudták kizsákmányolni a világot, mert sikeresebbek voltak. Ami persze tovább növelte a különbséget, de az egész nem volt érdemtelen. Az emberiség története folyamán mindig így működött. Az ókori nagy birodalmakat sem morális, hanem civilizációs szempontból értékeljük.

Szerintem nem nehéz látni, hogy Magyarország jelenlegi, viszonylagos sikertelenségének vannak kulturális tényezői is.
leader of noobs 2017.03.29 08:52:47
@MaxVal BircaMan HJCD:

"Számtalanszor elmondtam már: a ő bajom a liberalizmussal van, nem a baloldallal. Arról, hogy a magyar liberálisok magukat "baloldalnak" hazudják én nem tehetek."

Szerintem jellemzően a baloldaliak tettetik magukat liberálisnak. A magát liberálisnak valló elit elsöprő többségben baloldali posztmodernisták gyülekezete, akiknek az egyik legfőbb hittétele, hogy egyenlőtlenséget csakis kizárólag elnyomás hozhat létre.

"Azaz a tolvaj, aki ügyesen lop lenne a példakép? Na, mi ezt nem akarjuk"

Nem. A lényeg pont az, hogy a sikerhez nem szükséges lopni. Egy ország/civilizáció lehet sikeres és morális is egyszerre. Ezt a leghevesebben a posztmodernisták tagadják, mert akkor be kellene ismerniük, hogy nem minden nép és kultúra egyenlő.
Az OECD nők napja alkalmából megjelentette a rendszeresen közzétett statisztikáit a nők és a férfiak közti bérszakadékról. Ez alapján az átlag 14,7 százalék, míg a magyar átlag ennél kisebb, 9,5 százalék. Ha ezt a jelenlegi nettó átlagkeresetre (havi 192 ezer forint)…..
leader of noobs 2017.03.11 13:01:31
@#szájbergyerek#: "A fenének kell provokálni egy ilyen szép nap után a drága hölgyeket ilyesmivel"

Mert bizonyos ideológiai köröknek az a tévképzete, hogy a nők borzasztó elnyomásban élnek és mindent felhasználnak annak érdekében, hogy ezt igazolják. A bérkülönbségről szándékosan úgy beszélnek, mintha az egyéni igazságtalanságok (ugyan azért a munkáért kevesebb fizetés) következménye lenne. Ezt a narratívát kritika nélkül átveszi a média és politika egy része.
 Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. március 1...
  Foreign Policy Magazine Magyarország kétszeresen is biztosra akar menni, nehogy – úton Nyugat-Európába – illetéktelenek a területére léphessenek, ezért újabb kerítést emel a déli határon. A lépés még jobban kiélezi a feszültséget az unióval, amelyről Orbán Viktor úgy gondolja, hogy túl puha…..
leader of noobs 2017.02.26 11:11:13
"Viszont mindezek alapján Magyarország a bevándorlás ügyében továbbra is rémes alaknak számít az unióban, amely közös bevándorlás-politikát igyekszik kidolgozni."

A vérző szívű média-elit szerint? Az európaiak többsége mást gondol a dologról:
infogr.am/63af14ef-8711-4002-b384-e6058ce56643

Az egy rendkívül álságos ferdítés, hogy ha valaki nem akar végleges letelepítést eredményező megoldást, akkor az nem akar közös megoldást. Úgy tesznek, mit ha csak egyetlen humánus megoldás létezne a problémára: mindenkit beengedni. Ezzel a fajta kompromisszum-képtelenséggel az Orbán/LePen/Wilders-félék szekerét tolják.
leader of noobs 2017.02.26 11:31:30
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Amikor a liberális médiák kritizálják Mo-ot, az jó jel. Ez azt jelenti: valamit nagyon jól csinál az ország."

Szerintem ez nem ennyire egyértelmű. A jogállamiságról és a korrupcióról szóló kritikák általában jogosak. A gond a végletes vallásos-ideológiai gondolkodással van. Amikor valakit közellenségnek, páriának kiáltanak ki, akinek sohasem lehet igaza. Ez azt eredményezi, hogy a hívek és az ellen-hívek bebújnak a lövészárkokba, ahonnan aztán semmilyen értelmes vita nem folytatható.
leader of noobs 2017.02.26 13:31:28
@A Momentum kiütötte orbánt: "Majd gondolog hogy tényleg van olyan hülye osztrák, akinek egy orbán kell, hogy tönkrevágja az ö országát ugyanúgy, mint Magyarorszot és lesüllyedjen a balkáni fejlettlenség szintjére?"

Szerintem meglepődnél, hogy egyéb alternatíva híjján hányan választanának inkább egy Orbán-féle korrupt g*cit, mint azokat, akik a beteg PC-ideológia által elvakítva rombolják a társadalmi kohéziót. Az előbbi által okozott károkat sokkal könnyebb helyrehozni, mint az utóbbiakét. Az európai szélsőjobboldali előretörés leginkább amiatt van, mert a politikai elit figyelmen kívül hagyja a népakaratot (infogr.am/63af14ef-8711-4002-b384-e6058ce56643)
Volt a The Walking Dead hatodik évadának zárórészéban, annak is a legvégén egy jelenet, amiben Negan, a sorozat új főgonosza egy mondókával döntötte el, hogy a főhősök közül kinek a fejéát veri szét egy szögesdróttal betekert fejű baseballütővel. A mondóka angolul az Eeny, Meeny, Miny, Moe, amit mi…..
leader of noobs 2017.02.25 11:34:54
@Giggsy: "Ne a feketéket szidjátok emiatt."

Pontosan! Ez a fajta aktivizmus nem bőrszín specifikus és nem is a feketék találmánya.

Jó néhány olyan fekete Youtube személyiség van, akik felszólalnak ellene.
Jordan B. Peterson, klinikai pszichológus, a Torontói Egyetem (UoT) pszichológia professzora a következő, akire érdemes oda figyelni. Az eddig politikai aktivizmust nem folytató Petersonnál azért borult ki a bili, mert a kanadai parlament alsóháza elfogadta a C-16 nevű törvénymódosítást, amely a…..
Több, mint egy éve nem volt poszt, nem érdekes, hogy miért. Most azért lesz mégis néhány, mert olyan figyelemre méltó események történtek az utóbbi időben, amelyekről mindeképpen érdemes írni. Először is, a kultúrharc a politika legfelsőbb szintjéig jutott. A Donald Trump győzelmét elősegítő…..
A migránsválság tavaly nyári kezdetén hetente ezerötszáz menekült érkezett Svédországba. Augusztusban heti háromezren. Szeptemberben minden héten hatezren. Októberben már tízezren lépték át a határt hétfőtől vasárnapig. Svédország - persze a lakosságszámhoz viszonyítva - dupla annyi menekültet…..
Miért nem gondoltak arra, hogy az állítólagos csőcselékben öngyilkos robbantók is lehetnek?   Valamit nagyon, de nagyon nem értek. Jó, jó. Én is láttam az Euronews január 5-ei, keddi, késő esti riportjában a német lányt, aki öntudatának teljes komolyságával nyilatkozta, hogy egyéni…..
leader of noobs 2016.01.06 15:06:26
@♔bаtyu♔: Kerdes, hogy mikor sikerul "levaltani" a ballib oldalt es a mainstream sajtot. Minel korabban, annal puhabb megoldas lehet elegendo. Ebbol a szempontbol pozitiv, hogy mar most kezdenek a tarsadalmak felebredni a helyzet komolysagaval kapcsolatban.
leader of noobs 2016.01.06 15:25:03
@♔bаtyu♔: A nep siman kiszavazza a ballib oldalt a hatalombol. A mainstream sajto meg elveszitheti a maradek hitelet is. Mar most, a nemetek tobbsege szerint kiegyensulyozatlanul tajekoztatnak a migransvalsaggal kapcsolatban. Szerencsere mar regen nem a kozbeszed kizarolagos formaloi.
leader of noobs 2016.01.06 18:06:43
@Androsz: "Nem érthető, hogy miért nem volt ott öt perc múlva több száz feszült készültségben a békét óvó rendőrféle. Akik aztán vagy villámgyorsan szétzavarják az egész csürhét, vagy megütköznek velük, a megtisztított terepen, focidrukkeres stílusban."

A szemokozti szalloda kidoboja altal elmondottak szerint a rendorseg egyszeruen nem volt felkeszulve ennyi ember elszallitasara es lecsukasara. A kozeli rendorseg fogdaja gyorsan megtelt, igy a rendorok kenytelenek voltak elengedni a korabban bevitteket, hogy az ujabbak beferjenek. Akik aztan visszajottek es a rendorautokat kopdostek "fuck the police" kiabalasa kozben.

www.youtube.com/watch?v=oPfHBsq4oSw
Fennakadt a szlovén-osztrák menekültellenes menet a határon. (Fotó: antifa blokád Spielfeldnél). A dotoho exkluzív beszámolója, Ljubljanából. Sikeresen megakadályozta több száz antifasiszta az ausztriai Spielfeld határátkelőnél a szíriai menekültek ellen…..
leader of noobs 2015.11.23 03:16:10
@Csehszlovák Kém: A kulturális-demográfiai öngyilkosság (baloldal) és a gázkamrák (nácik) között azért talán akad néhány épeszű alternatíva. Az előbbi amúgy duplán veszélyes, mert nagyon könnyen átfordulhat az utóbbiba.
leader of noobs 2015.11.23 12:41:14
@Csehszlovák Kém: Az biztosan nagyon jo lesz, ha az elmentek helyere tobbsegben integralhatatlan, kulturidegen, a liberalis demokracia ertekeivel szemben ellenseges tomegeket telepitunk, akiknek nem elhanyagolhato hanyada (a brit muszlimok 20%-a szimpatizal a londoni robbantokkal) egy totalitarianus fasiszta ideologiaval (politikai iszlam) szimpatizal.

A menekultek nagy resze joravalo, becsuletes ember, akik csak egy jobb eletet szeretnenek, de ettol meg a tomeges bevandorlas ugyan ugy a fenti problemat eredmenyezi. A szeplelku baloldali idealistak ezt a ket igazsagot keptelenek osszeegyeztetni ezert inkabb letagadjak a problemakat.
Mindenki meg van őrülve az új kanadai kormánytól. Első körben a miniszterelnök került a középpontba, a bölcsész, akit Nixon már 43 éve miniszterelnöknek látott. Fantasztikus, tényleg, bár megjegyezném, hogy Magyarországnak is volt már bölcsész miniszterelnöke, és azt…..
leader of noobs 2015.11.09 13:34:13
@weasel: A Kanadainal nem sok befogadobb tarsadalom van, de azert a jozan eszuket nem dobtak el teljesen. Aki eleri a megfelelo pontszamot, az mehet:

www.workpermit.com/canada/points_calculator.htm

Az eloiteletesseg persze rossz dolog, mert azokat is bunteti, akik nem felelnek meg a sztereotipianak. Azonban, ha az esetek 99%-aban az igaz, akkor nehez nem alkalmazni.
Pár napja az Európai Parlament elfogadta az európai kormányfők által ajánlott csomagot, amely 2017 júniusától megszünteti az Európán belüli roaming díjakat, ugyanakkor hatalmas csapást mérhet mindarra, amit ma szabad internetezésen ismerünk.  A javaslat egyébként a roaming…..
leader of noobs 2015.11.05 22:15:05
@Bambano: "hálózati forgalom elsöprő többségét néhány nagy szolgáltató csinálja. és itt 2-3 darabra tessék gondolni. tecső, facebook, netflix. akik mind egy halom pénzt keresnek azon, hogy a más pénzén kiépített hálózatokat használják. ők miért nem fektetnek be abba, amit használnak? milyen ócska gazdasági modell az, hogy a gugli kaszál, az isp meg befektet???"

A netes szolgaltatok nem kuldenek csak ugy forgalmat sehova. A forgalmat a szolgaltato ugyfelei generaljak, akik fizetnek erte az ISP-nek. Olyan dologert akarnak penzt kerni, amit mar egyszer valaki fizetett.

Az internetet eddigi uzleti modellje az un. "bill and keep" modell, ahol mindenki a sajat internet szolgaltatojanak fizet "felfele", az alatta levoktol, akiknek szolgaltat, pedig dijat szed. Ez a modell donto szerepet jatszik az net elsopro sikereben, mert egyenlove teszi a jatekteret. Barki indithat netes szolgaltatast anelkul, hogy engedelyt kelljen kernie barkitol, szerzodnie kelljen a vilag osszes ISP-jevel, vagy a sajat szolgaltatojan kivul barkinek fizetni kelljen. A szolgaltatas sikererol pedig a felhasznalok dontenek. Ennek a modellnek a felszamolasa egyben internet veget jelentene.

Akar tetszik a szolgaltatoknak, akar nem az internet ugyan olyan kozmu, mint a tobbi, ok pedig "adat-szolgaltatok" (ami hatalmas uzlet onmagaban is). Nem megengedheto, hogy barki csak ugy kenye kedve szerint kapuort jatszon felette.
A fal a térkép-részleten jobb oldalon jelölt A C-terv összedőlt, elővesszük a D-tervet. Zoran Milanović horvát miniszterelnök szavai a fentiek a jól értesült, kormányközeli Jutarnji.hr újságírói szerint.  "Horvátország nem válik hotspot-tá. Szlovénia jelezte, hogy…..
Az utóbbi évtizedekben szinte valamennyi, korábban „férfiasnak” tartott szakmában természetessé vált a nők jelenléte. A mérnöki szakma azonban egy azok közül, ahol a nők még mindig alulreprezentáltak. Sőt! A korábbi enyhe emelkedés után mostanában megint egyre kevesebben…..
leader of noobs 2015.10.12 22:10:31
@A megvalósult amerikai ólom..: A második világháború után, a nők előtti akadályok ledőlésével egy halom, korábban szinte kizárólag férfiak által uralt (pl. ügyvédi, állatorvosi, tanári) szakma vált kiegyenlítetté vagy nők által dominálttá. Elég kicsi az esély, hogy pont a mérnöki szakmáknál ne tudna végbemenni ez a folyamat.

Az egész problémázás mögött az alapjaiban hibás 'blank slate' elmélet áll, ami szerint a nők és a férfiak a nemi viselkedésen kívül, mentálisan tökéletesen egyformák és csak a szocializáció teszi őket különbözövé. Valójában már jóval azelőtt ki lehet mutatni különbségeket, hogy ez a szocializáció végbe mehetne. Akár egy napos korban is: www.math.kth.se/matstat/gru/5b1501/F/sex.pdf
leader of noobs 2015.10.12 22:26:47
@bElannaTorres: "hat szerintem azok a lányok akiket a reál vonz nem fognak akkor se ápolónak menni."

Nem is kell. Mennek helyette biológusnak, orvos-kutatónak, kémikusnak stb.: www.pbs.org/newshour/wp-content/uploads/2015/04/Cummins.Labor-force-1024x508.png

Én támogatom, hogy a lányokat (és a fiúkat is) ösztönözzék a mérnöki pálya választására és hogy korán ismertessék meg velük a szakma szépségeit, de szelektíven (csak férfiak által uralt hivatásokra) kvótákat erőltetni, egész szakmákat szexistának bélyegezni és a nők élet-döntéseit megkérdőjelezni, amit ma gyakran látunk az egy baromság.
leader of noobs 2015.10.12 23:13:58
@bElannaTorres: El tudok képzelni ilyen helyzetet, de szerintem a kvóta még nagyobb kontraszelekciót okozna, mivel arányosan sokkal kevesebb nő vállalja a vezetői szereppel járó rengeteg konfliktushelyzetet és hosszú munkaórákat. Volt már női főnököm (IT ipar), aki vállalta ezeket és jól is csinálta. Na ő szintén nem átlagos jellem volt.
Lumens Mekkora az EU „keble”? 2015.10.12 06:00:00
Tizenkilenc eritreai menedékkérő hagyta el péntek reggel Rómát – Svédországot jelölve meg úti célként – az első, az Európai Unió „keblébe” szervezett átszállítás keretében, amelynek lényege a bevándorlók ezreinek tagországok közötti elosztása. „Ez a…..
leader of noobs 2015.10.12 10:54:20