Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FJo

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Friss a hír, miszerint a Tudatos Vásárlók Egyesülete több áruházláncot is felszólított hazánkban, hogy azok alakítsanak ki pálmaolajmentes termékeket tartalmazó polcokat áruházaikban. A felszólítás célja, hogy a vevőknek ne kelljen minden egyes termék összetevőjét végignézni, ha nem akarják a…..
FJo 2019.08.17 21:09:07
@fda: Márpedig ha nem is hamar, de hosszú távon lesz hatása az ilyen kezdeményezéseknek. Nem szégyenkezve fogják átrendezni a polcokat, mert miért kellene szégyenkezniük, hanem ha sok vásárló igényli ezt, akkor alkalmazkodnak. Sok tudatos vásárló kellene. És persze tudatosabb politikusok, akik a szabályozókba, árakba (pl. környezeti adókkal) beépítik környezeti károkat. Brazília rövidlátó elnöke nem teszi ezt meg, de az importőr országok kormányai megtehetnék.
FJo 2019.08.19 16:49:42
@Hungryhorse: 1. a pálmaolaj nem fos 2. nem holnap, hanem holnapután. 3. sok példa van arra, hogy bizony beszüntettek tevékenységeket, mert a kereslet átalakult. 4. Ön egy végtelenül primitív ember, bunkó stílussal, a "3. világ utcáraszaróinál" sem nagyon férne be az etikettbe. 5. nem takarodok sehova, és nemcsak azért mert nem szuttyogtattam senkit, de Ön ezt sem képes felfogni.
FJo 2019.08.19 17:05:11
@itoérambolafoci: A szén-dioxid megkötési érv nem humbug, ugyanis az esőerdők biomassza állománya nagy, és benne tárolódik a CO2-ből megkötött karbon, míg a pálmafák biomassza állománya jóval kisebb még teljes kifejlettség esetén is, ráadásul a ciklus nagyrészében csak növekvőben vannak. (Hasznos és eltűrt) élettartamuk kisebb, mint az őshonos fáké, így megint hamar kis pálmák nőhetnek nem az égig. Plusz erről se feledkezzünk meg "...esőerdők irtásával nyernek termőterületet, amelyeket mellesleg nem lehet sokáig művelés alatt tartani, mivel a tápanyagtartalmuk hamar kimerül. Ezért tehát folyamatosan újabb erdőket kell felégetni," A felhagyott területeket még ha engedik is vissza a természetnek, csak nagy sokára lehet belőle olyan őserdő, mint volt, mind biomassza mennyiségben, mind ökológiai értékben.
Halloween kapcsán egymást érték a keresztyén oldalak cikkei, amelyek az amerikai importünnep követésétől teljes joggal óvtak, főleg annak sötét erőkkel kacérkodó kapcsolódási pontjaira rávilágítva (pl. itt vagy itt). Kíváncsi vagyok, lesznek-e, akik tartalékoltak egy kis…..
Giuseppe di Stefano egyike volt a XX. század legnagyobb lírai tenor énekeseinek. 1921. július 24-én, a szicíliai Anastasia városában, Catania mellett látta meg a napvilágot, édesanyja szabó, apja pedig varga volt. Első énekóráit a svájci tenortól, Hugues Cuénod-tól vette, majd…..
Ez a cikk a fenti kérdésre keresi a választ. Kezdjük az elején! Azt már tudjuk mindketten, hogy ablakot akarsz cserélni (különben nem lennél itt ). Sőt azt is tudjuk, hogy nagy a választék, sok cég van és mindenki a saját portékáját dicséri, a másikét meg lehúzza. Így…..