Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZV Társasházkezelő Kft.

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sok társasház már rendelkezik lakástakarék pénztári szerződéssel. Hosszú távú megtakarítási formára kiváló eszköz, főleg, hogy a banki kamatok nagyon alacsonyak. Társasházak még befektetésként szokták használni az értékpapír számlát és a befektetési jegyet.…..
A fűtési szezon sajnos évről évre követel még áldozatokat és itt nem a hidegre gondolok. Nagy gondot okoz a szénmonoxid. Ez egy színtelen szagtalan gáz, mely a levegővel jól keveredik és súlyos rosszullétet és halált okoz. A szén-monoxid mérgezés tünetei: émelygés,…..
Amikor meglátjuk kiplakátolva, hogy kéményseprés lesz a társasházban, rögtön a szükségtelen rossz jut eszünkbe. Átvillan az agyunkon megint szabadságot kell kivenni vagy megbízni valakit aki beengedi a kéményseprőket. Akik feleslegesen jönnek úgy sem csinálnak semmit, esetleg…..
Élet a társasházban Fázunk 2 2015.10.05 19:14:49
Azoknál a társasházaknál ahol távfűtés van mindig gondot okoz, hogy mikor kezdjenek el fűteni. A távfűtő művek a fűtést az üzemviteli megállapodás alapján indítja el. Ettől eltérni eseti megrendeléssel lehet, melyet a közös képviselő tehet meg. A közös képviselő akkor…..
Élet a társasházban Fázunk!!! 2015.10.01 20:28:35
A héten nagyon hűvös lett, beköszöntött az ősz, indul a fűtési idény. Azoknál a társasházaknál ahol gáz fűtés van ott is vannak teendők: 1.) Központi gázkazán esetén a közös képviselő a kazán karbantartó céggel egyeztetve átnézeti, kitisztítja a kazánt,…..
A régi házakban, lakásokban gyakran látni penészesedést, a foltos falak és szürkésbarna sarkok árulkodók lehetnek. A penésszel együtt jár a kissé dohos szag, bár rendszeres szellőztetéssel ez csökkenthető. Elsősorban nedves vagy rosszul szellőző helyeken jelennek meg a…..
Élet a társasházban Viharkárok 2015.08.18 18:40:00
A napokban több vihar (szél, zivatar, felhőszakadás, villám) is volt. Ezek a társasházakat is gyakran érintették. Legtöbbször eső ejtővezeték törés, dugulás és abból adódó károk lakás és pince ázása történik. A talaj erős átázása miatt fa kidőlések, talajvíz okoz…..
Manapság egyre gyakoribb, hogy a lakás tulajdonosok spórolásból lemondják lakásbiztosításukat, mert a sok kiadás közül úgy gondolják erre van a legkevésbé szükség. Van olyan is…..
Amikor megtalálta azt a lakást, melyet kibérelne fontos, hogy körültekintően járjon el a bérleti szerződés megkötésekor. A bérleti szerződés megkötéséhez nem nem kell…..
Ahogy közeledik a tanévkezdés, úgy válik egyre égetőbbé a lakhatás kérdése. Azokban a városokban ahol főiskolák, egyetemek vannak ilyenkor megindul az albérletek keresése. Szakértők…..
Társasházi dohányzás helyzete sajnos törvényileg nem megoldott. Társasházi közös területen dohányozni tilos, hacsak erről a Házirend másként nem rendelkezik. Ez vonatkozik a…..
A társasházi hiteles mellékmérők leolvasását az idei évig a fővárosban a Díjbeszedő munkatársai végezték 2 havonta. Ez az idei évtől fokozatosan kerületenként megszűnik…..
Sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy egy-egy tulajdonostárs valamilyen okból nem fizet közös költséget hosszabb ideig. Mivel a közös képviselő feladata, hogy gondoskodjon a közös költség beszedésről, így az elmaradások behajtása is hozzá tartozik.Fizetési felszólítást…..
A kiválasztott társasházi lakás megvásárlása előtt keresse fel a közös képviselőt, aki lehet akár az egyik tulajdonos társ vagy lehet egy társasházkezeléssel foglalkozó cég egyik munkatársa is. A közös képviselő elérhetőségét legtöbbször megtalálja a folyosón…..
Amikor társasházi öröklakást vásárol, havi, állandó kiadásai között szerepelni fog a közös költség. Ezt mint tulajdonosnak kötelessége rendszeresen fizetni, elmulasztása súlyos jogi következményekkel jár. Ennek fejében viszont társasházzal kapcsolatos szolgáltatások és…..