Regisztráció Blogot indítok
Adatok
berber10

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
             "Pulmonológus, tüdőgyógyász vagyok, ami azt jelenti, hogy most a koronaosztályon dolgozom. Azokkal a covidos betegekkel foglalkozom, akik nem kerültek az intenzív osztályra. Frontvonalban vagyok. "     " A bérszámfejtés két hónapot csúszik. Nekem az alapfizetésem 203 000…..
berber10 2020.04.27 18:15:18
@lüke: Már ezer éve nincs. A Kjt. szerint a veszélyes munkakörben foglalkoztatottak havi 20 000 Ft ( húszezer) forint veszélyességi pótlékot kapnak. Valahol van egy táblázat, hogy kik tartoznak ebbe a körbe.
berber10 2020.04.27 18:21:45
@Ahava: zsebremegy.hu/jo-tudni/a-kozalkalmazotti-bertabla/

Pár hónappal a nyugdíj előtt, 40 év munkaviszonnyal, több felsőfokúval, nyelv és veszélyességi pótlékkal alulról súrolja a netto bér a 200 000 Ft-ot.

Itt az egészségügyi bértábla:

www.meszk.hu/upload/meszk/document/egeszsegugyi_bertablak.pdf?web_id=

Szóval a az a netto 200 ezer olyan 10 éves munkaviszonynak fele meg.
berber10 2020.04.27 20:04:15
@flort: 20 év után az eü-ben phd-vel 354 139 Ft bruttó az alapbér, erre jön az ügyelet meg még akármi. Ha csak mezei közalkalmazott akkor akkor keményen jár neki a szakmunkás minimálbér a 210 600 Ft bruttó.
A MÁV időkaput működtet Pécelen? Vagy inkább az automaták nincsenek felkészítve arra a helyzetre, hogy ha nem állítunk be kézzel intervallumot, akkor a 4 órás érvényesség egy retúr jegy esetében a visszaútra is a vásárlás pillanatától ketyegjen. Gyakorlott automatás vásárlók csak legyintenek, mi?…..
berber10 2019.05.13 15:53:51
@Lancelot0:
Idézet a MÁV adatkezelési szabályzatából:
'2.2. Kezelt adatok köre Az e-Ticket rendszerben a MÁV-START az alábbi személyes adatokat kezeli:regisztráció esetén: felhasználó neve és e-mail címe
díjtermék vásárlása esetén:emailcím,számlázási cím,utas neve és születési dátuma,vásárolt díjtermékek adatai, díjtermék igénybevételére jogosító további adatok (pl. igazolvány szám). Az e-Ticket rendszerben vásárolt e-vonatjegyek névre szóló jegyek, melyeken feltüntetésre kerül az utas neve és születési dátuma. A 2012. évi XLI. törvény (Személyszállítási Törvény) felhatalmazása alapján a vasúttársaság jogosult ellenőrizni azt, hogy a névre szóló jeggyel az a személy utazik, akinek a nevére a jegy szól.
Szóval ha elektronikus jegyet veszel akkor téged a kalauz még igazoltatni is fog és ők a GDPR-re hivatkoznak. Mi köze van a MÁV-nak ahhoz, hogy ki utazik a jeggyel, nem veszel igénybe semmi kedvezményt. Utána meg azt állítják, hogy
"Adatkezelő a vásárlási adatokat összesített és/vagy anonimizált formában statisztikai célokra felhasználja olyan módon, hogy abból semmilyen személyes adat vissza nem nyerhető" Ha nem használja ezeket az adatokat akkor mi köze hozzá?
Pályafelújítás miatt február 26-a óta a Pécs-Budapest vonalon pótlóbuszok közlekednek Százhalombatta és Kelenföld között az InterCity vonatok helyett. Egy ilyen tömeges átszállás mindig óriási muri bír lenni, de a csomagokkal vonszolódás eleve egy nehezen élvezhető műfaj, az emberek, ha morgolódva…..
berber10 2018.05.02 14:03:32
@Keményen Trollkodó Kisember: Mivel a busz a sztrádán jön ott a távolsági buszokon de a városon kívül közlekedő különjáratokon sem lehet álló utas. Na ezt hol betartják hol nem.
berber10 2018.05.02 14:06:45
@Keményen Trollkodó Kisember: Van buszjárat, 4 óra 10 perc a menetideje mert csak Dunaújvárosig közlekedik az M6-oson utána a régi 6-oson megy tovább, Dunaföldvár, Paks, Szekszárd, Bonyhád útvonalon. Én már ezzel utazom mert elég volt a MÁV szíves látásából.
A DK elnökének évnyitó beszédében két kiemelten fontos mozzanatot találtunk. Az egyik, hogy Orbán rendszerét diktatúrának nevezte, amely nyilván alapjaiban határozza majd meg a DK kampányát. A másik, hogy harcot indított egy súlyos igazságtalanság ellen. A magyar adófizetők már több tízezer…..
A DK ezzel a húzással sok szavazót állíthat maga mellé, beleszáll a Fideszbe és egyértelműen kitűnhet a többi ellenzéki párt közül. Nem csoda, hogy mindenki nekitámadt Gyurcsányéknak. Viszont a javaslatnak vannak hátulütői is. ..
berber10 2017.11.03 15:08:39
@FCUK10: Jelenleg is két féle van, az egyik fizeti az adót és viseli a terheket a másik meg csak az előnyöket élvezi. Miért van a határon túli magyar állampolgároknak még magyar igazolványuk is amivel utazási és egyéb kedvezmények járnak. Ha valaki Gyuláról akarja felhozni a gyerekét Pestre egész jegyet fizet, ha valaki átjön a túloldalról annak már 90%-os kedvezmény is járhat. Volt egy "ifjúsági parlament" az állampolgárság megadásával kapcsolatban, az első kérdésük az volt, hogy az utazási kedvezmények megmaradnak-e. Olyanok mint a megélhetési politikusok, megélhetési állampolgárok. Miért kell olyanoknak magyar nyugdíjat fizetni akik soha nem dolgoztak Mo-n, soha egy fillér járadékot nem fizettek ide. Különösen úgy, hogy állandó itt tartózkodás mellett járna csak, de ezt nehogy már ellenőrizzék mert hogy fog kinézni. Közben meg sírnak, hogy összeomlik a nyugdíj rendszer.
Andrea gondosan akart eljárni, mégis balul sült el a fővárosba utazása, és erről részben ő tehet, mert sikerült összekevernie és/vagy elhagynia az ügyesen előre megvásárolt BKSZ-es jegyét. Ami miatt írt, az az, hogy bár a különböző jegyek és nyugták eléggé valószínűsítették, hogy igaz a sztorija, és…..
berber10 2017.09.26 10:32:05
@Duplaxiii: Mert nem ismered a szabályokat.
www.volanbusz.hu/hu/utazasi-informaciok/jegyvasarlas/dijszabas/kedvezmenyek/orszagos-kedvezmenyek
6-14 éves kor közötti gyermek Bármely személyi azonosításra alkalmas fényképes igazolvány, okmány.
Mivel a személyidbe már nincs beírva a gyerek valószínűleg, általában más fényképes igazolványa nincs mint a diákigazolvány így azért kérték azt. De ha van más, fépnyképes igazolványa azt el kellett volna, hogy fogadják.
Bizonyára sokunk kedvencei a kizárólag ismeretlen számról jelentkező üzletkötők, aki valami szuper biztosítási vagy egyéb ajánlat miatt keresnek, de mielőtt mesélni kezdenének nekünk a soha vissza nem térő lehetőségről, kérik, hogy azonosítsuk be magunkat. "Éééééén azonosítsam magam??? Dehát te…..
berber10 2017.07.20 11:22:56
@Taxina: Te azt csak gondolod. Közszolgálati dolgozók kedvezménye. A 85/2007. Korm. rendelet szabályozza. Az szerint elég az utalvány. MÁV kalauz ő csak személyigazolvánnyal fogadja el. Az utalvány tartalmazza a nevet és a munkáltatót. Szóval minden Kis, Kiss, Nagy és egyéb gyakori névvel rendelkező akár használhatja is másét mert a nevük megegyezik. A MÁV honlapján. " Mivel az utalvány nem tartalmaz fotót kérjük, hogy felszólítás nélkül igazolja magát". Na ilyent még a rendőr se vár el és neki még joga is van hozzá, hogy elkérje.
Adatvédelmi biztos szerint semmi probléma sincs abban, hogy a MÁV igazoltat olyankor is amikor nem írja elő semmi sem. A kalauz szerint ki van adva, hogy minden olyan utalványhoz ami nem fényképes személyit kell kérni. Megkérdeztem, hogy van ez leírva, hát sehol. Annyi van, hogy "Szükség szerint a személyazonosság igazolása szükséges" Szóval a MÁV eldönti, hogy amikor épp olyanja van ő igazoltat. Csak azt nem értem, hogy akkor a BKK ellenőr mellé miért kell közterültes, a státusuk az mint a kalauzé.
Rákérdeztem, hogy lézetik-e olyan lista amin felsorolják kik azok akiknek köteles vagyok igazolni magam. Hát olyan nincs. Lassan majd a wc-s néni is kirakja a táblát, hogy a szolgáltatás csak személyivel vehető igénybe.
berber10 2017.07.20 15:48:06
@Terézágyú: Ha nem tetszik nekik a rendelet akkor reklamáljanak a törvényalkotóknál, de egyszerűbb belerúgni az utasba. Jobban mondva belerugatni a kalauzzal aki nem is tehet az egészről. Az, hogy nem tetszik, még ha jogosan is, az nem jelenti, hogy olyan jogokat találnak ki maguknak ami mögött nincs törvényi felhatalmazás. Menjenek ki a parlament elé és tüntessenek. Ameddig meg ilyen törvényeket tudnak csak hozni addig tartsák be.
Ez a törvény is úgy született, hogy vannak egyenlőbbek akiknek kevés az évi 12 lehetőség, ahol nem veszik komolyan mert úgyse tudja a kutya se ellenőrizni, ott annyit állítanak ki amennyit akarnak csak ne legyen a használó olyan hülye, hogy egyszerre többet visz magával. Anno egy szerzetessel utaztam, ő megmondta, hogy az egyháznál nem téma, ott van lepecsételve, aláírva, ha a régi betelt kitölt magának egy újat és utazik tovább. Itt megint azok fáztak rá akik betartják a törvényeket.
berber10 2017.07.21 08:00:59
@John Doe3: Épp az, hogy sehogy sem segít de MÁV ezzel nyugtatja meg magát, hogy jogosan használod az utalványt, mert különben a Kis használhatná a Nagy-ét is. Azt nem tudja és nem is kívánja ellenőrizni, hogy te tényleg ott dolgozol-e mint akinek a pecsétje rajta van a papíron. Egyedül a név amibe bele tudnak kapaszkodni. Vannak olyan kalauzok akik bármilyen nevet és fényképet tartalmazó igazolvánnyal beérik de olyanok is akik meg vannak győződve róla, hogy ők teljesen jogosan igazoltatnak téged mert a főnök ezt adta ki nekik.
A magyar NB1 csapatai átlagosan 3,5 millió eurót, vagyis nagyjából 1,1 milliárd forintot költöttek 2015-ben bérekre – derül ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nemrég megjelent kiadványából. Ezzel a klubok teljes bevételének több mint 60%-a megy el erre a célra, de…..
berber10 2017.01.25 10:45:31
@Pilotax: Ezt nem csak a magyar focira hanem a teljes magyar profi sportra kellene érvényesíteni. Ha abból akarnak megélni akkor szerezzenek megfelelő szponzorokat ne állami pénzből tartsanak olyan intézményeket amik néhány ember hobbiját hivatottak szolgálni. Nagyon unalmas már, hogy ilyenkor az állami pénzből élő sport vezetők mindig a dicsőségre hivatkoznak. Jó lenne abból élnének meg amit ez a dicsőség hoz a konyhára. Hasznosabb helye is lenne ezeknek a pénznek még akkor is ha sportra fordítanák, tömegsportra. Legyen elérhető pl az uszoda mindenkinek aki úszni szeretne, legyenek olyan sportpályák ahol kulturált körülmények között elfogadható áron sportolhatnak azok akik szeretnének mozogni egy kicsit.
A Kentucky Fried Chicken (KFC) elsősorban a sült csirkéről és az ehhez használt titkos összetevőkről ismert, amelyek különleges, összetéveszthetetlen ízvilágot adnak az ételeiknek. Egy amerikai újságírónak köszönhetően viszont kiderült, hogy mi az a 11, eddig titkolt összetevő, amit (240 gramm)…..
Fájnak az ízületeid? Szerencsére egy egyszerű házi készítménnyel könnyen enyhíthetsz a fájdalmadon.  A keveréket pedig akár csontfájdalmakra vagy reumára is használhatod. Hozzávalók: 2 bögre olívaolaj 10 db friss, piros csípős paprika Hogyan csináld? Tedd a…..
Rég kaptunk ennyire filmszerű beszámolót. Én szinte láttam magam előtt, ahogy egy kicsit mackós hallgatag pasit konok elszántsággal igyekszik a legelképesztőbb módokon (jószóval, fejszével, flexszel, WD 40-nel) kivarázsolni a beletört szelepet a széklábból az anyukája…..