Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CConstantine

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első C64-et megvevés Bécsben, hozzá floppyt vásárlás (jobbnak számítás), magnós gyerekek irigykedés. Csak turbóval induló játékok nagyon jónak számítás! Magnón sokszor programot betölteni nem tudás, mert pont ott meg nem állás, ahol kellés! Először C16-nak levés,…..
BuheraBlog Hírek - 2012/14. hét 2012.04.09 10:34:00
China National Import & Export Corp Egy Hardcore Charlie nevű figura állítólag bejutott a China National Import & Export Corp (CEIEC) kínai haditechnikai beszállító rendszerébe, ahonnan több ezer dokumentumot zsákmányolt. Extra érdekesség a történetben, hogy a kínaiaktól…..
BuheraBlog RTL Klub 2011.11.10 15:37:00
Dxt3r M0rg4n csak ennyit írt, miután sikerrel belépett az RTL Klub admin felületére: Sosem gondoltam volna, hogy ez a "tankönyvi" példa valaha élesben is szembejön Pedig sajnos nincs új a Nap alatt :( A csatornával megpróbáltam felvenni a kapcsolatot október 27-én, válasz nem…..
BuheraBlog CBA 2011.10.21 12:59:00
 Sup3rn4tural küldte a következőt:Hali! Minap nézelődtem a CBA weboldalán és elég egyszerűen sikerült bejutnom, a webáruházuk admin felületére. (Egyszerű sql injection, amit bárki meg tud csinálni..) A jelszavak md5 ben vannak tárolva, körülbelül 30 "admin"…..
Rengetegen fordulnak hozzánk: autót vennének, mire figyeljenek. Tessék, összegyűjtöttünk egy maréknyi tanácsot a rizikófaktor minimalizálása érdekében. Vélemények az azonos című írásunkról...
CConstantine 2011.05.12 22:53:31
Átlag álom-polgár többsége nem ismeri az alapvető használt autós trükköt és igen is hasznos. Én ezt tapasztaltam.

Egy példát ki is emelek: a visszajelző lámpa "trükk". Még rutinos "törött autót kiszúró" haver se vette észre, hogy kiszedték az egyik visszajelző led-et egy Toyota Corolla-ban, amiből kb. 250ezer forint plusz költség lett cimbinek. Ami nem gyullad ki, nem is veszik észre effektus.

Egy csemege használt autó behozatal körül: etax szerint (németből) behozott autó árából 4-5%-ot levonnak, mert külföldi és kevesebbet ér (erre biztosítók KGFB eljárásnál ugranak). Pedig marhára nem mindegy egy karbantartott bömös németből vagy itthon.
Persze itthon ugyanaz 2 misivel olcsóbb (biztosító ezzel példálózik), 25ezer forintba kerülő szakszerviz bevizsgálás után viszont kiderült,hogy min.1.5 milliót kell rá költeni. Még a kereskedőt is meglepte minden második hiba (amiről tudott előre jelezte, ilyen is van!)
Mit tud tenni: jön a szokásos hazai trükk, gányolás és el kell adni vhogy, nem lehet bukta rajta.
(füstölő dízelbe fűrészpor, meg a kuplung hibára fadarab éknek, hogy ne essen be a pedál, stb.)

Nem értek azzal egyet, hogy csomó dolgot cserélni kell, mert használtan vette az autót vki.
Én spec mindenről hivatalos márkaszerviz számlát adtam eladáskor, biztos lehetett a vevő, hogy rendben van az autó, nem kell rohanni azonnal olajat,stb cserélni.

Amiről még nem volt szó és igen fontos támpont: leinformálni az autót márkakereskedőnél. Nem egyszer a 3-4-ik tulaj sem tudott arról, hogy az autó bemutató autó volt, vagy épp durván törve az első tulajnál.
Ide egy intelem: volt olyan márka szerviz, aki a bemutató autó időszakot "kifelejtette" az informálásból, aztán egy másik (cimbora) márkakereskedő is átnézte a múltját, kiderült 3 váltó javítás volt, amiből 1 csere is volt, leégett fékek, stb.

Szóval igen is olvassák el a cikket a laikus emberek. Többiek meg ne ilyen cikket olvassanak, ha annyira "profik" :)
Az állam úgy viselkedik, mint a rossz pedagógus. Nem szabályoz, hanem erőből büntet. A szomorú igazság az, hogy ez az állam nem erős, hanem gyenge. Holtzer Péter különvéleménye. (Fotó: Orin Optiglot/flickr.com) A miniszterelnök múlt szerdai bejelentéseit, miszerint 14 hónapra…..
CConstantine 2010.10.19 07:36:10
Látom embereknek van idejük vekengeni, teóriázni (sok semmit mondó bekezdésen át), csak a lényeget nem látják, ahogy a tisztelt szerző sem.

k.rva nincs pénz a kasszákban. Ha akarunk emlékezni: anno 89 körül kiürítették a nyugdíj kasszát is és úgy adták át. azóta is ezt szívjuk.
Ki van ürítve más is, minden állami cég és minisztérium, sőt, komoly kötelezettségvállalások és (direkt) kezeletlen ügyek garmadájával adták oda a Fidesznek, aknásítva szerződésekkel, ami taposunk.
Ne vegyen fel hitelt a mostani Kormány, de 95%-ig elköltött büdzsével kapta meg (ez rossz beidegződés, minden kormány ezt csinálta a következővel).

Naponta látok 500-1000milliós polcra vásárolt szoftver rendszereket, meg direkt rosszul tervezett EU-s finanszírozású projekteket, amiknél egy felől a fejlesztési időszakba vettek licence-ket, az éles időszakra (ami Fidesz Kormányra esik véletlenül) még sem kifizetve nincs, de tervezve sem, kassza pedig bizony üres!

Ha ebből a szemszögből méltóztatna végre mindenki nézni a valóságot, és nem a politikai hovatartozása alapján, akkor tudná, 10-20milliárdos állami cégek mostani helyzete alapján az októberi béreket se tudják már kifizetni... Nem fogják szét kiabálni, de ettől még tény.

Valamiből meg ügye jó lenne, ha kifizetnék a béreket, mert ha nem,akkor meg megy a hőbörgés, hogy milyen szemét a Kormány,mert hagyja összeomlani a rendszert...
amit egyébként a nagyon nem tisztelt elődjei hagytak ott, sok talicskázást követően, "oldja meg a következő" alapon.

EU meg ...rt ránk és nem akarja figyelembe venni a régebben elkezdett nyugdíj reformokból eredő hiányt, dumában meg megy a pr-kedés, hogy támogatandó a reform EU-ban.
Már pedig a ktgvetési hiányt az tartsuk, meg itt mindenki tuti elvárja, de a hiányzó tételeket nem baj, ha nem írhatjuk le.
Erről is véletlenül a bölcs elemző elfelejtett írni, már pedig meghatározó időbeli és pénzügyi ok, hogy erre jutott a kormányzat, nem véletlen idő egybeesésről van szó, hogy ezt kellett döntsék.

Szóval nézzük már meg milyen az állam "pénzügyi helyzete", utána okoskodjunk, hogy mit kellene/lehetne tenni, meg jó-e a nyugdíjrendszer vagy sem, stb.

Más felől szerintem se így, se úgy nem lesz 15-25 év múlva nyugdíja senkinek, egyik formában sem. Mostani tendenciák szerint nem.
Persze azért elvárjuk,hogy működjön a most épp nyugdíjasoknak a kifizetés...
Azt hittétek, az a legnagyobb probléma az iPaddel, hogy drága? Vagy hogy nem tudja megjeleníteni a flashes tartalmakat? Hogy becsillog a kijelzője a napon vagy hogy nincs benne kamera? Egy fenét! Ha tudni szeretnétek, mi a legnagyobb hiányossága, akkor nézzétek meg a Newsday legújabb…..
Egy dolog, hogy Stohl András az előadás után kicsit mélyebben néz a tintásüvegbe, mint  kellene. Ne vitassuk el a jogát, hogy koccintson egyet, kettőt...na jó, tízet, egye fene. Bár a KRESZ mindenképpen tiltja, azért egy sör után még tán azon a hülyeségen is túltennénk…..
Eszembe jutott, hogy a kampánycsend előtti utolsó napon talán azt is meg lehetne még nézni, hogy abban az 57 választókerületben, ahol vasárnap folytatódik a küzdelem, kire szavaztak a választók listán. Az alábbi táblázatban nincsenek az egyéni sorrendtől drámai mértékben…..
A Futóblog történelmében nem szokatlan, hogy valaki a futással egészíti ki az életmód változtatást és lesz képes csodákat művelni. Az alábbiakban bemutatnánk Papp Ádámot, vagyis a kommentelők közt paklist, aki tavaly júliusban még 157 kiló volt, most meg 98 és újabban a…..
CConstantine 2010.04.21 16:59:12
  A Porsche középmotoros sportautóinak, a Boxsternek és a Caymannak individualizálási lehetőségei négy új felszereltségi csomaggal bővülnek, melyekhez nagyjából 30 százalékkal kedvezőbb áron lehet hozzájutni, mintha külön-külön rendelnénk meg az extrákat. A…..
CConstantine 2010.03.28 14:25:30
  Autópályán a legkönnyebb közlekedni. Az ember csak tartja a gázt és a kormányt, és nem történik szinte semmi, de mi képesek vagyunk rá, hogy még itt is veszélybe sodorjunk másokat. Vélemények az azonos című írásunkról...
  Női autó, most már biztos. Ezt a meredek szögben álló pedálsort tűsarkúban kell taposni. Vélemények azonos című írásunkról...
Az adott márka PR-gépezetének ugyanis kutya kötelessége és jól felfogott üzleti érdeke azonnal reagálni minden – a konkurencia felől érkező negatív – impulzusra. A világ két nagyon erős és komoly prémium-gyártója közül pedig egyik sem engedhet a…..
  Kicsit hangos, kicsit bárdolatlan és egyszerű, de nem ajánlatos piszkálni, mert csúnyán orrba verheti a jómódú kölköket. Vélemények azonos című írásunkról. ..
  Kies szülőmegyém sötétlő völgyei is beszállnak egy epizóddal a lassan trashparty-ba forduló MDF-SZDSZ koala sztorijába. Somogy megye téesz-üzemszervezőből lett egykori kommunista tanácselnöke, az utolérhetetlen politikai túlélőképességgel megáldott Gyenesei István…..
  Kedves elvtársak, Tisztelt csillogó szemű aktivisták! Ma összegyűltünk, hogy hitet és erőt öntsünk önnön magunkba. Nos, amiért ma összejöttünk, az az, hogy számba vegyük értékeinket. Először is, az MSZP szép, okos és egészen kellemes illat terjeng itt a…..
CConstantine 2010.01.23 13:14:22
Emlékezeteset szívott Barnabás, amikor az Allee Electro World áruházában vett egy - természetesen új - laptopot, amiről kiderült, hogy természetellenes módon mégsem zsír új, hanem használt. A szolgáltató Homár most a a nagyközönség elé tárja X.Y. levelét, aki azt állítja,…..
Belsőség Kis fogyasztás házilag 2009.12.30 09:39:21
  Drágállja az autógyárak blue/eco modelljeiért felszámolt borsos felárat? Legyen Önnek is takarékos autója! Vélemények azonos című írásunkról...
CConstantine 2009.12.31 11:06:24
@kispista2:
nincs jobbról semmi csak HÉV sín, meg egy zebra ami jó ideje piros, szemből meg jönnek. megismétlem, semmi logikus ok nincs hogy ne haladjunk.
Mire elindulunk, a következő két (egymás közelében levő/értelmetlen) lámpa piros lesz.

Ilyen idióta lámpából több is van BP-n.
szerintem gyártott valahol valaki egyszer egy féle forgalomirányításra tervezett elektronikájú lámpát (aminél jobbról is jöhetnek) és mert így occó betették több helyre. a lámpa úgy kalkulál, mintha jobbról is lenne bármi (de nincs)
CConstantine 2009.12.31 14:12:20
@kispista2: így igaz, akkor 6 alatt is fogyaszt az 1.2T
Picsázás, orális szex, alkoholistázás, drogozás, fogyatékos iskolatárs: nem lennék az OTP Bank lakossági kapcsolattartójának a helyében. A Homár természetesen a megalázott fogyasztók zászlaját lobogtatja, de néha mi is elképedünk, hogy milyen félelmetes verbális…..