Regisztráció Blogot indítok
Adatok
felucca02

0 bejegyzést írt és 2117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1900. A brit Wight-szigeten található egykori ajándékbolt belseje, ahol egy bálna csontvázában lehetett válogatni a portékák között..
felucca02 2020.07.20 11:00:23
@Tzl: Vasúton is volt. Vonaton szállított harckocsinak fordult el a lövegtornya, és összekaszabolta a szemben jövő személyvonatot. De lehet, hogy ez UL...
felucca02 2020.07.20 11:03:21
@TheBig: Itt rossz a Koszt, ó lány, iDe zsörtölődni jár csak az ember,

Magát egy égi Kar inti, Frigye sikerülni fog.

Falusi gém felé súgom félős igém: feleségem fölös igám.
A nyár közepén végre élvezhetjük a szabadságot, ami tavasszal nem adatott meg nekünk. Sokan örülnek, hogy nem kellett a kukába dobniuk a külföldi terveiket, hiszen a határok nyitva vannak, a járványhelyzet látszólag kontroll alatt van, az ízlelőbimbóink is ki vannak éhezve a külföldi ízekre, az…..
felucca02 2020.07.14 13:42:34
@Kivlov: Ja. Én is szenvedek attól, hogy az egyéb kérdésekben általában nekem szimpibb ellenzék agyatlan tyúk módjára beállt az áljárvány mögé trombitálni. Kivétel nélkül.
felucca02 2020.07.14 14:40:04
@kárárámaispj: Igen, értem, a lélegeztetőgép az idei évad varázsszava. Meg a vigyázzunkegymásra. Egyébként tapossuk ki egymásból a szart is, de azért vigyázzunkegymásra.

Nem tudok mit kezdeni a rettegéspaneljeiddel, mint a lélegeztetőgép, meg az aeroszol, meg a hordmaszkot-nemhordmaszkot. Egy kurva nagy kamu van a levegőben, amit ti ráolvasással, meg tömjénfüsttel próbáltok orvosolni, és ha valaki kiröhögi a ráolvasást, meg a tömjénfüstöt, akkor fel vagytok háborodva. De az a legröhejesebb, ahogy álszenteskedtek.
felucca02 2020.07.15 05:26:16
@kárárámaispj: Az öngerjesztő tömegpszichózis alapvetően szociológiai probléma, ezzel sem orvos, sem virológus, sem járvànyügyi szakember nem tud mit kezdeni. Azaz tud: olyan síkra löki a témát, ahol annak egyetlen eredménye lesz, a félrekezelés.
Ha nem tudok vezetni, akkor nem az autót kell szerelőhöz vinni.
A politikus, az egy más kérdés. A politikus kényszerpályán van, nem tud mást tenni, mint amit a választópolgárok akarnak tőle. A választópolgátok pedig a legnagyobb hülyeségeket akarják tőle, úgy be vannak szarva. Az a politikus, aki itt józan hangot ütne meg, eleve halàlra van ítèlve. Nem csoda, hogy egymást túllicitálva száll fel mind a hülyeségvonatra. Így gerjed a dolog.
Nem mondod, hogy még mindig nem érted?!
A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a városok fejlődését. A rengeteg hatás közül a legfontosabbak és leglátványosabbak a közelkedésben történtek, úgyhogy erről is beszélnek a legtöbben. Ezek csupa olyan változások, amiket előbb-utóbb minden városnak meg kellene (meg kellett volna már) lépnie,…..
felucca02 2020.06.23 12:17:30
@math0: Ha te mondod, hogy idiótaság, akkor biztosan az, megbízom benned.
A koronavírus hivatalosan március 4-én jelent meg Magyarországon (nem hivatalosan valószínűleg sokkal hamarabb), majd március 11-én elhozta a "rendkívüli vészhelyzet" elrendelését, illetve március 16-án a magyar iskolák bezárását. Aztán jött egy gyors felfutás: március 15-én elhunyt az első…..
Az elmúlt hónapokban szinte ömlött a médiából „a hogyan fertőtlenítsünk és takarítsunk otthon” téma. Én rájöttem, hogy keveset tudok. Mivel sokat ültem otthon, elhatároztam, hogy kiokosítom magam. Hátha tudok segíteni másoknak is. Ez jó és nemes elhatározás volt, de rájöttem, hogy legegyszerűbb…..
                Az elmúlt napokat kvázikaranténban töltöttem ( kétszer lementem a kisboltba és tegnap vettem ezt a barbadosi cuccot, amiből a poszt megírása alatt elfogy féldeci ) és Királyhegyi Pállal szólva, most ment el teljesen a kedvem a koronavírustól.          Ami most jön, az egy…..
        Ahogy bejelentik elküldöm. Most visszaszámlálás van Osloban. Kezdődik... (gy.k. az egyik legnagyobb matematikai díj az Abel-díj)       UPDATE:  Furstenberg csinálta meg a Szemerédi Tételt ergodelmélettel és ő dolgozta ki a csoportok határainak elméletét. Egyik Vincentidol.       …..
Előző cikkünkben, melyet közel egymillióan olvastak el Magyarországon, átnéztük, hogy hol tartunk, és nagyjából mire számítsunk az elkövetkezőkben. Ebben a cikkben részletesebben megnézzük a lehetséges forgatókönyveket a járvány konkrét, egészségügyi vonatkozásaival kapcsolatban. De rögtön az elején…..
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
felucca02 2020.03.11 07:17:02
@Muad\\\'Dib: Pontosan ez az én bajom is. Lehet, hogy ötször annyian hordozzák minden tünet nélkül a vírust, mint amennyit gondolnak. Ezesetben máris egy különlegesen enyhe, szokásos influenzajárvánnyal állunk szemben, lehet oszolni, nincsen itt semmi látnivaló.

De az embereknek a rettegésre való vágya egészen elemi, ezt ki kell szolgálni. Aki nem szolgál, az megy a süllyesztőbe.
felucca02 2020.03.11 09:42:59
@Podvinecz Marsall: Nem, nem a cikk rezüméje, én gondolom így.
felucca02 2020.03.11 09:47:16
@Kettes: A nevezőt nem ismerjük, az akármennyi is lehet ebben a pillanatban. Csak a számláló ismert, így pedig lehetetlen elvégezni ezt az osztást. A nevező akkor lenne megismerhető, ha minden embert letesztelnének, az utolsó zsákfalu alvégéig.
  Rögtön leszögezném: ez a bejegyzés mentes mindennemű politikai éltől, kinyilatkoztatásól, és nem azért íródott, mert bárkinek a szakmai felkészültségét bármennyire is megkérdőjelezné. A cikk címe figyelemfelkeltő, nem bíráló. Kérem, hogy ezzel a gondolattal a fejükben olvassák! Fogalmam sincs,…..
felucca02 2020.03.10 06:57:20
@Grimbusz Makszimusz: Szerintem azért van ormányozás, mert többeknek kinyílik a bicska a zsebében, amikor a pacalfocista, rettenetesen komolyra maszkolva, odaáll a mikrofon elé, és közhelyeket böfög, miközben mögötte ott vírít a siserehad egyenruhában.

Annyiszor láttuk ezt a semmirekellőséget az elmúlt ötven évben, hogy nem csoda, ha beindulnak a feltételes reflexek. Azt ugye tudjuk, hogy a külsőség akkor kell, amikor tartalom nincsen. nahát.
felucca02 2020.03.10 07:01:59
@Grimbusz Makszimusz: Elnézést, elragadtattam magamat. Apádfasza behelyettesíthető szimpla nem-mel.
Egyelőre nem tudjuk, milyen kommunikációs stratégiát fundáltak ki a kormányzati propagandagépezet munkatársai a koronavírussal kapcsolatban, azt viszont bizton állíthatjuk, hogy a válságkezelés középpontjába természetesen magát Orbán Viktort állítják majd. A krízishelyzetek ugyanis sok szempontból…..
felucca02 2020.03.08 09:35:06
@Bandita szomszédja: Ezzel a hozzászólásoddal most mit is kell kezdeni? Tök felesleges volt...
felucca02 2020.03.08 10:44:06
@ursus artos: Tájékozódni nem ott kell, hanem a központban, ha van központ. Amíg ő a gáton lábatlankodik, addig is fontos infók nem jutnak el hozzá, elvonja a figyelmet helyben, satöbbi. Telesen rossz stratégia, de nem is az a célja, hogy jó legyen, hanem hogy ti kajoljátok. És ezt meg is teszitek.

A visegrádi polgármester jól tette annakidején, hogy elküldte a halál faszára. Megmondta, hogy ide ne jöjjön, mert ő nem sajtótájékoztatni akar, hanem homokzsákot rakni.
felucca02 2020.03.08 10:50:10
@ursus artos: Igazad van, nem kell okoskodni sehol. Sem a központban, sem a gáton. Oda kell adni az ügyet a hozzáértőnek, neki pedig azzal foglalkozni, amihez ért, és lehetőleg nem zavarni a munkát.
Persze akkor elmaradna az, amitől ti élveztek, amikor a gumicsimmás paraszt kiáll, komoly képpel és játssza az eszét. és ez nagy hiba lenne.
A Századvég legújabb felmérése szerint a magyarok 80 százaléka továbbra is a szigorú határvédelem mellett állnak. A kutatás alapján megállapítható, hogy a megkérdezettek 82 százaléka értesült arról, hogy a szíriai katonai konfliktusok, illetve a török államfő nyilatkozata nyomán újabb tömegek…..
felucca02 2020.03.08 10:32:50
@eßemfaßom meg áll: Az én emlékeimben azt fikázták, hogy a vérpimitív narratíva szerint a határkerítés mindent megold, onnan maga leszünk a tejjel mézzel folyó kánaán. Ezt én is fikáznám, éjjel-nappal, mert hülyeség.
felucca02 2020.03.08 10:36:09
@Kataj: Ez nagyon parádés volt, innentől szerintem nincsen helye hozzászólásnak, mert ez utólérhetetlen! 10/10!
felucca02 2020.03.08 10:37:04
@enrikokaruszo: Miért ikszelnék be a választásokon háromezer berlini tüntetőt? Te hülye vagy teljesen?
Az NMHH, vagyis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság eddigi működése röviden összefoglalható volt abban, hogy megkapja, szemügyre veszi, majd ezzel a lendülettel el is utasítja azokat a panaszokat, amelyek a Fidesz médiával való visszaéléseivel kapcsolatosak. Most azonban elindították a Gyerek a…..
felucca02 2020.03.07 10:48:28
@Ekrü: Ez a gyurcsányozás csak nektek van beakadva. Nekem ő nem meghatározó, és gondolom, másnak sem. Vannak ott sokkal meghatározóbb emberek. És miattuk szívesen szavazok oda. De ti foglalkozhattok gyurcsánnyal, szívetek joga.
Nemmellesleg, gyurcsánynak századannyi bűn terheli a lelkét, mint a nemzet pacalfocistájának, ha tehát kizárólag kettejük között kellene választanom, egyértelmű lenne a helyzetem. Igen, morális alapon állok.
felucca02 2020.03.07 10:50:37
@midnight coder: Egyetértek! Orbán rendkívül veszélyes, mert küldetéstudatos, ráadásul nagyon zavarosan. Kellene már végre egy szürke technokrata.
felucca02 2020.03.07 10:53:33
@ulpius66: naigen. Aztán ott van az a fránya ötven százaléknyi szavazó, valahol a homályban, akitől van miért fosnia a fidesznek.
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
felucca02 2020.03.06 18:33:55
@Muhammad Balfas: Kizárt dolog, nem netezik. De ha olvasná is...
felucca02 2020.03.06 18:46:29
@Grimbusz Makszimusz: Bár már szerintem beláttam, hogy némileg túllőttem a célon, ha így kérdezed: nem, nem jó csaj. Nekem kifejezetten taszító. Az enyémet nem kell okvetlenül nézegetned, de szerintem kifejezetten jó, még így ötven körül és három gyerek után is. Zsófinál jobb.
felucca02 2020.03.06 18:47:48
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
felucca02 2020.02.29 11:03:59
@korxi: 10/10:)
felucca02 2020.02.29 12:14:06
@cavalry: Ez zseniális mondás!:)
Ki volt az illető?
felucca02 2020.02.29 17:44:40
@rallus: Falun? Teljesen el vagy tévelyedve. A falu ma egy város, ahol ugyanazzal a szarral tömik a hasukat és az agyukat, mint egy nagyvárosban, azzal a különbséggel, hogy a szociális hálózatot a kocsma jelenti a nagyvárosban meglévő számtalan hálózat helyett.
Kár itt előadni a falu, mint romlatlan paradicsom című szappanoperát, ez legutóbb nyolcvan éve volt igaz. Ma a falu a szellemi töpörödöttség szinonímája, ahol egy ember sakkbantarthat kétezret, mondjuk ez elèg szomorú.
Talán már Önöknek is feltűnt, ami nekünk. Egyértelműen látszik, hogy Papp Lászlónak egyre kevesebb, a magyar állam szereplőinek, köztük legfőképp Palkovics Lászlónak egyre nagyobb beleszólása van abba, mi történik, és mi NEM történik Debrecenben. Egyre inkább az látszik, hogy a fide$zes városvezetés…..
felucca02 2020.01.29 11:42:49
@aranyár: Ezt annyival pontosítanám, hogy Debrecen sajnos nem város. Egy nagy falu, igaz, van egy útszakasza, ahol még emeletes házat is találni. Éppen elér a Nagytemplomig.
Nyíregyháza, az igen, az város.
Lovasi András általános könnyűzenész rövid kampányvideóban támogatásáról biztosította Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz győri polgármester-jelöltjét, azóta megválasztott polgármesterét: Szóval hogyha a Fidesz minden jelöltje olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor én Fidesz-szavazó lennék...
felucca02 2020.01.28 19:00:51
@Willkommenskultur: Jaj, látom, ebből te már látod a trendet!:)
Tudod, az úgy van, hogy akár a fidesz is nyerhet itt, vagy amott, ez demokráciában megengedett.
Arról soha nem volt szó, és ne is legyen szó, hogy a fidesz nyomtalanul eltűnik.
Örülünk, Vincent? Városmajor 2020.01.23 18:45:42
      1.   Pár hete a bozóttüzben leégett a Victoria állambéli Buxton számos épülete, köztük egy számozatlan ház a Dyes Lane-en.  Az ausztrál híradóban is mutatták, ahogy a tűzoltók kétségbeesetten küzdenek a lángokkal, egészen addig, amíg a ház tetőszerkezete össze nem omlik. Az épület majdnem…..
felucca02 2020.01.24 14:22:08
@jotunder: Köszönöm, azóta ezt csinálom, de csak töredékeket találok. De honnan van közöttük a malter?
felucca02 2020.01.24 17:24:19
@jotunder: Értem, tehát a malter szolgálja azt a célt, hogy ne vesszen el hitünk a sors esetleges igazságosságában.

Mert ha elveszne, akkor akár még az is lehetséges lenne, hogy ez a disznó végelgyengülésben hunyt el ott Buxtonban.

Megyek guglizni, hátha a nagy tűz előtt végigment a sztrítvjúsautó azon a Lane-en.
felucca02 2020.01.24 17:27:39
@jotunder: A legszebb szál egyébként szerintem ebben a szőttesben a Yannis Theodoridisz és a Vértes őrnagy közötti finom, szándékosan homályban hagyott átvezetés. Klassz!
Tavaly karácsonykor Viktor egy mikrofonállvány és a nyilvánosság előtt saját jóemberségéről elmélkedett. Arra jutott magával, hogy neki elsősorban jó miniszterelnöknek kell lennie, és ha emellett jó ember is, az bónusz. Nem mondta ki - mert ha szeret valamit magában, az a szerénység - csupán…..
felucca02 2019.12.31 13:28:52
@bölcsbagoly: Egy részét az egyetemen, ezt azóta már ki kellett dobni. Tehát utána, ez egyértelmű, saját fáradozásom árán. Talán egy-két alapvetés van, amit használok ma is, ez viszont nem a tananyagból való, hanem órán kívüli beszélgetésekből a Mesterrel.

Aha, személyedben igazi technokratával állunk szemben! Tanuld a metekot fiam, az mindennek az alapja!
felucca02 2019.12.31 16:03:55
@Weißkopf:
10/10
felucca02 2019.12.31 16:07:50
@bölcsbagoly: A külhoni nímand magyar csapatot egyáltalán nem szükséges támogatni. Mi az, hogy külhoni magyar csapat egyáltalán?
Megszólítani a fiatalokat Lázár János nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy 2022-ben fél millió új szavazó lesz Magyarországon. Remélhetőleg azokra a fiatalokra gondolt, akik hamarosan szavazókorúak lesznek, nem pedig a szomszédos országokból betelepített olcsó munkaerőt képviselőkre. (Lásd:…..
felucca02 2019.12.31 10:39:41
@math0: Egyetértek. Szinte semmit sem kell csinálni az ellenzéknek. ha nincsen lopás és kicsit átláthatóbbak a viszonyok, a 2026-os választáson már a vállukon viszik be a zemberek a 2022-es győztest a parlamentbe. Marha egyszerű a helyzet. A Fideszt nem valami kiagyalt, bonyolult programmal kell megverni, hanem faék-egyszerűségűvel.
        Megjegyzés: A poszt kissé kontroverzív lesz.        Egy Szentesi-Zöldi nevű fasiszta idiótát uszítottak éppen Pintér Bélára. A 888.hu, a prostisrácok, az egész orbánista szenny, mind intellektuálisan, mind morálisan az 1944-es évjáratot idézi,  DJ. Jeszytől Huthpufiig, Bayertől GFG-ig, ezt…..