Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malfunction

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dinamó Műhely A húsevés vége 2015.09.15 11:20:15
Az ember addig tud húst enni, amíg nem érti meg és érzi át, honnan jön és milyen következményekkel jár amíg az állatból húst gyártanak. Én túlestem rajta, vegetáriánus lettem. Elmondom, miért és hogyan. Elöljáróban: én is szeretem a sült kolbászt, a füstölt sonkát. Csak nem eszem.  Azt is tudtam…..
Az HBO tegnap, az amerikai tévékritikusok nyári turnéján jelentette be, hogy az eredetileg hét évadosra tervezett Trónok harca inkább nyolc évados lesz, azaz a most forgatott hatodik évaddal együtt még három kanyar van a sztoriban. Ez még nem minden, a kábelcsatorna egy…..
malfunction 2015.07.31 12:28:30
@sixx: ... nem tudtam .... faszkivan :P
Úgy vagyok én a remake-kekkel, mint az MLSZ a magyar futball közvetítésével: nem szabad túlzásba vinni, mert elkapcsolási faktor lesz belőle. A jó remake viszont olyan, mint egy fasza Liverpool-meccs: évekig emlegeted párás szemmel, még akkor is, amikor éppen kiszívtatok a Stoke…..
malfunction 2015.07.20 23:23:30
+b
Nem ócsárolok senkit, sem a háziorvost, sem a kórházi szakrendeléseket, de tény, hogy megtapasztaltam, hogyan betegítenek meg lelkileg is egy addig makkegészséges, életvidám embert.  Kedves Szerkesztők, sziasztok!   Ma reggel teljesen véletlenül botlottam a blogba, azon…..
malfunction 2014.02.07 02:55:08
@reepach: Az a fiatalember lehettem volna én is akár, majd 10 évvel ezelőtt, nekem mázlim volt, a tüdőembólia csak aludni nem hagyott, másnap még saját lábon jutottam el orvoshoz, majd vissza a kórházba. Érsebész nézte el a trombózist, műtét másnapján, menjek ortopéd orvoshoz...

@Breath: Ha nem akarsz egyfolytában odafigyelni az étkezésre vagy ellenőrzésekre járni, elméletileg jobban jársz a Xareltoval.
malfunction 2014.02.18 22:57:10
@Breath: Warfarin hosszabb ideig hat, valószínűleg kell pár nap mire elmúlik a vérzés.
Kompressziós harisnya hordásán is gondolkodj el hosszabb távon, bár ez sokban függ attól is, hogy a véna és/vagy vénabillentyűk károsodtak-e a trombózis miatt vagy sem.

Jut eszembe, ha Xareltot szedsz és esetleg szeretted volna a grapefruitot, utóbbiról célszerű lemondani.
malfunction 2014.02.19 22:51:08
@Breath: Amennyire én tudom, ételek közül egyedül a grapefruit a problémás, az is azért, mert blokkolja az enzimet, ami kvázi akadályozza a gyógyszer gyors felszívódását. Emiatt a dózis túl nagy lenne. Szóval célszerűbb inkább kerülni a minden formáját. Többi citrusfélével nincs ilyen gond tudomásom szerint, én legalábbis eszem narancsot és jól megvagyok. Egyéb étellel kapcsolatos kölcsönhatásról sem hallottam még.

Nekem az orvosom azt mondta multivitamint és úgy általában mindenféle vitamint lehet szedni. Nyilván ha valami komplex akármi, amiben grapefruit is van, az meggondolandó.

Összeférhetetlenséggel kapcsolatban én ezt a helyet ismerem:
reference.medscape.com/drug/xarelto-rivaroxaban-999670#3
Amikor 2 hete New Yorkban jártam, egyik nem titkolt, határozott uticélom volt Dominique Ansel péksége, ahonnan a híres Cronut legenda útjára kelt, vagy fogalmazzunk pontosabban: kontrollálatlanul elszabadult. Ahogy az lenni szokott a nagyvilágban, ki-ki saját lehetőségei szerint…..
Megjelent egy remekmű: Szepesi Nikolett Én, a szexmániás című könyve! Összegezve ezt a tökéletesen felépített marketinggépezetet, és levonva a tanulságokat megállapíthatom, hogy a mi drága Nikink eladta a lelkét az ördögnek. Kinyitotta Pandora szelencéjét, ennek…..
malfunction 2013.06.12 00:23:28
A múlt pénteki ülés történése itt olvasható Végre péntek van. Ennek a mondatnak új értelmet adott a Terápia 5 hete. Mert ki ne várná a pénteket, úgy alapból? És még jobban várja az ágneses üléseket a Terápia-függő. Hogy mi lesz ma? Ha hihetünk Juditnak és ha rá bírta…..
A köztársasági elnök 11 percnyi hazudozás, szülei emlékének meggyalázása, majd saját teljesítményének felmagasztalása után váratlanul lemondott tisztségéről a parlament plenáris ülésén. Schmitt Pál nemcsak megismételte mindazt, amit az elmúlt napokban nyilatkozott, de rá…..
malfunction 2012.04.02 14:14:09
@kovi1970: a próféta szóljon belöled, csak nehogy még rosszabbak jöjjenek... Gyurcsány után is azt hittük rosszabb már nem jöhet...
A pénzügyi segítségnyújtásért cserébe a Gyurcsány Ferenc elleni eljárás megszüntetését, valamint azonos neműek házasságának engedélyezését kéri Brüsszel  – írja a Magyar Nemzet. Mi azonban megszereztük az összes feltételt! Az EU által elvárt események…..
Az öreg autó ciki, megbízhatatlan és állandóan szervizbe kell vinni. Ezt gondolják, akiknek még nem kellett hatvanezer kilométer után kettős tömegű lendkereket cserélni az új autójukon. És akik még nem bírták kiszámolni az értékvesztést. Vélemények az azonos című…..
Kedves kommentelők, hadd osszam meg veletek búmat-bajomat. Történetesen ügyeletes vagyok éppen, ma reggel 7-től holnap reggelig egy városi ügyeleten. Ma 7 helyen jártam eddig az ügyeleti gépkocsival, ebből a 7-ből 5 30 éven aluli felnőtt, életerős ember. 2 csupán lázas, más baja…..
Elkúrtuk, drága véreim, nem kicsit, nagyon! Oké, hogy még nem éltünk akkor, de azok akkor is mi voltunk ott. Mi, magyarok bántunk borzalmasan a saját nemzetiségeinkkel a 64 vármegye idején és mi, magyarok maradtunk alul a zöldposztós csatatéren a dörzsölt…..
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
örömlány Index-címlap... 2010.05.14 17:43:07
" f74 2010.05.14. 15:31:09 Gratulálok oromlany.blog.hu. Ahogy a fenti és eme kommentből láthatod feljutottál az Index főoldalra :) Reméljük idetalál egy-két értelmesebb olvasó is :) "  F74 hozzászólásából tudom, hogy…..
malfunction 2010.05.15 23:58:58
@garbox: Azér' mer kamuuuu :) De ezt te is tudtad :P
Gondolom teljesen sematikus és mindennapi a történetem, máshol más formában ezer emberrel megtörtént már. Ami viszont mindig felbosszant, hogy ez egy 16 hónapos babával nem vicces, felháborító, hogy sematikus, és végtelenül irritáló, hogy mindennapi.   A Heim Pál Kórház…..
Az én kis történetem se nagyívű, de azért elég tipikus lehet. Munkám érvén sokat utazom repülővel és olykor nagyobb távolságokra is. Így történt hogy egy újabb interkontinentális járaton utaztam hazafelé (2010 január közepén) Minden szép és jó volt csak 3 órát álltunk…..
malfunction 2010.05.13 16:01:18
@énis: Hematológián kivizsgáláson voltál már? Oda menj el a papírjaiddal.
malfunction 2010.05.14 07:59:04
@lüke: Nyilván :) A hitelesség kedvéért pontosítok: Trombózis után 2 évig szedtem a syncumart, közben megtörtént a kivizsgálás, ami nem mutatott ki semmilyen rizikófaktort és/vagy véralvadási rendellenességet. Így az orvosom leállított a gyógyszerről.
malfunction 2010.05.14 08:28:11
@adamantium: "itt arról volt szó, hogy egyből rá kellett volna jöjjön, arra utaltam, hogy nem olyan egyszerű a dolog mint hiszed"

Szerintem nem az a gond, hogy nem jött rá "egyből", hanem hogy kizárta azonnal és hazaküldte valami hülyeséggel a beteget. Értem én nagyon jól, hogy van számtalan más betegség, ami hasonló vagy pont olyan tüneteket produkál, mint az MVT. Viszont legyen oly kedves már a kezelőorvos, hogy a potenciálisan halált okozóakat legalább megpróbálja kizárni. (Mielőtt beleköt valaki: Kezeletlen MVT -> tüdőembólia -> 50% vagy belehalsz, vagy nem)
Énvezettem? A jókat ki menti meg? 2010.05.07 16:06:00
Matolcsy György nyilatkozta a TV2 ma reggeli műsorában, hogy bizony a devizahitelesekre még rájár majd a rúd, lesz itt még fogaknak csikorgatása, főleg akkor, ha a mostani, eléggé idegesnek mondható nemzetközi pénzpiac továbbra is inkább kockázatkerülő lesz. S hogy a nagy nemzeti…..
malfunction 2010.05.07 21:50:45
@Cyr: Te egy okos devizahiteles vagy, részemről pedig: annak a lakását (legyen az devizás, vagy forinthiteles) aki elmérte a saját hitelfelvételét, árverezzék el, vagy adja el és költözzön kisebbe. Ezen felül _esetleg_ el tudok képzelni _minimum alapkamaton_ állami hitelt a számára hosszabb futamidővel. Ez viszont a maximum, olyat, hogy egyszeri összeggel legyenek megsegítve meg sem szeretnék hallani.

Megint más kérdés, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben ez az esetleges képzelgés is közel a lehetetlenhez közelít.

Amit pedig jó lenne elfelejteni mindenkinek:
Azért, mert Z embernek szar valamiért, enyhén szólva pofátlanság a maradék X-et is belerángatni különböző idiótábbnál-idiótább lózungokkal.
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
malfunction 2010.05.07 09:09:30
@Paszternak: Már meg ne haragudj, de te vagy a LOL. Miről van szó?

Az Elit felvette a hitelt, aztán azt mondta a népnek, hogy "hé, ti kaptok 13., 14. havi fizetést jó lesz". Erre a nép azt mondta, hogy "persze, szuper" adjátok. Senkit nem érdekelt, miből, honnan, senki nem gondolkodott el rajta. Most ébredtek fel, későn.

Az életben is van olyan szitu, mint a filmekben. Pici bajban van egy illető, a "keresztapa" meglátogatja:
- Látom fiam gondban vagy, adok magának pénzt.
- Mibe kerül ez nekem?
- Most semmibe, majd "egyszer" kérünk érte valamit...

És a barma elfogadja...
Hiányolták páran a heti összefoglalót, bár az előző fordulóban többen is kritizálták, hogy kissé egysíkúak (ami igaz volt). Egyelőre jöjjön némi sablon statisztika, aztán később remélhetőleg lesz majd kapacitás mindig valami egyedit is írni. th {text-align: left;…..
Praxis A szemem láttára halt meg 2010.04.11 06:59:00
2010 03 18 Édesanyám lement a körzeti orvoshoz. Bal bokáján három ujjnyi átmérőjű kékes lilás duzzanat amit kb egy hete fájlalt. A duzzanat közepén lencsényi-borsónyi fekete kitüremkedés ami nyomásra nagyon fájdalmas volt. A folt alatt a boka megduzzadt.A folt tapintásra forró…..
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
malfunction 2010.03.26 12:37:18
@Anti Socialis: oké, ezen jogok alapján, mit tehet a tanár, amikor a büdös kölyke az enyémet korlátozza ezen jogaiban?
Egyik ismerősöm 32 éve tanít egy általános iskolában. Múlt héten egy hirtelen a fülébe kiabáló gyerek fejére ütött a naplóval. Eddig ezt nem tette, még soha nem volt fegyelmi büntetése. Tegnap kirúgták. Az igazgató és a jogásza két papírt rakott elé, az egyik fegyelmi…..
malfunction 2010.02.24 14:55:33
@espadazo - Játékbolt:: Rossz beidegződés, már akkor sem hívnám fel, ha kellene. Értelmetlennek tartom jelenleg.
malfunction 2010.02.25 11:30:56
@miriamele: Sütheted a tárgyalástechnikát, ha az akivel tárgyalnod kellene semmilyen szinten nem partner. Praktikusan ezekkel az esetekkel van a probléma.