Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tejfel

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Nyáron elég sokat utaztam és kisebb nagyobb falvak is útba estek. Nagyon bírom a falusi kocsmák hangulatát, tehát amikor nem én vezetek be szoktam ugrani egy sörre, biliárdozni, ilyesmi. Feltűnt, hogy egyre kevesebb a vendég. Már nem is annyira igazak Petőfi sorai. A de a kocsma bezzeg…..
tejfel 2021.08.30 13:28:42
@Frady Endre: Elmondom, én hogy csináltam - eddig elégedett vagyok a csapattal, aki nálam dolgozik:

1. Feltettem egy részletes hirdetést a FB megfelelő csoportjába (tudom, ez sokaknak kuka, de próba-szerencse alapon), illetve volt pár telefonszámom ismerősöktől is.
Egy rakat ember jelentkezett, cégek, EV-k vegyesen.
2. Első kör: aki annyit böffentett, hogy "ment a privi" vagy a telószámát, esetleg helyesírási hibáktól hemzsegő, alapból kuka.
3. Maradt pár, aki kulturáltan be tudott mutatkozni, cégnévvel, profillal, egyebekkel. Ezeket felhívtam, megkérdeztem tőlük cégnevet, elkezdtem őket lecsekkolni.
4. Eljöttek felmérésre, részletesen átbeszéltünk, egyeztettünk. --> Itt első próba: időben jön-e, telefonál-e, ha késik stb.
5. Megkaptam az ajánlatokat (5 csapatból végül 4 adott be). Ezután elkezdtem túrni utánuk mindenütt megint. Cégtörténet, referenciák, stb.
6. Második kör: technológiák, megoldások átbeszélése, szakmai felkészültség. Itt is kiesett egy.
7. Az összbenyomás, minőség, referencia, és nem utolsó sorban az árképzés összehasonlítása után választottam ki a megfelelő csapatot, leszerződtünk, fixáltuk a részleteket.

Még a napi kezdés volt a kérdőjel, ezért direkt részfeladatokra bontottam: ha bármelyik, bármikor nem jön/nem hív/nincs ott megbeszélt időre/nem hozza amit ígért stb., már mehet is és viszlát.

Szorongatom a töküket rendesen, de szépen dolgoznak, ott vannak minden nap időben, takarítanak maguk után. Én meg pontosan fizetek feltermelt, bedolgozott anyag után számla ellenében, munkát pedig átvétel után. Szerződéssel, garanciával, ugyan nem a legolcsóbb, de minőségi anyagokkal, nem horror áron.

Nekem így sikerült, remélem, ez segít (ha már a bejegyzésből nem derült ki).
Ez most egy személyes írás, kevésbé marketinges, elnézést kérek azoktól, akiket ez esetleg zavar. Azt hiszem, magyarázatot kell adnom, miért nem írtam bejegyzést az elmúlt három hétben. Ennek az oka, hogy elkaptam a Covid vírust, és elég rossz állapotba kerültem, végül majdnem két hét kórházi ápolás…..
tejfel 2021.03.31 15:50:14
@metal: Ezen felröhögtem én is :-) Kakilni, pisilni, késsel-villával enni is biztos meg kellett volna Állambácsinak tanítani a Covid alatt a posztert. Mindenesetre állami "all inclusive"-ot vár, bár nem tudom, ha más betegségnél is magára vam hagyva az ember, a Covid ugyan miért olyan különleges (azon kívül, hogy jó páran azért belehalnak jelen állás szerint), hogy indokolná ezt.
Ha szolgáltató vagy, akkor te szolgáltatsz. Ha terméket adsz el, az eladás pillanatában akkor is. Amikor előkészíted az eladást, akkor is. Szolgáltatsz, vagyis kiszolgálod mások igényeit. Persze nem csak azért, mert ő kéri, hanem azért, mert ez neked is az érdeked. És minél jobban szolgáltatsz,…..
tejfel 2021.02.17 07:30:56
@Sir Galahad: Jaj, ne már! Ez annyira lejárt lemez, hogy azért bunkó a magyar eladó/szolgálgató, mert kevés a fizetése, bezzeg "nyugaton"... Gondolod, hogy a "nyugati" bolti eladónak nincsenek mindennapi problémái, mert degeszre keresi magát? Nem...Ha kevés a fizetés, akkor képezze magát valami olyan szakmára, amive többet tud hazavinni (vagy nyújtózkodjon addig, amíg a takaró ér, de ez másik téma). A suttyó az suttyó, és ennek semmi köze nincs a pénzhez, annál több van viszont a hozzáálláshoz. Ha valakinek nem fekszik az eladói szakma (vagy a vendéglátós), mert mondjuk kevés a pénz benne, vagy épp csak utálja az embereket, és szeret nyavalyogni meg bunkózni, akkor nézzen más munka után. Nem kötelező sem eladónak, sem pincérnek, sem fodrásznak vagy akárminek menni, senki nem tart pisztolyt a fejükhöz. De a jó modor, a vevőközpontúság ezekben a szakmákban alap - és ennek nincs köze ahhoz, hogy mennyire vannak jól vagy kevésbé jól fizetve, a hozzáálláshoz viszont annál több.
Az elmúlt egy év a külföldön tanuló egyetemistáknak sem volt könnyű – tele aggodalommal, bizonytalansággal, félelemmel, amire a járvány csak ráerősített. Vajon hogyan éli meg egy Budapesten élő külföldi fiatal ezt az időszakot?..
tejfel 2021.01.31 08:07:50
@Analóg Telepes: Ez butaság. Több idős embert ismerek, köztük a saját anyámat, aki a hátizsákot preferálja a banyatank helyett. Sokkal kényelmesebb a hátán vinni a kis (vagy nagyobb) motyóját, mint akár szatyorban, akár tankban. Arról nem is beszélve, hogy a gerincsérve miatt nem emelhet (még annyit sem, hogy a banyatankot felhúzza a lépcsőn), a rosszul összeforrt és műthetetlen kartörése miatt pedig nem tud, Neki a háti a legpraktikusabb, de nem hajléktalan, az biztos.
Külföldön ingatlant vásárolni nagy döntés, hiszen ezzel valahol végleg letesszük a garast az adott ország, város mellett – de legalábbis saját ingatlannal már nehezebb mozdulni, mint egy bérleményből. Orsiéknak (akik történetét nemrégiben olvashattátok) hat, zökkenőkkel teli évükbe telt, mire az…..
Határátkelő Expatok közt 2020.08.20 07:13:03
Az expat lét sok szempontból hasonlít a határátkelőkére, más szempontokból pedig teljesen más. Például azért, mert sok esetben rendszeres, pár évente ismétlődő költözésről van szó, ráadásul egy kisebb (vagy nagyobb) iparág épül az expatok kiszolgálására – írja a nemrégiben külföldre költözött Zeke…..
tejfel 2020.08.21 13:21:37
@desw: Egyetértek. Bár nem vagyok klasszikus értelemben vett "expat", csak sima céges alkalmazott és határátkelő, de nem cserélném el ezt az életet semmivel.
Kicsit amolyan "hippilét" ez, de nekem, nekünk megfelel :-)

Hamarosan belépek a negyedik x-be, de eddigi életem során hol a szülőkkel, expat-gyerekként, hol egyedül éltem Németországban, Svédországban, USA-ban kétszer, Angliában. Jelenleg szintén külföldön és a munkám miatt rendszeres az USA, Hollandia, Olaszo., Belgium, Németo., UK utak, de Magyarország mindig, a mai napig is, a bázis.

Távol-Keletre és Afrikába, illetve az Arab országokba még nem sikerült eljutnom, pedig jó lenne - de az "expat-lét" jelenleg nagyon is megfelel, rengeteget tanul, tapasztal így az ember - pedig nem vagyok egy könnyen oldódó típus.

Ja, és gyerekként sem traumatizált a sok idegen közeg - sőt, inkább nagyon is élveztem, meg is határozta a későbbi életem, és hogy mit kerestem ahhoz, hogy teljesnek éljem meg :-)
Emellett rengeteg, életre szóló barátságot kötöttem, van olyan, akivel még az amerikai általános iskola 2. osztálya óta tartjuk a kapcsolatot.
Az elmúlt száz év legnagyszerűbb miniszterelnöke kissé belehibbant saját nagyszerűségébe. Szokott ilyen lenni a történelemben, nincs benne semmi különös. Abban sem, hogy a hülye, de szorgalmas és szervilis környezete nem tudja megakadályozni a hibbantság nyilvánvalóvá válását a szeretett nép…..
tejfel 2020.04.07 19:42:41
@Emmett Brown: *argument. *You're.
tejfel 2020.04.07 19:44:47
@math0: *did you not understand? Oder: *have you not understood?
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
tejfel 2019.08.04 20:41:16
Jézusom. Úgy felhúztam magam ezen az ömlesztett ostobaságon, amit a posztoló itt előadott, hogy muszáj kommentelnem, pedig nem szokásom.

Gyerekkorom óta minden nyáron járok a Balatonra, nem keveset fürödtem benne és persze ehhez mérten valószínűleg literszámra nyeltem is belőle az évek során. Soha, semmilyen bajom nem volt tőle, pedig még döglött halat is szedtünk ki, nem is keveset (emlékszik még valaki amikor csapatostul döglöttek az angolnák a nyolcvanas években??)

Fel sem merült soha (gyerekként sem), hogy beleszarjak a vízbe - arra ott volt a wc - de pisi nem is volt kérdés, hogy ment a vízbe... Most sem az.
Nem fogok ötpercenként kirohangálni a partra kétszáz méterről, mert épp hugyoznom kell! Mint ahogy az emberek 99%-a sem - aki ennek az ellenkezőjét állítja, az vagy simán hazudik, vagy egy álszent, képmutató barom, aki titokban hugyozik bele, aztán mélyen hallgat róla :-)

A férj "bőrproblémája" az okostojás bőrgyógyász szerint bemondásra a "balatoni nyaralás" miatt van... Ekkora idiótaságot sem hallottam még, ez lottón nyerte a diplomáját?? Én is szedtem már össze fürdőből, strandos zuhanyzóból stb. lábgombát, mert nem volt rajtam papucs, sós tengeri levegőtől viszkető jód allergiát a mellkasomon (legelőször, azóta se volt ilyen), szoliból "napgombát" (szoliba azóta sem járok, azt tényleg egy horror volt kikezelni) a hátamon, beizzadt pólótól kiütést és a többi.

Az ember teste egy baktériumtenyészet, ez van. Több millió baktérium, gomba, akármi lakozik rajtunk-bennünk. A matrac, a párna, a paplan, amiben alszunk az évek során több kiló elhalt bőrsejtet, atkát, miegymást szed föl - hacsak nem mosod hetente többször főzőprogramon ezeket (is), ezek veled vannak folyamatosan.

Azért van az embernek alapvetően jól működő immunrendszere, hogy ezek a "mindennapos" kórokozók fel se tűnjenek. Ha jól működik, akkor nem is fognak - ha a bőrön kiüt valami gomba, allergia, stb., az általában a legyengült immunrendszerre vezethető vissza.

Az emberi vizelet ekkora víztömegben nem számít. A szar se nagyon (bár nem szép látvány, ez kétségtelen, de hacsak nem fogdosod vagy harapsz bele egy jókorát, nem kerül bele a szervezetbe). Arról nem is beszélve, hogy a Balaton, mint minden más ÉLŐVíZ, teli van húggyal, szarral, emberi testnedvekkel, ikrákkal, akármivel. És persze baktériummal. Az elhullott, bomló állatokról, emberi hullákról, rothadó, egyéb szerves anyagokról nem is beszélve.

A gombás p*nájú lányka, a menstruáló nőci, a túrósf*szú kiskamasz, a herpeszes menőcsávó, a tályogos lábú bácsika, a férges nénike nem baj? Ezektől nem kell félni, nyugodtan fürödjél vele egy medencében/tóban? De a pisilő kamaszgyerek az nagyon gáz? Ugyan már. Fel kéne már nőni.

A Balatont, csakúgy, mint a fürdőzésre engedett összes természetes víztömeg minőségét rendszeresen ellenőrzik (ahogy a mesterséges strandokét is), s ha bármi nagyobb gond van, ott te aztán nem fogsz fürdeni, az tuti.
Ha meg olyan hülye vagy, hogy ismeretlen vizekben fürdesz (vagy a férjed), akkor így jártál...

Elárulom, hogy attól, hogy egy - vagy száz - kiskamasz belehugyozik a Balatonba, az égvilágon semmi bajod nem lesz, sem neked, sem a férjednek, sem a gyerekeidnek - még akkor sem, ha esetleg benyelsz belőle egy vagy több kortyot.

Persze ha olyan idióta vagy, hogy full steril körülményeket akarsz biztosítani a családodnak (ami nem fog sikerülni, hacsak nem takarítasz és hypózod végig a lakás minden szegletét, including kutya-macska és ti is, napi nyolc órában, és méricskéled kis bacimérő műszerrel a felületeket), akkor ne is csodálkozz azon, hogy a hasonszőrű idióta bőrgyógyászotokat, meg az összes többi orvost rendszeresen ellátod tennivalóval.
A német fővárosban az utóbbi egy-két évben elképesztően drága lett a lakásbérlés, aminek egyfelől a piacon kialakult hiány, másfelől a közösségi megosztás elterjedése (például az Airbnb) felelős (vagy lett felelősség téve – nem véletlen, hogy utóbbit gyakorlatilag…..