Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Audrey80 (törölt)

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Asperger 2.0 A lelkizős pasi 2014.03.14 11:03:34
Audrey80 (törölt) 2014.03.17 09:14:53
@semota: tekintsünk el az Aspergertől, mert itt max. az önbizalomhiány, ami közös lehet az áldozatokkal. Tizenévesen mindenki belefut olyanba, hogy örül, ha egy srác rámosolyog, mert mondjuk otthonról nem kapta meg a támogató közeget és az elfogadást. De kb. 30 évesen már nem kellene másra mutogatni.
Valószínű az erős látja, hogy kivel kezdhet ki. Ha már sztorizgatunk. Igen, vannak áldozattípusok. Akik belemennek olyan kapcsolatokba, amikbe nem kellene és falra hányt borsó, ha valaki próbálja elmagyarázni nekik, hogy nem ezt érdemled, nézz már magadra, nem vagy boldog, a pasi egy szemétláda. (Vagy nő, olyan is van.) És nem, nem tanulnak belőle, mindig olyan párt választanak, aki kihasználja, alázza. Őket nevezem önsorsrontóknak, mert annyira beszűkültek, hogy nem hallják meg az okos szót. Ami meg külön idegesítő, hogy állandóan panaszkodnak, de változtatni, na azt nem.
És most mesélj légy szíves, hogy lehet megmenteni őket, hogy ismerjék fel a jeleket. Mert legtöbbször nem is a felismeréssel van gond szerintem, hiszen legelőször csak próbálkozik a pasi, az, hogy meddig megy el, a másikon is múlik, hogy meddig engedi be a komfortzónájába. Inkább arra kellene kondicionálni a nőket, hogy van egy határ, egy magánélet, intim zóna, amit meg kellene tartani és nem kell mindent eltűrni a másiktól.
Néha játszma is van a dologban. Pl. ismerős csajnak aztán beszélhetek, hogy nem szereti a pasi, nem lehet rá számítani, kutyába sem veszi, sőt ledisznózza a túlsúlya miatt. A csaj eltűri, mert ő külön akart költözni az anyjától, és ehhez kell a pasi pénze is, hogy fenn tudja tartani a lakást.
Audrey80 (törölt) 2014.03.17 11:12:02
@_AC_: Nem sugallok semmit, amit gondolok, azt leírom. Talán szabad, ellenkező esetben moderáljatok.
Gyakorlatilag lassan oda jutunk, hogy füttyögés a nők után=nemi erőszak (nemám az iskolázatlan réteg alpári tetszésnyilvánitása), lelkizős pasi meghallgatása=nemi erőszak, és gyakorlatilag minden arra lyukad ki, hogy a pasik csak ártani akarnak a nőknek, mert pasi=erőszak, tisztelet a maroknyi kivételnek.
Ahogy látom, itt elég harcos apsilány gyúlt össze, úgyhogy úgy látszik, az önbizalomhiány leküzdhető és tanulható. NANE: pontosan tudom, miért marad az áldozat, de nem marad mindenki szerencsére. Aki marad, az maga is tagad és szőnyeg alá söpri a dolgokat, aki tud, menekül, szerintem a legtöbb családban előfordul ilyen sztori, köszönhetően egyrészt az alkoholizmusnak, másrészt meg a kislányok nevelésének. Még mielőtt nekem esnétek, igen, én is kiléptem kétszer hasonló helyzetből, sajnos egyik családi vonatkozású, tőle csak a távolság választ el, a másik viszony viszont úgy megszüntettem, hogy ihaj, miután minden létező hibát elkövettem, amit nem szabadott volna.
Sajnos a legtöbb pasiban van valamilyen birtoklási vágy és vannak elképzelései, hogy milyen legyen a nő, pl. házias, hosszú hajú stb., ritka az a férfi, akinek úgy jó a nő, ahogy van.
Audrey80 (törölt) 2014.03.17 15:28:36
@_AC_: Te helyezel az erősek kategóriájába. Aki kétszer is belemegy ugyanolyan helyzetbe és az egyikből még nem is tud szabadulni, mint leírtam családi okok miatt, talán nem helyezi magát se erős, se gyenge csoportba.

Azt, hogy valaki hülye, soha nem mondanám senkire, te viszont igen. Többféleképpen is lehet közölni a véleményt, de úgy, hogy közlöd, a másik mit gondol, hová helyezi magát, számomra elfogadhatatlan. Mi abban a fölényeskedés, ha valaki személyes példát ír? Van egyáltalán jó személyes példa? Ha leírom, hogy kimásztam, erős vagyok, fölényeskedő. Ha benne vagyok, mivel tudsz támogatni, na? Mert az itt nem szerepel.
Ha tudatosan elkerülöm a bántó helyzeteket, akkor is fölényeskedő vagyok, ugye?
Nahát, nincs itt jó vélemény, csak a bólogatás, hogy de remek cikk.
A tévhitekkel és sztereotípiákkal ellentétben a neurotipikus emberek is lehetnek szerelmesek. Sőt, némelyeknek még tartós és boldog párkapcsolata is lehet. Ezért is fontosak az ilyen filmek, mert oszlatják az általános homályt, és segítenek abban, hogy megfelelően bánhassunk…..
A pattanások legyőzése téma a személyes érintettségem miatt abszolút a szívügyem, írtam is már korábban egy jó hosszú posztot róla, ahol egy teljes arcápolási rutint mutattam be a pattanásos bőr kezelésére. Abban a posztban javasoltam a benzoil-peroxid gél (Akneroxid)…..
Stimmelésnek (stimming) azt nevezzük, amikor az autizmussal vagy Asperger-szindrómával élő ember valamilyen ismétlődő ingernek teszi ki magát. Legismertebb fajtái a hintázás (rokkolás) és a repkedés, de kevésbé feltűnő formái is előfordulhatnak – olyanok, mint a fel-alá…..
Audrey80 (törölt) 2014.01.29 10:02:06
@semota: Ami nem ártalmas, arról nem akarom leszoktatni őket, úgyis olyan sok korlát van az életben. A gyerek ráadásul irtó makacs és ellenszegül mindennek, ami szabály, szóval a saját életemet könnyítem meg.
A legtöbb gyerek meg szereti is az ismétlődő dolgokat, biztonságérzetet ad. Bár néha fogom a fejem, hogy csakis fogmosás után lehet pisilni és fordítva nem, mert komolyan kiborul, de hát ez a legkevesebb, igazodunk hozzá és kész.
Az Asperger-szindróma diagnózisát követően az anyák részéről a leggyakoribb érzés – a megkönnyebbülés. (Persze csak a szükséges gyászmunka elvégzése után). Én magam is gyakran kaptam édesanyáktól olyan visszajelzéseket, hogy „jaj, de jó, hogy végre kiderült, hogy nem…..
Audrey80 (törölt) 2014.01.26 08:25:03
@Alil: szerintem a szoptatás túl van misztifikálva. Ha cumiból eteti az anyuka a babát, egész nap cipelgeti, foglakozik vele, ugyanúgy megvan a kötődés. Még mielőtt nekem esnél mindkét gyerek szopott 1 éves koráig, egyik kicsit tovább is. De gond nélkül abbahagyták maguktól, nekik ez csak kaja, összebújni máshogy is össze lehet.
Audrey80 (törölt) 2014.01.26 08:38:17
@Alil: ha az anya is sérült, akkor nehéz neki máshogy viselkedni, nem gondolod? Itt lépne a képbe az apa, aki kihozná a gödörből, de mint tudjuk, ő nem számít.
A másik meg, hogy a legtöbb anya magára van hagyva. Se nagyszülő, se rokonok, barátok dolgoznak, szóval naná, hogy ő a hibás, ki lenne, mikor más nincs is ott?
Audrey80 (törölt) 2014.01.26 14:24:14
@Kámán Éva: "Az agyszerkezet, az agyműködés változtatható, az agy plasztikus, különösen gyerekkorban." Persze, kár, hogy nem vagyok varázsló. A kisebbik fiam járt mozgásfejlesztésre, valóban sok mindent el lehet érni vele, de azért csodaszámba menne az autizmus felszámolása.
Huszonéves, diplomás nő vagyok. Már felnőttként diagnosztizáltak Asperger-szindrómával. Közel egy évtizede élek szintén Asperger-szindrómás társammal boldog és egyenlő párkapcsolatban. Jó munkahelyem van, ahol olyasmivel foglalkozom, ami szenvedélyem. Kollégáim megbecsülik…..
Audrey80 (törölt) 2014.01.16 11:37:12
Érdekes lenne a külön hely, összegyűjtené az olvasókat.
Szóval a netes ismeretlenség melletti bemutatkozás elég érdekes.
Rólam: 33 éves, két hete aktív munkakereső
Gyerek: 3 és 5 évesek, mikor a kicsi megszületett, akkor gyanakodtam, hogy a másik de fura. Nem kommunikál, rajtam lóg mint egy kismajom, nem érdekli senki, ami viszont igen, megszállottan és órákig. Így tanulta meg az összes betűt és autójelet 2,5 évesen. Ja, még nem beszélt, betűzni már tudott feliratokat. A pszichológus az ovit javasolta, mivel csakis és kizárólag velem van/volt állandóan, visszamaradt a szocializáció-állítólag. Ahogy telnek az évek, szerintem ez a normális nála. Nem érdekli más gyerek, nem teremt kapcsolatokat. (Az anyja sem nagyon.) Elvan, mint a befőtt magában és jól megvan. Mindig haza akar jönni mindenhonnan, hogy a saját dolgaival foglalkozzon. Napirend kőbe van vésve. Nincs olyan, hogy felcserélem az esti rituálé elemeit.
Szabályok megtanulása évekig tartott az oviban, óvónők nem tudják kezelni. Kétszemélyes kapcsolatban kiválóan kommunikál.
A hangadások az őrületbe kergetnek, nincs soha csend.
Korához képest kicsit érzelmileg fejletlenebb, szóval nem érti, hogy mit mikor nem szabad mondani. Szóval nem mondjuk hangosan, hogy az az ember "kopaszfejű". De hát az!-Igen, de nem kell mindig szóvá tenni, hátha nem örül neki a bácsi. Na itt lehet a sort folytatni végtelenségig. Igazából nem tudom, hogy az én szociálisan hiányos neveltetésem okozza ezt vagy mi.
Okos, nagyon, lexikonszerűen tárol minden infót, oviban is megjegyezték, hogy sok ismerete van.
Sajnos mikor megszületett a kistesó, onnan rosszabbodott a helyzet vagy akkor jelentkezett, nem is tudom, ez volt 1,5 éves korában. Azóta csak pár fajta ételt eszik meg.
Na, kb. ennyi, majd még biztos eszembe jut valami a cikkek során.
A kicsi bűbájos, szeretteti magát, ő teljesen normális ovis.
Férj normális, házasság jónak mondható. Céltudatos, hajtós ember, engem szeret, ismer is, nem könyveli el negatívan a furcsaságaimat. (Bár meg szokta jegyezni, hogy utálok minden embert.)
A nagyobbik fiam miatt olvasom a blogot, ha van információm, akkor nem furcsának kezelem, hanem normálisnak, mint egy használati utasítást és értelmezést keresek. Megnyugtat, ha van magyarázat.
Túltengek, ajjaj, grafomán vagyok. Na, ennyi :)
Audrey80 (törölt) 2014.01.16 12:00:33
@semota: persze, lehet mutogatni a felmenőkre Ádámig és Éváig, azért is nem tudom, hogy most a gyerekkel tényleg gond van vagy csak az én szerencsétlen természetemet örökölte, én meg az apámét és így tovább...
Kilóg az ovis csoportból, sajnos. Főleg, ha más gyerek is van ott, akkor feltűnő.
Na, most már mennem kell, később visszanézek olvasgatni :)
Audrey80 (törölt) 2014.01.16 14:25:53
@semota: na ezzel a ténnyel nem dobtál fel nagyon, de azért köszi az infót
  (Yolo: a ‘You Only Live Once’ – ’csak egyszer élünk’ rövidítése)   Január elseje van, így gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki fejét nyöszörögve a kezébe temeti és megfogadja szentül, hogy soha többé nem iszik. Az újév eleje amúgy sem egy szolid…..
(“Modern képzőművészet = Ezt én is meg tudnám csinálni + Persze, csak nem tetted"   Craig Damrauer) December elején, hogy fejlesszük a gyerekek képzőművészeti nyitottságát, és hogy magunk is némi instant műveltségre tegyünk szert, ellátogattunk a Millenárison…..
Audrey80 (törölt) 2013.12.09 09:06:41
Ma iszonyú erőfeszítések árán ismét kitakarítottam a gyerekek szobáját, és kénytelen voltam konstatálni, hogy a helység befogadóképessége elérte végső, tovább semmiképp sem tágítható határait. Ezért arra gondoltam, hogy mielőtt megkezdődik a nagy karácsonyi…..
Legjobb tudomásom szerint nekem csak két gyerekem van, mégis messze többen szólítanak az édesanyjuknak. ’Anyuka’ –hív be a rendelőbe az orvos, vagy szól a tanárnő, hogy beszélni szeretne velem. A szomszéd Párizsi néninek, a pocakos játszótéri apukának, és valószínűleg a…..
(Tudás hatalom, nemtudás nyugalom.) Előre szeretném leszögezni, hogy minden bárgyúságom ellenére igenis tisztában vagyok félelmetes naivitásom mértékével, és azzal is, hogy ez a szintű málészájú, szűzies  ártatlanság harminchat fölött már keményen büntetendő. De…..
Réges-régen megfogadtam, hogy gyerektémában többet nem írok és vitázok, mert ahogy a zuglói strandon is kiparancsoltak a pancsolóból, úgy a baba-mama bloghomokozót is el kell hagyni egy idő után. És hát majdnem kilencéves gyerekek perspektívájából a legtöbb téma tényleg…..
Hét éve, egy ködös őszi napon, amikor kinyitottam a túrórudi csomagolását, és észrevettem, hogy a csokiborítás el van repedve, azonnal tudtam, hogy nyakig vagyok a szarban. Valóban, a következő percben kisfiam már vörös fejjel, kidagadt nyaki ütőerekkel verte a fejét ütemesen…..
A végén rendszerint úgyis kiderül, hogy az ember csak magára számíthat úgy istenigazából. Nem volt ez másképp most sem, pedig nem kisebb feladatra hívtam barátnőimet segítségül, mint az emberiség megmentésére. Oké, talán nem a teljes emberiségnek, de a tekintélyesebb,…..
(If you go home with somebody, and they don’t have any books, don’t fuck them. – John Waters)   Imádom a könyveket. Bár elég izgága természetem van, ráadásul kisgyerekként hajlamos voltam az intenzív unatkozásra, amióta megtanultam olvasni, azt hiszem a szüleimnek nem sok…..
  Egészen pontosan hét évvel ezelőtt történt, amikor a szokásos balatoni nyaralásomat töltöttem a gyerekekkel. Rozi három éves volt, Marci egy múlt. Délelőtti program gyanánt átautóztam velük a szomszédos faluban lévő kirakat-téeszbe állatokat etetni, nézelődni,…..
  Be kell valljam, semmiben sem különbözöm a többi, átlagos nőtől. Hogy pár egyszerű példát említsek, én is nehezen igazodom el térképeken, imádok ötvenhárom témát érintve, egymás szavába vágva csiripelni a barátnőimmel, és szeretek romantikus filmeket végig bőgni…..