Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HRBP

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jó munkahelyre bekerülni nem könnyű, de ahogy a párkapcsolatoknál is, a megkapni-nál már csak a megtartani a nehezebb. Rengeteg olyan dologra kell figyelnünk, amiről nem is gondolnánk, hogy akár azonnali felmondás is járhat. Persze ez munkahelyenként nagyon változik, de nagy…..
Jó pár évvel ezelőtt fizetésemelést kérni az egyik legnehezebb dolog volt a világon, talán nem is nagyon mertük megtenni. Ha mégis, akkor remegő lábbal és gyomorral sétáltunk be a főnökhöz. Szerencsére mára  helyzet azért sokat javult, ám a téma még mindig nagyon kényes. A sikeres bértárgyalásnak…..
Nincs olyan ember, persze tisztelet a kivételnek, aki ne találkozott volna már szörnyű főnökkel. Az igazat megvallva már maga a szó is, hogy főnök valami érthetetlen felsőbbrendűséggel van felruházva, ellentétben mondjuk a vezető szóval. Munkám során rendszeresen figyelem, hogy…..
2015-ben a HR szakmában tevékenykedni körülbelül olyan, mint 10 évvel ezelőtt kommunikáció szakra járni. Mindenki megpróbálja, mert nincs jobb ötlete. Pont ebből kifolyólag a szakma az utóbbi években nagyon felhígult.Az újabbnál újabb fejvadász cégek úgy nőnek ki a…..
  A legtöbbünk életében eljön az a pillanat, amikor vagy így vagy úgy, de munkát kell keresni. Ez nem mindig a legvidámabb időszak az életünkben, de nincs mit tenni neki kell ugrani. Ha szerencsénk van, akkor 1-2 hónapon belül találunk új munkát, de ha nincs akkor ez az időszak…..
Friss munkavállalóként bekerülni egy vállalathoz sok újdonságot rejt. Az egyik ilyen a dress code. Egyre kevesebb emberrel találkozom, akik a belépés előtt tájékozódnak arról, hogy az adott cégnél milyen öltözék is a megengedett. Vannak olyan cégek, ahol írásba van foglalva …..
A Linkedin népessége egyes statisztikák szerint percenként 120 taggal bővül, ehhez képest a magyarok közül csak 600.000 ember gondolta úgy, hogy érdemes regisztrálni. A közösségi portál használói közül ennél jóval kevesebben vannak, akik valóban aktív felhasználók, pedig a…..
Ha beírjuk a keresőbe, hogy sikeres állásinterjú 23000 találat jelenik meg, Hát ez nem kevés, ennek ellenére még mindig találkozom az interjúk folyamán olyanokkal, akik a legklasszikusabb hibák miatt esnek ki. Nézzük mire nem figyelnek egy interjú folyamán a jelöltek. 1. Kihez…..
Egy blog, ami testközelből mutatja meg a HR világát az önéletrajz írásától, a munkakezdésen át egészen a felmondásig. Mindent megvizsgálunk, átbeszélünk a HR világából. ..