Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bögrec

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy újabb receptet hozok Nektek ezekre az egyre sötétedő napokra, amikor friss gyümölcsből egyre kevesebb lesz, ugyanakkor vitaminból egyre többre van szükségünk. Ezt a könnyed, piskótás pohárkrémet egy közös főzőcskézésen lestem el Lilitől, aki citrommal készíti. Akkor…..
Bögrec Kívánságműsor 2015.10.11 22:42:32
Holnap nagy nap lesz, bő 2 hét kihagyás után újra a műhelyben dolgozom majd és nekiállok a karácsonyi készletnek! Fejben már nagyjából összeállt, hogy miket fogok készíteni, már június óta tervezgetem. Nyilván nem csinálhatok mindenből 2-3 darabot, úgy sokkal kevésbé…..
Bögrec Októberben ezt (t)edd: 2015.10.09 19:53:31
Egy klasszikus zöldséges kence, a zakuszka most expressz változatban. Persze nem ugyanolyan, mint a szabad tűzön, órákon át sütögetett verziója, de Neked való recept, ha kis mennyiségben és gyorsan szeretnéd elkészíteni egyszerű hozzávalókból.Pont ezért osztom meg veletek, mert…..
Bögrec Ebből?? Inni??? 2015.10.01 09:21:28
Jó kis videókra bukkantam a minap a Néprajzi Múzeum youtube-csatornáján. Kétszer négy-öt percben mutat be a népi fazekasságról ezt-azt, sok új infót adhat, ha eddig nem tudtad, hogy készülnek ezek az edények. Beágyazni csak egyet lehetett, de érdemes megnézni a második részt…..
Bögrec Töltsd újra, Miska! 2015.09.23 14:31:10
Ha az egész népi fazekasság távol áll tőled, miska kancsót akkor is láttál már egy csomót. A borkedvelő férfiak kedvenc dísztárgya, szerintem minden második nagypapa vitrinjében ott feszít. Én is készítettem egyet a enyémnek, bár most épp egy kiállítás miatt távol van.…..
Itt a szüret, nézzük hát, miből borozgathattak ükapáink! A legfontosabb, amit a régi borosedényekről szólva az elején tisztázni kell, hogy nem a mai szokásunk szerint, üvegből/kancsóból töltöttek és újratöltöttek mindenki saját poharába. A kancsó gyakran ott volt ugyan az…..
Bögrec Kalapácsot neki! 2015.09.04 21:15:53
Egy első próbálkozás, ami ilyen formában legfeljebb dísznek lesz jó... Már június végén megkorongoltam ezt a teáskészletet, a karácsonyi kollekcióba tervezem. Még jó, hogy időben nekiálltam! Az alsó tálka, amibe mécseseket kell tenni, hogy melegen tartsák a teát, nem elég…..
Bögrec Szakítós bögrék?! 2015.08.30 14:22:06
Egy júliusi délelőttön Zsuzsi barátnőmmel a műhelyben dolgoztunk: ő retusálta a félkész, száraz bögréket, én pedig írókával színesre-virágosra, feliratosra díszítettem. Olyan jó volt együtt dolgozni! Bár előre összegyűjtöttem szövegeket, amiket a páros bögrékre…..
Tarts velem pár percre, fiatal fazekasnak lenni szuper, hadd mutassam meg Neked is! :) Hat éve gyurmákolom a sarat, még gimiben kezdtem, majd két évig voltam a Kresz Mária Fazekasközpontban Rónai Ági tanítványa. Nagyon jó volt nála tanulni, határozott volt abban, hogy merre haladjak,…..
Ez a nyár bizony így telt! Ahogy sok volt osztálytársamnak, évfolyamtársamnak is ez az első dolgozós nyara, nekem is munkásan teltek a hétköznapjaim. Amikor épp nem a családunk egyik kertjében kapálok, zöldséget vagy gyümölcsöt szedek, vizet hordok öntözni, akkor már szaladok…..
Bögrec Bemutatkozó I. 2015.07.27 14:20:50
Helló világ! Németh Nóra vagyok, Budakeszin élő fiatal fazekas. A fazekas OKJ mellett néprajz BA-t végeztem az ELTE BTK-n, három évig én is gyakran cipekedtem haza az Egyetemi Könyvtárból, vizsgák után lazultam az Ördögsarokban, hosszabb napokon LEVES.-t ebédeltem és ha üres…..