Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kapila

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek a bejegyzésnek megvan az a varázsa, hogy lehet, hogy pont az lesz, mint amiről szól, mintegy példázva saját mondanivalóját :) A könyvben a kommunikáció 7 szintjénél az első szint a kinyilatkoztatás. Ezen a szinten maga a közlés a fontos, tehát bizonyos értelemben nem…..
kapila 2015.08.25 11:31:51
@tsg: Első kattintásom véletlen az volt, hogy kimoderáltam amit írtál :D Nem hiába, maradnék a kinyilatkoztatás szintjén!
Amúgy nagyon furfangos kérdés ez. Ha csak hozzáírsz valamit, akkor kinyilatkoztatsz te is. De te kérdeztél, azzal már megszólítasz. Tehát a kérdésedre a válasz, az, hogy "nem érvényteleníti", de maga a kérdés már érvényteleníti :))

De akkor ráteszek egy lapáttal: miért szereted az ilyen mentális furfangokat? ;)
kapila 2015.08.26 13:54:36
@tsg: no igen. Hiszen ha nyitott vagyok arra, amit a másik mond, sőt keresem a másik mondandójában az információt, akkor azt már nem tekinthetem kinyilatkoztatásnak. Így akkor tőled teljesen független, hogy épp kinyilatkoztatok-e vagy sem. Csakis rajtam áll :)
Ez elfogadható számodra?

Hmm... szerintem a kinyilatkoztatások szükségszerűen hamisak, és erről nem nyitok vitát. ^_^
A "Mi a tudat?" című fejezetben több olyan összefüggés is van, ami számomra megdöbbentő volt, ebből ragadnék ki most egyet. A tudat meghatározásánál a könyv onnan indul, hogy a tudat, az…..