Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roulez

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Money boy 2012.04.01 23:44:26
(Fankadeli?)  ..
Roulez 2020.08.20 04:32:54
Volt tegnap egy Demcsák-Szanyi beszélgetés az ATV reggeli műsorában, ez itt: Nehéz nem észrevenni, hogy a műsorvezető izé, nem túl összeszedett, összevissza beszél, a kérdéseket nem tudja feltenni, a súgógépről sem tud olvasni, a hangja galuskás, bizonytalan.  Az ATV vezetőségének sem tetszett,…..
  Tegyük fel, hogy van mondjuk pár millió forintunk befektetni. Hol fektessünk be? Mit kínál Magyarország, és mit kínál az unió nyugati része? Nyugaton viszonylag stabil a gazdaság, az adópolitika, szilárd a jogi háttér, erős a közigazgatás, hatékonyak a bíróságok, szigorú a kontroll. A társadalom…..
Roulez 2017.05.31 23:17:55
Mert nincs nyugati szintű gazdasági növekedés.
Mert fejletlen az ipar, fejletlen a gazdaság, a nyugati gazdasági strukturális átalakulás az ipar és a szolgáltatások szintjén csak félig ment végbe a vesztes világháborúk és a nemzeti önrendelkezés sok évszázados akadályoztatása nyomán. No meg ott vannak a brutális mértékű adók és munkáltatói járulékok amit Magyarországon azért kell a munkáltatóknak befizetni, mert egyrészt rohadt kevés ember dolgozik (rajtuk kell mindent behajtani) másrészt alulfinanszírozott az ország miközben még mindig jelentősen túlfogyaszt a saját GDP-jéhez viszonyítva (úgy 1970-től 2010-ig elég jól éltünk ahhoz képest hogy az ország valós gazdasági teljesítménye kb. kennyére és csapvízre lett volna elegendő csupán).

Budapesten egyébként lehet a nyugati bérszínvonalat némileg megközelítően keresni, ha jó szakmád van sok év munkatapasztalattal, de például Kelet-Magyarország nagyrészén semmi fejlett ipari- vagy szolgáltató központ nincsen, a falvakban sok helyütt teljes a munkanélküliség, egyszerűen az ország nagyrészében nem folyik olyan gazdasági tevékenység amiért ki lehetne fizetni a nyugati béreket azt ugyanis vagy munka vagy termék vagy szolgáltatás formájában ki is kellene termelni. Amihez egyébként nyugati szintű kereslet és felvevőpiac is kívánkozna amely eltartaná ezt a kínálatot, de abba is be kéne ruházni először hogy legyen valami egyáltalán. Erre egyébként adva volt a lehetőség és a rengeteg ingyen pénz 2004-től mostanáig, de nem úgy lett elköltve, ahogy kellett volna. Nem termelőberuházásokká és infrastruktúrává és szaktudássá lett átalakítva. A kormányok az ország rendszerváltás-kori halvány életszínvonalát próbálták görcsösen megtartani, miközben a rendelkezésre álló szűkös erőforrások az egyre inkább előregedő és leszakadó társadalom nyugdíjaira és segélyeire lett elhasználva.
Amilyen hosszú, olyan mély interjút adott az ismert médiaszemélyiség a SZEMléleknek politikáról, verbális és fizikai háborúskodásról, saját hite alapjait is érintettük...
Roulez 2017.05.24 08:17:10
Valami egészen elképesztő teljesítmény az, amikor valakinek mindenről van véleménye és majdnem mindenben téved. A külsején és a mondókáján meg most már tisztán látszanak az elhatalmasodó elmebetegség jelei.

"A politikusok olyan programot, olyan frizurát, olyan öltözéket, olyan kommunikációt, minden vonatkozásban olyan kaszatibiséget gyártanak le önmagukból és a politikából, amit aztán a tömeg lájkolni fog. A politikában az ideológiákat felváltották a lájkok és a pillanat uralása."

Ha ez mostanra így van, akkor az amerikai elnökválasztáson a demokraták nyugodtan elindíthatják George Clooney-t, a republikánusok pedig Tom Selecket anélkül, hogy az említett személyeknek bármit is ígérnie kellene. Trumpot ugyan a világ bődületes meglepetésére megválasztották de még egy ilyen elnököt nem fognak megszavazni Amerikában. Már csak azért sem, mert szerencsére nincs több hasonló figura a láthatáron és már eddig is láthattuk hogy a brutálisan stabil amerikai intézményrendszer hogyan reagál akkor, ha hiba lép fel a mátrixban. És ha véletlenül még az első elnöki terminusát sem sikerül kitöltenie akkor pláne senki sem fog úgy emlékezni erre a bohócra, mint valami politikai New Age kezdetére. Le Pen, Macron, Merkel, Schultz meg nem éppen az ideológia mentességéről híres.
Cameron más tészta volt, sokkal egyértelműbb téma, még Puzsérnak is igaza van benne. A brexit tényleg egy végtelenül demagóg és populista percember műve volt. Másnap reggel a szavazás eredményével szembesülve kishíján idegösszeomlást kapott, állítólag órákig egy helyben ült és TV-t nézte miután a királynő hívatta magához.
Orbánék sem ideológiamentesek. Tisztán opportunisták. Kilóra adják el az országot. A többi csak szöveg. Miután a magyar gazdasági növekedés csak a virtuális térben létezik, így finanszirózókat keresnek a NER mellé. 100 éve minden kormány/rezsim ezt csinálja itt. Más választásuk aligha lehetne, mert gyakorlatilag nincs mit fölélni.

A csúcstechnológiával felszerelt regurális hadseregek és a világi jólétet eredményező belső fogyasztás pedig még mindig a Nyugat legfőbb támaszát jelentik az Iszlám Államhoz hasonló szabadcsapatokkal szemben, amelyek eddig is csak addig tudtak működni és életben maradni egy meggyengült regionális hatalom helyén, amíg a Nyugat hagyta ezt.
Az 1944-ben alapított, a világ egyik legmegbízhatóbb hírügynökségének számító AFP 'Fake news' another weapon in Orban's illiberal Hungary azaz Orbán illiberális Magyarországának újabb fegyverei az álhírek címmel foglalta össze a kormányközeli sajtó körül zajló eseményeket. Már a leadben tesznek…..
Roulez 2017.04.10 17:31:09
@Punxsutawney Mormota: És mellette a Pyongyang Times-ot olvassuk minden nap.
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
És nem, nem Arya Starkra gondolunk. A tovább mögött egy erősen szubjektív lista a Game of Thrones öt legszebb, leggyönyörűbb színésznőjéről. Aztán majd kommentben lehet értetlenkedni, hogy miért pont ők, miért nem más - éppen ezért sorrendet nem is állítok fel. Legalább…..
Ahhoz képest, hogy az amerikai filmipar tavaly megint rekordbevételt könyvelhetett el, újra és újra érkeznek a hírek olyan A-listás alkotókról, akik financiális problémák miatt jobb esetben a nagyobb szabadságot nyújtó kábeltévékhez szerződnek, rosszabb esetben a „kispadon”…..
Remake. Főnév, köznév. Általában egy korábban készült film, televíziós filmsorozat vagy egyéb művészi alkotás felújított, újragondolt változata. Alfred Hitchcock rendezői pályafutásának első, angliai szakaszában vitte vászonra a A férfi, aki túl sokat tudott című…..
Roulez 2014.01.19 22:22:16
Nincs baj a remake-el, ha nem felesleges. Más kérdés, hogy elég kevés ilyen van, mivel sokszor a régebben már sikeres , minimum jó filmhez szoktak hozzá nyúlni, így meg azért elég gyakran sikerül alulmúlni az eredetit.

Fincher-féle Tetovált lánnyal például nincs gondom egyáltalán. Pár hete néztem meg az eredetit, szerintem elegendő tisztelettel nyúlt hozzá Finchy, a legjobb erényét (hűvös, szikár, morbid hangvétel) megtartva a svéd változatnak. Kb. egy szinten van a két film minősége, nem korszakalkotó thrillerek, de mindkettő elég erős film. Újabbak közül még elég jó volt szerintem a The Great Gatsby: nem szeretem a giccset, de ennek nagy atmoszférája volt, amit egy hatalmas színészóriás töltött meg a jelenlétével.
Dredd: kurva kemény film + az eredetivel ellentétben komolyan is lehet venni.
True Grit: Ha Coenék és Jeff Bridges összedugják a fejüket, az miért ne sikerülne jóra? Ráadásul az eredetiben valami John Wayne "játszott". A 10 Oscar-jelölés persze egy nagy poén volt, de jó film. Férfias, szikár hangvételű, de mégis családias, szép mondanivalója van.

Az általad felsorolt remake gyűjteményből amúgy egyértelműen a 12 majmot és A téglát tartom a legjobbnak, még ha utóbbit savazzák is rendesen. Az egyik leggyengébb remake, amit láttam: kemény 3 nappal ezelőtt a 2008-as The Day the Earth Stood Still, bár már az eredetitől sem voltam elragadtatva. :D Jó szar filmnek tartom még a 2007-es 3:10 to Yumat is.

Amikhez még nem nyúltak, de szívesen megnéznék hozzájuk egy újrafeldolgozást, mert baromi érdekesnek tartanám mai szájízzel egy jó rendező kezében: 1984, Duel, The Crow, Mad Max.
Illetve aminek úgy kellene egy minőségi újragondolás, mint egy falat kenyér az éhezőnek: Dűne. :D :D

Amihez finoman szólva örülnék, ha soha nem készülne el: Alien, The Terminator, LOTR és értelemszerűen a Star Wars IV.-VI. + Fincher összes filmje.
Mivel nem vagyok kifejezetten nagy gamer, általában jó oka van, ha egy előzetesről szóló hírt az én nevem alatt találtok meg. Az Alen: Isolation 15 évvel az Alien után játszódik, ahol Ripley lányát, Amandát irányítjuk majd. Megjelenés idén, számos platformon (PC, PS3, PS4, XBox 360, XBox One), az…..
Roulez 2014.01.08 01:22:36
Több, mint 5 perces gameplay a játékról: www.youtube.com/watch?v=jpqi1nLTu4k

Örülök, hogy végre dobják a Cameron-féle környezetet és inkább a Nostromo látványvilágára építenek.
Az Amerikai botrány legfrissebb részletéből kiderül, hogy Amy Adams és Bradley Cooper vonzerején nem fog sem a magánzárka, sem a dauer, ráadásul most már ti sem vádolhattok minket azzal, hogy csak Jennifer Lawrence-szel vagyunk hajlandóak foglalkozni (persze az "elolvasom" után azért…..
Roulez 2013.12.10 16:55:40
@Atkakukac1989: Az első ötöt karakterposzternek szokták hívni, az utolsó kettő szerintem sima forgatási fotó csak ellátták logóval őket és lehet, hogy némi képjavítással is.
Minden Idők Legjobb SzínésznőjeTM már tett egy kis kiruccanást az akciófilmes zsánerbe, habár a Veszélyes vizeken inkább volt thriller, mint más, de Myrel Streepnek ebben a filmben többször kellett izmoznia, mint egész karrierje során. Ez most változhat. Avi Lerner a The…..
A tervezett megjelenés előtt egy héttel, már augusztus 12-én kijött Lady Gaga új száma, az Applause (Taps). Ez az első dal az Artpopról (ez lesz Gaga új albuma), amely majd csak novemberben érkezik. Biztosat még alig tudni Lady Gaga nagy visszatéréséről –…..
Roulez 2013.08.13 14:44:38
Nem hinném, hogy problémája lenne a visszatéréssel. Egyrészt nem tűnt el teljesen, mivel a turnéja révén eléggé köztudatban tudott maradni. 98 állomás, több, mint 180 millió dolláros box office, ráadásul úgy, hogy az USA-ban szinte meg se lett tartva. Azonkívül ez a nő 2008-09 környékén gyakorlatilag a semmiből lett pár hónap alatt a világ legnagyobb sztárja, úgyhogy kizártnak tartom, hogy ne legyen bombasiker az új lemez, még ha az utolsónak voltak is megbicsaklásai (talán a Marry the Night volt az, amit a kiadó visszahívott a rádiókból mérsékelt sikerekre hivatkozva).

Engem inkább az érdekel, hogy folytatja-e az Artpoppal azt a tendenciát, ami eddig is albumról albumra megfigyelhető volt, magyarán a rádióbarát slágerekből megy-e még tovább az egyedi műalkotások felé és ha igen, akkor meddig? Azért a legutolsó albuma kapcsán már megmutatta a 7 meg 13 perces videoklipjeivel, hogy magasról tesz a 3:30-ra optimalizált zenecsatornák elvárásaira is, ez az albumcím pedig szintén elég beszédes szerintem. Elviekben minden adott számára, hogy valami igazán nagy és egyedi dolgot tegyen le az asztalra. Tehetsége, pénze megvan már hozzá, emberekre gyakorolt hatása alighanem a legnagyobb jelenleg a popszakmában. Minden rendelkezésére áll ahhoz, hogy azt csináljon, amit akar, minden ahhoz, hogy mostantól maga formálja a kommersz popzenét a saját elképzelései szerint.
Mivel kiderült, hogy az első két feladványt "csalással" sikerült megfejteni, ezért úgy döntöttem, hogy újraindítom a játékot. A szabályokat itt találjátok, ez pediglen az első forduló első képe (amire elvileg nincs találat a google-on). Hajrá! Új kép! (Az "elolvasom"…..
Roulez 2013.07.05 10:49:36
A Paramount hivatalos közleményben verte nagydobra ambiciózus, és köztünk szólva meglehetősen merész tervét, mi szerint 2015. június 16-án új fejezetet nyit a Terminátor-filmek történetében, méghozzá egy önálló trilógia első részével. Bizony, úgy tűnik, az új jogtulaj…..
Roulez 2013.06.28 16:40:32
@Gevin: Nem értem viszont akkor, hogy mi szükség van két új trilógiát is nyitni a történetben. Ezeket most akkor felváltva fogják folytatni? Vagy a jogok átvándorlása miatt esély sincsen arra, hogy a McG féle film folytatva legyen?
Ma délután egy 2010-es történelmi drámát néztem meg, ami meglátásom szerint sokkal inkább egy kalandfilm. A világháborús téma, Peter Weir a rendezői székben és a neves szereplőgárda ellenére sem kapott nagy visszhangot a film.A történet egy szibériai gulágban indul a második…..
aeon flux trailer: trance (2013) 2013.02.14 11:27:25
Az év eddigi legmenőbb posztere után Danny Boyle festményrablós mindfuck-thrillere most egy korhatáros előzetessel emeli még tovább a tétet – szex, kínzás és Vincent Cassel úgy, ahogy még soha nem láttuk... ..
Roulez 2013.02.15 17:15:04
@Cseh Dániel: Én is
Sajna magára a filmre még egy hetet várni kell, de film londoni premierjén - amely ma este hétkor veszi kezdetét - már ott lehettek virtuálisan. ..
Roulez 2013.02.07 20:11:02
@McCl@ne: Én azt nem tudom eldönteni - bevallom, soha nem láttam/hallottam még Bruce-t nyilatkozni - hogy tényleg ilyen halk szavú, már-már visszahúzódó ember a valóságban is, mint ezen az estén vagy csak ezek a nyomik miatt viselkedik ilyen tartózkodóan?
Mostanra hiába is tagadnám, hogy szívemen viselem az új Die Hard mozi ügyét. A mai adag egyrészt egy három perces werkfilmből áll, amiben a készítők arról beszélnek, hogy miért imádják ripityára törni az aktuális Mercedes-Benz modelleket, miközben új jeleneteket is láthattok.…..
Február 18-án érkezik a Push the Sky Away című új Nick Cave & the Bad Seeds-nagylemez, ami öt év után az első Nick Cave ezen formációjától, mert a 2008-as Dig, Lazarus, Dig!!! után inkább a jóval nyersebb Grindermannel és filmzenék írásával foglalkozott,…..
Kirúgta a menedzserét Kylie Minogue, akivel zenei karrierje eleje óta dolgoztak együtt. A hírek szerint erre a lépésre azért volt szükség, mert az énekesnő nagyobb figyelmet szeretne fordítani színészi pályájára, a zenéléssel már úgyis elért mindent, amit csak akart, az…..
A díjszezonban eljön a legrosszabbak ideje is, így meg is kaptuk a 33. Golden Razzie idei esélyeseit. Elöljáróban annyit, hogy az Alkonyat - Hajnalhasadás második fele tarolhat idén a maga 11 jelölésével. Mellette még két film merülhet el a málnásban: a Jack és Jill tavalyi…..
Roulez 2013.01.09 14:12:11
@Zalaba_Ferenc: Egyébként el szokott menni ennek a díjátadó ünnepségére bárki is a jelöltek közül? Kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen híres filmesek ott poénkodjanak a legrosszabbaknak járó díjakkal a kezükben. :D
Roulez 2013.01.09 17:36:17
@Fata Richárd: Köszi! :-) De azért ez elég kevés embernek tűnik nekem ahhoz képest, hogy már egy több mint 30 éves díjról beszélünk. :D Mondjuk most meg is néztem két átvételnek a videóját youtube-on, nem nagyon mutogatják a közönséget rajta, illetve a tapsoknál és éljenzéseknél sem tűnt úgy, mintha 40 embernél több lenne jelen ezen a díjátadón. :D
Februárban jelenik meg Nick Cave új albuma, a Push the Sky Away, melynek első kislemez-dalát (ha lehet így fogalmazni) az alábbiakban hallgathatjátok meg, méghozzá egy Gaspar Noé által rendezett, környezettakarékos videoklip kíséretében. ..