Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dániel Galsai

0 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gráci a szerzőm volt az irodalmi hetilap szerkesztőségében. A múlt század nyolcvanas éveiben együtt is laktunk a Lapkiadó Vállalat érdi vendégházában. A szomszédos szobában múlatta az időt, elég sokat beszélgettünk. A kölcsönös rokonszenvvel magyarázható, hogy Galsai Dánielben, a Magyar Hírlap…..
Dániel Galsai 2020.06.22 16:15:03
@István Tamasi: Mivel Zöldi kolléga - akivel, mint ezt mindketten megállapítottuk) nem vagyunk egy politikai véleményen - lezártnak tekintette a vitát, ezért nem reagáltam önnek. Ez egy minmális etikett-szabály, ám úgy látom, hogy Önnek ezt hiába magyarázom... Akkor tessék: 1. Nem vagyok kommentátor, jó ideje már sportújságíró sem. Ettől függetlenül gyakran írok sportról, talán konyítok is hozzá valamicskét. 2. Az általam említett, hozzánk hasonlóan kicsi-közepes országokban (Románia, Szloválkia, az egész poszt-szovjet éra valamint Ausztria, Svájc, Norvégia, Finnország, stb... sportfinanszírozásának részleteit természetesen nem ismerem. Egy biztos: a nézőszámaikat ismerem, "külső" segítség nélkül a fuball ott is meghalna 2-3 év alatt. Egyéb sportágakról ne is beszéljünk...3. Továbbra is üti a vasat, hogy a színház és a futball nem ugyanaz. De bizony, bizonyos szempontból igen! "Felesleges luxus", csak éppen az egyetemes kultúra és a görög embereszmény része- ami persze ön szerint pénzkidobás és szotyola köpködés... Súgok önnek valamit: bármelyik menő pesti színház vezetése térdre borulna, ha akkora nézettsége lenne egy év alatt, mint a néhány nappal ezelőtti Fradi-Újpestnek! (Természetesen a tévés közvetítés nézőit is beleszámítom!) 4. Jártam a Színművészeti Főiskola dramaturg szakára, még ha újságírói pályám miatt nem is diplomáztam le. Nagyjából az egész életemet a kultúrában töltöttem, rendeztem két riport-doumentumfilmet, könyveim jelentek meg, írtam esszét novellát, tárcát. Biztos, hogy önnek kellene engem kioktatni a színház és a sport összefüggéseiről? 5. Az akadémiák játékosai közül sokan játszanak a Puskásban, a Honvédban, és még sok helyen. De még többen a tartalék csapatokban és aztán sokan külföldön. Ugyanis az aadémiák nem arról szólnak, hogy 16 kamasz gyerek együtt egy NB-I-es csapatban játszon. Ugyanis ez szakmailag lehetetlen és dilettáns ötlet lenne. 6. A suttyózás továbbra sem vitaalap, hanem a frusztrált gyűlölködés bizonyítéka... Remélem kielégítettem a kíváncsiságát!
E rovatot a kommunikáció szakos diákok számára kezdtem írni. Nem beszélhettünk meg mindent a szűkre szabott szemináriumi keretek között, és ha az újságírói felkészültség került szóba, óhatatlanul szóba került Orbán Viktor. Olyan országban élünk, ahol majd’ minden körülötte forog, és aligha árt…..
Dániel Galsai 2020.06.17 14:53:39
@István Tamasi: Ez igen! Ebben az érvelésben, nagyképű kivagyiságban, fővárosi pökhendiségben, alatalan fensőbbrendűségi komplexusban benne van minden, ami a folyamatos 2/3 egyik legfőbb okozója! Engem amúgy nem zavar, de mulatságos látni, hogy a "szürkeállomány birtokosai" ilyen szánalmasan egysíkuak és ostobák!
Dániel Galsai 2020.06.17 14:56:37
@Dániel Galsai: Bocs! Két elütés: "alaptalan" és "egysíkúan". De a lényeg változatlan...
Dániel Galsai 2020.06.20 22:23:11
@István Tamasi: Nem szoktam megfutamodni, de - ha megengedi - van néhány egyéb dolgom is, minthogy elfogult és tántoríthatatlan rögeszmékre válaszoljak. Pláne, hogy akkor már kifejtettem: a magyar futball teljes önfenntartásának dátumát nem tudhatom. Ahogy számos más, hozzánk hasonló méretű országnál sem, pl. Szlovákiában, Romániában, de Svájcban, Ausztriában vagy Norvégiában ha a jegybevételből kellene futballt csinálni, akkor arrafelé már rég nem lenne. Más sportágakról (vívás, kajak-kenu, torna, birkózás, öttusa, stb., stb., stb....) ne uis beszéljünk! Legutóbb azzal próbálta lesöpörni a színházi párhuzamomat, hogy az "más dolog"! Nem más! Vannak a világban úgymond nem termelő "luxus" ágazatok, amelyeket minden ország, minden egészséges társadalom támogat. Azért, mert ugyan nem anyacsavar vagy kifli lesz belőle, amit azonnal fel lehet használni, viszont örömet okoz, és hozzátartozik az egyetemes kultúrához. Amúgy ezek közül a sport még "termelő ágazat" is, nézzen talán utána, hogy pl. a Fradi mennyit kapott azért, mert tavaly EL - csoportkörbe került! Most a válogatottnak is van esélye kijutni az EB-re - 40 év után egymás után másodszor - az azért járó pénznek nézzen utána, el fog csodálkozni! Soha nem mondtam, hogy szakkomentátor voltam - sportújságíró igen - de az Ön folyamatos suttyózása nem vitaalap. Valaminek viszont az alapja: a folyamatos 2/3-oknak, és önök még csak fel sem fogják, hogy ezzel a gondolattalan gyűlölködéssel csak maguk alatt vágják a fát! Én nem bánom, ha önöknek ez jó, legyen...
„Egyszer már dicsérhetnéd is a miniszterelnököt” - korholt a középiskolai osztálytársam. Figyelemmel kíséri a bejegyzéseimet, és néha fölhív. Eltűnődtem a megjegyzésén. Arra alapozta, hogy mostanában többször is írtam Orbán Viktor kommunikációjáról. Arról, hogy a koronavírus-járvány idején gyakran…..
Dániel Galsai 2020.06.02 13:20:05
@Zöldi László: Köszönöm a jó tanácsot, nem szoktam túl gyakran hozzászólni más írásához, a véleményemet megírhatom a saját lapomban, így nyilván nem vagyok gyakorlott kommentelő. A véleményem viszont így legalább teljes volt...
Dániel Galsai 2020.06.02 18:22:11
@István Tamasi: Tisztelt Tamási úr! A jósláshoz nem értek, az ilyen jellegű műsorokat keresse a különböző bulvár tévék délelőtti műsorában! Zöldi kolléga figyelmeztetett, hogy ne legyek túl hosszú, ezért röviden: A Puskás Akadémia felnőtt csapata egy jó értelemben vett "kirakat csapat". Játszana benne akadémistá, de itt nem az a cél, hogy 16-18 éves gyerekekből álljon, azzal nem is lehetne bent maradni még az NB-II-ben sem. Az ott játszók az ifik példaképei, van vagy 15 ilyen csapatuk, egészen a lány serdülő 11 évesekig. A közönség és a stadionfenntartás egy összetett dolog. Nézze meg a hozzánk nagyjából hasonkó lélekszámú országokat: Ausztriában, Finnországban, Norvégiában, Szlovákiában sincsenek tövbben egy-egy átlagos bajnoi meccsen, ekkora népességtől nem lehet telt házakat várni. Mégis mindenhol fenntartják a csapatokat, stadionokat, mert a foci reklámértéke (tévé közvetítés!) mindenhol magas. A módszerek természetesen különbözőek, a poszt-szocialista országokban több az állami szubvenció, de ez sajnos történelmileg is determinált. Utolsó kérdésére válaszolva. természetesen nem tudom, hogy mikor áll meg teljesen a saját lábán a foci. De hadd kérdezzek vissza: Ön szerint a színházak közül mennyi önfenntartó van? Éves szinten szerintem egy sem. Akkor most ne fejlesszük a színházakat és ne támogassuk államilag, zárjuk be őket, mert nem termelnek azonnal direkt hasznot?
Dániel Galsai 2020.06.02 18:26:14
@ebella: Az a bizonyos Galsai Pongrác az atyám volt. 32 éve húnyt el...
Érdekes képet kaptunk. Karácsony Gergely mellett kampányolnak aktivisták, ahogy az kell. De a pulton leragasztották az őt jelölő MSZP nevét. Hmm. Vajon miért?..
Dániel Galsai 2019.06.25 12:18:43
@csüngőhasú norvégbáró: Ritkán szoktam blogokhoz hozzászólni, de most kivételt teszek. Nem veszed észre, hogy ez az alpári, mocskos, ráadásul primitíven rasszista szöveg teljesen kontra produktív?! Többek között ezért vesztitek el sorban a választásokat 2010 óta, általában 2/3 ellen - és akkor jöttök az ócska dumával, hogy igazából az győzött, aki kevesebb szavazatot kapott, magatokhoz számoljátok az abszolút nem Fidesz gyűlölő kiesett pártok szavazóit, a visszatérően 2 milliónyi passzívat, és így tovább... Állandóan álmodoztok, keresitek a rögeszmétek igazolását - és aztán folyamatosan pofára estek! Mi ebben a jó nektek?Hörögtök a jobboldali orgánumokon és a közmédián -csak közlöm, 2014-ben még bőven balliberális kézen volt a teljes vidéki sajtó. Ma pedig: Index, 444., Mérce, Átlátszó, Nyugati Fény, Európa Kávézó, HVG, Magyar Narancs, Élet és Irodalom, Hócipő, RTL Klub, ATV, Klubrádió, Népszava...a teljesség igénye nélkül! A rendszerváltás utáni 20 évben közel sem volt ennyi konzervatív médium. Görcsöltök és átkozódtok, képtelenek vagytok szembenézni a tényekkel! Egész egyszerűen az emberek erős többsége össze tudja hasonlítani a balliberális kormányzást és a mostanit...ami messze nem jelenti azt, hogy a jelenlegi hibátlan, de a különbség és és föld. És erre tesztek rá ezzel az eszement "czigggányozós" szöveggel, ami minden jó érzésű embert undorít. Persze én igazából nem bánom, ha gondolod velem kapcsolatban is próbálj meg valami még mocskosabb szöveget előhúzni a szó készletedből! Hajrá! Irány a következő 2/3-ad!
Dániel Galsai 2019.06.26 19:06:36
@csüngőhasú norvégbáró: Ki, hol, mikor, mennyit strómankodott, Mr. Mocsokszáj? Tettél már feljelentést - akár itthon, akár külföldön? Én nem állítom, hogy nem lehetnek pénzügyi összefonódások - a világon mindenhol vannak, elegánsan ezt lobbizásnak hívják - de hogy ez mennyi, és mennyire jogszerű, azt talán nem a te fröcsögésedből kellene megállapítani!
Az írásodból kétségen kívül megállapítható, hogy egy gyűlölködő, monomániás pszichopata vagy, ezért nyilván felesleges neked érvelni, de legalább a többi épeszű számára: az elmúlt években az összes jelentős vidéki kórházat kibővítették, felújították, az elkövetkező években 700 milliárd lesz csak Budapesten egészségügyi beruházásra...az elmúlt években a gátak jó részét megcsinálták, előtte minden évben árvízben úszott a fél ország, évtizedek óta elhanyagolták ezt az ügyet...700 ezer gyerek kap ingyen étkezést, 150 ezer (aki igényli) szünetben is... már több éve átlagosan 10% körüli béremelés, 3% körüli infláció mellett... nemzetközi hitelminősítők egyhangú felminősítése...és így tovább, és így tovább.... Ezeket is a Mészáros lopta el. Mr Mocsokszáj?!

Arányítani kellene a dolgokat, elválasztani a tényeket a pletykáktól, összehasonlítani a múltat a jelennel - de ez persze nem várható el egy olyan mentálisan beteg gyűlölködőtől, mint te. Így hát nyugodtan cziggányozzál tovább, ha ez téged megnyugtat, és azt hiszed, hogy szellemes (amúgy hihetetlenül primitív és unalmas). A 2/3-ok pedig majd jönnek tovább, és te még mindig nem fogod felfogni, hogy ez részben a hozzád hasonlók miatt van így...!
Dániel Galsai 2019.06.26 23:05:30
@csüngőhasú norvégbáró: Nem tudsz olvasni, nem tudsz gondolkozni, nem vagy képes szembenézni a tényekkel. Az EU ügyészség nélkül is (ami amúgy egy ökörség - lásd az EU többi gitt-egyletét, most még EP elnököt sem tudnak választani...) lehet feljelentést tenni nemzetközi fórumokon, EU-s pénzekkel kapcsolatban. Egyelőre csak Sargentini jelentés van, aki még a magyar Alkotmánybíróságot is összekeveri a bírók nyugdíjazásával, hogy a többi alsó tagozatos hülyeségéről ne is beszéljek...
A számaid szokás szerint egy bomlott elme termékei - se adatok, se dokumentumok, se bizonyítékok... A 4-es metró körüli MSZP-SZDSZ csalásról legalább egy nemzetközi szervezet megállapította, hogy valós - az impotens EU azzal sem tesz semmi érdemlegeset. 650 milliárdról beszélünk - az 50 (!!!!!!) Fradi stadion ára... És mindez egy tök értelmetlen, a felszínen is megoldható tömegközlekedési eszközért, ami amúgy 14 év alatt készült el (ráadásul Tarlós fejezte be...). Miközben Budapest pusztult, kátyú kátyú hátán, érdemi beruházás semmi, a város és az ország a béka feneke alatt...
Itt a tényeket és az arányokat kellene vizsgálni és megvitatni - de veled ez nyilván reménytelen, hiszen nálad a "cziggány" a szellemi csúcs, többre láthatólag nem vagy képes.
Csak még egy: Immáron a 7. országos választáson szerzett több szavazatot, mint az egész parlamenti ellenzék, így jöttek a 2/3-ok. Szerinted az ország erős többsége 13 éve Mészáros rokona és üzlettársa, Mr. Mocsokszáj???
Életveszélyes játékba kezdett az MSZP, vagyis inkább Botka László. Az önjelölt miniszterelnöki aspiráns szétverte az ellenzéki együttműködést, sikerült elérnie, hogy már senki nem áll vele szóba, ráadásul most már nyíltan lopja a DK programját, mondatait. Amióta Botka László bejelentkezett, azóta…..
Dániel Galsai 2017.03.15 23:02:42
@kiskutyauto: Ha jól látom, Ön nem érti a helyzetet. Az MSZP-nek - DK-val együtt, DK nélkül - nincs egy szemernyi esélye sem! Korábban leírtam, hogy miért. Se program, se háttér, a lopott pénzt felélték, még egy székházuk sincs, MINDEN kutatás szerint legfeljebb a Jobbikkal harcolhatnak a második helyért - nagyon leszakadva... Viszont nem tűrik, hogy az eszement, fanatikus Gyurcsány (aki amúgy elárulta őket, és az általa okozott totális csődöt a nyakukba hagyta) még egyszer átverje őket, és a hátukon lovagolva szerezzen mandátumokat! Erről van szó, és ebben Botkának teljesen igaza van! A rögeszmés álmodozás az Európakávézó pártblog sajátja, semmi köze a valósághoz!
Néhány dolgot újra kéne gondolnia az MSZP miniszterelnök-jelöltjének. Aggódó szocialisták keresik a kapcsolatot a Demokratikus Koalícióhoz, mondván, ha nem lesz megállapodás, még azok a mandátumok is elveszhetnek, amelyekre eddig biztosan számíthatott az ellenzék. A Závecz Research felmérése azt…..
Dániel Galsai 2017.02.27 11:20:54
@Nyugati fényező: Azért ez már több, mint kínos! Ez a DK-s pártblog már a számokban is hazudik?!
De még ha 1%-ot emelkedtek is volna - akkor mi van? Egyrészt a hibahatár 3%, másrészt a Momentum veszi el a töredék százalékokat a többi balliberális roncs-párttól...akik amúgy állítólag mindenkit le akarnak váltani, aki az elmúlt 26 évben a politikai elithez tartozik...tehát - elvben!- az elsők között Gyurcsányt is!
Az LMP már kategorikusan kijelentette, hogy nem vesz részt ebben a bolhacirkuszban - miféle "kormányváltásról" fantáziál, kedves európakávézós kolléga??????? Itt nem 1-2, hanem 20-25% hiányzik, és akkor még a Jobbikról nem is beszéltem...
Tényleg álmodik a nyomor!
Dániel Galsai 2017.02.27 15:47:28
@ebella: De. Ha mondjuk 9%-ról 10%-ra emelkedik egy párt népszerűsége, a 3%-os hibahatár azt jelenti: lehet, hogy valójában csak 8%-on állnak! Ugyanis nem az emelkedés hibahatárát mérik, hanem a mindenkori "végösszegét" - remélem így már érted! Ezzel biztosítják be magukat a közvélemény kutatók - mert már annyiszor belebuktak...!
Amúgy teljesen mindegy, hiszen a Závucz- link szerint a DK 2%-ot CSÖKKENT - tehát az európakávézó hazudott, és csak a szánalmas DK-s propagandát erőlteti továbbra is!
Amikor Orbán repülője lejön, nagy robajjal fog földet érni. Halálos zuhanásába sokan fognak belepusztulni. Nem értik majd, mi történt: a gép romlott el, vagy a pilóta hol követte el a végzetes hibát? Pedig amit tesz, az önpusztítás. Az iránta érzett harag és gyűlölet cafatokra tépi majd - és nem…..
Dániel Galsai 2017.02.11 17:03:50
Hat éve nyomjátok ezt az " Orbán pusztulása" dumát! Csak a hasonlatok egyre otrombábbak - most már zuhanó repülőgép, Hitler, Ceausescu...
Közben aki nemzetközi szinten gyalázta és megbélyegezte (horvát miniszterelnök, osztrák elnök, az olasz Renzi, Clintonék és a demokraták...) mind-mind megbuktak, többségük csúfosan!
Ezzel szemben Orbán és a Fidesz hat éve folyamatosan toronymagasan vezet - jelenleg is MINDEGYIK intézet szerint nagyjából 2/3 ot szereznének! Ti pedig már lassan ott tartotok, hogy még a Jobbikkal is összefognátok - akiket korábban szakmányban neonáciztatok (amúgy azt is teljesen jogtalanul!) Akik -nagy valószínűséggel - ebbe a pofátlanságba azért már nem mennek bele, már csak azért sem, mert akkor tényleg minden régi szavazójukat elveszítik...és még a jelen állás szerint az is kevés lenne...nélkülük pedig az összes balliberális rom-párt összesen talán 20% szerezne...akár van lista, akár nincs!
No, ennyit a ti "demokratikus elveitekről" és az esélyeitekről!
De ha ez a szánalmas " Orbán bukik" mantrázás segít nektek a fruszrtrációitok elviseléséhez, csak csináljátok! Én toleráns vagyok a lelki betegekkel...

u.i: Orbán néhány hónapja nyilatkozta, hogy bár még "érzi magában az erőt", de azt is érzi, hogy maximum 1-2 jó ciklus van még benne, utána hátrébb lép., visszavonul a napi harctól. Orbán most 54 éves... Többek között ebben is példát vehetnének róla a testileg és főleg szellemileg elaggott európai politikusok... a hazaiakról ne is beszéljek!
Dániel Galsai 2017.02.12 07:47:57
@a nagy hohoohooo: A személyeskedésed sok mindent elárul! Tudod én saját névvel kommentelek - nem álnéven, sunyiban! Tehát vállalom magam és a véleményem - ellenben te...nagy hohoohooo...és akkor személyeskedsz azzal, akinek simán utána tudsz keresni! No comment...
Írásod többi részére nem nagyon lehet érdemben válaszolni, egy része alaptalan epeömlés, gyűlölködés, a többi teljesen szubjektív tényszerűtlen vagdalkozás - némi magyar-gyűlölettel fűszerezve!
Jellemző, hogy az írásom (és az eredeti blog-cikk)) lényegére gyakorlatilag nem is reagálsz! Ha csak azt nem tekintjük reagálásnak, hogy 100 ezres tüntetéseket és vérfürdőt vizionálsz - gratulálok a lelkedhez! Szerencsére ott tartunk, hogy az Együtt kb. 100 embert tudott kivinni a Várkert Bazár elé füttyögetni, a Tanítanék Mozgalom pedig 1000-et a Kossuth térre - pedig a ballib média (HírTV, ATV, Index, 444 és a többiek...) hetek óta reklámozták, és az ott elhangzottak szerint legalább 30 szervezet csatlakozott! Így voltak ezren... Az pont az 1%-a annak, amiről te álmodozol!
Közben Orbánék masszívan a 2/3-ad környékén állnak, az ellenzéknek és a "független civileknek" (höhöhö...) gyakorlatilag nincs esélye! Szerinted itt mindenki trafikos, föld-mutyis, oligarcha, bértollnok, Fidesz-nyalonc haszonélvező -ennyi trafik, amennyien a Fideszre szavaznának, egész Európában nincs! Itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter...? Nem lehet, hogy mégis te vagy a hülye, és a saját vérgőzös frusztrációidat akarod kivetíteni a világra..???
Van egy ésszerű javaslatom! Ha ennyire utálod ezt a hazát, ennyire lenézed a nemzeti identitást, ennyire leköpöd a csülkös pacalt - akkor vándorolj ki! Csak ne Amerikába...tudod, már ott is a nemzeti identitás győzött...Ausztriába se...ott meg ugye a Szabadságpárt áll nyerőre... Lengyelországba se...Olaszországba se...és egyre több helyre ne! De biztos találsz még néhány szegletet a világban, ahol szükség van kozmopolita tányérmosogatókra - az ottani bér feléért! És ott lehet sok hamburgert és chipset enni...
Indulj! Neked nyilván ez az emberi lét csúcsa...nekünk sem fogsz hiányozni...mindenki jól fog járni...mi kell még a boldogsághoz?
Ha bárkinek kétsége volt afelől, hogy ki a baloldal vezére, tegnap ismét megtudhatta. Gyurcsány Ferenc évértékelője négy fontos pillér köré szerveződött, és erősnek tűnik benne az elszántság, hogy mindezt meg is csinálja.  Hatásosnak bizonyult, hogy állampolgári leveket olvasott fel a DK elnöke.…..
Dániel Galsai 2017.02.05 17:44:21
@Dániel Galsai: Érdemben nem is érdemes elemezni ezt a silány "cikknek" álcázott propaganda szöveget...talán csak egy momentum, a sok közül:

Csurka István a XX. század második felének egyik legkiválóbb és legnépszerűbb novellistája és drámaírója volt! Akkoriban - leszámítva a vérkommunistákat - értelmiségi generációk nőttek fel a darabjain, melyekben állandóan a szocializmusnak a torzságairól szólt - több darabját be is tiltották időlegesen, de az állandó telt házas előadások miatt még a kommunista vezetés sem tudta ellehetetleníteni! A rendszerváltás után pedig a példátlan liberális média-ellenszél dacára be tudta vinni a pártját a parlamentbe - több százalékot kapott, mint az ilyen blogokkal és ATV-vel Klubrádióval támogatott DK- nak valaha volt!!! És ez az ember volt "romlott" és "jelentéktelen"- az Európakávézó pártújságírója szerint...!
Még a látszatra sem ügyeltek, még a vitathatatlan tényeket is habozás nélkül megpróbáljátok meghamisítani! Szánalmas ás nevetséges!
Dániel Galsai 2017.02.06 23:13:33
@MACISAJT: Azon el lehet filozofálni, hogy milyen politikus volt Csurka...sőt akár azon is, hogy a "profi" politikus a jó politikus-e...? Számos ellenpéldát tudnék mondani: Horn Rosztovban szívta magába a kommunista "profi" diplomáciát, Medgyessy pedig valóban képzett ember, mégis - dacára hogy a sors miniszterelnököt csinált belőlük - egy értelmes mondat nem maradt utánuk, csak a csődjeikre és a dadogásukra emlékezünk...
Csurka, az "amatőr", pedig óriási alantas balliberális ellenpropaganda és megbélyegzés ellenére bevitte a parlamentbe a MIÉP-et!
Amellett korszakos író volt. Valamint - ahogy Te írtad!- vátesz! A liberalizmus végvonaglásától a Jobbik hátteréig és pálfordulásáig mindent megjósolt!
ÍKi is akkor a korszakos politikus? Nehéz kérdés...de talán nem is olyan nehéz...
Nyilvánosságra hozták az OLAF jelentését a metróügyről. Beindult a nagy propaganda gépezet, kire lehet kenni mindazt, ami ott áll. Medgyessyt már megnevezték, de többen állítják, Orbánék sem feltétlenül tudnak jól kijönni az ügyből. Lehet elmélkedni azon, hogy miként van…..
Dániel Galsai 2017.02.05 12:20:06
@6.Lenin: Sajnos úgy látszik igazad van! Olvasd el a nekem írt válaszát! Már a svájci frank árfolyamánál tart (nemzetközi hatások, egyéb gazdasági összefüggések, államháztartás helyzete, stb. ugyebár neki nem számít!), és nyomja tovább a DK-s plakátokról ismert szlogeneket - természetesen unásig, általánosítva, kiragadva, összefüggések nélkül!
Az egész ember olyan, mint a nick-neve: "a gyűlölködő uszítás eredménye.egy rendőr meghalt" - műár az alapja is hazugság, összemosás, a tények figyelmen kívül hagyás, hangzatos semmitmondás, DK-s plakát színvonal...
Ez van. Együtt kell élnünk velük, keresztényként és polgári demokrataként elviselnünk, szerencsére törpe minorításban léteznek, ennyit kibírunk...!
Dániel Galsai 2017.02.05 12:21:48
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Lásd a "Leninnek" írt válaszomat! Nem akarom ismételni önmagam...
Dániel Galsai 2017.02.05 18:48:46
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
A Fidesz lőtte le azt a szegény rendőrt???? Nem véletlenül egy néhány tucatnyi idiótát vezető vén fő-idióta???? És ki göngyölítette fel néhány hét alatt ezt a zavaros, szélsőséges szervezet???? Ja, hogy a Fidesz kormány és annak belügyminisztériuma, titkosszolgálata, rendőrsége...aha, értem...muhaha!
Miközben a balliberális kormányok alatt, a VALÓSI neonácik szabadon felvonultak a Hősök terén...most már évek óta ilyen sincs...muhaha bácsi!.......

Nagyjából minden érved olyan szilárd alapokon áll, mint ez a hamis, tényszerűtlen és hisztérikus nick-név...!
Tanítványa és barátja nekrológszerű írásban búcsúzik Arthur J. Finkelsteintől, aki 72 évesen kemoterápiát kap...
Dániel Galsai 2017.01.30 10:22:59
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ja, bocs, te 2Farkú vagy???? Akkor elnézést kérek, én azt hittem, hogy valami valódi politikai erő képviselőjével vitatkozom, nem egy Sas-kabaré szintjén vegetáló troll-csapatéval...! Még egyszer, bocs, túl komolyra vettem a figurát! (Amúgy titeket is hozzávehetlek az egész baloldali-liberális-mittudoménmilyen - álcivil kompániához - akkor is nagyjából max. 20 százalék az ÖSSZES!)
"Szalonzsidózás"- ugyanaz a nóta, amit írtam az 1990 és 2010 közötti időszakról...volt (van...) néhány hazug, lapos, teljesen tartalmatlan, elkopott jelzőtök, bélyegetek- abból próbáltok megélni...ez nagyjából mostanra annyit ér, amennyit a kutatások mutatnak! Ha valaki egy vallottan zsidó származású ember gazságairól, nemzet- vagy keresztény-gyalázásáról mer szólni - az már nektek antiszemitizmus és "szalonzsidózás"! Jó néhány éve a rettenetes szélsőséges Vásárhelyi Mária egyszer azt mondta: "Aki Izraelt vagy Amerikát (!!!!) bírálja, az kódoltan antiszemita!"
Na, kb. ezek vagytok ti, ez a ti frusztrált, egy srófra járó lelketek, ez a "szellemi alap".... és ez a 20 (1...) % magyarázata is! Persze ezer más ok mellett, amik miatt az emberek jelentős többsége egy sarki vegyesbolt vezetését sem bízná rátok, nemhogy egy országét...!
Kérlek ne gyere a választási törvénnyel, az Alaptörvénnyel és hasonló önigazoló, önfelmentő dumákkal - a 8 millió szavazóképes polgárból 30% SOHA nem megy el, inaktív, a többiekből a ti rögeszmés csoportosulásaitoknak még legalább 1.2 millió kellene, hogy legalább megközelítsék a Fideszt...a 2Farkúakról nem is beszélek.. mert ugyebár az egy vicc! És jelenleg nemhogy 1.2 millió, de 10 ezer sem látszik, évek óta... Ez van...ideje lenne szembenézned a valósággal, már ha ezt a frusztrált fanatizmusod engedi!
Dániel Galsai 2017.01.30 11:34:53
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Tele vagyok rossz hírrel számodra!
1. Nem fizet Kubatov, én sem fizetem Kubatovot - utóbbit nem is tudnám! A saját véleményemet írom, mivel az írás a hivatásom - de soha nem voltam bérkommentelő! Csak a fanatizált, tények nélküli hülyeség irritál!
2. "Sas kabaré"... Az! Idióta, faviccekből álló kampányok, szakmaiatlan hőbörgés, romkocsma-filozófia, trollkodás, a legócskább apolitikus demagógia - ez a 2 Farkú! Mondom, egy sarki közértet sem... A társadalom 1%-a... Ennyien nagyjából Sas Józsi szánalmas jódlizását és "bátor" politikai laposságait is meghallgatták egy év alatt a Mikroszkóp Színpadon - így a hasonlatom talán még találóbb!
3. Mindenféle lopást utálok - pártfüggetlenül! De én próbálom az arányokat, az ország helyzetének VALÓS változásait, is figyelni - már csak a szakmámból adódóan is - az előző ciklusokkal...most akkor a nemzet egészére vonatkozó LELKI és IDENTITÁSBELI dolgokról még nem is beszéltem... Sokak kormány körüli sertepertélését sem szeretem - de az arányok, az épülő értékek szerintem egyértelműek!
4. "Sikertelen népszavazás" - megint egy szánni való mániátok a sok közül! 3.2 millió ember - soha, még közel ennyien sem szavaztak "egy irányba" népszavazáson Magyarországon! Mint ahogy általában is kevesen szoktak szavazni nálunk ilyeneken - ez immáron történelmi tény! Hogy (néhány százalékkal...) nem lett "sikeres" abban valóban benne van a kezetek bőven - ha erre büszke vagy, legyél! Csak tudatlak: a jelenlegi szabályok akkoriban érvényben lettek volna, ma nem lennénk se NATO, sem EU tagok! Ennyit a ti dicsőségetekről...
"Gyűlöletszavazás"... Még egy szánalmas, önigazoló mantra! Talán nézd meg azt az eszkalálódó káoszt, ami egész Nyugat-Európában zajlik, a kontrollálhatatlan menekültekről, erőszakról, no-go zónákról, utcai harcokról, Párizs legszebb utjain táborozó ellenőrizetlen tömegekről - Amerika már választott, nekik is elegük lett ebből az önsorsrontó álszent marhaságból...Ausztriában a Szabadságpárt a közelgő választás legnagyobb esélyese...Franciaországban a Le Pen lány erősebb, mint valaha...és Hollandiában, Dániában, Finnországban...és a lengyelek, csehek, még a szlovákok is (!), mind-mind Orbán mellett...aki bizonyíthatóan először mondta ki, hogy ez az elmebaj hová vezet! És nálunk béke és nyugalom is van...
Ez van, kedves fanatikus barátom! Sajnálom... Tudod, ahogy a Tanú című filmben elhangzott:" A tények makacs dolgok, Pelikán elvtárs!"
Dániel Galsai 2017.01.30 11:41:16
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
u.i: Mikor szerveztek már népszavazási aláírásgyűjtést az ingyen sörért??? Méltó lenne a 2Farkúak politikai -intellektuális hátteréhez! Megígérem, hogy én is aláírom!!!
És akkor ismét nagyon büszkék lehetnétek, hogy valami igazán bátrat és népszerűt alkottatok - az más kérdés, hogy az 1% akkor is maradna...mert az emberek hosszú távon nem akarják az életüket anarchistákra bízni!
Eddig csak ahhoz ragaszkodtak volna, hogy a volt kormányfő kapja a legelőkelőbb DK-s helyet a közös listán. ..
Dániel Galsai 2017.01.24 21:50:41
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Te tényleg elérted a szellemi kút fenekét! Így regisztráltam...de az is lehet, hogy a kisfiam regisztrált...ugyanis nem vagyok internet-guru...
Nem tudod a nevemet kikövetkeztetni??? Ráadásul nem Kis Istvánt írtam, merthogy a valódi nevemet használom mindig!
Éppen te, aki ráadásul egy olyan nick-név mögé bújsz, ami ráadásul egy olcsó, primitív hazugság???
Én lennék a troll???
Ebben a hozzászólásodban (???) tényleg benne van minden...az a frusztrált nyomor, ami miatt a balliberálisok ott tartanak, ahol....
Dániel Galsai 2017.01.25 08:56:21
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Proli a buta nagynénéd, aki használt kotont árul a csepeli piacon! (Megpróbálom átvenni a stílusodat, bár nem könnyű...) Több generációra visszamenőleg értelmiségi családhoz tartozom - de ez igazából nem is érdekes.... Ha nem tudnád, az internet nyelve az angol - sok helyen eleve így "illik" regisztrálni...valószínűleg ezért írta így a fiam, szerintem a facebook fiókommal jelentkezett be...persze egy magadfajta álnéven trollkodó prolinak nehéz lehet egy vezeték és egy keresztnévből kitalálni, hogy melyik-melyik...!
Téged hogy hívnak, te szerencsétlen, gyáva alak? "A Gyűlölködő Usazítás Eredménye Egy Rendőr Meghalt BÉLA"????????
Több, meglehetősen hosszú és részletes érvelésemre persze nem válaszoltál - igaz ezt nem is vártam egy magadfajta lumpen-prolitól...!
Dániel Galsai 2017.01.25 09:01:18
@Boross Bence: Igazad van!!! Csak azért válaszoltam, hogy a többi, ÉRTELMES hozzászólónak világos legyen, hogy mibe próbál kötözködni ez az érvek nélküli nyomoronc! Itt tart kb. a balliberális "értelmiség"...!
Valóban a politikai korrektség végnapjai jönnek az idén? Egyáltalán mindenki ugyanazt érti-e e kifejezés alatt? Azok, akik szimpatikusnak tartják Orbán Viktor új programját, amely a liberális demokráciák egyik fundamentumát készül kiirtani a közéletből tudják-e hogy saját politikai jogaikat is…..
Dániel Galsai 2017.01.08 08:52:22
@morpho: @sírjatok:
Kedves morpho! Ez így most már egyre kínosabb lesz...Most már kívülálló magyarázza el neked egy közel 5000 karakteres hozzászólás legegyszerűbb nyelvtani-logikai összefüggését - és te még mindig ütöd a vasat, ahelyett, hogy azt mondanád, bocs, és én nem hoznám föl többet! És te nem égetnéd tovább magad, ilyen alapszintű kérdésben...

Tisztelt sírjatok! Mondanám szívesen, hogy gratulálok, meg remek meglátás...de ezzel téged sértenélek meg!Ugyanis az a bizonyos rész valóban egy 8. osztályos szövegértési szint volt, normál esetben ezt minden általános iskolát végzettnek illene érteni...így inkább csak köszönöm a hozzászólásodat, hátha ezzel morpho mestert is hozzásegítetted, hogy talán el kellene kezdeni magában keresni a hibát!

Kedves morpho! Most bevallom, utolsó hozzászólásodat én nem értettem! (Látod, így is lehet, őszintén, önkritikusan...) No nem tartalmilag, hiszen az -rövidsége ellenére - nem nagyon volt benne. Ellenben milyen szöveget nem tudtam én értelmezni??? Nyilván nem a sajátodra érthetted, hiszen abban, ahogy említettem nem volt semmi tartalmi, csak egy meglehetősen nagyképű sértegetés, és egy hatalmas szövegértési hiba, amit azóta sem korrigáltál, pedig láthatod, hogy már a kívülállók is röhögnek rajta!
Tehát - gondolom én - Trombitás Alfréd magvas gondolatait nem értettem - szerinted...
Nos. Közel 5000 karakterben reagáltam rá. Tudom, hogy ez nem mennyiségi műfaj, hosszan is lehet hülyeségeket írni a semmiről. Ezért most röviden felsorolom, mire reagáltam!
1. Az illiberális szó valódi értelmére és félreértelmezésére.
2. A politikailag korrekt és a valóban korrekt közti különbségre.
3. A Putyin - Orbán legendára.
4. Az oroszokkal kapcsolatos folyamatos liberális csúsztatásokra és összemosásokra.
5. A Fidesz "átváltozásának" hamis liberális interpretációira és annak az időszaknak a valós körülményeire
+1. Természetesen ehhez jött még az én magánvéleményem, ha úgy tetszik értelmezésem, a kényszeres Orbán-fóbiások és vitaképtelen, frusztrált "független" "liberálisok" természetrajzáról!
Érveltem, tényeket hoztam. Nem linkeket hoztam, bizonyos történéseket, evidenciákat egy politikában jártas embernek illene ismernie...

5000 karakterben ennyi szerintem nem kevés. Természetesen reagálhattam volna többre is, de Trombitás uram irományában össze van hordva az egész balliberális közhely-készlet.. a pávatánctól a korrupción és államosításon át az "elbukott" (3. 4. millió ember...) népszavazásig! Ennyi időm nincs, nyilván nem is olvasná el senki.
Végezetül közlöm veled, hogy pl. Habonyt szerintem legalább annyira károsnak tartom, mint Te, és tudnék még mondani egy-két nevet - de hogy az a liberalizmus és "függetlenség" mennyit ér, amit Ti próbáltok védelmezni, azt 6 éve minden közvélemény kutatás világosan mutatja! És ezen nem segít semmilyen liberális nagyképűség, egy mondatos sértegetés...ja, és az sem, hogy végső kínotokban már két tagmondatot sem tudtok/akartok helyesen értelmezni!
Dániel Galsai 2017.01.08 17:54:50
@MACISAJT: @jágör68: @Jakab.gipsz:
Én már baromi sokat írtam - Ti sem keveset, de inkább Nektek gratulálnék! Nagyjából összefoglaltatok mindent, amit ebben a témában érdemes!

Ettől még Habony lehet ellenszenves, a néppárti méretű Fideszben van még jó néhány csirkefogó, Orbánnak több rossz személyi döntése volt, és talán lesz is...a nagy párt köré sok helyütt feltűnő megélhetésiekről nem is szólva...!

De ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy akár a fővárosban, akár vidéken az elmúlt 6 évben sokkal több hasznos dolog történt a nemzet hasznára, mint a balliberális 12 év alatt összesen!

Nem akarok most végtelenségig adatokat sorolni: Hornék és a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai éra csak a csődöt hagyta, a gazdasági kiszolgáltatottságot, szánalmas alázatosságot és "merjünk kicsik lenni"- Kovács László-i önfeladást!
Orbánék ennek vetettek véget, nem akarok a gazdasági adatokon számháborút folytatni, de annyiban talán megegyezhetünk, hogy nagyjából soha nem hallottunk olyanról, hogy szufficites negyed évi mérleg (2016 harmadik negyed éve az volt!), rezsicsökkentés, 25-30-50% béremelés több szférában is, ÁFA-csökkentés (amit utána nem vonnak vissza! ) - és a gazdaság mégis évtizedes csúcsokat dönt!

Ezt a különbséget akarja Trombitás elfedni, ezért nem akarja "morphus" az egyszerű mondatokat sem megérteni és ennek a ballib frusztrációnak a terméke a "pamut"-ból dőlő mocsok...

És nagyjából-egészéből ez a 6 éve tartó folyamatos 2/3-körüli Fidesz előny magyarázata is! Az emberek döntő többsége ugyanis pontosan érzi a különbséget, és eszükbe sincs olyanokra szavazni, akik folyamatosan köpködik a hazájukat, viszont a romkocsma asztala mellől révülten ismételgetik a doktriner liberális közhelyeket, - amik mögött már rég nincs tartalom, a demokráciák élik világukat, csak a liberális szófosás áll szerte a világon bukásra!
Uff, én beszéltem!

Ezt a lényegi különb
Dániel Galsai 2017.01.08 20:47:58
@asebes: A fene egye meg az én kommunikatív fajtámat!
Direkt elvi szinten próbáltam megközelíteni a balliberális csődöt és ennek a Trombitás cikknek a sokadszorra visszatérő kényszerességét - pedig tudtam, hogy lesz valaki, aki vagy teljesen tájékozatlan (ha jóindulatú vagyok), vagy játssza a hülyét, vagy megszállott fanatikus!
És akkor én nyomozzak pontos adatokért a google-n!...Azért se nyomozok, megy ez fejből is, elvégre ezzel foglalkozom, ez a hivatásom...
Tehát:
- megépült egy csomó gát, amit évtizedekig elhanyagoltak, és minden évben a fél ország vz alatt ált..most már a Római-parton is épül
- megújult a Kossuth-tér
- 40 év után, az összeomlás előtt, újjáépült a Vár-bazár
- megépült a fonódó villamos, a pesti buszok között már alig van régi Ikarus - Demszky 20 éve alatt ez még álom sem volt
megépült a 4-es metró - tudom, azt a ballibek kezdték, csak éppen 14 évig csak botrány volt botrány hátán, hol betört a víz, hol a pajzs állt le, minden határidőt ezerszer átléptek, a költségek az eredeti háromszorosa lett - Tarlósék két év alatt befejezték!
- Igen, épül a Vár-negyed... Ami természetesen nem Orbáné lesz, hanem a MINDENKORI kormányé, és főleg az ORSZÁGÉ... a világ talán legszebb kormányzati negyede...ja, és természetesen már cáfolták, hogy a miniszterelnök oda költözik, ahogy a dolgozó szobájára szánt 3 milliárd is óriási kamu!
- Épül a Ferencvárosi pályaudvaron az elpusztult zsidó gyerekek emlékháza (tudod, a fasiszta-náci Orbán építi!)...
-Épül a központi kórház, csak idén több mint 350 milliárdot költenek egészségügyi beruházásokra, kórházak építésére és felújítására.

És akkor még jobbára csak a fővárosban jártunk...

- Minden kormány épített autópályát, de a mostani lényegesen többet - ne kérj pontos kilóméter számot, ha gondolod nézz utána!
- Szinte minden településen megújult a főtér, a baloldaliakban is, amit persze sokan gúnyolnak, de az igénytelenség nem dicsőség!
- Valóban épültek nemzetközi, de legalább XXI. századi színvonalú stadionok, sportcsarnokok -amit - minden ellenkező híreszteléssel szemben! - Orbán nem fog hazavinni, ha visszavonul, hanem azokban még évtizedek múlva is fiatalok tízezrei sportolhatnak, nem csak a gaz Orbán felnőtt labdarúgói!
- Most fejeződik be a Margit-szigeti úszó aréna építése - külföldi szakértői vélemények szerint ez lesz a legszebb és legmodernebb uszoda A VILÁGON!

Ennyi, egyelőre, egy levegőre, fejből...

És ezek mellett volt 4 év alatt 50% béremelés a pedagógusoknak, legutóbb 30% a nővéreknek, havi 100 ezer az orvosoknak - 1-2%-os inflációnál! Rezsicsökkentés, közművek visszavétele, a legfontosabb élelmiszerek ÁFA-ja már mindegyiknél szinte 5%, Gyurcsányék elb..szott gazdaságpolitikájuk miatt kétségbeesett IMF-EU hitel idő előtt visszafizetve, minden komoly hitelminősítő felminősítette az országot, a gazdaság biztos lábakon áll, nemzetközi kitettségünk a töredéke a korábbiaknak..!

Hű, de untam mindezt leírni neked! Olyan mintha kormánypropagandista lennék...pedig véletlenül sem vagyok az, csak baromira utálom a felszínes ellenzékiséget és a sértett balliberálisok ostoba propagandáját!
Mondjuk azt aszintet, hogy Orbánt Grazban kezelik - ez a hülyeség már 2002 óta terjed, már minden grazi forrás, kórház , egészségügyi intézmény ezerszer cáfolta - ez a Kacsa magazin alatti szint! És Ti ilyen szinten akartok "liberálisan" választást nyerni - és csodálkoztok, hogy nem sikerül!
Miután pár napja értelmiségiek és civilek bejelentették, hogy Majtényi Lászlót, alkotmányjogászt és volt ombudsmant jelölik köztársasági elnöknek Áder Jánossal szemben, a pártok gyorsan döntöttek, hogy támogatják-e jelöltet. Schiffer András megint csak arra használta a helyzetet, hogy az ellenzéken…..
Dániel Galsai 2017.01.05 22:32:19
b1 es fiúk-lányok! Szánalmas, de egyben mulatságos is, amit ezzel a zsebpiszok méretű "Majtényi-forradalommal" csináltok napok óta! Ha viccnek szánjátok, elárulom, hogy igen gyenge...ha komolyan gondoljátok, akkor valami igen jelentős pszichés és tájékozottsági probléma van tifelétek...persze, ha valaki konkrétan fizet ezért a bohózatért nektek, akkor megértem...
Marhára unom magam ismételni, ezért próbálom röviden:
1. A köztársasági elnököt 1990 óta a parlamenti többség jelöli.
2. Ez alól persze kivétel, amikor az MSZP és az SZDSZ egymás torkát is elharapta, és így lehetett ellenzéki az elnök - de éppen vegetáló, és már rég a történelem szemétdombjára került pártokat azért ne tekintsünk már példának!
3. Nekem például ezernyi bajom volt Göncz "Árpi bácsival", számomra soha nem volt a jóságos nemzeti egység! De engem (és sok millió magyart...) nem kérdeztek meg a témában, sőt nem is szavazhattam, mivel soha nem voltam politikus, de még párttag sem - mert ez a törvény, nálunk 26 éve az ún. "gyenge köztársasági elnök" rendszere működik!...
4. ...De még ha nem is így lenne... Majtényi egy feltűnően rossz arcú, tüntetéseken agresszívan (és teljesen egyoldalúan!) rikácsoló ember, a 100%-osan balliberális Eötvös Intézet vezetője. Egy rendkívül szűk, pesti belvárosi (ál)értelmiségi szubkultúra imádja, a választópolgárok többsége azt sem tudja, ki fia-borja!(Remélem ezen nincs köztünk vita, ne követeljetek felmérési adatokat tőlem - ugyanis Majtényit senki soha nem méri, mert olyan szinten érdektelen, hogy nincs értelme!)
5. Összegezve tehát: egy közismerten véresen elfogult, szerencsétlen külsejű, teljesen népszerűség nélküli, a kormányt alpári módon támadó embert jelöljön a totálisan szétesett és lejáratódott ballib ellenzék (mert ugyebár a Jobbik biztosan nem szavazná meg a 2006-os eseményeknél kussoló "jogvédőt"!) néhány jelentéktelen blogger és Facebook-huszár támogatásával - egy felmérések szerint is 2/3 körüli támogatottságú kormány ellen???????? Amúgy az a röhej, hogy ez a jelölés még Majtényinek is csak ártana, hiszen a "kampány alatt - teljesen logikusan - előkerülnének a teljesen pártos megnyilvánulásai, a tüntetéseken előadott átkozódásai - ezzel csak még jobban "beárazná" magát, ráadásul teljesen feleslegesen...

Ez lenne a "nagy civil feltámadás"?! Ti tényleg nem vagytok normálisak!
És persze Schiffer a gazember szerintetek, aki jogászként, régi közéleti emberként, volt aktív politikusként nem támogatja ezt a szakmai és logikai nonszenszet! Az lenne az igazi alkotmányos vicc, ha egy hisztérikus töredék választana egy töredék által támogatott elnököt!

u.i: Jöhetnek az átkozódó hozzászólások! De azért előre leszögezem: nem vagyok bértollnok, soha nem voltam Fidesz-tag (sem), nem szórakozom trollkodással, stb., stb.,stb,....csak azért, hogy a gondolkodni és érvelni képtelenek ne pazarolják ezekre a drága idejüket!
Tegnap megszavaztattuk az olvasóinkat, hogy szeretnék-e Majtényi Lászlót köztársasági elnöknek. A fideszes trolloknak valószínűleg nem tetszett, hogy Áder Jánosnak kihívója akadt és jelentették a Facebook-oldalt. Ami így megszűnt. ..
Dániel Galsai 2017.01.03 19:37:57
@Hóhér az utolsó barátod: Segítek, mert most van időm, bár egy olyan érvek nélküli, gyűlölködő fanatikusnak nyilván felesleges, - de talán akadnak itt nálad intelligensebb és vitaképesebb hozzászólók is (Ez amúgy biztos!)
A szélső(séges) liberális, az az, aki érvelés helyett barmozik, FideSS-ezik és mindenkit bértollnoknak nevez, aki nem az ő kirekesztő véleményét szajkózza! Ugyanis a rendszerváltás utáni magyarországi SZÉLSŐliberalizmus ebből állt, már Antall Józsefet is náciztátok, fasisztáztátok, aztán Boross Pétert, Csurkát, Orbánt...mindenkit, válogatás nélkül, aki bármi módon is vállalta és vallotta a nemzeti politizálást! Ezzel amúgy nem csak a hihetetlen intoleranciátokat bizonyítottátok, hanem a mérhetetlen műveletlenségeteket is: állandóan keveritek a nácizmust és a fasizmust...egy 8.osztályos gyerek már pontosan tudja, hogy a magyar valóságnak a világon semmi köze ezekhez a sok millió ember halálát okozó eszmékhez...de ti persze nem vagytok 8.-os gyerekek, hanem gyűlölködő SZÉLSŐ liberálisok vagytok - szerencsére már a történelem szemétdombján, a DK-ba átigazoltakkal együtt is 2-3%-nyian...! Így már remélem világos számodra is a definíció és magadra is ismersz!
Amúgy létezett egy nemes, nemzeti liberalizmus is, például egy bizonyos Deák Ferenc fémjelezte...akik nemzetben és hazában gondolkoztak, nem mocskolták a saját országukat, nem akarták más kultúrájú migránsok átjáróházává tenni Magyarországot, nem a gender- és a meleg jogok voltak számukra a világ legfőbb problémái, stb, stb...de ez olyan messze van a mai magyar SZÉLSŐliberalizmustól, hogy bele sem kezdek az elmesélésébe - javaslom számodra a történelem könyvek (ált.isk...) buzgó olvasását!
Azért remélem ezzel is tudtam segíteni a tájékozódásodat!
Dániel Galsai 2017.01.03 21:01:02
@toportyánzsóti: Majd csak elmagyarázod, tényekkel, konkrét nyilatkozatokkal, FB- tól származó hivatalos véleménnyel alátámasztod, hogy vajon mi értelme lenne Ádernek (vagy bárkinek..) egy teljesen esélytelen, csak egy nagyon szűk, agresszív szubkultúrában népszerű ember érdekében, semmit nem érő FB-os aláírás-gyűjtögetést megakadályozni???!
Továbbá: ha ez a teljesen abszurd és kontraproduktív ötlet felmerült volna Áderben (elmebaj!), akkor vajon hogy vitte véghez???? Felhívta a világ egyik leggazdagabb internetes cégét, és azt mondta nekik, hogy ejnye-bejnye, ha nem szüntetitek meg, nem jöhettek velem horgászni....????
Persze "pitiánerezni" sokkal könnyebb, mint gondolkodni és érvelni...az ilyen szellemi szintű cikkek éppen ilyen szintű hozzászólóknak íródnak!
Dániel Galsai 2017.01.03 21:02:04
@toportyánzsóti: Majd csak elmagyarázod, tényekkel, konkrét nyilatkozatokkal, FB- tól származó hivatalos véleménnyel alátámasztod, hogy vajon mi értelme lenne Ádernek (vagy bárkinek..) egy teljesen esélytelen, csak egy nagyon szűk, agresszív szubkultúrában népszerű ember érdekében, semmit nem érő FB-os aláírás-gyűjtögetést megakadályozni???!
Továbbá: ha ez a teljesen abszurd és kontraproduktív ötlet felmerült volna Áderben (elmebaj!), akkor vajon hogy vitte véghez???? Felhívta a világ egyik leggazdagabb internetes cégét, és azt mondta nekik, hogy ejnye-bejnye, ha nem szüntetitek meg, nem jöhettek velem horgászni....????
Persze "pitiánerezni" sokkal könnyebb, mint gondolkodni és érvelni...az ilyen szellemi szintű cikkek éppen ilyen szintű hozzászólóknak íródnak!
A magyar miniszterelnök Szerbiában adott pontos jellemzését a saját politikájáról. Bár nem arról akart...
Dániel Galsai 2016.11.22 22:38:00
A cikk a rosszindulatú félremagyarázás "mesterműve"!
1. A 3.4 millió az csak akkor a VÁLASZTÓPOLGÁROK 1/4-e, ha a szerző szerint több, mint 13.5 millió magyar VÁLASZTÓPOLGÁR van! Ilyen az, amikor a primitív vakgyűlölet már a matematika törvényeit is kikezdi!
2. Maradjunk a 8 millió VÁLASZTÓPOLGÁRNÁL...ugyanis az legalább valós szám... Nos, ebből minimum a 30% SOHA nem megy el szavazni...még parlamenti-önkormányzati választásra sem!... tessék utánanézni visszamenőleg 1990-ig...tehát az legkevesebb 2.4 millió mínusz (népszavazásnál tradicionálisan még ennél is jóval több a passzív...)... vagyis a VALÓS , józan ésszel számításba vehető VÁLASZTÓPOLGÁROK száma kisebb-egyenlő mint 5.6 millió...!
3. Na, ebből az (elvi..) 5.6 millióból szavaztak 3.4 millióan a kötelező kvóta ellen!Ami amúgy minden idők legnagyobb "egyirányú" szavazati aránya, kb. 1 millióval több, mint a Fidesz jelenlegi szavazó bázisa!
4. A cikkben található rosszindulatú, kiragadott, valódi értelmétől megfosztott idézetekről nem is érdemes szót vesztegetni...ez nagyjából a Blikk színvonala - gyök alatt...
+1. Azt, hogy "Ti" mit éreztek, azt eddig is tudta minden némileg tájékozott ember...a romkocsma hűvöséből, egy boros kóla mellől, ezeket nyöszörgitek már sok éve...és mivel ott egymás között vagytok, el is hiszitek, hogy "Ti" vagytok a többség, a meghatározó értelmiség!
Éppen az ilyen elitista, belterjes, a világ valóságára érzéketlen, belvárosi, álszent, álliberális emberek miatt nyerte meg Trump az amerikai elnökválasztást...!
Uff, én beszéltem!
Váratlan, egyben elsöprő győzelmet aratott Donald Trump az Egyesült Államok elnökválasztásán, rácáfolva az előzetes várakozásokra, közvélemény-kutatókra, modellezőkre, és big data mágusokra. Hivatalba lépésével egy új korszak veszi kezdetét, és nem csak az Egyesült…..
Dániel Galsai 2016.11.10 18:43:26
Nem is tagadom: kéjes örömmel olvasom, ahogy a balliberális "elemzők" frusztrált görcsösséggel próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant!
Állandó toposzaik: a buta népet megvezették, csak a buta, tanulatlan bunkók szavaztak Trumpra, igazából azért vesztett Clinton, mert elrontotta a kampányát, most aztán jön az újfasizmus...ja, és a lényeg, hogy Orbán csak ne örüljön, mert ez sem lesz jó se neki, se az országnak!

Ezzel szemben az a valóság, hogy az alacsonyabb végzettségűek mellett az "egyetemre jártak" kategóriájában is Trumpra szavaztak többen, csak az egyetemet végzettek között volt 3%-nyi (!!!!) Clinton előny...több amerikai médiaelemző cég kimutatta, hogy a jelentős médiumokban 2-3-szoros volt a Trumpot gyalázó tartalom a Clinton botrányokról szóló tartalmakkal szemben..., tehát Clinton és a bankár-média háttere ennél jobban már aligha tudta volna dezinformálni a választókat...Orbán pedig már nyáron Tusványfürdőn nyíltan kiállt Trump mellett, akkor azon sivalkodott a ballib média, hogy "már megint elszigeteli magát és az országot"...! (Az tény, hogy akkoriban még kevés európai politikus mert nyíltan kiállni Trump mellett: ballib barátaim, nem illene most elismerni, hogy Orbán ISMÉT előbbre látott és jobb lóra tett, mint az európai betokosodott mainsream?!)

Ez a cikk már odáig is elmegy, hogy nem is lesz jó nekünk, ha az új adminisztráció nem foglalkozik annyit Magyarországgal!!! Komolyan mondom, hogy a ballib frusztráció már tényleg nem ismer határokat! Nyilván az amerikai befektetőket már nem is fogja érdekelni az ország, ha hetente nem mocskolja egy Coleen Bell szintű szappanopera producerből lett nagykövet..és ők nyilván azt szeretik, ha Charles Gátitól, Soros Gyuri bácsitól és Clintonnétől folyamatosan azt hallgatják, hogy az az ország ahová be akarnak fektetni, az egy náci fészek! Aha... Ti tényleg belebolondultatok a most már szinte menetrendszerű bukásaitokba...!

Az a nagy büdös helyzet, kedves ballib felebarátaim, hogy a Brexit után Amerika népének is elege lett az álszent PC-szövegelésből, a migráns-áradatból, a belterjes elitet nem érintő napi szintű bűnözésből, az egymást követő, végeláthatatlan (de azért végül mindegyiket elbukó!) háborúkból, a világ távoli tájairól állandóan érkező zászlóval letakart koporsókból...
Trump azt mondta, hogy egy amerikai elnöknek Amerika földjén az amerikaiakkal kell foglalkoznia! Ez nyilván nagyon nem jó Soros Gyuri bácsinak, a "demokrácia-export"-bizniszben érdekelteknek, meg az itthoniaknak, akik állandóan Amerikába jártak panaszkodni és az országunkat mocskolni - de a világ, Európa és Magyarország elsöprő többségének bizonyára jobb lesz!
Nem vitatható, hogy Trump egy rossz modorú, festett hajú, kicsit bunkó cowboy - de a cinikus, Amerika minden fonákságát magában hordozó, fizikailag és mentálisan is beteg, közhelyekben élő Clintonnénál biztosan jobb!
Arról már nem is szólva, hogy a magyar ballibek 26 éve azt üvöltik, hogy Amerika a demokrácia hazája, a nagy példakép, aki ezt nem fogadja el, az mucsai bunkó! Hát tessék: ez az állítólagos csoda-állam ezt a két jelöltet tudta kiizzadni magából, 300 millió lakos közül...!

Egy szó, mint száz: szerintem ideje lenne szembenéznetek magatokkal, és főleg azzal az liberális csődtömeggel amit a világ nyakára hoztatok! Ha ez sikerül, akkor majd tárgyalhatunk, de addig engedelmetekkel mi csak mosolyogva hallgatjuk a frusztrált sivalkodásotokat....
Dániel Galsai 2016.11.10 22:35:02
@Max Cuda: LIKE! A magam, valamint a többiek nevében is elnézésedet kérem!
Ráadásul nehéz idők elé nézel...most ugye Trump...Merkel "tánte" alatt már eddig is ingott a sámli...most már a külügyminisztere tagadni sem tudta, hogy rettegnek...jövőre Franciaországban is választások lesznek, a legnagyobb esélyes a Le Pen lány, pláne Trump után, úgy lélektanilag is...
Lassan alig maradnak, és az itthoniak már azt se tudják, hogy a saját szánalmas helyzetüket vagy a külföldi sorozatos buktákat magyarázzák! Így hát lassan inkább nem szólnak semmit...

Nem is tudom mivel tudnálak megvigasztalni? Talán át kellene szoknunk a bélyeggyűjtésre...az állítólag nyugis szórakozás...
Mondanánk, hogy szorul a hurok Rogán Antal nyaka körül, ám sokszor olyan érzésünk támad, mintha a propagandaminiszternek nem is lenne nyaka, annyira felülírják a fizika, a biológia, valamint a politika törvényeit a történtek. Rogán nyugodtan élheti életét a luxuslakásában, helikopterezhet,…..
Dániel Galsai 2016.11.06 16:48:19
@Szilágyi Imre: A cikknek valóban nincs sok értelme! Elkötelezett jobboldaliként engem is bosszant Rogán (Habony, Mészáros...) ostoba, felesleges, érthetetlen és főleg a Fideszre kártékony urizálása - de ez az írás csak egy ötletbörze, jórészt alap nélkül, összevissza keverve benne mindent, igazságot, hazugságot, csúsztatást...lehet, hogy megy...lehet hogy marad...vagy ez buktatja meg...vagy a másik...vagy senki...mi ennek az értelme????
Ráadásul - mondhatni természetesen - a cikk velejéig elfogult: a szerzőben fel sem merül, hogy a választók azért "tűrik el" Rogánék létezését, mert az emberek elsöprő többségének az Orbán-kormány összehasonlíthatatlanul többet adott (nem csak anyagi, lelki és érzelmi értelemben is! ) , mint az elődei...no pláne annál, amit a jelenlegi baloldali ellenzéki csődtömegektől várnának!
Dániel Galsai 2016.11.07 09:20:27
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Többször végigolvastam a válaszodat...a maga nemében páratlan! Én már sok elfogult, zsigeri balliberális véleményt olvastam, de hogy egy válaszban KIZÁRÓLAG a DK-s lózung-gyűjtemény legyen, szinte hiánytalanul felsorolva az összes hatásvadász közhelyet...ez tényleg unikális!

Már a nick-neved is - természetesen semmiféle "gyűlölködő uszításnak" nincs köze ahhoz, hogy egy néhány tucat tagú szélsőséges szervezet, megzakkant, 76 éves vezére lelőtt egy szerencsétlen rendőrt...!
A többi "érvedre" persze lehetne hosszan és részletesen válaszolni - de az írásod alapján egy frusztrált fanatikus vagy, azoknak meg felesleges... A pedagógusok négy év alatt 50% béremelést kaptak (1-2%%-os infláció mellett)...az orvosok most kaptak 100 ezer emelést havonta, a nővérek, szakdolgozók 30%-ot, és még a következő két évben is folytatódik az emelés...új kórházak épülnek, a régieket felújítják, sok tízmilliárdos programmal...most minősített fel minket mindhárom nagy hitelminősítő...minek folytassam?!

Pest egyik legszegényebb kerületében lakom...természetesen sok szegény embert ismerek, de az a nyomor, amiről beszélsz, nagyságrendi torzítás...amit látok, hogy fizetés előtt is tele van a törzs-presszóm, és egy átlagos hétköznap délelőtt is ott isznak a "szegények, köztük sok cigány és közmunkás... Az igaz, hogy ez a kurzus nem emelt ész és gazdasági háttér nélkül, mint Medgyesy - de nem is ment két év alatt csődbe az ország, nem értéktelenedett el néhány év alatt az "emelés", és nem kellett rohanni az IMF-hez megalázó feltételű kölcsönökért, hogy ne omoljon össze a gazdaság!

A hitleri párhuzam...egy olyan országban ahol épül a Sorsok-háza, ahol két éve rendezték meg a Zsidó Világkongresszust és a holokausztnak emléknapja van...súlyosan frusztrált gyűlölet -beteg vagy, szerintem nálad már lényegtelen a valóság, felesleges tényekkel, számokkal és tendenciákkal érvelni, állapotod már inkább orvosi probléma...
Dániel Galsai 2016.11.07 09:25:29
@Ambiorix: Rövid, velős, de minden benne van, telitalálat, és még szellemes is... ! LIKE!
A középkorban az egyház a Pokoltól való félelemmel operált, hogy a hívek elfogadják a sorsukat és kordában tudják őket tartani. Manapság erre van a terrorizmus és a terrorizmussal kapcsolatos félelempropaganda. Kép: MTI / Index.hu..
Dániel Galsai 2016.10.30 18:42:12
Mr Fynn Rider

"A világ sosem volt ennyire biztonságos, mint az utóbbi évtizedekben. Sose volt ennyire kevés háború és terrorcselekmény, mint mostanság. Mégis, mi magyarok most rettegünk a legjobban."
Te normális vagy ember?!?! Ja nem, csak egy szélsőséges, liberális-általános iskolai közhelyekben élő fanatikus...akkor már értem...akkor bocs!

Háború van Szíriában, Irakban, Afganisztánban, folyamatos polgárháború Ukrajnában, Izraelben, Pakisztánban, Líbiában...Észak-Korea rakétákat lövöldözget..az amerikai-mexikói határon folyamatos tűzparancs van, az USA-ban most már szinte minden hétre jut egy őrült lövöldöző vagy egy néger-rendőr párharc, utána bosszú, utcai tombolások, felgyújtott városrészek..!!!! És Törökország...és a kurdok..és akkor még csak most jutottunk el Európába...
Nem akarom felsorolni (neked úgyis hiába...), csak a NYUGATI HÍRFORRÁSOK alapján: tomboló, "Allah Akhbart" üvöltő hordák Németországban...Párizs főútvonalain sátorozó és követelőző migránsok... Párizs...Brüsszel...Köln...duplájára-triplájára nőtt nemi erőszak adatok Svédországban... folyamatos vallási alapú vegzatúra és nők elleni erőszak szerte a kontinensen...meddig soroljam még!

Mai hír: Németországban külön ingatlanos cég foglalkozik a Magyarországra áttelepülni szándékozókkal! Egy év alatt megötszöröződött (!!!) az érdeklődők száma: akkor napi 4-5 érdeklődő volt, ma 20-25! És mielőtt belekezdenél a következő liberális mantrába, hogy "persze, mert az nekik olcsó" : az iroda vezetője szerint 10 érdeklődő közül 8 az illegális migrációval magyarázza döntését!
Lassan az egész Balaton-felvidék és Sopron környéke német lesz...persze biztos Hanziék folyamatosan a magyar köztévét nézik és a Magyar Időket olvassák!

Nektek már tényleg elvette a maradék eszeteket is az Orbán-fóbia! Nektek tényleg többet kellene olvasni, de főleg tájékozódni...de amíg ez csak a DK-s szórólapokra korlátozódik, nem várható nagy változás!

u.i Az "airsoft" fegyverek amúgy szinte teljesen élethűek - ahogy "camillo" már megírta...de persze egy vérgőzös, velejéig elfogult fanatikusnál ilyen apróságok nem számítanak!
Dániel Galsai 2016.10.30 21:58:39
@camilló: Nehezen tudlak követni...hol engem akarsz oktatni...hol az engem oktatni akaró Quarkert... Ami önmagában nem lenne baj, de ami a rám vonatkozót illeti...

Az IRA most is létezik, van politikai és katonai szárnyuk is, hol aktívabbak, hol kevésbé!
Közép-Amerikában mostanság is forr az élet, gyakoriak a politikai gyilkosságok...a kolumbiai és a környékbeli kábítószer terrorizmusról ne is beszéljünk!

Afrikában álladóak a törzsi háborúk, még ha nem is szerepel mindennap a címlapokon...Észak-Koreát helyesen jellemezted!

Itt fentebb a cica-profilú (nyilván liberális) barátunk az Indexet idézi - azt a portált, amelyik kezdetek óta a legszélsőségesebben próbálta isteníteni a "merkeli doktrinát", és még most is kényszeresen mossák a szennyest...

A valóság ezzel szemben az, hogy lehet a számokkal bűvészkedni, a halottakat számolgatni és összehasonlítani (csak éppen nagyon ízléstelen!), de ezzel csak elfedjük a lényeget! Ami most zajlik, az egy MÁS TÍPUSÚ háború, terrorizmus, hódítási kísérlet, totális bizonytalanság, erőszak-diktatúra - ahogy neked tetszik! - mint korábban volt!
Itt nem arról van szó, hogy néhány száz fanatikus összebeszél, és felrobbantanak egy buszt! Itt több millió azonosítatlan ember hordákban rohamozza Európát, áradnak szét az egész kontinensen, no-go zónák tucatjait hozzák létre - és ezek még csak nem is az öngyilkos iszlamisták! Legalábbis közülük "csak" néhány ezer-tízezer...

A többiek "csak" csapatosan vonulnak föl a városok utcáin Allah Akhbart-üvöltözve..."csak" nyilvánosan vegzálják nők százait Kölnben..."csak" nyíltan vallják, sőt nyilatkozzák, hogy a nő másodrendű állat..."csak" követelik a segélyt, mert ugye ők "vendégek"... "csak" kitörnek a menekülttáborból, ha kedvük tartja..."csak" tiltakoznak a keresztény templomok ellen..."csak" eldobálják az irataikat és röhögve a pofánkba vágják, hogy mindegyikük január 1.-én született..."csak" szó szerint háborús rohamot indítanak Calaisnál, rendőrök, katonák ellen........és amúgy az ő hátterüket felhasználva néhány ezren robbantanak, vagy arra készülnek (hivatalos német, francia rendőrségi-nemzetbiztonsági adatok szerint!)

Na ez az új háború, ez az új típusú terrorizmus, amit ez a Rider nevű beteg fanatikus ki akar dumálni!

u.i: A német kivándorlók történetére nem reagáltál! Hogy tetszik? És pont ide akarnak jönni, ötször annyian mint egy éve...pedig biztos ott nagy a biztonság és nincs rettegés...az ugyebár csak Orbánisztánban van...csak ezek a hülye németek mindig a magyar köztévét nézik...Rider biztos ír majd erről is egy hisztero-liberális remekművet!!!
Pár évvel ezelőtt a FIDESZ papagájkommandója Bajnai követőit nevezte agresszív baloldalnak, ami ugye elég nevetséges állítás volt. Pedig van olyan párt, amelyet ezzel a címkével lehet illetni, csak épp máshol kell keresni őket. Gyurcsány háta mögött. Bárki, aki az elmúlt pár évben járt már…..
Dániel Galsai 2016.10.17 10:56:46
Fedor Fedorovics!
Egy pillanatig sem mondtam, hogy most nem kevesebb szavazat kellene egy mandátumszázalékhoz!!!!! Kérlek ne érvelj lelkesen egy olyan ügyben, amit én is mondtam _ még kívülről úgy látszódhat, hogy Te mondod a tényeket és én ezzel vitatkozom!
Természetesen NÉMILEG változott az egy százalékra eső szavazók száma, ha helyesek a számításaid egy 36 ezres számnál 4 ezerrel... Ugyanis ez egy MÓDOSÍTÁS volt, és ez a szó a magyar nyelvben azt jelenti, hogy valami változik, nem úgy marad, ahogy korábban!

Ezért "cserébe" lecsökkentették a képviselők számát a felére - húsz évig azon hőbörgött az ország jó része, hogy minek ennyi képviselő, de senki nem merte/akarta meglépni! - és főleg kiegyensúlyozták azt a botrányos aránytalanságot, hogy vot ahol 20 ezer ember döntött egy mandátumról és volt ahol 80 ezer!!! A magyar választójog amúgy addig is a győztest segítette, ez egy bonyolult rendszer, van benne logika, de szerintem ebbe kár belemenni...

Viszont van egy ajánlatom! Látom jó viszonyban vagy Juhásszal és az Együttel! Ajánld már föl nekik kampányfőnöki szolgálataimat! (Ilyet is csináltam már az életben, egy Pest- megyei kistelepülésen, mindkétszer az "én jelöltem" nyert - úgyhogy vannak referenciáim!)
Nem is kérnék sokat, mondjuk havi 100 ezret - annyi csak jut abból, amit a jó Péter összekéreget a Facebookon...
Cserébe az első kampány stratégiámat szinte ingyen adom, mondjuk egy üveg whiskyért, így szól:
"TESSÉK SZEREZNI 2.2 MILLIÓ SZAVAZATOT!!!!"
(Azért 100 ezerrel többet, mert lehet, hogy többen mennek el szavazni, biztos ami biztos - látod, én egy ilyen gondos kampányfőnök vagyok!) Ha ez megvan, akkor a 2/3-is meglesz az Együtt-Juhász- MSZP- MIttudoménmégki koalíciónak, ezt megígérhetem!!!

Nos, mikor mehetek a whiskyért??? No és persze a szerződést aláírni...!
A Népszabadság sunyi-lapos bezárásáról süt, hogy politikai okokkal magyarázható, de senki se higgye, hogy csak és kizárólag a mostani hatalom a hunyó. Nincs mit rugózni azon, hogy a háttérben a Fidesz médialenyúlási törekvésezi állnak, a duma a nagy bukórón csak részben igaz, hiszen javult a…..
Dániel Galsai 2016.10.09 18:31:48
@cleanwater: A választékos stílusod valamelyik elit belvárosi kávézóból való? Ott így szoktatok vitatkozni? Ja, akkor már sok mindent értek...
Széles A SAJÁT PÉNZÉBŐL (amit akár el is kártyázhatott volna...) finanszírozza a Magyar Hírlapot, és NEM ADJA EL!!!
Bencsiknek már 91 óta van saját kiadója, több szoclib kurzus alatt is működtette, pedig gondolhatod, hogy semmit nem kapott tőlük - ÉS MÉGSE ADTA EL!!!
A szocik (háttérben a liberálisokkal, akiket nagyjából ugyanúgy támogatott a Népszabi...) pedig ELADTÁK! Méghozzá - ez teljesen látható - azért, mert így is, ingyen, "önszorgalomból" is akartak maguknak egy lapot...viszont a bukásból nem akartak fizetni!Csak éppen ezt a bulit egy osztrák tulajdonossal nem lehet sokáig csinálni!
talán a személyeskedés és a közhelyes gyűlölködés helyett megpróbálhatnál gondolkozni, összerakni a tényeket, és szembenézni magatokkal!
Dániel Galsai 2016.10.09 19:24:28
@BiG74 Bodri: A "lehetett vona" és a "soha" az bizonyos kontextusban rokon értelmű szavak! Voltak nyíltan balliberális nyugati tulajdonosok...támogatta őket az MSZP és körei..mellettük kampányolt az egész nagyon hangos balliberális értelmiség..!
A nyugati tulajok beleuntak a folyamatosan romló adatokba és a néhány száz belvárosi haszon nélküli önimádatába...végül az MSZP is kiszállt..se pénzük, se kedvük nem volt tovább ezt a bukott bulit támogatni...és végül is a lap ingyen is az ő szócsövük maradt!
Eddig...
Ezek a látható tények. A Népszabi mára egy 10-15%-nyi baloldali lapja - már aki közülük megveszi...éppúgy, mint a pártjaik népszerűsége...a tendencia teljesen párhuzamos!
A többi csak kényszeres, elvakult Orbán-gyűlölet...
Dániel Galsai 2016.10.09 19:32:26
@Hakapeszi Miki: Mikikém!Aki nem a te teljesen egyoldalú, kontroll nélküli átkozódásodat fújja, az mind fidesz troll????
Ezzel el is van rendezve minden, ez a liberális vita??? És hol van a "te is más vagy, te sem vagy más" meg a tolerancia...meg a vélemény és gondolatszabadság...meg a ...többi liberális lózung???
Ej-ej Miki, vigyázz, mert szólok a Mérges Úrnak, ...tudod, aki végül mindig leleplezi a sunnyogásaidat!!!
"Fel kell készülnünk egy nehéz őszre is" – fogalmazott a kormányfő hétfőn Belgrádban, miután tárgyalt Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel. Orbán Viktor a közös sajtótájékoztatón a Törökország és az Európai Unió közötti megállapodás törékeny mivoltával magyarázta, hogy szerinte nem zárható ki…..
Dániel Galsai 2016.09.06 12:21:24
@zenonküp: Lassan mondom, hogy te is megértsd... NEM MINDENKI....TROLL,...AKI...A...TI...HAGYMÁZAS,...LIBERÁLIS...KÖZHELYEIT....NEM...FOGADJA...EL!!!!
Ez a ti 26 éves öncsaló és önigazoló, etatista elmebajotok, ami -szerencsére! - immáron csak nyomokban létezik a magyar társadalomban!
Láttad a pomerániai választás eredményeit...tudod, hogy hogy állnak a pártok Ausztriában...hallottál az osztrák kerítésről...eljutott hozzád, hogy az olaszok bejelentették, hogy vége, nincs tovább...?????
Másfél éve nyomjátok ezt az Orbán-fóbiás maszlagot, azóta nagyjából minden TÉNYSZERŰ dologban sokszorosan megbuktatok!
Meddig akartok még a valósággal szembe menve, "trollozással" és "bérkommentelőzéssel" eltakarni az igazságot?!
Mikor szégyellitek már el magatokat, mikor léptek már át a saját reménytelen frusztrációitokon, mikor lesztek képesek egy pici önreflexióra?!?!
A LMP, saját szervezetéből kirúgott egykori vezetője újabb lépést tett arra, hogy pártját az egyszázalékos tartományba szállítsa le. Aki fel tud háborodni Budaházy Terrorista György ítéletén az nagyobb gazemberségekre is képes. A Schiffer család régi kommunista múltja nem indokolna ekkora…..
A magyar miniszterelnök legalább annyira szeret kerítést, mint kisvasutat építeni. Mindkettő idejétmúlt vállalkozás, ám jelen helyzetben jó ötletnek tűnik határzárral és játékvasúttal nosztalgiát ébreszteni az emberekben. Orbán Viktor legutóbbi bejelentése nem ért váratlanul bennünket, ugyanis több…..
Dániel Galsai 2016.08.31 21:41:07
@Capt. Hindsight: Ja, hogy aki összetett mondatokban, alanyt-állítmányt egyeztetve, komplex módon ki tudja fejteni a véleményét az szerinted bérkommentelő??? Már persze akkor, ha nem a ti, ezerszer megbukott liberális mantráitokat nyomja...
Aha, értem... Én nem szoktam ÚGY ÁLTALÁBAN a másik oldal szellemi szintjét minősíteni, de ha te ezt így gondolod, akkor az igen nagy szegénységi bizonyítvány rátok nézve!

Az a helyzet, hogy én hosszasan és részletesen érveltem, tényeket, összefüggéseket írtam te csak személyeskedni tudtál! Na, ez a különbség!

Természetesen még véletlenül sem vagyok bérkommentelő, egyszerűen végighallgattam azt a szánalmas hazugság áradatot, amit másfél éve nyomtok migráns ügyben - és látom, hogy az idióta, álszent és tehetségtelen Merkelnek hányadik sumákolása bukik meg...és közben nézem, mi folyik Európában!

Az Orbán fóbiátok kóreset, szánni való, de ezúttal nem vicc: ugyanis láthatólag ti akár az országot és a kontinenst is átadnátok, csak hogy frusztrált gyűlöletetek célt érjen!
A "válaszod" ennek ékes bizonyítéka! Áruld már el, hogy mi a f...sz köze van ennek a témának a Fidesz vélt vagy valós korrupciós ügyeihez?!?! És a többi teljesen elkoptatott politikai rögeszméitekhez?! Olvastad egyáltalán az eredeti cikket, vagy csak kezedbe került egy klaviatúra, és gyorsan bepötyögted, amit a DK szórólapokból megjegyeztél???
Dániel Galsai 2016.08.31 22:37:38
@atpijkamo116: Tudsz olvasni? Ja, nem? Akkor én kérek elnézést, de szóban nem tudom, megpróbálom újra elmagyarázni, majd kérj meg valakit, hogy olvassa fel...!
1. Ha "Merkel kimazsolázza a menekülteket", akkor az nem azt jelenti, hogy okosabb Orbánnál, hanem azt, hogy egy sunyi, álszent gazember! Ezt persze az épeszű emberek az elmúlt másfél év kapcsán pontosan tudják - de pont te miért reklámozod ezt?!
2. Igazán abbahagyhatnátok már ezt a "visszaküldenétek a háborúba" dumát - ez nyilván jól elmegy egy romkocsmában, néhány tornából felmentett, 15 éve a bölcsészre járó álértelmiségi körében, de érdemi vitában nem!!! Természetesen senki nem akar senkit visszaküldeni a háborúba: ha tudnál olvasni (....), a két hosszú hozzászólásomból rájöhettél volna hogy még véletlenül sem erről van szó!!!
hanem arról, hogy az IÁ nyíltan háborút hirdetett!!! Még csak nem is tagadjál, hogy az illegális migránsok közé keverik a leendő terroristákat...több titkosszolgálati adat szerint máris több ezren vannak Európában... azt sem tagadja az IÁ, hogy az ügynökei folyamatosan agitálnak a már itt lévő muszlimok között...Merkel másfél év alatt mindent elbaszott, amit csak elbaszhatott, folyamatos hazugságban és magyarázkodásban van....most ránk akarja tolni a saját szarát!
Akinek egy csöppnyi esze van (tehát nem Orbán-fóbiás romkocsmai migráns -simogató...) az pontosan át kell hogy lássa: ebben a helyzetben az iszlám "menekülteket" EURÓPÁN KÍVÜL kell elhelyezmi! Abból a rengeteg pénzből, amit erre a teljesen bukott integrációra költ a kontinens bátran lehetne támogatni Szíria környéki országokat! Természetesen azért is, hogy ott táborokat létesítsenek és tartsanak fenn! Ott, a saját közegükben aztán lehet őket támogatni - a humanizmus jegyében!- lehet őket ellátni élelemmel, ruhával, internetezzenek, telefonálgassanak, talán dolgozzanak is, ha van mit...- a saját vallási és kulturális közegükben!!!
3. Ez lenne a tiszta játék! Lényegesen kevesebbe kerülne, mint ennek az áradatnak az ellátása, átvilágítása, ellenőrzése...nem kellene elviselniük az erkölcstelen, hitetlen miniszoknyás lányokat...és elvben ugye amúgy is úgy szól a liberális duma, hogy ők szeretnének hazamenni, csak uye a gonosz IÁ...!
Hát akkor várják ki ott békében, biztonságban a háború végét, egyenek-igyanak egy táborban...nem Európa városaiba, hordákba verődve "money" feliratú táblákat lengetve!!! Od abiztosan nem küld közéjük terroristát az IÁ...minek?...így aztán senki nem fogja az ő érzékeny lelküket megbántani mindenféle "igaztalan" vádakkal!

Élhetnének a saját szabályaik szerint, még a klíma is hasonló a hazájukhoz, ehetnek-ihatnak, élhetnek az EU és a világ pénzén - mi kell még??? De akkor nincs vonulás meg tengeri csónakázás - aki jön, azzt már szállítják is vissza!

De hát végül is ezzel nem is lenne semmi baj, igaz kedves balliberális felebarátaim?! Hiszen ők csak ártatlan menekült áldozatok - és még véletlenül sem segélyre áhítozó megélhetési bevándorlók, zsigeri keresztény gyűlöletre neveltek és potenciális IÁ kiszemeltek??? Akkor nincs semmi baj, ott jól fogják magukat érezni!
Nem olyan bonyolult dolog ez...persze a logika és a tények nem nagyon illenek a kereszténységgel példálózó, amúgy állandóan a kereszténységet gúnyoló romkocsma filozófusok világképébe!
Dániel Galsai 2016.08.31 23:02:50
@Capt. Hindsight: Ez igen! Ez ám a színvonal! Egyetlen mondatod sin cs Merekelről...az elmúlt másfél év álszent liberális hazugságairól...az többszörösen megbukott EU-s migráns-politikáról...a folyamatos kongresszusozásról, a semmiről....Merkel zuhanó népszerűségéről...a most már mindennapos erőszakokról, "Allah Akbar!"-os felvonulásokról...az állandósuló terror cselekményekről...a most már Ausztriában is felépített kerítésről...semmiről ami a témához tartozik, ami a valóság próbáját kiállja - de a "BUNKÓ KIS FASISZTA" az remekül megy!!!!!

És fogadjunk, hogy évek óta döbbenten állsz, és egyszerűen nem érted, hogy miképpen lehet a Fidesznek - jó néhány valódi hibája ellenére is!- folyamatosan 2/3 körüli támogatottsága MINDEN kutatóintézetnél!? (És - csak hogy a szokásos szánalmas balliberális önimádatot is kipipáljuk!- az ÉRTELMISÉG körében is hatalmas a fölény!)

Elárulom! Éppen a hozzád hasonló érvek nélküli, állandóan fasisztázó, gyűlölködő frusztrált alakok miatt! Az emberek elsöprő többsége ugyanis hányingert kap attól a 10-15 szóból álló, életidegen, balliberális szókészlettől, amit immáron 26 éve nyomattok! Őszintén szólva én örülnék egy értelmes, vitára képes, nemzeti-baloldali mozgalomnak, amelyik ellenfél...de, ha nem, nem... folytassátok csak, cél a 2018as 1/4-ed!!!!!!!
(forrás: Amerikai Népszava) Orbán Viktor, Németh Sándor, Udo Ulfkotte, az ATV, a Hit Gyülekezete, a Hetek című lap és a Vigyázó blog a felelős az orlandói tömegmészárlásért: ezt írja Bartus László, alig 24 órával a tragédia után...
Dániel Galsai 2016.06.13 19:36:37
Elmebeteg, súlyos pszichopata Bartus! Minden szavából süt a gyűlölet, ráadásul mostanra már a látszatra sem ügyel: az USA "mainstream" és Soros által nyíltan támogatott és menedzselt iszlám beözönlést akarja Orbán nyakába varrni - aki az első pillanattól kezdve, dokumentálhatóan, éppen erről a fenyegető veszélyről beszélt!!!
Mielőtt bárki tévedésbe esne: Németh egy agresszív agymosó szekta-vezér, aki - ha valaki néha belenéz az "istentiszteleteibe" az ATV-n, pontosan tudja! - valóban a kereszténység álcája mögött bősz, szélsőséges cionista! Az egész HIT gyülekezete egy morális, vallási zűrzavar, katyvasz, nyílt titok, hogy a birkaként révületbe ejtett szerencsétlen hívek pénzéből dőzsöl a Németh által vezetett szűk vezérkar, abból tartják fönn a csoda-sportcsarnokukat, abból van lapjuk, az ATV vezérkara a kezükben van, stb, stb., stb... A majdnem beszédképtelen, magyarul középfokon motyogó Németh és csapata a biznisz-egyház iskolapéldája - sajnálatos és szégyenletes, hogy a Fidesz (Lázár volt a támogató...) ezt a rettenetes, seftes agymosodát hivatalos vallássá emelte!
DE! Ettől függetlenül ebben a -kivételes! - esetben Németh ártatlan, Bartus pedig egy elmebeteg gyűlölködő! Amúgy korábban ő is Németh legbelső köreihez tartozott, amikor összerúgták a port a bizniszen, "Fesz van!' címmel azonnal könyvet is írt ellenük - ennyit az erkölcsi érzékéről! Le sem tagadhatná egykori jótevőit - és még ő beszél uszításról és gyűlöletkeltésről!!!
Most az Amerikai Népszavából önti a mocskot - ami évekig illegálisan működött, gyakorlatilag adócsalóként léteztek! Végül magán támogatókat akart összetoborozni (megint a seft!), de gyakorlatilag a kutya sem volt rájuk kíváncsi, ezért ennek a szennylapnak az nyomtatott változata meg is szűnt! Most már csak on-line öntik a szennyet, a portál egyik "kiemelkedő" szertője volt a teljesen szélsőséges magyargyűlölő-cionista Kertész Ákos ( "Moslékzabáló, alattvaló nép" - ugye emlékszünk rá!)...
Ennyit Bartusról és az ő morális alapállásáról - de szerencse, hogy néhány száz fanatikus hívén kívül a kutya sem kíváncsi rá, azok tartják el néhány száz dolláros tarháiból!
Lehet pozitívan is nézni a dolgot: ennyi szellemi roncs szinte matematikai törvényszerűség, ennyit egy egészséges nemzetnek ki kell bírnia! Bartus teljesen elmagányosodva éli majd le az életét, aljas szövegeivel gyakorlatilag egyedül maradt, minden napja egy újabb csőd - ez a társadalom és Isten büntetése! Megérdemli!