Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miriamele

277 bejegyzést írt és 2452 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden évben tavasszal egy órányi időutazás részesei lehetünk. Hajnali 2-kor hirtelen 3 órára vált az idő, ami egyetlen kiesett órát jelent az éjszakai alvásunkban, mégis számos élettani, pszichés és mentális következménnyel jár. Az okozott problémák két fő folyamatra vezethetők vissza. Egyrészt a…..
Valósággal undorodnak a gyalogosok, amikor lemennek a VIII. kerület valamelyik aluljárójába, amiket szinte elleptek a gyakran agresszív, részeg hajléktalanok, akik körül orrfacsaró a bűz, és a saját mocskukban fetrengenek, állítja a TV2 Híradója. És ez még csak a felkonfja volt a hétfő esti…..
miriamele 2016.11.08 07:56:25
@Somogyország királya: Munka? Vidéken? Még diplomásnak se, nemhogy leépült, rossz egészségi állapotú embernek! Te tényleg Somogyban élsz? Mert én ott éltem sokáig, most Fejérben.
Magyarországon a közpedagógusok vívják az osztályharcot. A március 15-ei tüntetési felhívásban a Pedagógusok Sztrájkbizottságának 25, a Tanítanék Mozgalom 4, az Oktatói Hálózat 5, a Civil Közoktatási Platform 12 pontja melletti kiállásra szólítanak fel a szervezők. Hosszú ideig annyira semmibe…..
miriamele 2016.03.16 05:42:05
@moszkvicssluszkulcs: ezt már megpróbálták Kanadában és Ausztráliában a bennszülött gyerekekkel, iszonyú sok fájdalom, tragédia és szenvedés után rájöttek, hogy ez az út járhatatlan, és az állam kártérítést fizetett a tönkretett életek miatt.
Budapest legközpontibb zónáját (Bajcsy-Andrássy ütközése) elfoglalta a sárga birodalmi horda, akit szent meggyőzősédüket próbálják éppen nyomatékosítani. Harcolnak az igazuk és az elmúlt 50 év berögződései mellett. Amíg ők tüntetősdit játszanak, addig senkinek nem fog TAXI osztályrészül jutni, tehát…..
miriamele 2016.01.19 10:37:39
@Muad\\\'Dib: meg fog jelenni, már kezdhetjük gyűjteni a zsebkendőket.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Kedves Munkahelyi Terror blog!   Biztos az ezredik ilyen levél…..
Először is felvágtam az újhagymát jó apróra, annyit hogy bő kétkanálnyi legyen belőle. Julia mogyoróhagymát ír hozzá vagy (felteszem, ha nincs) újhagymát. Hát, balszerencsémre nem volt mogyoróhagyma. Szóval, felapróztam a hagymát, és egy evőkanálnyit szórtam a serpenyő…..
miriamele 2015.02.25 18:11:45
Íme, a második kipróbált recept JC receptkönyvéből. ( Az első a Ratatouille volt, de elfelejtettem képet készíteni, úgyhogy azt majd elkészítem megint) Ez a legelső recept a könyvben, és nagyvalószínűséggel a legegyszerűbb is. Fogtam 6 közepes burgonyát, megpucoltam (vagy a…..
Szombaton, a már többször elkészített, rákóczi túróst sütöttem egy, a sütési képességeimet megcáfoló (szakács) barátomnak, bizonyítás képp.A recept:A tészta:- 30dkg liszt-15dkg vaj vagy margarin- 8dkg cukor- 2 tojás sárgája- 1 kanál tejföl- késhegynyi só- késhegynyi…..
Egy cikket olvasok a Trade magazin 2014. július-augusztusi számában. A cikk címe az, hogy Hölgyeké az elsőbbség, és arról szól, hogy a jóléti társadalmak elnőiesednek. (Mintha ez baj lenne.) De nem erről akarok írni, hanem egy gondolat ragadott meg belőle, ami egyébként már…..
Az utóbbi években cikkek hosszú sorával próbáltuk azt a megszilárdult nézetet oszlatni, hogy a népzene, a folk a műkedvelők, hagyományőrzők, fura táncházas szerzetek dolga és mániája, és nem szólhat igazán érvényes mondanivalóval a mához, a modern emberhez. Természetesen…..
siófoki epreskert Vége van.... 2014.07.25 21:09:41
Sok mindennek, például a  nyári napközinek. Az utolsó hét az enyém és a Csilla kolléganőmé volt, hála istennek, csak kilenc gyereket kellett pásztorolni, és jó is volt, meg vicces, és fürödni is voltunk, de akkor is! Milyen már szegény gyerekeket öt hétig a nyári napköziben…..
Isten tudja, mikor volt, és mikor lesz a következő. Szóval, ma nem csináltam semmit. Mákot szedtem volna, de a tegnapi eső miatt csónakkal sem lehet belemenni, így maradtak az itthoni dolgok, de azok is csak ímmel-ámmal. Főztem egy kis lekvárt, takarítgattam egy keveset, de csak úgy,…..
miriamele 2014.07.25 21:01:40
@lac1: Nahát, gratulálok!
Ma hallottam egy viccet, amivel nem akarom megbántani a rendőröket, így nem idézem, de a lényeg az, hogy a magyarok mennyire nem tudnak „külföldiül” és úgy gondolják, hogy nincs is értelme megtanulni. Hát, én, aki csak a diploma miatt teper a nyelvvizsgáért, néha hasonlóképp…..
miriamele 2014.07.11 05:35:09
@Párductestű: igen, tanulni kellene. Mindenki, aki tud beszélni, meg tud tanulni tetszőleges számú idegen nyelvet, csak tenni kell érte
Ráadásul aktívan, azaz beszélni, hallgatni, olvasni kellene, vagy legalábbis a filmeket idegen nyelven nézni.
siófoki epreskert a béke szigete 2014.06.09 16:23:19
Ma egész nap a szupertitkosban voltunk. Kapálás, permetezés, főzés, takarítás, meg mimden. Nagyom jó nap volt. És a képek, ha átmennek.  ..
miriamele 2014.07.09 20:36:09
@lac1: Nem, a sváb legények is kimentek kapálni-kaszálni, ugyanúgy, mint a többi. :-)))))))))))))))
miriamele 2014.07.10 10:35:22
@lac1: A franciák barna hajúak és kék szeműek. Az angolok és egyéb északiak vöröses szőkék és napérzékenyek.
Magyarországon ez jellemzően német behatás. Itt a környéken van egy falu, ahol szép szál vörös és tejfelszőke legények és leányok teremnek, német felmenőkkel. (nem svábok, de anem tudom, honnan vannak)
siófoki epreskert Június eddig 2014.06.19 20:39:14
Iszonyú mennyiségű dolog halmozódik, különböző extrákkal, nem tudom meddig lehet ezt még fokozni. az egyetlen jó dolog csak az, hogy megvolt az évzáró, még lesz egypár nap. amikor be kell menni, de már semmi komoly. Szóval, ipari mennyiségű borsónk volt/van, holnap szedjük az…..
nyolc óra legyen, és levigyem a kutyát sétálni. Nem mintha olyan üde és friss lennék, de muszáj lemenni vele, mert reggelig nem bírja ki. G.G. a nehéz nap után pihen, én meg, mint tudjátok, üde vagyok, friss és fiatalos. Szóval, virágzik a borsó, sőt már van is rajta, de azért…..
miriamele 2014.06.05 17:08:35
@lac1: nehéz nekem ezt elképzelni. Itt béke van, cseresznye, eper és málna.
siófoki epreskert bulipince 2014.04.19 21:02:42
Húsvét alkalmával eljöttek kisebbikemék a szupertitkosba, és most először látták a házat először.  Ez az a pillanat, mielőtt mindenki levonult volna a pincébe. Én is most voltam lent először. Kisebbikem szerint szó sem lehet krumplitárolásról, ez egy bulipince. Hát…..
miriamele 2014.04.25 18:50:23
@lac1: kinek a mi. Végül is úgy néz ki, valahogyan mindannyian úgy vagyunk az ünnepekkel, hogy olyanok, mint a többi nap, pedig nem kéne így lenniük. Elkoptunk egy kicsit ezekben az ünneptelen időkben. :-(
miriamele 2014.05.16 20:12:02
Virágzik a borsó! Ugyan ezek az első virágocskák, és ki tudja még mikor lesz belőlük borsó, de akkor is. Egész délelőtt esett az eső, gyönyörű zöld minden. Remélem a titkosokban is esett, és a tegnap vetett babjaim jól megáztak, Még sokára fogunk ebbe a harmadba érni a…..
Az eredeti kertben mindjárt kivirágzik a borsó, míg a másikban különböző stádiumokban van, de mind pici. Reméljük,  megnő hamar.     ..
Na, most egy rendes hosszú post lesz, rengeteg képpel. Lassan már megtanulom, hogyan kell a táblagéppel posztolni, de egyelőre még csak egy képet tudok beletenni. Na de most! Szóval, húsvét vasárnap lévén elmentem meglátogatni a szüleimet, és ha már ott vagyok, felmentem a…..
siófoki epreskert esetleg így? 2014.04.17 03:45:57
miriamele 2014.04.17 17:49:08
@lac1: Könnyebb a kicsi képet feltenni. Na, akkor a balkonnektarinról. Kb két évig még ekkora marad, és maradhat is a cserepében. De ki is lehet ültetni, vagy átültetni dézsába. Amikor hatalmas, akkor kb két méter, de ez nem zavarja abban, hogy teremjen. Tele volt virággal, remélem, hoz egypár gyümölcsöt. Természetesen nem kereskedelmi mennyiséget, de enni lehet róla. És mégis van Buda belső kerületében a zsebkendőnyi kertje méretéhez illő gyümölcsfája. Szerintem vicces.
miriamele 2014.04.18 16:06:50
@lac1: nem, földszinti a lakás, és vele együtt a kert. Nem is tudtam, hogy a méhek nem tudnak olyan magasra felrepülni. És mi van azokkal a méhekkel, akik a sziklafalakon élnek?