Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csonka Ambrus Ágnes

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fordított adózás az áfacsalások megakadályozása érdekében került bevezetésre. A fordított adózás lényege, hogy az általános forgalmi adót nem a teljesítésre kötelezett eladó, hanem az adóalany vevő fizeti meg. Az áfacsalás szintjei 1980-ban az OECD Pénzügyi Tanácsa kiadott egy jelentést „Adó…..
A tőzsde létezése óta mindig van valaki, aki – akár csalás árán is – igyekszik jobban meggazdagodni mások pénze által a tőzsdézésből, mint ahogy azt a pénzügyi világ mechanizmusa lehetővé tenné. Ebben az esetben jellemzően a pénzügyi befektető az átlagosnál lényegesen nagyobb hozamot ígér a…..
Hogy a szeptember se teljen el adófizetés nélkül (a munkabért terhelő adókon és járulékokon kívül), szeptember 15-ig be kell fizetni a helyi iparűzési adó előleget!  Mennyi előleget kell fizetni? Ahogyan a társasági adó rendszere, úgy az iparűzési adó (IPA) is előleg…..
A minap napvilágot látott, hogy a Workania által működtetett fizetesek.hu legutóbbi eredményei alapján Magyarországon 242 ezer forint a bruttó átlagkereset. Van aki úgy gondolja, hogy ez egy elég jó…..
Az alábbiakban Magyarország vállalkozói szférája kerül bemutatásra az elmúlt 5 teljes üzleti év vonatkozásában, azaz a 2010-től 2014-ig terjedő időszakra vonatkozóan. Az adatok a Központi Statisztikai Hivatal adatbázisából származnak.  A magyar vállalati szféra  A…..
Egyszer a Colombo filmek egyikét nézve volt egy olyan jelenet, mikor a moziban a filmvetítő szavaira csodálkozik rá a nyomozó. Elmondja, hogy a filmkockák vetítése közben egy-egy pillanatra beugrik egy reklámfilm-kocka, így a nézőket tudat alatt ösztönzik arra, hogy vásároljanak…..
Fontos változás, hogy a személyi jövedelemadó törvény módosításával már nemcsak közvetlenül a lakás vásárlásához, hanem a már fennálló hitel törlesztéséhez nyújtott támogatás is adómentes munkáltatói lakáscélú támogatásnak minősülhet, meghatározott feltételek…..
A kezdő vállalkozók között is több típus lelhető fel, a két véglet pedig: a „mindent azonnal” típus, és a „lassú víz, partot mos” típus. Talán az a legszerencsésebb…..
A médián keresztül nem győzik felhívni a lakosság figyelmét a szakemberek, hogy aki nem rak félre öregségére, annak nem igazán lesz miből megélnie nyugdíjas évei alatt. Ennek ellenére a lakosság jelentős része úgy vélekedett, hogy: „Olyan nincs, hogy az állam ne fizessen…..