Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vállalkozó Képző

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy japán vidámpark úgy próbálta jégpályája látogatottságát növelni, hogy 5 000 halat fagyasztott a pályája jegébe. Ez a "különlegesség" nem hogy növelte volna a látogatottságát, hanem igen nagy felháborodást keltett.  Maga az ötlet jó volt, hogy legyen egyedi, kicsit más, a megszokottól eltérő a…..
Elsősorban a kis- és középvállalkozóknak indít ingyenes, 300 órás nyelvtanfolyamokat a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az új képzésekre bárki, életkortól függetlenül jelentkezhet. Az egyéves képzésen 300 órában idegen nyelvet, 150 órában informatikát és egyéb ismereteket is oktatnak a résztvevők…..
A korlátolt felelősségű társaságoknak legkésőbb 2016. március 15. napjáig kell az új Ptk. szerinti továbbműködésről dönteni, és a társasági szerződését az új Ptk.-nak megfelelően módosítani. A legfontosabb változás, hogy a törzstőke (a korábbi 500.000 Ft-os minimum helyett) legalább 3.000.000 Ft…..
Az ár kialakításának menete A termék (szolgáltatás) és az ár elválaszthatatlan fogalmak. Az árakon keresztül realizálódik a vállalkozás árbevétele, illetve vevői oldalról a kínált termék iránti kereslet. Ezért fontos, hogy minden vállalkozás rendelkezzen megfelelő árpolitikával. A jó árpolitika…..
Ezen a héten költségekkel kapcsolatos szavak, fogalmak kerülnek definiálásra. Íme az e heti 7 fogalom: Állandó (fix) költség: Egy vállalkozás költségeinek azon része, amely nem függ (közvetlenül) az aktuálisan előállított termék- vagy szolgáltatás-tömegtől, azaz amit…..
A New Jersey állambeli Hobokenben működő Emberi Erőforrás Kutatóintézet végzett egy vizsgálatot, miszerint azt vették nagyító alá, hogy van-e valamilyen összefüggés az ember által ismert…..
A mai nappal a blogon belül elindul egy új rovat, mely során minden szerdán 7 új gazdasági fogalom kerül meghatározásra. Ezekkel a fogalmakkal egy vállalkozónak feltétlen tisztában kell lennie ahhoz, hogy…..
Az alábbiakban a felszámolás, végrehajtás és csődeljárás alá került cégek számának alakulása kerül bemutatásra a 2010-től 2014-ig terjedő időszakra vonatkozóan. Az…..
Egy elrontott logó eléggé negatív fényben (is) tudja feltüntetni a vállalkozást. Szinte nem is tudatosan, de a fogyasztókban és a partnercégek tulajdonosaiban olyan gondolatokat ébreszthet, hogy a cég is olyan lehet, mint a logója, azaz elfuserált.    ..
Az X- és az Y-elmélet Douglas McGregor nevéhez fűződik. Az amerikai közgazdász úgy vélte, hogy a vezetők alapvető hiedelmei meghatározók a vállalkozás működésében. E hiedelmek…..
Vállalkozó Képző Tudtad? 2015.08.05 07:59:34
      ..
  Napjainkban már egyre több bank cseréli le ATM automatáit pénzbefizetésre is alkalmas ATM-ekre. Ezek legnagyobb előnye a hagyományos pénzbefizetéssel szemben, hogy nem kell alkalmazkodni a pénzintézet nyitvatartási idejéhez és jellemzően ingyenesek - szemben a pénztári befizetéssel. Az…..
A minap lehetett olvasni arról, hogy a kínai Alibaba online webáruház alapítója, Jack Ma (49) Kína leggazdagabb embere. Vagyonát 25 milliárd dollárra becsülik, cége piaci értéke pedig több mint 200…..
Ki ne hallott volna még a vízzel félig lévő pohárról, melyhez mindig a "félig tele vagy félig üres" kérdés társul!? Ha valaki véletlen nem ismerné, annak elárulom, hogy pesszimista gondolkodónak tartják azt a személyt, aki azt válaszolja, hogy "félig üres" a pohár, és…..
A vásárlók számára biztosítani kell a lehetőséget, hogy már a termékkiválasztás során informálódhassanak az eladásra kínált termékek, szolgáltatások fizetendő áráról, hiszen csak ennek ismeretében tud megalapozott döntést hozni a fogyasztó, sőt, a későbbi…..
A legtöbb cégvezető nem tud arról, hogy ha a vele szerződésben álló másik vállalkozás a számlát nem fizeti ki határidőben, akkor 2013. július 1-jét követően kötött szerződések esetén – a késedelmi kamat beszedésén túl – behajtási költségátalányra is jogosult a…..
A legtöbb vállalkozás rendelkezik Facebook profillal. A mikro- és kisvállalkozások esetében jellemzően a cégtulajdonos hozza létre az oldalt, melyet Ő maga koordinál. Ez általában abból ered, hogy a vállalkozók élni szeretnének e reklámcsatorna adta lehetőségekkel, azonban…..
A napokban egy startup program keretében vendég előadóként előadást tartottam a kis- és középvállalkozások finanszírozási és adózási formáiról, illetve lehetőségeiről. A végén a résztvevők kérdéseikkel bombázhattak, majd két ifjú vállalkozó arra irányultan tett fel…..
Napjainkban Magyarországon közel 1,7 millió vállalkozás van bejegyezve a Cégbíróságokon. Azonban ez a szám közel kétszer annyi, mint ahány vállalkozás ténylegesen tevékenykedik. A bejegyzett vállalkozások 60%-a önálló vállalkozás, azonban ezen vállalkozásoknak csupán csak egyharmada aktív. A társas…..