Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nikita

404 bejegyzést írt és 1154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gimnáziummal járó kálváriámat már leírtam korábban, és a felsőoktatásom se szokványosan alakul(t). 2008 januárjában államvizsgáztam a Budapesti Kommunikációs és Üzleti főiskola üzleti kommunikáció szakán 31 évesen, és akkor úgy voltam még vele, hogy befejeztem az oktatásomat..  Elmentem…..
nikita 2020.12.14 09:33:23
@Alick: ezt csak vállalkozók csinálhatják meg. Én spec 22 éve a szakmámban vagyok. Az nem volt elég gyakorlatszerzésre?
nikita 2020.12.14 09:33:55
@fordulo_bogyo: én is gratulálok! valami ilyesmi az, ami engem nagyon inspirál.
nikita 2020.12.14 17:04:56
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: köszike, atgondolom, de a közgazdaságtudomány doktora szeretnék lenni :-)
A huszonkilencedik születésnapomat lehangoltan töltöttem: Utolsó 12 hónap húszasnak lenni, vége a húszon éveimnek, nem vagyok már fiatal. Konkrétan ez volt az első év, amit nem a barátaimmal ünnepeltem meg, mert, hogy minek is. Aztán jött a harminc, és évtized elején lenni megint visszazökkentett…..
nikita 2020.07.09 15:24:44
@Reika83: hát ha gyereket akarsz, akkor tényleg ugorj neki most, kb ma. Ha meg mégse akarod annyira, az se tragédia, ha nem lesz. Oka van, h eddig nem volt. Az öregedés meg onnantól nyomasszon, ha már minden szerved beteg, kb akkortól van az, h tényleg öreg leszel.
nikita 2020.07.10 00:03:58
@szeri13: hát az szar. Én pont 43-nak érzem magam, a reggelek nekem is kemények, mert szar-műtött gerincem van. De ez már igy marad. Ha 65-nek érzed magad, akkor ott valami félre van csúszva az egészségnél (testben/agyban/mentálisan)
nikita 2020.07.23 17:01:48
@Yumurdzsak: azt gondolotam, hogy ennél bonyolultabb összefüggléseket is megértesz, de ezek szerint magas a mérce. Egy házasság szétmenésének okai kissé komplikáltabb, mint hogy egy blogposzt egy fejezete ezt megindokolja és képet adjon róla. Ha egy férfi azért megy el otthonról, mert hátha majd a kiszemelt összeköltözik vele, nos.. ennél azért magasabb intelligenciájú férfiakkal hozott össze a sors, hálistennek.

A mondatban is benne van a lényeg, hogy a jóval fiatalabb barátnőmmel voltam a bárban, de ha még ezt sem érted, ez nem fog nekem menni, hogy soronként magyarázzam neked, bocs. Kérdj meg erre valakit, ha nem megy,
Volt nekem 7 évig egy MacBook Air gépem, amivel boldog voltam, sosem volt semmi baja. 7 év után eladtam 2017-ban 75 000 Ft-ér, mert már újrainstallálás után is nagyon lassúvá vált.  2017 decemberében vettem egy Macbook Pro (13 inch, 2017, 2 TBT3) gépet bruttó 441 000 Ft-ért az Edigitalban. A…..
nikita 2020.04.18 18:37:25
@daito: megnéztem a számlát, 2017 dec vásárlás, a posztban is javítottam.
nikita 2020.04.19 11:28:00
@2-More: te annyira szánalmasan hülye vagy. Te tényleg elhiszed, hogyha egy laptopot (ezesetben spec ezt a laptopot) földhöz basznak, akkor csak egy pár mm sérülés keletkezik rajta? Vélhetően nem jutottál el az oktatásodban a hetedik osztályig, amikor belépett a fizika is az órarendbe. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy azt gondolod, hogy az univerzumban csak olyan sérülések történnek tárgyakkal, vagy akár csak laptopokkal, amiket földhöz csapnak. Máshogy nem is lehet. Na gondolkodj el picit is lapozz fel egy fizika könyvet.
Az új koronavírus révén világszerte sok ember érthető módon aggódik egészsége és biztonsága miatt. Ebben a posztban megvizsgálom a különbséget a speciális maszkok szűrési standardjai között, mint például az N95 és az FFP2 / FFP3. Az írásom ezen cikk fordítása és rövidítése is, valamint a saját…..
nikita 2020.03.31 08:48:40
@Szabo T: értem, és jól teszitek, h gondoltok erre. És vigyázzatok magatokra, nagyon kevés van belőletek mi meg sokan vagyunk :-)

Még 2005-ben csináltam egy aneszteziológiai konferenciát, talán még az itthoni időszakodból lesznek ismerős nevek benne: ap.hu/rendezvenyek/17/anest.html

ja és képzeld, még egy 2002-es műtetemnél felébredtem mutet közben, és borzasztó volt, ezert a 2016-os mutetemnel (amiről sokat irtam itt a blogon), az aneszteziológust azzal idegesitettem a megbeszélésünkön, h tuti fel fogok ébredni most is, de nagyon higgadt maradt és mondta, h tuti nem. És tényleg nem :-)
nikita 2020.03.31 23:09:10
@Szabo T: de én pont az ellenkezőjét akartam és kértem, NEM felébredni (műtét alatt). :-) Nem tudom neked ébredt e már fel beteged, de hidd el, h kurvaszar érzés! Sztem ez szakmailag is elég szar annak, aki az ágy másik végében ül.
nikita 2020.04.01 08:14:48
@Szabo T: igen, az alkoholisták. De én 26 voltam, és nem ittam többet, mint az átlag :-) Az én kis műtétem nem volt mély altatás, amire felébredtem. A gerincmutetes sztorinál egyszer hallottam, h felébredt a beteg, na az sokkal riasztóbb, szájában a cső, le van bénítva az izomlazítóktól, tehat igazan semmit nem tudsz csinalni.
Gimnázium második osztályában (ma már 10.-nek hívják) bukásra álltam kémiából. Nem csak én, hanem az egész drámapedagógiai csoport. 12-en voltunk, és 11-en álltunk bukásra. Ez azért az oktatás színvonalára is adott egy jelzőt.. de abban az időben a diákokat hibáztatták ezért, és nem a tanárt. Szóval…..
nikita 2020.02.17 13:57:41
@Szarazinda: de hát a szüleimnek mit kellett volna "hagyni"? Fizették a kémia magantanart, nem tudtak, h teljesen feleslegesen megyek a pótvizsgára, mert előre el volt döntve az évismétlés. Az, h bemehettek volna asztalt verni és feljelentessel fenyegetőzni, ja be, de vannak személyiségek, akik nem ilyenek, akkor se, ha ezzel megszopatjat a családukat. Következő évben meg beteg lettem. Ott ezzel mit "hagytak" volna? Később a levelező gimiben, hogy nem jártam be tanitasra, vizsgara, nos, addigra betöltöttem a 18 évemet, azt csinaéktam amit akartam, nagykorú lettem. Basztattak a szüleim, h tanuljak, de addigra kb már nem érdekelt semmi. A fenti történet 90 %-ban az én hibám.
nikita 2020.02.17 14:43:58
@Finomliszt Ferenc: latin nyelvtant nem tanultam :-) Köszi, javítottam!
Ilyenkor mindenkinek mondjuk és mindenkitől halljuk, hogy boldog új évet, és ha ennek a kívánságnak lenne bármilyen hatása az udvariasságon felül, akkor mindenki boldog lenne minden évben. :-) Korábban mindig irtam újévi fogadalmakat, amit egy ideje nem írok, de amire viszont figyelek, hogy…..
A Lufthansa a nyáron a Ryanair és Easyjet árazási politikáját kritizálta, miszerint a low cost légitársaságok rendkívüli alacsony árképzése óriási ökológiai lábnyomot hagy a környezetre. Mindez nem csak egy kritika, hanem a valóság. Én és sokan azért utazunk gyakran, mert bruttó 7500 Forint alatt…..
nikita 2019.12.06 11:11:06
@Zabalint: Köszi a kommentedet, nagyon hazsnos és informatív!!

Múlt héten a Lufthansa járaton sima mobil függöny volt a Business és Economy utasok között. Visszafelé meg az egész gép 2X2-es volt. Az enyém economy light volt, és én is 2 üléses oszlopban ültem. Igen a kajával és itallal tesznek különbséget a business és economy utasok között, meg ki szállhat ki/be gyorsabban.

Az autós példával azt akartam érzékeltetni, hogy egy kicsit nekem egy irigy ovis komment ez a wizzair PR osztályától, mert ők nem tudnak emelt szinvonaló szolgáltatást nyújtani, és ezért azt akarják, h senki se nyújthasson (felszólítjuk, betiltjuk)

Igen, én is az adóztatásban látom a megoldást. Még akár úgy is, hogy az adót utalhatják környezetvédelmi támogatás formájában is. A vonatfejlesztést nem írtam, de valóban!
Egyre több a lelkes híve az amerikai énekesnő állati eredetű élelmiszereket szinte teljesen kizáró étrendjének (na jó, valójában inkább fogyókúra ez), ám az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a módszer veszélyes lehet...
Három módon lehet enni Szicíliában. Az egyik, hogy elmész naponta kétszer ristorante-ba, ahol főtt/sült ételt ehetsz, de az drága lesz. Kb. napi 60 Eur, nem az én pénztárcámnak való. Másik, hogy kávézókban eszel, mindenhol ez a kínálat van: pizza, szendvics, péksütemények, cukrászsütemények,…..
Némelyik tipp talán neked is új és hasznos lehet. Jó olvasást! :-) 1. Az utazás előtt két héttel kezd el a requestek kiküldését, ha couchsurfinggel mész. Catania, Taormina, Syracuse, Noto, Agrigento és Cefalu nagyon könnyen ment. A helyek többségére ráadásul meghívást kaptam, mivel public requestet…..
nikita 2019.07.08 22:35:02
@gabroca: nagyon közel jövőbeli Szicíliai élményeket neked!
A történet itt kezdődött el.  Ott álltam a zárt ajtó előtt 01.15-kor pénz és telefon nélkül és az egyetlen opció az lehetett, hogy leülök a földre az ajtó elé és várok reggel 05.00-ig, amig Thomas haza nem jön. Addig persze visszamehetek a BBQ partira is. Elindultam lefelé, és meghallottam egy…..
Osloban az első hostom Yiannis (54) volt, aki egy görög bevándorló. 19 évesen költözött az országba a norvég feleségével. 10 éve a migrációs hivatalnál dolgozik tanácsadóként. Azt mesélte, hogy a norvégok bevándorlási kérdésben lévő hozzáállásuk alapvetően pozitív. 30 % támogatja, 30 % ellenzi, 30 %…..
Ma Menczer Tamás, Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkár publikálta a Facebook oldalán a Külügyminisztérium új ingyenesen letölthető mobil appját, amit külföldre utazóknak ajánlanak. Az ingyenes applikáció Androdra és iPhone telefonokra is letölthető. Az…..
Az történt, hogy Gruevszki beleölt kimondhatatlan összegeket a belváros felépítésébe, de nem vette fel hozzá a megfelelő építészeket. Vagy a szerencsétlen tervezőknek semmilyen szabad kezük nem volt, és Gruevszki izlésvilága szerint kellett alkotniuk. Vagy a kettő vegyesen és karakter nélküli…..
nikita 2019.03.12 20:22:05
@Burgermeister: melyikben ott?
nikita 2019.06.30 18:57:07
@Szilvia Pozsgai: hol irtam, hogy 400 vendége volt? De ha igy is volt, nincs az az isten, h 400 refit végigolvassak. A legutobbi lengyel hosztom Norvégiában.. nos, azzal kezdtem, h kitakaritottam a szobát és . akonyhát és kimostam a takarót, anniyra büdős volt, az utolsó 10 refi ezt nem említette, és én se a sajátoméban. Ez nem airbnb, ahol lehet a szallast kritizálni.
Norvégia a középosztály, felső-középosztály és a gazdagok országa. És ez olyannyira tökéletes állapotleírást hozott ebben az országban, hogy a vagyonosokat, vagy a stabil anyagikkal rendelkező embereket pontosan így képzeljük el, ahogy ők élnek és kinéznek. Norvégiában az állampolgárok biztonságban…..
nikita 2019.06.14 00:07:23
@acycloren: most ez egy borzasztóan erőltetett belemagyarázás amit irsz, legitimációt keresve miért egy nemzet a norvég a svéddel és a dánnal. Nem az. A kisfiúk és kislányokkal való szexturizmussal meg végképp nem kötném össze a norvégokat. Egyáltalán en bloc egy ország nemzetét sem azonosítanám ezzel a bűncselekménnyel. Ez egy nettó hülyeség.
nikita 2019.06.14 00:55:39
@Arcade Macho: ne azt linkeld be nekem, hogy mi az alap neve, amit már többen leirtunk én is és más is fenntebb kommentekben. Linkelj be forrást az alap oldaláról, vagy valamilyen norveg gov oldalról arról, hogy az alap összegét teljes egészében a nyugdíjkifizetésekre fordítanák. Ilyen tény ugyanis nincsen.
nikita 2019.06.14 00:57:27
@acycloren: ezt nem hiszem el. maradj már az eredeti témádnál, amiben azt ragoztad, h ugyan nem a norvégok járnak távolkeletre gyerekekkel szexelni, hanem a dánok, de egy kutya a két nép. Most komolyan ilyen korlátolt vagy?
Végre kipipálsz egy újabb országot a bakancslistádról? Tele van fantasztikus helyekkel, amiket jó lenne igényesen megörökíteni? Tudod, ha nincs róla kép, akkor meg sem történt... Vagy legalábbis sokkal nehezebb lesz rá visszaemlékezni később. Ebben a posztban Ihász Ingrid, a DreamWorld Photography…..
nikita 2019.04.08 17:41:54
@Válasszunk: Nem csak fekete és fehér van. Masszv mennyiségű magyar embernek van tükörreflexes kamerája, mert szeretnek fotózni, volt 100+ ezer forintjuk egy kamerára, vagy akár használtan vették, de fogalmuk sincs hogyan használják ki a funkcióit, nem tudnak komponálni, és nem is olvasnak utána hogy lehetne, nem mennek el fotóiskolába stb. Nekik szól ez a cikk. Egyébként pár tanács a pontokból a mobillal fotózoknak is megfogadható: ne rakd oda az gyereket/asszonyt minden utiképed elé stb.
nikita 2019.04.08 18:40:11
@becsibacsi: az, hogy a gyerekeid hallgassanak rád kompozíciós kérdésben, az nem az iskolázattságuk kérdése, hanem mennyire érdekli őket maga a fotózás. Valszeg semennyire, ezért nem foglalkoztak a kérdéssel :-) Az én diplomás nővérem is mindig sopánkodott, amikkor látta, h le se nagyíttatom a negatívról a rosszul exponált (bemozdult, homályos, alul-túlexponált képek) képeket a gyerekeiről (akkor még csak analóg gépem volt). Ő csak annyit látott az egész folyamatból, h látszódik a képen a babája, azaz jó lesz az. MIND!
A Medicover a múltkori blogbejegyzésem és levelezésünk után, amiben arra kértem Őket, hogy fizessék vissza a vizsgálat árát, most meglépte az ügyvédi kamarai jogtanácsos fenyegetőzés félelmetesen hangzó lépését és 50 millió 50 ezer Forint perre készül. :-) Félkövérrel szedve benne a…..
nikita 2019.03.20 14:22:03
@Yumurdzsak: eloszor is most ki a szàdat. Masodszor nem en zaroltam a posztot, hanem a blog.hu
Makedóniába autóval érdemes menni a hegyekbe, túrázni. Én nem így tettem. Azt gondoltam, hogy Skopje remek uticél lesz és olcsó volt a repjegy. 9000 Ft. Hajnalban hívtam egy taxit, 03.30-kor kellett otthonról indulnom. Feltünt nektek, hogy a reptérre kivezető úton Vecsésnél, jobbra az áruházak,…..
20 éves korom óta nagyjából évente egyszer elmegyek egy általános vérvizsgálatra. Tavaly novemberben a CMC Déli Klinika magánlaborba mentem, ahol kértem még pajzsmirigy értékeket is ráadásként. Ebből kiderült, hogy a normális tartományon belüli pajzsmirigy értékek mellett (TSH, szabad T3, szabad T4)…..
nikita 2019.01.23 19:21:58
@Sportybabe: na pont a ketogén diétától nem éhezik a test.
nikita 2019.01.23 22:36:23
@seagull: köszi a tippet, megrendeltem a könyvet.
nikita 2019.02.06 08:05:59
@Cpt. Flint: Talán lehet nem neked kéne eldönteni, hogy mit kell felírni a betegségemre, mert elképzelhetően nem vagy szakorvos valamint nem ismered a vizsgálataim értékeit? Lehetséges?
Az ünnepek utáni fogyókúra mindig népszerű téma. Most nem fogok azzal foglalkozni, hogy milyen diétát kövess, válaszd ki magadnak azt, ami számodra a legmegfelelőbb, de két szabályt mindenképp tarts be: ne egyél cukrot, semmilyen formában, maximum eritrittel édesítsd a főztödet, vagy olyan csokit…..
CouchSurfing Az élet értelme: 42 2018.12.22 14:22:23
Ma 09.30-kor lettem 42 éves, és ugye ez az a szám, ami az élet értelme. Felébredéskor még nem tudtam mi az, de rögtön utána volt egy rövid találkozóm egy barátommal. Szar kedve volt, meghallgattam és megpróbáltam támogatni. Hazafelé sétálva az esőben beugrott egy mondat, élni és élni hagyni. És…..
Nem volt szerencsénk a stavangeri hosztokkal. Kb 5 requestet küldtem, nem volt válasz vagy elutasítást kaptam, egy lány elfogadta a kérésemet, de nem írt semmilyen levelet hozzá, azaz véletlenül nyomhatta meg az accepted gombot. Tavaly sokkal nagyobb sikerem volt a bergeni hosztokkal. Mindeközben…..
Ha tudnád előre, hogy megéled az öregkort, annak minden testi és szellemi leépülésével, és most lehetne egy olyan kívánságod, hogy mostantól kezdve, amíg meg nem halsz, megtarthatod a mai szellemi frisseséged, elméd, gyorsaságod, reakcióidőd, de a tested kívülről és belülről is megöregszik és…..
A magyar pasik jók (ha adnak magukra). Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legvonzóbb kanapészörfös magyar férfiak 2018-ban. Ez nem egy szépségverseny, nem kell szavazni, kizárólag az én izlésemet tükrözi. Legutoljára 2014-ben készítettem el a listát, ami igen sikeres lett. Nem…..
CouchSurfing Negatív referenciák 2018.08.18 15:12:05
Az elmúlt fél évben volt jónáhány vendégem, akikről nem tettem említést a blogon. Volt akiről negatív referenciát írtam, volt akinek azt mondtam, hogy ne írjon rólam semmit, mert ha én is írok, azt nem köszöni meg, vagy nem mondtam semmit és nem is hagytam róla semmit.  Nastia (28) Ukrajnából…..