Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GABOR2

1208 bejegyzést írt és 3309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale A vészkorszak gyermekei 2021.11.29 21:50:56
Mondhatnám viccesen, hogy egy patreon támogatóm kérésére íródik ez a cikk, de pontosabb úgy, hogy kérdezték páran a napokban a véleményem a gyermekvállalásról. Előszöris azt szögezném le, hogy ez nyilván mindenkinek a magánügye, úgyhogy amit itt leírok csak az én véleményem, senkire nézve nem…..
GABOR2 2021.12.03 19:27:05
Kínában egyébként bevezették, hogy mostmár nem egy, hanem tán három gyereket akar a PÁRT, de állítólag vannak akik pont emiatt nem akarnak gyereket, a születések még jobban bezuhannak.

"Chinese birth rate falls to lowest in seven decades"

www.bbc.com/news/world-asia-china-51145251

Igen, vannak korszakok amikor inkább nem érdemes új gyereket vállalni. A mienk is egyre inkább emlékeztet egy ilyenre.

Amúgy szerintem még lesz egy nagy pofáraesése a hatalomnak.

Mindent digitális államra akarnak építeni, azt pedig össze fogják omlasztani, mert nem fogják tudni megépíteni biztonságosra.
Deansdale Ilyen a sors... 2021.11.24 08:34:38
Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század…..
GABOR2 2021.12.03 19:17:03
A cikkre...

"A bolsewoke sáskahad a gyerekek megrontása és a nyugati kultúra kiirtása mellett áll ki teljes mellszélességben, a vakcinácik meg az oltatlanokat szeretnék eltaposni, mert azt a feladatot szabta ki rájuk a taó, a sors, az Úristen - a nem kívánt rész törlendő."

A Bibliában amúgy van olyan rész, hogy Isten manipulál akár egy egész népet. Pl. egyiptomi kivonulásnál, hirtelen az egész egyiptomi nép körében barátokká teszi a zsidókat, hogy azok kölcsönadják a legdrágább ékszereiket amiket aztán a zsidók nem fognak nekik vissza adni... vagy persze a fáraónak is ő "keményíti meg a szívét", hogy ne akarja elengedni a zsidókat.

Meg rengeteg történet arról, hogy különbötő népeket, királyokat a zsidók ellen hangol...

Szóval rengeteg ilyen story van, főleg királyokkal, de mostmár demokrácia van.

Viszont Jézus mondja, hogy ő nem békét akar a Földön hanem széthúzást... ha nem is ezt a fajtát.

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a leányt anyjával és a menyet anyósával. Saját háza népe lesz az ember ellensége."

Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre; s mennyire szeretném, ha már fellobbanna! Keresztséggel kell megkeresztelkednem, és mennyire vágyom utána, amíg be nem teljesedik! Azt gondoljátok talán: azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek: nem, hanem széthúzást. Mert mostantól fogva ha öten lesznek egy házban, meghasonlanak, hárman kettő ellen, és ketten három ellen. Meghasonlik az apa a fiával és a fiú az apjával; az anya a lányával és a lány az anyjával; az anyós a menyével és a meny az anyósával'
GABOR2 2021.12.03 19:20:50
Amúgy meg vannak akik kifejezetten imádják ezt az egész koronavírus mizériát. Írtam ugye ezt a story tavaly:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/22/kalandozasom_a_magyar_digitalis_allammal_nav_osszeomlas_digialis_allam

Vannak emberek akik azzal születtek, olyan hajlamuk van, hogy úgy érzik, hogy szolgálniuk kell valamit és úgy tűnik a rendes dolog nem következik be a mi világunkban, de akkor is szolgálni akarnak valamit és ha ez a valami rossz, az se érdekli őket.
Rögtön kezdjük ezzel... Figyelem... ez a két cikk egymás alatt volt: "A Google Cloud segít digitalizálni a Telenor működését" "Egyszerre dőltek ki a sorból a szolgáltatók a Google Cloud hibája miatt" "A Spotify, a Discord és a Snapchat mellett számos más szolgáltatás és oldal elérhetőségével volt…..
A brittek kémfőnöke elmondta mikről gondolja, hogy a legnagyobb biztonsági fenyegetést jelentik. "Brit kémfőnök: háborúhoz vezethet, ha Kína elszámolja magát" "Azt már a brit kormány által előzetesen kiadott beszédrészletek alapján megtudhattuk, hogy a kémfőnök szerint a kvantumtechnika, a…..
Egy cikk arról, hogy még az ilyen pre-önvezető rendszerekben se bíznak a magyarok és rögtön ki is kapcsolják őket. "Egyre több a biztonsági extra az autókban, de sokan inkább kikapcsolják ezeket"..
Miközben építi a digitális országot a kormány, saját netes peticiójánál ez volt a helyzet: "Több mint kétezerszer töltötte ki a Fidesz petícióját kamu adatokkal a Nerbot"+ "az általa írt algoritmus tömegesen tölti ki a Fidesz STOP Gyurcsány! STOP Márki-Zay! petícióját. A végén 2300 fölött járt már…..
Szóval nem értem... mikor kéne hogy eljöjjön az a pont, hogy belássák... nagyon diverzek lettek, de... egyre csak sz@rabb munkát végeznek? Hány pofára esés kell még? Talán ideje lenne nem a bőrszínt nézni, hanem hogy ki ért a dologhoz? A mostani első történet elég egyedi... A Microsoft nagyon…..
Ezt cikket teljesen akkor értheted meg, ha elolvasod a korábbi ezzel kapcsolatos cikkeimet. Matolcsy és Varga között harc folyik ami személyes jelleget is öltött... akármelyikük is győz, az ország veszít. Varga odadobta a kesztyűt Matolcsynak, hogy na így próbáld meg megakadályozni a rekord GDP…..
Megszületett a magyar cikk, amikből kiderül, hogy Trumppal kapcsolatos oroszos vádak hamisak. "Trump helyett végül a sajtó kapta a golden showert", Végül kiderült, hogy a sajót hazudik... de úgy látom, hogy ez se a külföldi, se a magyar sajtót nem akadályozza meg, hogy úgyanúgy hazudozzon…..
Sajna az az elképzelésem, hogy az új munkahelyem majd laza lesz úgy tűnik nem igazán válik valóra... Inkább a nyakamba varnak több teljesen különbőző projektet egyszerre... Na mindegy, most jött el az idő, hogy nemet mondjak a munkahelyi sz@rságokra... hogy a koronavírusos sz@rságokkal…..
Deansdale Világvége után 2021.10.11 17:28:58
Figyelem: ez csak laza ötletelés, fantáziálás egy olyan kritikus vészhelyzetről, amikor hetekig szünetel egy vagy több közműszolgáltatás. Ennek az életmódváltós témához semmilyen közvetlen köze nincs, kéretik nem keverni. Garantáltan becsúszik majd pár elvadult gondolat, ezt mindenki kezelje a…..
GABOR2 2021.11.20 23:51:55
@Deansdale: Eleve más következtetést kéne levonni abból, hogy túlterhelődik állítólag az egészségügyi rendszer... Azt hogy hogyha egy ilyen, igazából nem nagyszám vírus is túlterheli, akkor nagyon sz@rul állnak a dolgok és egy igazi pandémia esetén nagy bajok lennének.
A kanadai tisztifőorvos élő műsorban feltett kérdésre válaszul elmondta, az összejövetelek tilalmának egyik oka az, hogy ha emberek összegyűlnek akkor könnyen terjed mindenféle covid-tévhír és konteó. Nem tudom értjük-e: a kanadai kormány aggódik, hogy az emberek olyanról fognak beszélgetni amiről…..
GABOR2 2021.11.16 22:04:34
... orosz jobbágyok millióinak.
- Rengeteget panaszkodtak állandóan, kiakasztva az orosz hivatali rendszert, mert nem bírták kapacitással
- Az orosz uralkodók egy idő után szerettek volna látni eredményeket és amikor jött volna az a rész, hogy valamit valamiért, a zsidók mindig elérték, hogy ne érje őket retorzió.
- Rengeteg törvényt, amit meghoztak az uralkodók amik kellemetlenek lettek volna a zsidóknak sohase hajtottak végre.
- És az a durva, hogy volt olyan uralkodó, akinek elfogyott a türelme és keményen követelte, hogy teljesüljenek az elvárásai, de még annál jobban nem teljesültek... A zsidók a közösségi vagyonukkal lefizették az uralkodó után a legnagyobb valakit és az elérte megint, hogy ne történjen meg amit a zsidók nem akarnak, hogy megtörténjen.
- Arról is rengeteg elemzés, bizottság írt, hogy tönkrevágják a kocsmákkal a jobbágyok életét teljesen, de azzal is az volt, hogy olykor ha meg is tiltották, nagyon gyorsan elérték a zsidók, hogy visszakapják a jogokat.
- A zsidók a földesuraktól megvették a kocsmázás, az adóbeszedés stb. jogát és sz@rrá adóztatták a jobbágyokat és... a földesurak ezt lesz@rták.
- A zsidó kereskedők tönrkevágták a konkurenciát, mert a határ mentén voltak telkeik és non-stop csempésztek és elkerülték a vámot
- Az orosz uralkodók mégis maguk alatt vágták a fát amikoris rendes embert akartak faragni belőlük. Szétverték a hagyományos hiearhiájukat, ami sok zsidót visszatartott, aztán berakták őket pl. népi iskolába, főiskolába.

- Az orosz uralkodók első csoportja úgy gondolta, hogy előbb át kell alakítani a zsidók belső gondolkozását, aztán kapjanak jogokat (mert le is írták... így kapnának jogokat életveszélyes lenne a Birodalomra)
- De aztán egy ponton túl mivel semmit se értek el kb. az újabb uralkodók már azt mondták, b@ssza meg, adjunk meg nekik minden jogot és tuti attól lesznek jó emberek.
- Szóval nem kis erőszakkal elérték, hogy a zsidók menjenek normális iskolákba, végezzenek felsőoktatást ( mentesség a katonai szolgálat alól, de csak zsidóknak ).
- Aztán kb. ezek az emberek elpusztították az orosz uralkodó réteget. Ezt utólag is lehet látni, hogy azok a gyerekek akik az orosz uralkodók miatt mentek iskolába és nem a régi rendszer szerint éltek voltak akik elpusztították az orosz birodalmi rendszert. De már korábban is pl. egy zsidó orvos végzet az egyik orosz uralkodóval, mert félrekezelte... korábban nem is lett volna orvos.

Szóval az orosz uralkodók vágya, hogy ne úgy éljenek mint a cigányok, kicsinálta őket, mert hipp-hopp elfoglalták a fontos poziciókat, kocsmák helyett megszerezték a bányákat stb. ( mert volt egy jobbágyfelszabítás és nem volt már olyan jó business ).
GABOR2 2021.11.17 21:06:51
@Murometz köztársasági elnök: "A föld birtoklását tiltották meg nekik és ez nem legenda."

Egészen addig amíg eleget nem nyavajogtak és megkapták ezt is az oroszoknál... Aztán rögtön el is adták a földeket, vagy - igazából már akkor is amikor csak használták - szépen befogták az orosz jobbágyokat, hogy dolgozzanak ők... előtte adóssá tették őket.

Az oroszok adtak nekik legjobb minőségű földeket, új háziat ( amit le is laktak gyorsan ), eszközöket, állatokat amik segítenek a munkában, oktatókat és pénzt... De mint írták sokszor egyből leölték az állatokat és megették, pedig azok nem arra valók voltak, az eszközöket eladták, aztán kértek az államtól ingyen újat, és sokszor nem művelték a földet, hanem inkább az egész környékről leléptek.
Most van itt egy cikk és huhhh... valahogy nem az a teljesen megszokott felhős cikk, mert most nem azzal h@lyítenének, hogy használj felhőt és minden szuperbiztonságos lesz, nem... épp ellenkezőleg, elkerülhetetlenül hatalmasan meg fognak minket sz@patni a hackerek... de akkor is ez az…..
GABOR2 2021.11.16 22:11:31
@Madarász Henrik: Amúgy nagyon jó anyag kösz, pont ide való.
GABOR2 2021.11.17 21:01:40
@Nbl: Nem amikor elkezdődött az internet, akkor ez még nem volt téma. Amikor téma lett jött az, hogy majd a vírusírtók stb.-k megoldják a problémát... igazából ebben már maguk az antivírus gyártók és társaik se hisznek. Sajnos viszont sok ember örökre lemaradt itt agyban.

Nem Putyin építette ki az első vezetékeket, hanem a Szojvetunió alatt történt, a baráti országoknak... és akkor diktatúra volt, tehát ha ez volt a terv akkor el kellett fogni.
Ha figyelnél akkor láthatnád, hogy most is kb. non-stop megy körülöttük a politikai kavarás és bizony fenyegetések is mennek... ezért akar Európa több forrást.

Most azt hiszed minden rendben... bár hetente derül ki, hogy nagyon nem... mégis... most békeidő van. Most jobban megéri a rendszereket kémkedésre használni és hagyni, hogy menjenek. De ennek az első igazi konfliktusnál vége lesz, az egész összekötött infrastruktúrát tönkre fogják tenni rendbehozhatatlanul... Ezt lehet látni előre, de az embereknek úgy tűnik megint a nehéz úton kell lejutni a helyes következtesre majd... a már kik túlélik majd. Már most vannak hírek róla, hogy bizonyos titkosszolgálatok simán ki-be járnak a kritikus infrastruktúrákban... ha eljön az idő, ennek az egész szépen megszokott világnak egy pillanat alatt örökre vége lesz.
Kíváncsi voltam, hogy vajon nálunk hogy is lesz a politikusok oltása, mert a többi helyen ahol durván kötelezővé tették az oltást valahogy volt egy fontos kivételes csoport a kötelező oltás alól: maga a politikai elit. Így van ez Ausztráliában és az USA-ban is. Most nálunk megjelent egy hír…..
GABOR2 2021.11.12 16:44:18
@KalmanBlog: Ha ez egy népességfelszámolási program az elit részéről akkor remek rendszer. Elsőre az egészségügyisek hulljanak el, az agyak akik talán kitalálhatnának valami ellenszert, vagy csökkenthetnék a halálozást. Aztán úgy általában a sokaság, köztük rendőrök, katonák... akik a lakosságot védenék, de persze a korraboráns elit... ők megmaradnak. Akár megcsinálják akár nem... az látszik, hogy meg tudták volna csinálni nagyjából. Le lehet ezzel a módszerrel vinni a népességszámot, az emberek sokasága beoltatja magát valamivel amiről nem tud semmit. A másik kb. felével kell valamit kezdeniük, hogy elkerüljék a bosszút.
GABOR2 2021.11.14 23:53:17
@lomposfarkas: Sőt a legújabb az tán, hogy a hagyományos módszerrel készült vakcina jóval tovább marad hatásos. / Azt hittem, hogy az állami beoltási dolog elég világos, hogy kinek kell kinek nem.
Megint van valami hiba a Windows-okban? Hát persze, hogy van... nem is egy: "Áthágja a fizika törvényeit a Windows 11 - de már készül a javítás a dologra" "Megint baj van a Windows 11-gyel, megszűnt működni egy rakás beépített alkalmazása" "Nagyon furcsa hibát találtak a Windows 10-ben és Windows…..
GABOR2 2021.11.12 16:30:13
@promo921:
"mylord/mysuprememaster

ötletek?"

Bocsi, nem jön át, hogy ez mi.
GABOR2 2021.11.12 16:36:16
@Madarász Henrik: És mindenki mindenhol szemüveget hord... nem hiszem, de lehet csak nem vagyok elég fiatal.
GABOR2 2021.11.12 16:55:06
@promo921: Így már értem... és be is kéne perelni őket, ha nem találják ki maguktól.
Biden népszerűsége tovább zuhan és bizony a szélsőséges csoportok között is. Merthogy megint ki nem fog kapni semmit? Hát a progresszívek... Megint az van, hogy oké, valami jelképes hülyeség jöhet, deha pénzről van szó... hát azt nem kapnak. Itt van az új csomagja Bidennek, amiből hát... saaajnos,…..
GABOR2 2021.11.12 16:34:52
@Mme.Brioche: Amúgy pont aznap, hogy írtam a cikket visszatért... Ha jól vettem ki, egy újságíró kérdezhette csak, kérdésekre nem válaszolt; kommentekben írtak, hogy elég sz@rul nézett ki, nade az indok... az indok amiért nem ment klimaszeanszra még virtuálisan se és amiért még csak rá se nézhetett senki két hétig... együtt akart haloweenezni a gyerekével, vagy valami ilyesmi... Fáradt voltam már. Igazából az a lényeg, hogy olvasgatva a többi ember kommentjét, nem volt ember aki elhiggye ezt neki.
Megjelent egy cikk miszerint: "Újabb megfigyelőszoftvert találtak az androidos mobilokon" A cikk azt mondja, hogy: "A Pegasus mintájára készült a PhoneSpy megfigyelőszoftver, a jelentések szerint ezzel dél-koreai emberek adatait lopták el." És hogy...: "A szakértők szerint ugyanakkor a PhoneSpy…..
A Media Markt is nagyon modern-menő-cool akart lenni... olyan aki vezet minket a jövőbe, fontos dolgok neten, minden összekötve... aztán most egy támadás érte és egész Európában lebénultak... "Kibertámadás érhette a Media Markt-ot, egész Európában leállt a szolgáltatások egy része" "Vírustámadás -…..
Most is láttam, hogy mind tán a mandinert, mind az Origót is megint megtámadták. Az Origó írt is róla megint...: "Megint külső terheléses informatikai támadás érte az Origót" Így majd talán átjön az újságíróknak is, hogy nem kell mindig csak a jót és szépet látni a digitális világban. De van itt…..
Pár dolog amiről nem írnék sokat, de érdemes elolvasni: "Egyre jobban aggódhat a kínai vezetés a növekvő adósság miatt" Ez a cikk idén nyáron született, nem vettem észre... de most jutott el a magyar mainstream a "Nagy képhez" amiről én már talán négy éve írtam először és akkor még sehol se volt a…..
Jön a kötelező oltás. "Gulyás: November elsejétől a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz a maszkviselés" A cégek és vállalkozások jogot kapnak arra, hogy előírják a védőoltást a dolgozók számára, Nem tartom elfogadhatónak, hogy előírjanak nekem egy oltást, ami nincs normálisan, hosszú és…..
GABOR2 2021.10.29 15:15:29
@promo921: Olvastam, hogy a cégek külön-külön emberre meghatározhatják, hogy kinek kötelező az oltás. A főnöknek venni kéne egy drága ajándékot...
GABOR2 2021.11.07 20:47:54
@vodkasprite: Vannak dolgok a fejemben, de látni kéne mit lép az ellen.
Igazából sok tech h@lyeség az elmaradottabb országokban valósul meg, mert ott nem elég óvatosak az emberek és "szeretnének az élre kerülni a technológia terén" és nagyon modernnek lenni. Így lehetett ez Irán esetében is, amikor azt gondolták, hogy nagyon modern-menő-cool ötlet a benzinkutakat…..
Ha már hazai politikai kibertámadás... az Origo most is elérhetetlen volt hosszú ideig, de itt van egy nemrégi cikk ami szintén arról szól, hogy elérhetetlenek voltak kibertámadás miatt: "Terheléses informatikai támadás az Origo ellen" "Péntek reggel terheléses támadás érte az Origo weboldalát.…..
A magyar egészségügyi dolgozók úgy tűnik megmutatták, hogy nem félnek a kormánytól. Igaz nincsenek felülről megszervezve, mégis a kormány volt az, aki az utolsó pillanatban... félrerántotta a kormányt?! A határidő lejárta előtt épphogy, a kormány meghosszabította a határidéjét, meddig kell…..
GABOR2 2021.09.10 18:17:08
Aztán itt van egy új cikk egy magyar virulógussal, aki szerint a koronavírus körül valami itt nagyon bűzlik, nem úgy kéne lennie a dolgoknak ahogy van, a magyar adatok körül:

"Koronavírus: valami nem stimmel Magyarországon, furcsa dolgokról beszél a virológus"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210910/koronavirus-valami-nem-stimmel-magyarorszagon-furcsa-dolgokrol-beszel-a-virologus-500140

"Az elmúlt héten gyorsabban, nagyobb ütemben nőtt a kórházban kezeltek és a lélegeztetettek száma, mint az új koronavírusos esetek száma, pedig ennek éppen a fordítottjának kellene történnie."

Bár a magyar statisztika hamis voltára már jó sokszor rámutattak...
GABOR2 2021.09.15 18:18:52
@juaquin: Köszi szépen ezt a sok linket.
GABOR2 2021.10.27 18:35:20
@juaquin: Egészen biztos valami bűzlik itt, valami nagyon, valami nagy. Nem normális ami folyik. Igen, a kínai féle digitális polgárságot is lehet bevezetnék... csak álcával. De már a saját mainstream tudományuk se ért egyet azzal amit csinálnak, valamiért nagyon nyomatják ezt az oltás dolgot és nem mondják meg miért.