Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GABOR2

1228 bejegyzést írt és 3391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyengébb idegzetűek kifejezetten maradjanak távol ettől a témától - akinek a covid meg a potenciális gáz- és áramkrízis ad elég stresszt az ne tegye tönkre magát ilyesmivel. Komolyan mondom. Aki viszont úgy érzi nincs elég borzongás az életében, annak meleg szívvel javaslom olvasásra biggreekgeek…..
GABOR2 2022.01.22 11:24:37
@Mia and Me: Ami most legmenőbb a TikTok, de ott olyan 20 másodpercben nyomatják a videókat átlagban. 20 másodperc alatt nem megy át sok mély gondolat... A Youtube maga alatt vágta a fát amikor elkezdett rengeteg mindent tiltani, de azért még egyáltalán nem halott.
GABOR2 2022.01.22 11:29:01
@Deansdale: Lehet, hogy az lesz, hogy mint amikor nálunk Gyurcsány mindenáron hatalomban akart maradni pont azért ásta el az oldala kb. minden esélyét. Most Bidenék népszerűsége olyan rossz, hogy az elmúlt tán 100 évben egyik elnöknek se volt ennyire lent + az alelnöknője is kb. így áll.

Amerikában a bűnözés egekben van, a polcok üresek sok helyen, az infláció, az üzemanyagárak az egekben ( mondjuk nemcsoda amennyi pénzt létrehoztak nemrég a semmiből ), plusz az elnök nem tartja be az igéreteit és a demencia egyre nyilvánvalóbb jeleit mutatja.
A 444-en jelent meg a cím, ami egy bloghoz vezet... Azzal foglalkozik elvileg a cikk, hogy miért vette meg a Microsoft a Activision Blizzardot... amit sajnos megtett... bár még talán megakadályozzák. Node, a cikk egy ponton túl Game Pass reklámba megy át és egyenesen elképzelhetetlennek tartja,…..
GABOR2 2022.01.21 13:05:50
@promo921: Köszi amúgy a videót... úgy látom az illető se tartja nagy ötletnek.
GABOR2 2022.01.21 17:57:20
@promo921: Ami érdekes volt amúgy éppen, hogy azt magyarázta el, hogy az, hogy nem a tied a játék amit megveszel nem igaz, mert amit megvettél a tied, csak nincs jogod terjeszteni stb.. EU is kimondta. A játék mint szolgáltatás pedig definició szerint lényegében az, hogy a játékos nem rendelkezik azzal, hogy mikor játszhat... És mint a fenti cikket is linkeltem alul... A Microrosoft van, hogy simán csak úgy dönt, hogy hopp innentől nem lesz a kínálatunkban valamelyik játék és akkor ahhoz már így nem férsz hozzá. Míg a másik módon vett játékokhoz bármikor visszatérhetsz... elvileg. Mert amúgy van rossz gyakorlat, pl. hogy miután már nem árulják a játékot se adják ki a maradék kódját, hogy tovább tudják használni a játékosok... pedig a törvényt betartva lényegében az kéne.
GABOR2 2022.01.21 21:08:05
@Veghetáry János: Az Epic-nek van aranytojást tojó tyúkja ami miatt megengedhet magának ilyen akciókat. Azokat amúgy örökbe kapod.

A másik meg, hogy pont az a videó amit belinkelt a másik forumtárs mutatta forrással, hogy az EU és sok más álláspontja szerint azt a darabot, azt a játékot birtoklod és dolognak kell tekinteni. Aztán persze nem sokszorozhatod, hogy elad stb.. Én is úgy tudtam ahogy te írtad, a videó szerint viszont erről született legfelsőbb bírósági döntések, köztük EU-s szintű is és kimondták, amiket írtam...
Ezek se ígértek olyat hogy jobb lesz majd... és nem is lett, sőt: "Elront egy csomó dolgot a Windows-okban a kedden kiadott havi foltcsomagjuk" "A Microsoft kedden kiadott szokásos havi foltcsomagja több mint száz hiba javítását tartalmazta - de a jelek szerint sajnos egy rakás újat is behozott…..
GABOR2 2022.01.16 15:28:33
@Madarász Henrik: Rájuk lehet számítani, sőt tudnak ők még rosszabbak és rosszabak lenni.
GABOR2 2022.01.20 20:18:20
@Koenigsberger: És amíg az a fontos, hogy ki milyen kisebbséghez tartozik és nem a hozzáértés, addig remény sincs a javulásra.
Ó az okostelefonok... amikre rá kéne bízni a pénzügyeidet meg... kb. minden fontos dolgot. Mennyi, de mennyi cikk szól erről. Aztán ritkán becsúsznak olyan cikkek mint ez: "Több ország is azt tanácsolja a sportolóinak, hogy inkább ne vigyék magukkal a mobiljukat a pekingi olimpiára" "Sok ország,…..
Vajon mennyire biztonságos a Windows 10 beépített, saját vírusírtója? Nos: "Pofonegyszerű trükkel bújhatnak el a vírusok a Windows 10 saját kártevőirtója elől" Egy klasszikusnak mondható hír... nagy adatbázis, sok felhasználói adattal... milliós felhasználói adatlopás: "Feltörték a legnagyobb…..
ÚJTECHKOR... Mire ment a pénz? 2022.01.20 19:06:21
2020-ban egy csomó "gazdaságvédelemre" szánt pénzek igazából olyan felesleges dolgokra mentek el amiknek semmi köze se volt a gazdaságvédelemhez. Ezt bemutattam részletesen, forrásokkal. Idén azért már annál jobb a helyzet, de azért... nos nézzük rá, hogy mire mentek el a pénzek. Ez egy több…..
Szerintem több játszma is kezd lezáródni a koronavírus körül mostanság... Egyszerűen ugyanúgy már nem lehet továbbhúzni a dolgokat.   Nézzünk is pár dolgot. Mostmár még a mainstreamben megjelenő tudosók is egyre inkább nem értenek egyett dolgokkal... Nemrég Rusvai Miklós mondott ellent... azóta…..
Az a jó a Fidesz ezen átbaszásában, hogy ezer mérföldről lehet látni és lényegében nincs semmi amivel meggyőzhetnének már, hogy nem teszik meg. Csak most még óvatosak a fiúk... jön egy választás... szép lassan adagoljuk a sz@rt. Ugye most az van, hogy hirtelen mostantól az nem számít védettnek aki…..
Deansdale Humor 2022.01.06 13:08:54
...vagy amit akartok. Gondoltam kellene egy cikk ami alá kommentelgethetem az ilyesmiket, szóval így jártatok.          ..
Csak a szép és a jó a digitalizációval kapcsolatban, meg a szövegeket a fiatalokról, hogy ők értik az egészet... Nos, úgy tűnik egyesek még annál is jobban értik az egészet, mint szeretnék... Legalább a többi fiatal is hamar belekóstolhat a "digitális ország" nem annyira reklámozott oldalába...…..
Matolcsyval és Vargával már jópár alkalommal foglalkoztam és hogy megértsd, hogy miért állítok bizonyos dolgokat vissza kéne olvasni. A lényeg: Matolcsy és Varga háborúban áll és Matolcsy főleg rengeteget árt az országnak. Most nem ismétlek, hanem mutatók nektek két cikket amik a héten jelentek…..
Gondolom már ti is találkoztatok Gattyán hirdetéseivel, aki amúgy egy saját pártot szeretne. Logikusan arról lehet szó, hogy Orbánék embere akiknek az a feladata, hogy megossza az ellenzéket. Egyrészről egy ilyen új párt nekik ártana inkább szerintem ( Hamis szakértő párt image ), másrészről…..
Kezdjük valami pozitívval az évet. Megint bemondták, hogy az omikron miatt vége lesz tán a koronavírus örületnek, de  a cím félrevezető, mert... "legyőzzük a koronavírust", pedig igazából az omikron oldja meg. Ja és képzeljétek ezután olyan lesz az egész koronavírus cucc mint a...…..
GABOR2 2022.01.05 20:21:43
@KalmanBlog: Egyszer viszont abba kell hagyni a bulit és ez most egy remek kiugró lenne nekik is. A vírus megszelidül... utólag is is hiába vizsgálod már, hisz más lett... pont olyan mint az influenza.
GABOR2 2022.01.06 22:05:59
@KalmanBlog: Hát az ész azt mondja: valamikor le kell már állni, de... aztán ránéznek a pénzhegyre amit csináltak és lehet azt gondolják... kéne mégegy és megjátszanak még egy variánst... viszont kockázatos, hisz már az oltottaknak is teli van a ...
Remélem az ilyen esetek majd kicsit kritikusabbá teszik a sajtót a digitális világgal szemben... "Leterítették a hackerek a legnagyobb portugál médiaóriást" "Váltságdíjat várnak az Impresa médiacégtől, ellenkező esetben belsős adatokat teregetnek ki a támadók." "A legnagyobb portugál híroldalak…..
Deansdale Boldog Karácsonyt! 2021.12.24 17:17:32
GABOR2 2021.12.26 18:27:07
Susánszky Iván jobb sorsra érdemes twitterén találtam a linket az 1bit, illetve qubit cikkére, ami olyannyira extratudományos, hogy már a felvezető szövegben ilyen poénokat puffogtat: Miért van az, hogy a férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali…..
Itt van egy cikk: "2021: a zsarolóvírusok éve" Kérdem én... ha 2021 a zsarolóvírusok éve volt... mi akadályozza majd meg, hogy innetől minden év az "övéké legyen"?  A biztonsági megoldások? Azok nem. Az emberek akik végre rájönnek, hogy fontos dolgokat nem okos netre kötni, ha nem tudják…..
GABOR2 2021.12.23 20:56:50
@Koenigsberger: Nem azt mondom, hogy komplett hátraarc, de húzni kell egy vonalat.

Pl. ne legyen fent neten lógva egy katona rendszer, amit húsz évbe telt kifejleszteni az USA-ban, hogy Kína ellopja és pár év alatt behozza a hátrányát.

Vállalatoknál is... olyan adatok amiket ha a konkurencia megszerez és kiszoríthat a piacról ne legyenek fent.

Önvezetőautók ne legyenek fent, mert az életünket veszélyeztetné a meghackelésük, ha pedig felhő is a buliban van, akkor tömeges méretekben.

Az Ipar 4.0 előnyeit már próbáltam párszor felderíteni, de az, hogy élőben láthatod a termelésed, meg talán némileg javítod az ellátási láncod hatékonyságát nem kompenzálja azt, hogy folyton leállítanák a termelést támadás miatt... igazából tán egy leállás is sokkal több kárt okozna.

Az államnak is gondolnia kéne arra, hogy fontos rendszereket, infrastruktúrát nem szabad feltenni, mert az olyan mintha az ellenség a kést a torkunkon tartaná... és amíg nem nyír ki minket n em mellékesen kémked utánnunk... azt nem csak az ellenség, hanem a szövetséges is megteszi.

A kórházi dolgok is az életedbe kerülhetnek.

Szembe kell nézni vele, hogy nem tudjuk és nem is fogjuk tudni megvédeni a neten lógó dolgokat... tehát át kell gondolni, hogy mik azok amik ennek fényében nem szabad, hogy fent legyenek és mik igen.
Sziasztok! Az igazság az, hogy a héten tetőzött a munkahelyi évvégi horror ( legalábbis remélem ); emiatt viszont azonkívül, hogy dolgoztam és aludtam kb. semmit se csináltam... rádásul úgy hogy nem is aludtam otthon, mert el kellett utazni a munka miatt... Vagyis lehet kihagyok érdekes storykat…..
GABOR2 2021.12.17 19:33:17
@kéki béla: Nos... Karikó Katalin nyilatkozta.
GABOR2 2021.12.23 20:48:13
@juaquin: És most Orbán még rendelt kb. 9 millió új adagot... valami újfatját amit eddig le se teszteltek... sok milliárdért. Minek 9 millát amikor még most se oltották be magukat annyian? Ezeket is majd ingyen osztogatja más országoknak?

Most az a duma, hogy bár nem olyan veszélyes ez a változat, de még jobban kell az embereket oltatni, még több embert kell elérni... Még Karikó Katalin véleménye se fontos, ha arról van szó, hogy a vakcinák mellőzhetőek.
Ez teljesen friss, most olvasom, hogy Karikó Katalin újabb díjat vehetett át... Hol van az a dolog most, mai minden más esetben van az ilyen nagy tudományos díjaknál, hogy a felfedezés, vagy elmélet készítése után olyan 20-30 évvel később osztunk díjat, mert ki tudja... lehet, hogy az elsőre…..
GABOR2 2021.12.23 20:42:10
@juaquin: És amúgy még ezután is kapott valami díjat. Semmi az ami korábban volt, hogy várnak sok évet és azután megy csak a díj, hisz kiderülhetnek dolgok... Nem semmi ilyen. Gyanus... alighanem mint sok más díjnál is itt is megvették azt, hogy ki legyen a győztes és hát ez a propaganda része. A Nobelt azért nem kapta meg, ott tán azt még komolyan vették, hogy azonnal semmiért se szabad rögtön díjat adni. A Nobelt sokszor akár 30 évvel osszák ki... kivéve mondjuk a Béke díjat... Meg is szívták Obamával.
Deansdale Ilyen a sors... 2021.11.24 08:34:38
Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század…..
GABOR2 2021.12.19 13:27:23
@Mme.Brioche: Az az érdekes, hogy a Karikó Katalin nemrég azt nyilatkozta, hogy az omikron variáns megjelenése tulajdonképpen lehet jó is, mert sokkal kevésbé ártalmas és mivel jelentősen gyorsabban terjed, az egész világot vakcinák nélkül immunizálhatja. Ez utóbbi részt kivágták a szöveges részből...

ujtechkor.blog.hu/2021/12/17/kariko_katalin_megoldasa_amirol_nem_beszelnek_plusz_par_koronavirus_story

És mai hír, hogy újabb vizsgálat szerint kevésbé veszélyes:

"Újabb jó hír az omikronról: durván terjed, de gyengébben támadja a tüdőt"

www.portfolio.hu/gazdasag/20211219/ujabb-jo-hir-az-omikronrol-durvan-terjed-de-gyengebben-tamadja-a-tudot-516940

Szóval ezt a verziót ami gyöngébb engedni kéne terjedni, mert immunitást adna a durvább verziók ellen.

Erről persze nincs szó, hanem inkább próbálják akadályozni... pedig Karikó Katalin szerint ennek a verziónak a megjelenése jó hír... legalábbis amennyit eddig tudunk róla abból.
GABOR2 2021.12.19 13:32:27
@-JzK-: Ezt elég rosszul gondolod, bármelyik más vakcina esetében vizsgálják ezt.

A Johnson and Johnshon vakcina kifejlesztője azt mondta pont, hogy ő azért nem adja be magának a saját vakcinájukat, mert normálisan 30 kellene, hogy biztosan ki lehessen jelenteni,hogy egy vakcina nem ártalmas.

A Project Veritas videója a vakcinák készítőiről akik maguknak nem adják be a sajátjukat és szerintük a gyerekeknek adni felesleges és veszélyes, mert lövésük sincs róla, hogy hosszútávon hogyan fog rájuk hatni:

www.projectveritas.com/news/johnson-and-johnson-children-dont-need-the-f-cking-covid-vaccine-because/
GABOR2 2021.12.19 13:33:44
@GABOR2: A videónál már egy percnél mondja, hogy hogy a f@nébe tudnák a hosszútávú mellékhatásokat, ahhoz 30 év tesztelés kellett volna.
Ez se lesz hosszú... A trend folytatódott, Biden népszerűsége zuhan, de az alelnöknője népszerűsége még jobban, ami azért is érdekes, mert sokan őt akarták Biden utódjának, az első női elnöknek. Egyszerűen minden csoportnak egyre inkább elege van belőlük. Az amerikaiaknál nagyon rég nem látott…..
GABOR2 2021.12.17 20:32:02
GABOR2 2021.12.17 21:11:48
@bandiras2: Hi! Most belenézegettem.

Úgy látom arról van szó, hogy nemrég még úgy tűnt, minden szép és jó lesz a középosztálynak aztán meg csak egyre rosszabb.

A témát érintettem a "Az inniváció nem oldja meg a problémákat" sorozatomban, amikor is több részben megmutattam, hogy az innováció hasznát szépen megtartják mind maguknak a cégek, tehát hiába termel egy ember ma sokkal többet és okoz sokkal több bevételt... ő ebből a növekedésből egy ideje nem részesül... tehát kamu, hogy ahhoz, hogy növeljék a fizetésed kell, hogy innoválj, meg jobb legyél... sok éve nem adják meg az ebből korábban mindig járó részed.
Sok tökkelütött azt hiszi antiszemita vagyok, a mai különkiadás nekik szól :) Fel vagyok iratkozva a kedvenc rabbim youtube csatornájára, és a legfrissebb videójából érdekes befektetési tanácsokat kaptam, megosztom hát veletek is. Oké, na, az elején mellékesen megjegyzi, hogy az Új Testamentum egy…..
GABOR2 2021.12.13 00:21:53
@KalmanBlog: "Egyébként meg "befektetési tanácsadóknak" csak akkor higgyetek, amikor egymás közt vannak. Azt meg nem halljátok. Értitek. Amit így a vakvilágba előadnak, az éppen arra jó, hogy aki elhiszi, azt kiforgassák mindenéből. Akinek most sok pénze lesz, annak egy szemvillanás alatt elinflálódik."

Amit nem modnanak el, hogy még a legjobb ajánlatukat is igazából ki lehet termelni akár egy jó napon.

Ami kamatot adnak, meg, amit hirdetnek megtakarítási formákat, hogy milyen nagyszerűek ( banki kamathoz képest az is, de cserébe nagyon megkötnek átalában, nincs előbb pénz kivevés stb.) igazából ahhoz képest, hogy magad tözsdéznél nevetségesek.
GABOR2 2021.12.13 00:38:02
@GABOR2: És akkor mikor már Sztálin volt a legfőbb vezető, szépen azokat akik Nyugaton voltak és az egész világból forradalmak útján akartak egy Szovjetuniót csinálni Sztálin szépen kinyirta és olyanok maradtak, akik vele értettek egyet... Ő fegyverekkel akart hódítani.

Igazából van ma már egy halom bizonyíték nemrég óta, hogyha Hitler nem támad rá Sztálinra, ő támad és hogy... Sztálin már előbb elkezdte a rejtett mozgósítást, hogy megszületett a német-szojvet paktum, vagyis a világháború hivatalos kirobbanása előtt.

Hitlerék egy olyan sereggel találkoztak, ami nem védekezésre volt felkészítve és kiképezve, hanem támadásra... Európai méretekben. Szerencsére nem voltak még készen teljesen és Sztálin döntései miatt olyan volt mintha meglepetés érte volna őket és katasztrofális vereségek érték őket... de mivel Európa elfoglalása volt a mérték a felhalmozott fegyverek 15% is elég volt, hogy magukat életben tartsák és a már eleve beindított toborzás is ment non-stop így a németek hiába semmisítették meg egyik-másik szovjet hadsereget, rögtön jöttek az újak... mert már minden elő volt készítve, hogy ilyen gyorsan menjenek a dolgok.

És még ez is kevés volt, hogy a németek nyerjenek, de végülis lett atombomba, meg megerősödtek Hitler miatt a nyugati országok is és nem lett az egész Európa szovjet éra alatt.

Amúgy Sztálin nem bízott Hitlerben, hanem folyamtosan figyelték a különböző termelési adotokat, különböző árúk áremelkedését, stb.. Ha Hitler normálisan felkészül a Szojvetunió elleni háborúra, akkor meg kellett volna rendelnie bizonyos termékeket, amiknek a statisztikáját figyelte az orosz hirszerzés és látták, hogy Hitler semmi olyan dolgot nem kezd nagy tételben rendelgetni, ami szerintük feltétlenül kell ahhoz, hogy megtegyen ha a Szojvetunióra akar támadni sikerrel.

Hitler nem tette meg, ami miatt Sztálin azt képzelte, hogy nem is akar igazából támadni... vagy ha támad, akkor veszíteni fog.

És végülis... veszített.
GABOR2 2021.12.17 21:07:24
Óké, vannak dolgok az életben amit egyszerűen nem lehet megérteni. Például miért van az, hogy a Vöröskereszt akar digitalizáni? "Digitális Felzárkóztatási Alapot indít a Magyar Vöröskereszt és a Telenor" "A távközlési vállalat bejelentette, hogy a járványhelyzetre való tekintettel idén nem…..
Igazi fejlesztés már kb. semmi sincs, de a látszatát fent kell tartani és sajnos a Microsoft úgy gondolja, hogy erre egy jó módszer, hogy az évek alatt megszokott menüket indokolatlanul és logikátlatul átrendezi. Most is egy ilyesmivel kedveskedik nekünk: "Még több beállítást mozgat át a Gépházba…..