Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GABOR2

635 bejegyzést írt és 1417 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Egy komment máshonnan 2019.07.06 10:20:14
Szerintem ez egy jó komment, bár a zöme már elhangzott részleteiben többször és több helyen, talán így összerakva más megvilágításba helyez dolgokat. Amúgyis rég foglalkoztam már a feminizmussal. Uborkaszezon van, na :) --- ...egyre erősödő meggyőződésem, hogy a sors/tao/atyaúristen úgy vezeti a…..
GABOR2 2019.07.23 19:03:21
@Madarász Henrik: Így van, volt erről egy cikk a mainstream baloldali médiában, hogy a baloldaliaknak ideje fegyverkezni, hogy megvédjék a kisebbségieket, közben AOC nyomatta a koncentrációs tábor dumát megátalkodottan.

A fegyverek és a baloldal:

www.vox.com/first-person/2019/7/1/18744204/guns-gun-control-anarchism
GABOR2 2019.07.23 19:20:24
@Madarász Henrik: Tim Pool lementette a tweetjeit, amiben a faszi terrorizmusra biztatott, és kijelentette, hogy a "koncentrációs táborokat" fel kell számolni, BÁRMI ÁRON. És az eset után is írt, hogy még több ilyen akció kéne és a fickó egy hős. És Twitter nem bannolja terror cselekményre való felbújtásért, de mint írtam Lindsay egy visszaszólásáért egy transnak kitiltás járt.

Az ilyen viselkedés mondjuk pont visszaüthet a demokratákra mint írtam a különszámban:

ujtechkor.blog.hu/2019/07/22/kulturhaborus_tortenesek_kulonkiadas_620

A fickó viszont a manifestojában neki ment több milliárdosnak is, hogy ők is a "fasiszta rendszer" haszonélvezői akik kihasználnak mindenkit és hát Sorost konkrétan meg is nevezte, aki viszont az ő finanszírozójuk.

Szóval a fasziból nem lehet hős, mert azokra is rátámadt a levelében akik finanszírozzák az Antifát és médiafelületet adnak nekik.
GABOR2 2019.07.23 19:23:12
@Madarász Henrik: Arrafele mehet a dolog. Viszont ha lesz ilyen, szerintem, az Antifát támogató milliárdosoknak, akik igazából mozgatják a szálakat, már megvannak a terveik erre az esetre is. A kultúrháború mai formája mindenesetre túl drága lesz nekik.
Milyen jó is a centralizált adatbázis. Minden egy helyen van, egy szép nagy cloudban. Milyen szépen el lehet így lopni egyszerre mindent. Most éppen Bulgária lett lényegében 100%-osan kirabolva, mert ők olyan modernek, hogy meg lehet tenni velük. "Valaki kirakta a netre az összes bolgár felnőtt…..
Már rengeteg digitális állam storyról írtam ezen a blogon, de mostmár lehet, a jövőben inkább, egy cikken belül tárgyalok több történetet és jobb ezt sorozat címmel adni... aminek első része az első, bár ez így kicsit megtévesztő lehet. Szóval megint történt egy rejtélyes leállás egy londoni…..
Egy teljesen semleges korábbi cikkben már kielemztem, hogy az elektronikus szavazás több okból is nagyon rossz ötlet. Több okból is, nemcsak a klasszikus, "dehát meghackelhetik" probléma miatt, hanem például azért is, mert ha nem is hackelik meg, a vesztes fél mondhatja azt, hogy igen, és többé már…..
Kedves olvasom, gyere, kérlek foglalj helyet ebben a kényelmes székben, néz szét... mit látsz... Elon Musk brainstorming csapatának egyik tagja vagy. Azért ültetek itt össze, ezzel a XXI. századi hőssel, hogy fontos döntéseket hozzatok. Szóval van itt egy pár aprócska gond... A Telsa megint ölt…..
"Embert gázolt a bécsi önjáró kisbusz" "Egy gyalogoshoz kellett mentőt hívni a csütörtöki baleset miatt." "Csütörtök délelőtt a seestadti Ilse-Arlt-Straßéban egy figyelmetlen gyalogost ütött el a Wiener Linien autonóm kisbusza – adta hírül a Regionbahn.hu közlekedési szakportál pénteken." Igen...…..
Annyira aranyos amikor milliárdomik alkalommal is csődött mond a felhő, de úgy állítják be, mint valami waó, nagy még sohaselátott tett lenne, valami írtó nagy akadályt győztek le most hackerek és húúú valami csodafegyerrel érték ezt el. Tom Cruse is ott kellett legyen. "A legbiztonságosabb helyen…..
Nem annyira nagy sztori, de azért érdekes. Egy milliárdos tech-befeketető most felhívta a figyelmet, hogy a Google problémás. Például mert, nagy nyilvánosság előtt kijelentették, hogy nem hajlandóak a csúnya amerikai hadsereggel együttműködni, de arról már nem nagyon beszéltek, hogy a kínai…..
Az, hogy mennyire rossz az amilyen irányba ment a játékipar megérne pár posztot, de ezeket szerintem elég jól kibeszélik... legalábbis angol nyelvű csatornákon. Most viszont van itt valami sötét új...donság. Átugorhatatlan reklámokat tettek be nemrég több játékba. Nem, nem ingyen játékok, fizetsz…..
Mikor volt utoljára olyan, hogy csak úgy jött egy nagyobb frissítés a Microsofttól és nem lett valami súlyos következménye milliók számára? Te sem emlékszel. Hát a tradició most se tört meg: Microsoft: Súlyos hiba lépett fel a Windows 10-ben "A Microsoft arról számolt be a Windows 10…..
Szegény Soros Gyuri bácsi... hiába vannak a milliárdjai ő se tud megoldani egy problémát pénzzel: a számítástechnikai cuccokat feltörik, amennyiben a neten vannak. Már történt is ilyen és ha nem lenne amúgy nagy hatalma nagy gondja lett volna belőle. Prospektusok amikben a menekült törvények…..
Régebben még azt mondták... véletlen volt. Most egy vizsgálat bemutatta, hogy ez a "véletlent" manapság csaknem 100%-ban elkövetik a techcég. Miért is ne tennék, mikor volt útoljára következménye? Tök mindegy mit állítasz be, mit engedélyezel, a techcégek csak úgy mint a kémprogramok viszik az…..
A Nyugat legyőzhetetlen volna hagyományosan. Olyan előnye van/volt a technológia, a pénzügyek, a képességek terén, hogy nem lehet normálisan legyőzni, ráadásul nyomasztó a fölény, hisz még ott van az atombomba is például. Így hát... Nem is hagyományosan akarják legyőzni. Az nem menne. Egyrészről a…..
Az élet néha fura. Például mire fogadnál melyik csoport nyeri meg majd a választást. Az amelyik birtokol szinte minden hagyományos médiát és még a közösségi oldalak is nekik akarnak mindenáron megfelelni, vagy azok akiknek sokkal kisebb a médiája és a közösségi oldalakról nagy igyekezettel el…..
Egy egyszerű ember vagy aki szeretné elkerülni a haladók kiakadását és ezzel azt, hogy megpróbálják tönkretenni a céged? Nos, akkor lássuk mik az opcióid. Az ellenállás, és kiállás az igazságért most szóba se jöhet, hisz meg akarod úszni a balhézást. Hé... dehát mi sem egyszerűbb: kapják meg amit…..
Hát megvolt Trump közösségi oldalas konferenciája, de időközben nagyon átalakult. Eredetileg úgy volt, hogy a Project Veritas leleplezése után odahívja magához a közösségi oldalak vezetőit és velük lesz majd egy tárgyalás erről az egész cenzúrázosdiról. Aztán megváltozott az egész konferencia…..
Végre a közvetlen életveszély tudatában, volt a világon egy olyan hely, ( ráadásul az USA ) ahol értelmeset léptek a számítástechnika és állam viszonyában. Újtechkoros lépés volt. Mikor jön el az Újtechkor? Akkor amikor tömegessé válik a felismerés, hogy nem szabad minden fontos dolgot netrekötni,…..
GABOR2 2019.07.10 17:51:29
@KalmanBlog: Akkor még az országba küldött ügynökök még mindig fel tudnak valahol csatlakozni a rendszerre, erre tuti vennék a fáradságot a nagyobb titkosszolgálatok. Meg lehet beépített ember is aki feljutat valami vírust egy központi vezérlőterembe és úgy lesz majd baj.
GABOR2 2019.07.10 23:31:18
@KalmanBlog: Mert többször külső körülmények keresztbe tettek az eredeti terveknek, most meg itt volt a lehetőség, hogy bepótoljam.
"Világszerte kiröhögték tulajdonosaikat a OnePlus új telefonjai" "Hétfőn világszerte meglepő élményben részesültek a OnePlus új 7 Pro készülékeinek vásárlói. A még májusban piacra dobott okostelefonok ugyanis minden ok nélkül kvázi kiröhögték őket: a "hahahahaha" üzenetet jelenítették meg, méghozzá…..
GABOR2 2019.07.10 17:48:32
@KalmanBlog: Igazad van, hibáztam. A OnePlus nem Microsoft termék. Ez a hiba azért történt meg, mert azt hittem a Microsoft a "One" szót jogilag teljesen lefoglalta magának, mert más Microsoft terméknél is szerepel ez a szó. Kösz, hogy felhívtad erre a figyelmem..
Oregon állam vezetése progresszív, olyannyira hogy a konzervatív erőket nyugodt lélekkel ignorálják. A szenátust 18-12 arányban vezetik, az alsóházban (nevezzük most így) még nagyobb túlerőben vannak. Eddig minden törvényjavaslatukat simán átnyomták, kb. mint a fidesz a kétharmadával. Most viszont…..
GABOR2 2019.07.10 14:13:35
@csi szi: EGy beszélgetős műsorban Nógrádi, meg valaki más mint valami titkos információt osztotta meg, hogy igazából ő a magyarok nagy barátja, és a fegyverváráslási business alatt is nagy kölcsönös szívességek történtek, de erről nem akar többet beszélni, de a másik fickó is mondott valami belsós hasonló sztorit, a Kossuth rádióban volt, de lehet Nógrádi Youtube-on is mondott valamit erről, mert azért elég rendesen ismételi amiket mond.
GABOR2 2019.07.10 14:40:54
@Madarász Henrik: Így van, csak rossz és még rosszabb van látszólag... De mint fentebb írtam van tán valami kis titkos jóviszony.

Ami viszont az amerikaiakat illeti, bár úgy tűnik minden rendben, igazából hiába volt a legmagasabb szinten párbeszéd, se Orbán, se Trump nem kapta meg a másiktól amit leginkább akart volna...

ujtechkor.blog.hu/2019/07/09/se_orban_se_trump_kivansaga_nem_teljesult
Úgy tűnik ahogy haladunk a techcégek által kitalált jövő felé, egyre inkább a múltra hasonlító dolgok jönnek velünk szemben. Például újra vannak kalózok, igaz csak kiberkalózok, de lényegében ugyanúgy lopdossák tőlünk az értékeket mint a régiek, sőt az államok is csatlakoznak a bulihoz mint ahogy…..
GABOR2 2019.07.10 13:18:54
@btprg: Vannak olyan zsarolóprogramok amik már törödnek a biztonsági mentésekkel is. Meg lehet, hogy túl későn veszik észre a bajt és a biztonsági mentéseket tartalmazó rendszerek is fertőzöttek lettek. Viszont igaz, hogy ez a legenda se működik olyan jól mint ahogy annó igérték.
GABOR2 2019.07.10 13:35:29
@icipicicsipa: Annyira nem reklámozzák, de vannak bűnözői hackercsoportok akik közös projekteket visznek a titkosszolgálatokkal és talán maguk a titkosszolgálatok is innen is kiegészítik a" shadow budget"-jüket. Azt is tudjuk, hogy nagy felvásárlói a sebezhetőségeknek az amerikai titkosszolgálatok, a filmekben már jól ismert kliséről nem is beszélve, hogy van, hogy munkát ajánlanak fel, vagy mondhatni munkára kényszerítenek korábban bűnöző hackereket. Plusz még a hackerek jelentősebb része a való világban se csoró, hanem magas státuszú figura, magas képzettséggel és ezeket nem szívesen küldik börtönbe. És rengeteget kéne börtönbe küldeni.

Másik oldalról pedig a bűnözőket motiválja a könnyen szerezhető sok pénz. Ma már nem úgy van mint régen, hogy rengeteg ideig fejtegetik a hackerek, hogy mi a hiba, nem, ezt spéci hackerek készítik aztán csinálnak egy szép kis kit-et amit mindig frissítenek és pénzért árulják és ha nem is olyan egyszerű így se, hogy csak pár gombot nyomsz meg, de már egyáltalán nem nehéz így megcsináni, és folyamatosan csinálhatod, mert folyamatosan csinálják az új támadóeszközöket. A Youtube tele volt igazából ezt oktató videókkal, én is láttam jópár ilyet. Most nemrég törölték őket a Youtube-ról.

"AZ „ADATHALÁSZÁS ÉS HACKELÉS MEGTANÍTÁSA” ELLEN IS FELLÉP MÁR A YOUTUBE"

thegeek.hu/2019/07/04/az-adathalaszas-es-hackeles-megtanitasa-ellen-is-fellep-mar-a-youtube/

Én azt tudom mondani, hogy megmutatták, hogy mondjuk egy 300 dollárért vett Kit-tel kapsz több száz lehetőséget, hogy hogyan törj be gépekre és az összes híres-szuper vírusírtót és társait is legyűrik ezek a Kittek.

Ezek a Kit-ek attól is óvnak, hogy beazonosítsanak téged, mint támadó forrást... és kereshetsz egy csomó pénzt.

Szóval a motivácó innen is elég nagy.
GABOR2 2019.07.10 13:42:30
@Madarász Henrik: Hallani pár ilyenről, de mint fentebb írtam elég sok a motiváló erő, hogy mégis megtegyék.

Meg ma már sok hacker bizonyos értelemben már nem is igazi hacker, hanem igazából csak megvesz egy hacker-kitet és lassan haladunk afélé, hogy ezeket használva tényleg csak pár gombnyomás legyen az egész, de már ma olyanok, hogy sok átlagember is megtudná csinálni néhány oktatóvideó után ezekkel.
Alighanem megint "robot" kereskedőknek köszönheti egy hongkongi cég, hogy egy esemény "picit" túl lett reagálva. "Őrizetbe vették a vezetőt, 90%-kal zuhant az árfolyam" "Hatalmas zuhanást szenvedett egy hongongi papír a ma hajnali kereskedésben, az árfolyama tizedére esett, miután kiderült, hogy a…..
GABOR2 2019.07.10 13:39:24
@Madarász Henrik: Úgy engedik meg, hogy inkább azt nézik, hogy amig minden szép és jó milyen sokat kereshetnek vele, de az összeomlasztás réme mindig ott van.

Pár korábbi sztori ahol biztosan tudjuk, hogy erről volt szó:

ujtechkor.blog.hu/2019/01/22/par_kis_story_a_tozsde_es_az_algoritmusok
Jöttek pletykák, tehát ezt így kell kezelni, hogy nem teljesen tuti, de állítólag Orbán megkérte Trumpot, hogy tegyen egy szívességet neki a norvégokkal kapcsolatban, amikor találkoztak a Fehér Házban. Trump ezt nem teljesítette. Viszont az amerikaiaknak is volt egy nagy kérése: ne a kínaik…..
Szegény IBM, évek óta lejtmenetben van, mert a felhőre fogadott és negyedévről negyedévre jöttek a pofáraesések. Gondolhatnád, hogy tanultak belőle, de nem. Ami megmaradt korábi dicső mútjából örökségként továbbra is arra pazarolja, ami eddig is csak szenvedést hozott rá: a felhőre. Ráadásul…..
Képzeld ez a jövőt ahol szinte mindent az okostelefonoddal intézzel, oldasz meg. Aztán egyszer csak jön egy ilyen: "Egyetlen SMS-sel lehet téglásítani az iPhone-okat és iPad-eket" "Rosszakaróik ugyanis egyetlen üzenet elküldésével részükre megbéníthatják almás kütyüjeiket úgy, hogy azok…..
A Microsoft fejlődésének újabb lépése, hogy egy egyszerű jól bevált biztonsági megoldást száműz a frissítésével. "Kivégezte a Windows 10-ben a registry biztonsági mentését a Microsoft" "A Microsoft nemrég közzétett egy bejegyzést, amelyben reagálnak egy felhasználók által hibának vélt jelenségre,…..