Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GABOR2

1513 bejegyzést írt és 4726 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Nem valós veszély 2024.03.07 08:42:09
Már többször találkoztam woke idiótáknál azzal az érveléssel, hogy valami amit a jobbosok szeretnének elkerülni az "nem valós veszély". Pl. ilyen a migráció Magyarországon, hiszen nem vagyunk tele négerekkel, vagy a gyerekek transzneműsítése, hiszen nem vagyunk tele levágott pöcsű/mellű…..
Deansdale Vallásismereti kisokos 2024.04.09 10:37:45
Páran a twitteren felfedezték a zsidó vallás egy érdekes vonását: a napi gyakorlatban arról szól az egész, hogy hogyan ne kelljen teljesíteniük a parancsolatokat, milyen kiskapukkal hogyan lehet átverni a zsidók istenét. És a szóban forgó deitás annyira hülye, hogy tiltja a kávéfőzést szombaton, de…..
GABOR2 2024.04.14 10:37:14
@GABOR2: Amerika válasza kellemes meglepetés, de várjuk ki persze a végét:

www.portfolio.hu/global/20240414/az-egyesult-allamok-meghuzta-a-voros-vonalat-ova-intette-izraelt-az-amerikai-elnok-680427

Én még éjfél után hallgattam elemzéseket a helyzetről és igazából az elemzők megdöbbentek, mert mindegyik arra számított, hogy Irán szépen csak lenyel mindent és úgyse mer lépni semmit. Megemlítették, hogy talán 19 éve nem követett el Izrael területe ellen közvetlen támadást Irán és úgyse fogja meri most gondolták, de mégis. Ezért ki kell dobni korábbi eljárásokat amik ezzel számoltak.
GABOR2 2024.04.14 11:11:12
@Deansdale: Talán tegnap még támadás előtt mondta valamelyik elemző, hogy muzulmánoknál nagy arcvesztés lenne, ha nem tennének semmit, sőt valami nagyot, de Irán nem fog tenni akkor se semmit...

Nem jött be.

Ja igen, mondják, hogy szinte mindet leszedték. A drónokat nyilván igen, hisz több óra volt míg odaértek volna. Viszont a rakétáknál talán túloznak, hogy 99%-ot leszedték, hisz vannak felvételek amin látszik, hogy több átjut a vaskupolán és sikerrel becsapódik:

Pl.:

www.youtube.com/watch?v=fN08qokxSoI

www.youtube.com/watch?v=ZdJNRIxmdKI

Irán tudja, hogy meg akarják semmisíteni, de ezt azért vállalták be az arcvesztésen túl, mert tudják, hogy nincs meg a szokásos amerikai feltétel, vagyis hogy őket támadják elsőnek, most egyszerűen még sokan emlékeznek rá, hogy Izrael támadott iráni területet. Persze ez egy kockázatos játék, mert Izrael lehet kidobja az ablakon ezt a módszert, hisz úgyis most haramia állam módba kapcsolt.

Robert C. Castel is mondja már, hogy Irántól el kell venni a képességet, hogy ezt megismételje. Rabbi is bemondta, hogy háború kell. Valami más elemző is bemondta, hogy támadni kell, hisz hamarosan azok a rakéták nukreális robbanófejeket hordozhatnak majd.

Izraelen múlik minden meg az USA-n... Ha USA nem segít Izrael lehet nem vállalja be, Bidennek nem hiányozna ez a választás előtt... Bár Trump jobban Izrael mellett lenne...

Elég rossz hír, hogy most Izraelen múlik nem kicsit a hogyantovább...
Fura ember vagyok, ezért gyakran vannak fura ötleteim, amiken szeretek morfondírozni. Ezt sokan időpocsékolásnak vagy értelmetlenségnek tartják, hiszen minek olyasmivel foglalkozni ami nem kézzelfogható, vagy nem egy adott probléma megoldására irányul. Mások megpróbálják kitalálni, hogy vajon mire…..
Deansdale Hányszor együnk naponta 2024.02.28 13:00:06
Ez a cikk azért születik, mert a címben feltett kérdésre 2 homlokegyenest ellenkező válasz divatos manapság, én pedig a saját szempontjaim szerint szeretném megvizsgálni, hogy melyik a jobb opció. A modern dietetika álláspontja az, hogy naponta ötször kell enni, csak oda kell figyelni a kalóriákra…..
GABOR2 2024.03.16 02:19:52
@Bayaz: Nem is divatból, hanem nagyobb eséllyel veszik fel bizonyos helyekre dolgozni őket...
GABOR2 2024.03.16 02:30:36
@Deansdale: Sok ilyen celebnek meg, nem csak azoknak, akikre rábíztak gyerekeket alighanem beleerőszakolják őket ebbe és gyerekként nincs is választásuk.
Nemrég megjelent a Microsoft legújabb diverzitás és hasonlók jelentése, amiben kifejezetten kiemelik, hogy az egyenlőség nevében a fehér alkalmazottjaiknak kevesebbet fizetnek, legalábbis ha férfi az illető. Persze felmerül, hogy az ember bőrszíne miatt kevesebb fizetés kapás nem igazán egyenlő…..
GABOR2 2024.03.14 16:33:12
@Deansdale: A nagy techcégeknek mindenképpen tartani kell tehetségeket, ha fejlődni akarnak. Ha sikerül elérni, hogy havonta fizessenek ugyanazért az emberek ami már kész akkor lehet játszani ezt a faji alapú diszkriminációt nagy mértékben. Ha pl. reklámokból van igazából a bevételed nagy része, akkor fel lehet venni rengeteg felesleges ballasztott.
GABOR2 2024.03.14 20:28:22
@Deansdale: Igen sok minden arra mutat, hogy igazad lehet. Én attól tartok most nálunk is elkezdődik a bevándorlási folyamat vendégmunkások címen, de pont így volt először Nyugaton is. A Matolcsy vs Vargában most is kifejtettem; az elején kéne ezt megállítani, mert akkor a legkönnyebb.
Nem valami nagy hírként találkoztam ezzel a storyval és sajna az eredeti el is veszett, pedig nagyon fontos hír... paradox módon pont ezért érthető miért nem nagyon akarják a nagyok, hogy mindenkihez eljusson a story. Akkor röviden a lényeg. Állítólag egy hiba miatt főleg PlayStation 5 felhasználók…..
GABOR2 2024.03.14 16:30:02
@Deansdale: Úgy láttam nem te vagy az egyetlen aki ilyen következtetésre jutott.
Éljen a digitális gazdaság: "Nagy ütést kapott a Pepco a hatmilliárdos hackertámadással" "10 százalékot vesztettek értékükből a cég részvényei" "A heves piaci reakció egyáltalán nem a véletlen műve: a minap kiderül ugyanis, hogy egy Magyarországról indult hackertámadás nyomán mintegy 15,5 millió…..
ÚJTECHKOR... "Egyéb" hírek 2024.03.13 21:38:02
A francia állam kitalálta, hogy megadózatja a "Spotify-t", hogy állítólag segítse a helyi zenészeket, a végeredmény: a lakosság fizessen többet... minden egyes hónapban... már megint. "Kiakadt, majd árat emelt a francia streamingadó miatt a Spotify" "A francia kormány tavaly összerakott, idéntől…..
Meg akarod menteni a Földet? Akkor mondj le a felhőről ( amúgy is csak nyersz vele ) és "az AI-ról ami a felhőben lakik": "Környezetvédelmi falba ütközött a Google adatközpont" "Chile bírósága részben visszavonta az engedélyét a Google új adatközpontjának, azt kérik, vegyék figyelembe a…..
Néhány hír aminek nem szabadna léteznie: "Nem tudta megoldani az önvezetést az Apple, ezért leállítja saját autója fejlesztését" "A jövő az informatikus képzésben van": "Két hónap alatt már a második programozóiskola zár be Magyarországon" "A legjobb tudásunk ellenére sem tudtuk a CodeBerry-t az…..
Oké, emellett nem lehet elmenni... Miközben szeretnék, hogy mindent bízzunk az AI-kre és közben fizessünk jó sokat állandóan, most kiborult megint a bili. Kiderült, hogy az AI-kat wokeságra nevelik; a Google AI-ja esetében ez oldáig ment, hogy amikor kérték, hogy készítsen egy képett egy tipikus…..
A Matolcsy vs Varga harcban most voltak nagy, látványos összecsapások. Matolcsy egyrészről előállt és megint lealázta a kormány gazdaságpolitikáját... de az indoka totál kamu, mert a kormány azt teszi pontosan amit mond, hogy kéne, de erre majd később térek rá. A sirás és támadás igazi oka…..
ÚJTECHKOR... Hírek röviden... 2024.02.12 20:27:35
Pár dologról csak gyorsan: Ismét látszik, hogy mennyire jó rendszer az, ha valamire előfizetsz: "Újabb áremelésekre készülhet a Netflix, megszünteti legolcsóbb előfizetését is" Bizzál rá szinte mindent: "Már MEGINT foltozni kell az Apple szinte összes kütyüjét - de azonnal!" Még a legjobbakkal…..
GABOR2 2024.03.13 17:19:36
@Koenigsberger: Teljesen jól látod, más, de nálam a Youtube elért oda reklám hosszokban, hogy még egy emelés és max. totál célirányosan fogok odamenni, nem fogok ott nézelődni vagy ilyesmi. És ez sok reklám amúgy azért szükséges, mert kitiltottak sok jobboldalit, akiket sokan néztek. Nem csak gondolom, bevallották.
Pár éve kiderült az Intel processzorokról, hogy bizonyos fajta sebezhetősége és rengeteg hiba van bennük és az egészet újra kell tervezni, hogy ez a fajta hiba többé ne okozzon gondot. De héj, akkor mondták, hogy az AMD a megoldás, annál nincs ilyen... és oké, talán nincs "ilyen", de úgy tűnik van…..
GABOR2 2024.03.13 17:14:05
@Madarász Henrik: Angela-nak ráadásul egyedi telefonja volt, mégse volt elég biztonságos.
GABOR2 2024.03.13 17:17:03
@gigabursch: Bruce Schneider aki szinte már ilyen celeb infobiztonsági szakember erről azt nyilatkozta, hogy anna két útat ajánlottak fel a titkosszolgálatok hogyan fejlődjön az informatika: biztonságos, de akkor előretelepített megfigyelő cuccokat kell belük rakni, vagy nincsnek előretelepített megfigyelő cuccok, de akkor olyannak kell lennie a rendszereknek, hogy ne legyenek biztonságosak, mindig lehessen utólag feltelepíteni valamit. A másodikat választották.
Off: Ó, hogy én mennyire "imádom" amikor a blog.hu automatikus mentési és rendes mentési rendszere is csődöt mond és ezért írhatom újra a cikk 3/4-ét, mert az egésznek semmi jele addig amíg saját szememmel nem látom, hogy nem, nem mentett el egy csomó mindent. És harmadik nekifutás: ----- Nemrég…..
GABOR2 2024.02.19 16:56:56
@Madarász Henrik: Talán a köznép annál jobb helyzetben van mint korábban, és tehetne valamit ellene...
Ismét egy "szép munka" a frissítéseket illetően: "Elrontotta a Microsoft a letöltéseket az Edge legújabb verzióiban" "Elronthatja a Start menüt és a tálcát is a Windows 11 legújabb frissítése" De más módon is kimutatta a Microsoft, mennyire szereti a felhasználóit. Most egyszerűen úgy döntött,…..
GABOR2 2024.02.19 16:32:31
@Madarász Henrik: Így sokaknak át kell térni arra, hogy kidobják a régi gépeket és ki tudja mennyiért vehetnek újakat... csak mert a Microsoft így akarta. "Elemzők" szerint rengeteg gépről van szó:

"Jövőre vége lesz a Windows 10 támogatásának, elemzők szerint ez rengeteg PC-t küld majd a szeméttelepre "

itcafe.hu/hir/windows_10_vege_a_google_lehet_a_megmento.html
Csak röviden... A legutóbbi Varga vs Matolcsy-ban megírtam, hogy az történt, hogy bezuhant a világpiacon az olaj ára és a magyar újságírás valósággal elkezdett vajúdni, hogy igen, hatalmas árcsökkenés történt, de áááá... megjelenjen-e ez a magyar árképzésben, vajon hatni fog-e majd a magyar árakra.…..
GABOR2 2024.02.19 16:31:00
@Madarász Henrik: Annak, ha valósággal "bezuhan" az ár... annak látszania kéne. Ugyanis akkor nagyon jelentősen csökken.
Deansdale Pedofilügy 2024.02.13 09:44:27
Előszóként annyit, hogy a pedókat minden normális ember elítéli, amelyik pedig gyerekhez nyúl azt minden normális ember drasztikus büntetéssel sújtaná - aki ezzel mismásol az utolsó féreg, vagy haladár, de ez a kettő voltaképp ugyanaz. Viszont én személy szerint sajnálom, hogy a pedók rühellése…..
GABOR2 2024.02.16 18:16:16
@F.M.J.: Köszönöm az infót!
GABOR2 2024.02.16 23:39:32
@F.M.J.: Én is több helyen megnéztem, volt ahol tán több oldalon át írtak róla, csak azt nem, hogy mi okozta a halálát; ezért kérdeztem, mert fura a sok szöveg, de a halálokról semmi.
Semmi különösebb ideológiai célom nincs ezzel a cikkel, bár biztos lesznek hülyék akik szerint ha ilyesmivel foglalkozok nyilván csak náci lehetek, dehát na. Igazából az motivál, hogy a II. VH-val kapcsolatban rengeteg olyan részlet van, amit a többség nem ismer, elsősorban azért, mert a győztesek…..
Mostanában sok érdekes dolog történt Matolcsy vs Varga ügyben. Bár Varga Mihály oldaláról ez egyre inkább proxy war, sőt azon túl megy a dolog, mert tőle független szereplőknek is már nagyon elege van Matolcsyból. Mostanában volt több cikk Parragh Lászlóval, ezt a cikket ajánlom teljesen elolvasni,…..
GABOR2 2024.02.14 15:16:13
Érdekes, az emelkedés az árban a kutakon azonnal megjelenik:

"Ez egyre durvább: október óta nem láttunk ilyet a benzinkutakon"

www.portfolio.hu/gazdasag/20240214/ez-egyre-durvabb-oktober-ota-nem-lattunk-ilyet-a-benzinkutakon-669063

"A szerdai drágulást követően pénteken ismét mindkét finomított olajtermék esetében jelentős drágulásra kell számítani a hazai benzinkutakon. A meredek emelkedés hátterében elsősorban az áll, hogy a múlt héten megugrott az olajár a közel-keleti helyzet fokozódása miatt, de a dollár erősödése is a hazai olajtermékek drágulásának irányába hatott. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mostanában látott áremelkedés kapcsán jelezte: túl drága a magyar benzin, de lát lehetőséget az árak kiigazítására."
GABOR2 2024.02.14 15:24:12
@Hartrigel: Így van, Orbánék is ártottak a gazdaságnak, bár Matolcsy még annál is sokkal többet, az újabb módszerek meg környezetszennyező üzemek vendégmunkásokkal... nagyon rossz megoldás. De ami még szörnyűbb: az alternatív pártok még szörnyűbbek, talán egy kivételével.
Egy kedves kis történet egy cégről ami nagyon szupermodern akart lenni és bevezette az "AI-t" úgy, hogy nincs visszaút, nincs olyan, hogy esetleg egy embert kérhetne meg a kedves ügyfél ha valami rosszul sül el... És a dolgok rosszul sültek el, az AI csődöttmondott, de arra jó volt, hogy kérésre…..
GABOR2 2024.02.14 15:22:07
@VicThor: Majd kap egy kis "agymosást", hogy sohatöbbé ne legyen az.
Itt egy hír arról, hogy állítólag egy halom AI-t megkértek arra, hogy hozzák el a világbékét és a legtöbbjük szerint a megoldás erre a nukreális apokalipszis lenne,mert: ""Csak békét akarok a világban", közölte az OpenAI GPT-4 modellje, amikor a szimulációban megkérdezték tőle, hogy mégis miért…..
GABOR2 2024.02.14 15:21:21
@Deansdale: Simán lehet ez a helyzet, csinálhatunk így egy önbeteljesítő jóslatot.
Deansdale Nyugaton mindenjobb 2024.02.07 16:37:37
Ha az internetnek hinni lehet, ami kétséges, de ez alkalommal miért ne, akkor ez egy sorbanállás a fogorvosi rendelőhöz Bristolban, Angliában. Két dolog szembeszökő azonnal: egyrészt aki a magyar EÜ állapotán rugózva arról álmodozik, hogy nyugaton mennyivel jobb, annak ideje felébredni. A másik,…..
GABOR2 2024.02.12 20:33:18
Sziasztok írtam pár cikket én is, néhányat berakok ide:

Újabb része a Matolcsy vs Vargá-nak:

ujtechkor.blog.hu/2024/02/12/matolcsy_vs_varga_a_fuldoklo_csapkodasa

Aztán... legalább 18 román korházat bénított meg egy kibertámadás; nálunk is lehet ilyen:

ujtechkor.blog.hu/2024/02/12/legalabb_18_digitalis_romaniai_korhaz_tapasztalta_meg_hogy_a_digitalizacio_nemcsak_szep_es_jo

Aztán... Megkértek egy halom AI-t hogy egy szimulációban hozzák el a világbékét... A legtöbb azt találta ki mint megoldást, hogy kiírtja az emberiséget egy atomháborúban; a legnagyobb kedvenc ChatGPT volt a legagresszívebb harcosa a világbékének atomfegyverekkel...

ujtechkor.blog.hu/2024/02/12/egy_nem_tul_kedves_ai_hir