Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyaur

702 bejegyzést írt és 848 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden, amit tudni akarsz az orosz-ukrán konfliktusról!..
Magyaur 2022.05.17 23:09:04
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő, az életét tette fel Oroszország megismerésére és megismertetésére. Tudom hogy egy szélsőjobbos orbánistának mindenki, aki nem elfogult az csak "ellenséges" lehet. Mert számára nem létezik objektivitásra törekvő ítéletalkotás.... Csak sajnálni tudom.
Magyaur 2022.05.17 23:27:54
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Minden torz gondolkodású azt hiszi, hogy mindenki torz módon gondolkodik... És ezzel - látszólag - felmenti magát az erkölcstelenség , cinizmus és romlottság vádja alól... de csak látszólag!:)
Ismeretlen szerzőtől: „Tizenkét évet kellett várnia Orbán Viktornak arra, hogy meggyengítse Pintér Sándort, akire fideszes körökben mindig is gyanakvással tekintettek. Igaz, a fideszesek körében ma már legalább annyira gyanakodva tekintenek a háttérbe vonult, de befolyásossá vált Rogán Antalra, mint…..
Magyaur 2022.05.17 13:46:20
@midnightcoder2: Túl az olcsó cinizmuson, (amit a fideszesek hirdetnek, hogy tudniillik "mindenki lop") a helyzet úgy áll, hogy a Fidesz kitalálta a "nemzetmegmentő országrablást", vagyis hogy jobb egy magyar, "nemzeti érzelmű, önérzetes" tolvaj, mint egy külföldi szakmai befektető...
Elvileg van megoldás Ukrajna és Moldávia gyors Európához való csatlakoztatására - máskülönben az Európai Unióba egy hosszú, több évnyi jogharmonizáción keresztül vezetne csak út - a megoldás neve: „Európai Konföderáció”. Ennek a terve már a berlini fal leomlásakor, 1989-ben felmerült, akkor…..
Magyaur 2022.05.14 21:32:48
@Lehetnék én is: Valóban, pont ezt gondolták a közép-európaiakról is! Utólag sok nyugat-európai politikus is már sajnálta, hogy "kézzel evő, mosdatalan közismerten verekedő csórókat" vettek be az EU-ba... ám volt olyan ország, amely élt a lehetőséggel, kikupálódott (a balti államok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, de még Románia is)... és voltak, amelyek nem: ez Magyarország és Bulgária. De Ukrajna egy nagy kérdőjel... a világgazdasági súlya óriási... és hatalmas felhajtóerő a sikere, új lappal kezdhetné az életet. Ha jogálammá válna és ha (Magyországtól eltérően) eltakarítaná a parazita, korrupt vezetőit, akkor csodákra lesz képes!
https://www.facebook.com/watch/?v=5088752064566151 Moszkva olyan messze van Brüsszeltől, mint Makó Jeruzsálemtől...
MaGYAUR Ki a magyar? 2022.05.12 09:32:59
A választások után, immár lehiggadva, üdvös volna, ha a győztes orbánisták színt vallanának arról, kit tartanak magyarnak… Aki kivándorolt, vagy akik mostanában vándorolna ki az tekinthető-e magyarnak? Vajon magyar-e az a honfitársunk, aki közben zsidó, szerb, szlovák, sváb identitású is? Vagy ha…..
Popper Péter előadása a Mesterkurzus sorozatban...
A titokzatos, sőt kísérteties "világerő" helyett inkább az elvakult nacionalista birodalomépítési rögeszme fordította Hitlert és Sztálint-Putyint a "dekadensnek" mondott Nyugat ellen! Az első ókori Római, majd második Konstantinápoly-bizánci után a „III. birodalom” felépítésének rögeszméje…..
Feledy Botond: "Európa színeváltozása. Ma 18 éve Magyarország az Európai Unió tagállama! 33 éve pedig szabad ország. Nézzük meg, hogy az ukrán-orosz háború hogyan alakítja át az Uniót és mit várhatunk ettől. Az európai NATO-tagokat javarészt meglepetésként érte a háború. A francia hírszerzés főnökét…..
Ez olyan, mintha a II. világháború kirobbantásáért az Egyesült Államok lenne a felelős, mert a tömegtermelésen alapuló iparát képes volt gyorsan hatékony hadiiparrá átalakítani és végül nyertese lett a fasizmus elleni háborúnak! A piacra és globális kereskedelemre alapozódó gazdaság érdeke a…..
A nemzetállamok mesterséges képződmények, amelyeket a vesztfáliai béke, valamint az első és második világháborút lezáró békerendszerek rögzítettek. Előtte a középkorban nem voltak "nemzeti" határok, csak birtokhatárok (igaz voltak, amelyek a király dinasztiájának birtokhatárait jelölték). Az új…..
Magyaur 2022.04.26 09:02:04
@midnight coder: Hát jobb volt, mint 1920-tól "szuverén" magyar államban , amely aztán rohant a nácizmus védőkarjaiba...és tovább...a kényszerpályán Moszkva felé...mind a mai napig:(
Magyaur 2022.04.26 09:04:38
@dundyvega: Ahogy Ausztria, úgy az Európai Köztársaság sem fog sírni Magyarország után... És persze Orbán basáskodhat végre, kedve szerint, a nyomorgó nép fölött...
Magyaur 2022.04.26 09:07:52
@Lehetnék én is: A világ a tömbösödés felé halad: van már egy angolszász tömb (USA, Nagy Britannia, Kanada és Ausztrália), van egy kínai (amelyik bekebelezte Hongkongot, Makaót), van igény egy össz-arab Iszlám államra és Putyin most akarja létrehozni a pravoszláv birodalmat. Európa vagy tömbösödik, egységesül vagy eltűnik (Magyarországgal együtt).
A trend világos: a Le Pen és Orbán által képviselt „erős nemzetállam + gyenge, decentralizált Európa” koncepció megbukott! Putyin gyilkos hadjárata Ukrajnával szemben egyrészt lejáratta a Putyin által támogatott és ezért a cinkosainak tekintett európai politikusokat, ily módon Marine Le Pen-t is,…..
Magyaur 2022.04.25 09:19:58
@midnight coder: Nincsenek "realitások" a politikában: minden mozog és minden mozgatható!:)
Magyaur 2022.04.25 09:21:46
@midnight coder: Valóban, egyelőre főleg az Egyesült Államok tartja a frontot (már csak a Biden-család ukrajnai kötődései miatt is), de ez amolyan tűzoltás. Amerika figyelme már Barack Obama óta Kínára és a Csendes-óceáni térségre irányul. Az angolszászok (még az ausztrálok számára is) számára bosszantó, hogy 1914 óta mindig a Közép-, és Kelet-Európából indulnak ki háborúk, amikből nem maradhatnak ki... Hosszú távú érdekük egy ütőképes, az európai kontinenst megvédeni képes hadsereg felállítása a NATO-n belül, vagy kívül...
Magyaur 2022.04.25 15:17:32
@Rubasov et.:
Az Európai Köztársaság feltételei:
Kiindulópontok: A nemzetállamok mesterséges képződmények, amelyeket a vesztfáliai béke valamint többek közt az első és második világháború lezáró békerendszerek rögzítettek. Előtte a középkorban nem voltak "nemzeti" határok, csak birtokhatárok (igaz volt, ami a király dinasztiájának birtokhatárait jelölte). Egy elképzelt új Európa az Osztrák-magyar Monarchi mintájára képzelhető el:
1.) Ma praktikusan az angol a közös nyelv Európában, de a nyelvi probléma megoldódik a Mesterséges Intelligencia fordító és tolmácsprogramjaival 2.) a Monarchiában nem teljes egyenlőség a tartományok, régiók közt, mégis működött a Monarchia (nem létezik homogén állam a világban sem, a törpeállamokat kivéve!) 3.) A közös pénz már létezik. Természetesen ahogy a Monarchiában közös volt a külügy, hadügy, úgy a pénzügy is közös európai irányítás alá kerül! 4.) A nemzetállamok pont úgy fognak kikopni, ahogy ma Orbán kiradírozza a magyar önkormányzatiságot! Az európai állampolgárság lesz a lényeg, a többi csak büszkén vállalt lokálpatriotizmus. Mindebből következően, ha minden jól megy, akkor már Macron politikai pályafutása végén Európából egységesen működő nagyhatalom lehet!
MaGYAUR Orbán kontra Macron 2022.04.25 04:52:21
A franciák és a magyarok sok tekintetben hasonlóak: miközben individualisták vágynak egy, biztonságot sugalló erős tekintélyre is. Nem véletlen, hogy egy időben Orbán példaképe De Gaulle volt! A különbség az, hogy Franciaországban van a "nemzetállami" mellett egy "Európa-párti" tőkeerős polgárság…..
Már megtagadtuk a finn-ugor rokonságot (nehogy az észt és az Ural-környéki rokonaink miatt Oroszországot kritikával kelljen illetni), már nem vagyunk a "visegrádi" Közép-Európa szerves része (nehogy az ukrajnai agresszió és tömegmészárlások miatt Oroszországot kritikával kelljen illetni), de még…..
A harminc éves háború a protestánsok és katolikusok közt robbant ki. Ez nemcsak teológiai konfliktus volt, hanem életmódbeli ellentét is: a pápista oldal a trón és a szószék hagyományos feudális uralmát jelentette, míg ezzel szemben a protestantizmusra a hithez való szabad hozzáférés követelése volt…..
Magyaur 2022.04.23 15:32:03
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: 1.) A protestánsok nem akartak papi kasztot, ezért fontos volt számukra a két szín alatti áldozás, 2.) Szó sem volt ekkor "nemzetállamról", az csak a Francia Forradalom után terjed el, de Németországban még később, csak Bismarck idején! Ugyanakkor el kell ismerni, hogy épp Franciaországban Richelieu már "nemzeti" abszolutizmusban gondolkodott - ő viszont katolikus volt, tehát elvileg kozmopolita...és mégis!:)
A „Nature” arra figyelmezteti a francia tudósokat, ne akarják, hogy Franciaország olyan legyen, mint Magyarország A francia választások második fordulója előtt érveltek Marine Le Pen ellen a tudományos lap véleménycikkében, mondván, csak rövid távon csábító, hogy Le Pen a tudósoknak is próbál…..
https://hvg.hu/eurologus/20220417_No_a_szakadek_Orban_szelsojobboldali_szovetsegeben?fbclid=IwAR3IGE4oH8tZitw4fwB-N56T2h5HWABvX7vuZlhMwuLZ3Qp-Uy0vUG2gWwg A kiváltságos helyzetért küzdő, vagy azt megőrizni kívánó nemzetállami bürokraták abban megegyeztek, hogy nem akarnak egy jogállami…..
…Nem mindenki értette és fogadta el Kirill pátriárka március 9-i prédikációját, amely szerint az államnak joga van erőszakkal rákényszeríteni más államokat, hogy tegyen úgy, ahogyan jónak látja, ha fenyegetve érzi magát általuk. Hamarosan egy újabb aggodalomra okot adó mondatot mondott a…..
Ingergazdag korunk emberére csak egyre erősebb, látványosabb és több oldalról érkező üzenettel lehet hatni. A 19. század elején, amikor a francia forradalom és a polgárosodás hatására megingott az „Isten-Egyház-Uralkodó” szentháromságának tekintélye, akkor még elég volt felségsértésre és…..
Új világhatalmi konstelláció Az egypólusú világrend megrendülése után minden főbb civilizációs egység igyekszik visszaszerezni egykori hatalmi befolyását a világban: Kína a 200 évvel ezelőtti hatalmi pozícióját; Oroszország meg a pravoszláv-cári birodalmi kereteket. Ebben az összefüggésben időszerű…..
Magyaur 2022.04.11 15:10:10
@Rubasov et.: A birodalmak általában nem voltak homogének; többféle vallás, etnikum és szociális helyzet is megfért egymás mellett békésen... Ez volt a helyzet az Osztrák-Magyar Monarchiában is, ameddig az orosz titkosszolgálat által szított "pánszláv" mozgalom és a szuverén magyar államot követelők meg nem gyengítették a Monarchia egységét.
Feledy Botond helyzetjelentése: Elképesztően nehéz végigolvasni a beszámolókat, jelentéseket az oroszok által elkövetett bucsai, irpinyi és további mészárlásokról. Mindez várhatóan mégjobban aláássa a tűzszünet reményét, a lehetőséget a civilizált párbeszédre. Nézzük, melyek a legfontosabb…..
 A magát világpolitikai zseninek gondoló Orbán külpolitikája kudarcot vallott; a különutas „orbáni-Magyarország” egyedül maradt a Nyugat és Oroszország közt. Orbán végül magát szégyenszemre az oroszbarát Szerbia mellé kormányozta. Ha rajta és dacos természetén múlna (és ha megtehetné), akkor…..
Kicsit több, mint száz évvel ezelőtt Magyarország, az Osztrák-Magyar Monarchián belül Ausztria egyenrangú társországa volt. A korábban még kevéssé városias Budapest egyre inkább felvette a versenyt a csillogó császárvárossal, Béccsel. Az Osztrák-Magyar Monarchia meghatározó európai nagyhatalom volt,…..
Magyaur 2022.04.01 10:34:02
@midnight coder: Egy laza Közös Piac nem védi meg az európai polgárokat sem a Kínai, sem egy újabb iszlám-állami, sem egy oroszországi behatolási, befolyásolási szándéktól! A nemzetállam meg pláne nem; példa erre az, hogy a magyar Külügyminisztériumot jobban ismeri Putyin, mint Orbán. Az Európai Uniónak erősnek kell lennie politikai, titkosszolgálati, kiberhadviselési és hadászati szempontból, ha a világ egyik szuperhatalma akar lenni!
Mi folyik itt Fideszesek? https://telex.hu/valasztas-2022-videok/2022/02/01/kidobott-levelszavazatok-erdely..
Orbánnak van programja: a magyarországi magyarok váljanak lelkileg „kisebbségi magyarokká”, mert ők, és csakis ők az „igaz” magyarok, akik engedelmességet mutatnak a magyar felsőbbség iránt, olyan keresztény magyarok, akik ellenállnak a nyugati „idegenséggel” szemben! Az orbánizmus lényege ez a…..