Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stella0517

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Stella zenéje Madonna - Ghosttown 2015.10.04 17:07:17
     Mostanság körülnéztem egy kicsit a zenei szcénában, és rábukkantam az általam linkelt feldolgozásra, mely arra sarkallt, hogy hosszasabb véleményt írjak róla. Madonna munkásságát nem olyan régen kezdtem tanulmányozni, a táncosabb darabjai nem hagytak bennem különösebb…..
     Második munkánk közzétételét számos előkészület előzte meg, ugyanis sokat ötleteltünk a videó helyszínének megválasztásán, tökéletesítésén. A hanganyag véglegesítése után végül Jenniferék kertjében került sor a felvételre, természetes fényviszonyok…..
   Immár a második feldolgozáson munkálkodunk Balogh Jenniferrel, ezúttal Rihanna Stay című számát ültetjük át a saját interpretációnkba. Az ének és a többi szükséges hangszer felvétele már lezajlott, a végső hanganyag még csiszolódik, mi pedig intenzíven ötletelünk a…..
     Jenniferrel már az általános iskolában ismertük egymást, énekesi tehetsége pedig a közelmúltban mutatkozott meg számomra, így közös munkánk kezdetét vette. Jennifer kedveli az érzelmesebb popzenéket, ehhez pedig kiválóan társul hegedűtudásom.       Az alábbi…..
     Ellentétben az eddig megszokott írásokkal, mostani cikkemben egy kedves ismerősöm munkásságának egyik ágát mutatom be. Bencsik Gergely, becenevén „Becse” számtalan zenei projektnek lett megálmodója és megvalósítója,  a Soulvoid is eme innovációk közé tartozik.  …..
Stella zenéje Politika a zenében 2015.08.17 22:27:40
                Sokszor megbizonyosodhatunk róla, hogy közvetlen környezetünkben szinte mindenki rendelkezik véleménnyel a politikai szcénáról, és ez alól…..
Stella zenéje Algoritmikus zene 2015.08.11 13:06:12
      Az algoritmikus zene fogalma már korábban is megjelent  a zenei horizonton,  jelentése viszonylag egyszerűen megfogalmazható. Adott egy zenemű, melyet meghallgatva számos jellemzőjéről képet…..
                Magunkba vetett hitünk megléte vagy hiánya az élet rengeteg területén befolyással van ránk. Kihat pályaválasztásunkra, a…..
                Adrenaline című zeném a napokban került publikálásra, így ejtek pár szót megvalósításának…..
                A zenekari struktúrák sokféleképpen épülhetnek fel, függően a tagok számától, személyétől, szakmabeli…..
      A zene készítésében, kitalálásában számos tényező befolyásolhat minket. Aktuális hangulatunk, kifejezésre váró gondolataink,  előre elkészített terveink mind-mind iránymutatóak a komponálásnál. Az inspiráció megléte – akár belső, akár külső – hatalmas…..
                A kritika, mint természetes megnyilvánulás, mindig is kísérője volt és lesz a különféle művészeti megnyilvánulásoknak, hiszen véleményt formálunk a látott vagy hallott alkotásról, melyeket bizonyos helyzetekben meg is osztunk vagy a művésszel,…..
Stella zenéje A semleges zene 2015.08.01 11:41:00
                A zene vitathatatlanul sokrétű, és az idők során rengeteg formát vett fel, így ma már szinte mindenki megtalálhatja a neki tetsző műfajt és műfajokat. Természetesen azokat a zenéket részesítjük előnyben, melyek megmozdítanak bennünk valamit, vagy…..
     A dal egy igazán különleges és páratlan műfaj a zenén belül. Mindaz, ami a kizárólag instrumentális zenében is jelen van, de nem kerül közvetlen kimondásra, a dalban verbálisan megnyilvánul.  Természetesen nem állítható, hogy bármelyik műfaj értékesebb lenne a…..
     Művészettel foglalkozó emberek számára talán ismerős helyzet, hogy e két fogalom nem mindig vonható össze egymással. A zene elsődlegesen szubjektív volta miatt számos kritikát, észrevételt hallhatunk munkánkra. De hogyan készítsünk olyan muzsikát, aminek…..
     Nőként a zeneiparban jelen lenni  és tevékenykedni igazi kiváltság, és egyben kihívás is. Többek között ez inspirált arra, hogy a zene és a hang területét hivatásomnak tekintsem. Mint már megemlítettem Elhivatottság című írásomban, gyermekkorom óta foglalkozom…..
      Gyakran elgondolkozom azon, hogy mit jelent a zenei műfaj fogalma, hiszen rengeteg tényező alapján definiálhatjuk. A hangszerelés, a zene hangulata és az emberre gyakorolt hatása mind-mind fontos tényezője a stílusmeghatározásnak.  A műfaji jellemzők ismerete zeneválasztás…..
      Az improvizáció némely zenészek szemében egy megfoghatatlan és követhetetlen jelenség, bármiféle kapaszkodó vagy támpont nélkül. Az írott mű játszásának biztonsága itt nem fellelhető, együttes játék esetén a zenészeknek sokkal nagyobb mértékben kell egymásra…..
      Mindig is lelkesedéssel töltött egy egy külföldi fellépés lehetősége, hiszen nagyon szeretem az utazás nyújtotta élményeket, a különleges helyzeteket, amiket a kultúrabeli és nyelvi különbség eredményez.  Pár évvel ezelőtt Olaszországban járva is megfordult a…..
Stella zenéje Elhivatottság 2015.07.24 21:15:39
      Nehéz pontosan megfogalmaznom, hogy pontosan mikor kezdett kialakulni ez a csodálatos, eltéphetetlen kötelék köztünk. Már gyermekként érzeteket, gondolatokat, képeket keltett életre bennem a zene, majd dallamok fogalmazódtak meg bennem, egészen aprók és áttetszőek, és…..
         Egy éve már, hogy a Pécsi Tudományegyetem Elektronikus zenei médiaművész szakának hallgatója vagyok, és ezalatt az idő alatt átértékeltem a hang és a zene fogalmát, megértve olyan szemléletmódokat, amikkel ezidáig nem találkoztam. Mindig is foglalkoztatott a zene,…..