Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipirc

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudjuk, ez kinek a műve. Nem is számít, majd kiderítjük, ha abbahagytuk a röhögést. Addig is köszönjuk babarumnak és az ő tumblr-jének. ..
Sipirc 2010.06.17 15:43:28
@nosferato: jaj mar nagyon röhögök
Sipirc 2010.06.17 15:45:33
@Conan a barbar: ne tovabb, mar nem birom a röhögest
különben direkt visszajöttem az oldalra, annyira megkapott ez a kep meg persze vartam az uj kommenteket.
most mar le is mentettem...
mindennapiröhögesünketaddmeg......
Sipirc 2010.06.17 15:55:12
@Conan a barbar: ne tovabb, nem birom tovabb a röhögest.
különben direktbe visszajöttem ide, hoyg megegyszer megnezzem a kepet meg a kommenteket.
mindennapiröhögesünketaddmeg....

most mar elmentettem a jövönek....
Sokan elsütötték már, de csak azért is elsütöm én is, szóval most már tényleg elkezdődik a világbajnokság. Legalábbis ha most nem, akkor tényleg soha, több csoport nincs ugyanis, este máris jönnek az A-jelűek újra a futballgyilkos Urugay-jal meg az érzékgyilkos vuvuzelákat…..
Sipirc 2010.06.16 16:19:34
@nasteey: ah, el guaje (vagy guaxe) egyedül is megbirkozik a feladattal
Miután a srácok sniccerrel kihámozták magukat passzentos narancsmezeikből, mikrofonvégre kapódtak. Lássuk, hogyan értékelte a Szeretve Gyűlölt, a Drágaság és a Jéghűvös Kapitány a tegnap történteket.Eriksson: Több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, és annak is örülök,…..
Innen Európából nem igazán tudjuk, egyes helyzetekben hogyan is kell helyesen fújni ezt az elmés kis hangszert, szerencsére a Subba ismét segít a tanácstalan focifanoknak...
Sipirc 2010.06.15 14:37:40
@AlexWolf: te sapadtarcu idiota, szerintem nezz utana a pentatonianak.....utana szoljal be.
Sipirc 2010.06.15 14:41:16
@mityu: hey rumcajsz meglajkollak itt.
Sipirc 2010.06.15 15:27:59
@lapvago: fogom is, mivel a magyar valogatott nem jutott ki, igy nem tudtam eladni a piacon, azt a ket evvel ezelott beszerzett 20000 darab piros-feher-zold csikos vuvuzelat. sajnos a korona miatt az olaszoknal sem volt kelendo a dolog.
meg a sziget elott azt hiszem megprobalom egy reszet eladni a mozaik utcai benzinkutnal. remelem az obudai polgarmester ezt a frenkvenciaszintet meg nem merte be....;-)
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
Sipirc 2009.08.11 16:35:41
Ritka vendeg vagyok itt, de azert megint tetszett.
En nagyon büszke vagyok, hogy magyar vagyok, de sem a jobbikkal sem a fidesszel nem ertek egyet meg csak nem is szimpatizalok. A globalizaciot, vadkapitalizmust sem tartom kovetendonek.
A legszornyubb sot szanalmasabb, hogy mindenhol kilog a kapzsi lolab.
Csak a husosfazekhoz tolakszik mindegyik...
Legszanalmasabb az olyan kozossegformalo dolog hasznalata, ami az emberrel veleszuletik, ami nem sajat valasztasa. Nem tehetek rola, hogy szoke vagyok, hogy magyarnak születtem, hogy testi fogyatekossaggal szulettem. Es engem epp ne ezert utaljanak, vagy szeressenek, ne ez legyen az ami kozosseget teremt, vagy eppen kikozosit, hanem az amit teszek, ahogy viselkedem, ahogy gondolkodom.
Es ez az ami a Jobbiknal iszonyuan zavar, annyira, hogy meg arra sem meltatom oket, hogy elolvassam a programjukat. Akik ennyire primitiven probaljak meg magukra felhivni a figyelmet, azok csak hatalomvagyok lehetnek.Az a sajnalatos hogy sokan ezt eszre sem veszik, mert leszoktak mar az onallo gondolkodasrol, es a nyitott szemmel jarasrol, es a jobbik ezt szepen ki is hasznalja. De mas part is igy tenne.
Amugy meg milyen nemzetieskedes? Honnan is jönnek a magyarok, hunok? Ugyan mar, mi nem egy szigeten vagyunk, ahol nem jart hajo 5000 evig. A Karpat medencebe erkezett tobb menetben tobb nepcsoport, a vandorlas soran keveredett masokkal, a letelepedes utan is allando keveredes volt.Ez a vicc az europai nemzeti viszalyban.
Szlavok, torokok, keltak, barbarok, ugorok, mongolok, kinaiak, arabok, örmenyek van itt minden mindenkiben.
Magyaralázás again. Hogy megy az, ha egy EU-polgár magyar ember átlagos munkavállalóként átlagos munkát akar vállalni az EU káposztaszagú szülőanyjánál? Nem fogják kitalálni: káosz, egymásnak és önmaguknak ellentmondó hivatalok, szemétség és pornó. Olvassák alant Molnár…..
Sipirc 2007.07.26 09:25:03
Viktor,
szerintem nem kell ugy felhaborodni, igazan tajekozodhattal volna mielott neki indultok az egesznek. Ugyanis az allampolgari kotelesseged. Mindegy, nem akarlak en kioktatni, csak nagyon a te oldaladrol adtad elo a sztorit.En NRW-ben dolgozom, kb. 1 eve, nekem persze szerencsem volt, mert melom az biztositott volt (multinal vagyok mar lassan 10 eve), de meg igy is 3 honapot vartam az engedelyre es en is atmentem az egesz hivatalos szaron, es nekem is ellentmondasos dolgokat mondtak, de valahogy kihamoztam az igazat. Elore mondom, ha mar lesz melod, a kovetkezo szarakodas es felrevezeto informaciotenger az adobevallas soran fog erni, foleg, ha az adokoteles evben ket kulonbozo orszagban is dolgoztal. A Finanzamt-nal aztan nyulnak a jogszabalyokat tartalmazo vastag konyvhoz, hogy akkor mi is van, hozzateszem eddig csak nagyon kedves hivatalnokokkal talalkoztam.
Szoval nem kell felhaborodni, mert ez van tobb EU-s orszagban is. Ugyanis amikor Mo. EU tag lett, akkor egyes orszagok nem nyitottak meg a munkaeropiacot 100%-osan az uj csatlakozoknak, ami szivuk joga. Ilyen orszagok pl. Nemetorszag es Franciaorszag. Es miert nem? Mert pl. e ket orszag kedvelt kivandorlasi celpont, meg kozel is fekszik az uj orszagokhoz, es nem akartak, hogy tomegevel jojjenek az uj tagok, hogy sajat munkaeropiacukat vedjek. Irorszag es Finnorsazg pl. nem korlatozta a munkavallalast, azert is mert fizikailag tavol vannak az uj orszagoktol, ill. hogy ezekbol az orszagokbol elge magas aranyban mennek kulfoldre dolgozni. Mindenesetre azt varjuk, hogy feloldjak ezt a korlatozast, azt hiszem 2007-ben ennek csokkenie kell valamelyest es 2010-re pedig teljesen eltunnie. Ezt meg a 7 evvel ezelotti EU-s tanulmanyaimbol tudom, bibi.
Szerintem az teljesen gaz, hogy az uj csatlakozok egybol azt hittek EU aztan mindent szabad es hurra, es amikor megsem, akkor meg arrogansan lepnek fel, hogy ok akkor miaz hogy nem EU, es mi masodrenduek vagyunk. Ez van, ezt irtak ala az uj csatlakozok.

Amugy hozzateszem, hogy otthon ugyanez a helyzet, ha kulfoldi munkat akar vallalni, X honapig hirdetni, es ha nincs hazai palyazo, akkor lehet a kulfoldi. Persze a trükk az, hogy a melot ugy kell hirdetni, hogy tenyleg az a kulfoldinek legyen kiirva.

Ja es legvegul tajekoztatasnak meg ott van a kulugyminiszterium oldala, vagy a nemetorszagi magyar kovetsegek oldala, vagy a nemet kovetseg Magyarorszagon. Mindent megtalalsz; hazassag, valas, gyerek anyakonyvezese, halalozas, csaladegyesites, vallakozas inditasa, munkavallalas, tanulmanyok alatti munkavallalas, vizumkotelezettseg, jogositvany, stb. A helyi hivatalok, foleg kisebb varosokban, meg olyan helyeken ahol nincs sok kulfoldi, nem sok mindent tudnak, szoval jobb rajuk nem is hagyatkozni. Es ha bunkok veled, istenem, hanyan bunkok otthon a kozhivatalokban. Velem eddig csak egy valaki volt bunko, de betudtam annak, hogy szuperfrusztralt napja volt. Amugy a bevandorlasi hivatalban meg kulon figyelnek, hogy ne legyenek bunkok. Kulonben jo tanacs, te legyel mindig nagyon kedves es turelmes, ugy nem is mernek bunkozni nagyon, ha meg igen, akkor utana lesz am rossz erzesuk es te legalabb buszken tavozhatsz, hogy baszki legalabb megmutattam az 'elsorendu' EU-s allampolgarnak, hogy mi is az a tisztelet es jol neveltseg.
McJoboljunk egyet: Gocus húga hétfőn kezdte a diákmunkát a Kerepesi úti hamburgeresnél, de valaki kapásból lenyúlta a csomagjában lévő étkezési utalványokat. Ez se jó, de az még rosszabb, ha ezért az áldozatot állítják pellengérre. Sztori alant, várjuk a további jó és…..
Trendi, feszes hasizmú managernő akarsz lenni? Azt hiszed elég, ha veszel egy-két kiskosztümöt, és hagyod, hogy a csipőnadrágból fénymásolás közben finoman kivillanjon a fekete csipkés tanga? Vagy hogy szusit eszel két meeting és brainstorming közt, és esténként finoman a pasid…..
w Hurrá, buktunk! 2007.04.23 10:00:00
Juhé! Nem lesz Magyarországon foci-eb, se fölösleges stadionok, se huligánok!..
Unalmas már ez mokkázás, nekünk is az, de mit tehetünk, amikor minden egyes reggel meglepik az ember valamivel? Ma éppenséggel K. Anna budapesti lakos ül felt a celebkörhintára, és nővérfityuláját a képzeletbeli szélnek feszítve mondott vicceseket, miközben H. Henrik a keveset…..
Subba Kösz, nem 2007.01.29 16:19:00
Ti is tudtátok, hogy ez meg fog történni, és mi is tudtuk, hogy nincs az az úristen, hogy ne bukkanna fel előbb vagy utóbb az első magyar Tokio Hotel-klón. Nem kell tovább várni körmeinket rágva, a Vasárnapi Blikk végre a nyilvánosság elé tárta a No, Thanx együttest.Ha valakinél…..
w A füst árnyékáról 2007.01.25 08:00:00
Súlyos defektusa a magyar marihuána-legalizációs mozgalomnak – vagy tán mindegyiknek -, hogy bár eleinte nem így akarja, a vita hevében aztán valahogy mégis azon az állásponton találja magát, hogy a marihuána és származékai egyáltalán nem is károsak. Olyannyira nem, hogy…..
w Sálom, mein Führer! 2007.01.03 08:00:00
Ahmadinezsád minden bizonnyal úgy gondolja, a holokauszt környékén kell megmarkolni a zsidók tökét. Az iráni elnök azt hiszi, a nyugati világ azért szimpatizál a zsidókkal - és nem például vele -, mert szegényeket ki akarták irtani. Ezért aztán egymást követik a holokausztot…..
w Az óév utolsó hülyéi 2007.01.02 08:00:00
Nincs semmi ok a dínomdánomra meg hejehujára; nem zárult le és nem kezdődött el semmi. Ugyanazok az idióták vannak a színpadon idén is, mint akik tavaly. Lássuk 2006 utolsó belpolitikai pengeváltását szemléltetésül. Tehát az a kiindulópont, hogy - észlelve a harmincéves…..
Tudom, hogy Veres János lefejelte, és erre lehetne írni egy rutincikket, hogy nahátakkormost aztán, hiszen már régen ki kellett volna, főkolomposként, szimbolikusan is, rugdalni őtet kifelé, fejét venni, sós kútba tenni. Naná, kellett volna. De sajnos ez most nem nagyon érdekel, meg…..
Sipirc 2006.12.20 15:47:38
w Foglalkozásuk: magyar 2006.12.04 03:40:00
Ez a cikk úgy született, hogy valami pontatlanság miatt a Jobbik helyreigazítást kért, majd azt találták ki ravaszul, hogy ha helyette írunk a lapjukról valamit, azzal is beérik. Az se baj, ha szubjektív, azt mondták. Házhoz jöttek a lófaszért. A Jobbik lapja újabb példa arra,…..
A fenti kérdést a 14 éves Andika abban a pillanatban kapta, amikor először felment a chat.hu-ra. Válaszra nem volt ideje, azonnal új ablak jelent meg: [TI.James] Cia Wetközöl nekem camon feltöltöma telcsid 10000 forintal vagy adok 50 eurot!!!!!!! Bocs ha bunkó voltamSzerencse, hogy…..
Sipirc 2006.12.04 13:12:17
Na eddig nem igen sok ertelmes hozzaszolast lattam a temahoz, de bevallom nem is olvastam el az egeszet, ugyanis a tobbseg az elejen szinte ugyanazt ismetelgeti, hogy milyen perverzek mar a 14 eves lanyok, meg peldakat hoznak fel kulonbozo lowlevel szajtokrol, ahol senki sem tudja, ki csapja be a masikat. A tema, az internetrol rank leso szexualis zaklatas es ajanlatok igenis aktulais es en nem nevetnem ki a TWA feltetelezeset az aggodo ill. semmit nem tudo apukarol. A nemeteknel igen komoly szemelyisegjogi, gyermekvedelmi es foleg buntetojogi problemava dagadt a tema. A gyereknek igenis engedjuk meg hogy chat-ezzen, de fel kell vilagositani hogy mikre szamithat, mint ahogy annak idejen az anyukam is mondta, hogy idegennel ne menjek el sehova es ne fogadjak el semmit a cukrosbacsitol meg stb. En korultekinto is voltam.
Na de most a tema a net. Sokszor a szexet kereso ferfi/no nincs tisztaban azzal, hogy milyen kovetkezmenyei lehetnek tettenek, vagy felhivasainak. Mert mi van ha a 14 eves Andika mogott egy rendor buvik meg es elmegy az adott talakozora es magaval visz egy kislanyt is csalinak, aztan szepen buntetoeljarast kap a nyakaba a szexreehesalany egy jo kis numera helyett. Igen csak meglepi van es egy nemet felmeresbol (szocped-ek csinaltak) kidelrult, hogy a szexet keresok nagy resze fiatal, tarsadalmilag jol szitualt, nem ritkan kapcsolatban levo ember nem igazan gondolt a kovetkezmenyekre es azt hitte, hogy egy 14 eves leany elfogadja ajanlatat az rendben is van es teljesen normalis. Csak arra nem gondolt, hogy amikro mindezert cserebe penzt vagy barmi mas juttatast ajanl fol, akkor az mar mas kategoriaba esik.
Mindezzel csak azt szeretnem mondani, hogy a gyermeket fel kell kesziteni mi varhat ra a neten, es egy altalanos felvilagositas sem hianyozna az egesz tarsadalomnak, hogy mire szamithat kiskoru szexre bujtasa eseten.
w Szavazz a katolikusokra! 2006.11.30 12:00:00
A vatikáni szerződésről nem ez az első, és sajnos nem is az utolsó cikk. Gyurcsány nem egy Zapatero, és nem is tanul tőle.Gyurcsány és Hiller két gyáva nyúl. Beszartak a papoktól megint...
Sipirc 2006.11.30 14:29:59
Mike Patton
mikor volt az a nepszamlalas? Engem nem szamoltak bele, vagy en a hibaszazalekba esem? Papiron RK vagyok, de egy miatyankot nem tudnek elmondani.

Szerintem az RK es mas tortenelmi egyhazak a szocializmus alatt elvesztett hiveket es persze egyhazadot szeretnek bepotolni az allami lobbizassal. Es ez nem tul ajtatos cselekedetre vall, hanem igenis kozgazdasagi meggondolasbol tortenik. Persze ujabb vita kirobbantoja lehetne, jogos volt-e az a bizonyos antivallasossag? Es ami a rendszervaltas utan tortent? Hirtelen megnott a vallasosok szama. Csak nem politikai erot lattak benne? En miert nem lettem vallasos? Miert nem tudtak engem megfogni a katolikus tanok?
Az egyhazak jobban tennek, ha igenis azzal foglalkoznanak, hogy tobb hivot szerezzenek maguknak, es nem tobb penzt az allamkasszabol. Majd ha hiteles emberek predikalnak, akkor szimpatikusak lesznek. Persze vegeznek karitativ munkat, de nem csak ok, hanem mas szervezetek is, sot barki sajat erejebol is lehet karitativ, mert a szive ugy diktalja, es ezt megsem szponzoralja az allamkassza sot meg az adombol sem leirhato, foleg nem ha valaki fizikalisan segit.
Es a vilagmagyarazat?! Nem biztos, hogy mindenkinek szuksege van ra, leginkabb azoknak, akik tamaszt keresnek, es egy rendszer kell nekik, amibe beleillik minden, es meg mondja hogy mit hogyan kell csinalni.
Lehet en is ugyanugy gondolkodom mint egy vallasos katolikus, de en nem mondom magam annak, es nem terdelek le, es imadkozom.
Mas reszrol korabban elhangzott az egyhazi tulajdonban levo muemlekek vedelme, ami igenis tamogatando, de nem csak a kereszteny egyhaz, hanem a zsido es mohamedan vallase is. Es nem kellene magankezbe adni oket, mert akkor olyan szornyuseg tortenik mint a gyongyosi zsinagogaval - butorboltta avanzsaltak.

TWA, az OPUS DEI-rol mikor irsz? Es az egyre nagyobb gazdasagi befolyasukrol a latin orszagokban? Allitolag a jelenlegi papa is eleg szoros kapcsolatot tart fenn velunk. Nekem ez sehogy sem fer ossze a vallasossaggal.
w Bölcsészholokauszt 2006.11.09 09:56:00
Bekerülnek ide a classic Index-cikkek is a továbbiakban, mégpedig azért, hogy lehessen agálni rá re, majd ahogy korábban említettem, egymás közt lejátszani, lovagiasan. Tehát ez itt egy link ni: Kevesebb bölcsész, kevesebb munkanélküli. Horn Gyulának igaza volt, nincs…..
Sipirc 2006.11.09 16:14:15
Teljesen egyetertek a hallgatoi letszam csokkentessel, bar szerintem nem csak bölcseszeknel kellene vegrehajtani. En '92-ben kezdtem foiskolan tanulni, de mar akkor erezheto volt a felsooktatasi szinvonal lecsuszasa. Boldog boldogtalant felvettek, aztan persze az elso felev utan tuti 40% kihullott. Nana a fosuli leakasztotta a fejpenzt rendesen. Mire elvegeztem a fosulit, a hajamra kenhettem a diplomam (ruhaipari), mivel a szektor mondhatjuk egyik evrol a masikra megszunt, igy hat hamarosan tovabbi fosikola utan neztem, es estin fizetosdiben meg egy diplomat szereztem. Na ezen a foiskolan volt am iszonyat mennyisegu masoddiplomas, meg rendes nappali tagozatos is, nagy resze marketing szakon. Veluk is Dunat lehetne rekeszteni.
Amugy 18 evesen nem lehet eldonteni mit akar az ember, en meg 30 evesen sem annyira tudom, csak azt mit nem akarok csinalni. Persze az luxus, hogy hagyjuk a gyereket kibontakozni, szponzoraljuk egy kicsit, de lehet azon is el kellene gondolkodni, hogy eleg erett-e egy 18 eves? Ez persze oda vezet vissza, hogy az altalanos iskolas meg kozepiskolas oktatasi rendszer ill. kovetelmenyrendszer nem alkalmas az 'eletre' valo felkeszitesre. Az koztudott, hogy Mo-n kilora merik a tudast (legalabbis a '80-as, '90-es evekben igy volt), de a gyakorlatba valo atultetest nem igazan gyakoroljak a nebulok. Ez eleg nagy hatranyt jelent a kesobbiekben a nemzetkozi munkavallaloi piacon, foleg mint friss diplomas.

Tanulmanyi szerzodes volt regen is meg ma is, de ahogy mar fentebb irtatok csak akkor ha a ceg erdeke... Lehet, ha a felsooktatasi szinvonal magassabb lesz es foleg aktualis, akkor valoszinuleg a cegek is erdekeltebbek lesznek. En egy oriasi multinal dolgozom, es tudom, hogy Angliaban, Spanyolorszagban es az USA-ban van a cegunknek tanulmanyi szerzodese egyetemekkel, foleg K+F teruleten.

megint mas tema
Magam is rendelkezem mg-i terulettel, amivel nem tudom, hogy mit kezdjek egyenlore. A volt TSZ-tol visszakapta mindenki a foldbirtokat, persze nem egy darabban, hanem itt is meg ott is egy par hektar. Ezt igy ebben a formaban nem lehet felhasznalni, annyira fel van apritva a terulet. Raadasul a terulet egeszeben sem akkora, hogy az ember megelhetne belole, az meg igazan megerolteto napi 8-10 ora munka utan meg a foldon is melozni, kvazi egy sajat ceget vezetni, lattam ezt eleg sokaig a szuleimnel. Az mg-ot ugy elcsesztek ahogy van, errol barmelyik parasztgazda meg van gyozodve, na de ez a forum nem a mg megreformalasarol szol.
Meg egy rovidke hasonlat. Fentebb tobben jottek berlini peldaval. En jelenleg Nemetorszagban lakom es dolgozom raadasul parom munkanelkuli diplomas pedagogus. A barataim tobbsege munkanelkuli diplomas, vagy meg az egyetemen huzza, hogy hallgatoi statusza legyen. Cegekhez bejutni dolgozni szinte lehetetlen, fontos az ismerettseg vagy kitarto jelentkezes, ami akar evekig is elhuzodhat. Egy megoldas van, vallalkozokent dolgozni, es itt persze minden johet, igy lesz a biologusbol programszervezo, tesitanarbol szemelyi trener, filozofusbol IT szakember, de lehet sajat szakteruleten is probalkozni. Amibol hiany van, az az iparos. Barmit megcsinaltatni, beszereltetni nagyon draga, es nem egyik naprol a masikra megy. Szep lenne a mese ha mukodne az, hogy akkor tanuljanak tobben szakmat, viszont gyakorlati helyet talalni szinte lehetetlen. Tobb munkatarsam feje fo, hogy mi legyen a gyerekbol, o maga mar nyugdijhoz kozeledik, a gyerek meg palyavalasztas elott. Persze nem mehet nyugdijba a papa, kulonben ki finanszirozza a a gyereket, akar ha egyetemre megy, es ha meg szakmat tanulna, melyiket? Melyik szakmanak van jovoje? Hol talal hozza az ember gyakorlati helyet (lehetoleg kozel a lakterulethez)? Szoval nem am fenekig tejfel a nagy nyugat sem, es tobb diplomas baratom hangsulyozza, ha msot kellene dontenie, akkor valoszinu azstalosnak tanult volna...............
Sipirc 2006.11.09 17:20:34
pammy:
egy filozofus nem talal melot, az biztos, hacsak nem egy jo kis tamogatot, aki kelloen penzeli
ez a karriertanacsadas nem letezik otthon? itt a nemeteknel latom, hogy van, bar nem eleg jol mukodik, foleg nem bolcseszszakoknal
jelenleg eszak-rajna vesztfalia (hu de borzalmas igy magyarul) tartomanyaban lakom. itt a nemet gazdasagi strukturavaltas utan oriasi munkanelkuliseg alakult ki, amit mindenfele tamogato programmal probalnak lejjeb szoritani, nem kevesbe politikai hattere is van a dolognak, de ebbe ne menjunk inkabb bele.
a munkanelkuliek kozott kulonbozo tarsadalmi csoportok is kepviselve vannak, tehat nem kifejezetten egy-egy szakmarol, vagy retegrol van szo. az egyertelmuen megallapithato, hogy azokon a teruleteken, ahol a munkanelkuliseg drasztikusan megnovekszik, minel elobb meg kell hogy jelenjen az allam egy tamogato programmal, ahol karriertancsadassal, vallalkozoi tanacsadassal, atkepzessel, illetve egyeb szabadidos programokkal van jelen, hogy a munkanelkuli retegeket tovabb bevonja az aktiv tarsdalmi retegbe es ne engedje lejjebre csuszni, pl. kulonbozo fuggosegek kialakulasahoz, stb.
Az EU is eleg sok penzt kulonit el erre a celra.
A masik oldalon a fizetos felsooktatas van, de kap ra az ember hitelt ha akar, csak mikor elvegzi az egyetemet, akkor fizetheti vissza, igy ketszer is meggondoljak, hogy mibe kezdenek bele es mi lesz a vegen.
Amit nem szabad elfelejtenunk, hogy nem hagyhatja az ember, hogy mindent csak penzert csinal, mert akkor mi tortenne a kulturaval?? Ki irna konyvet, ki szerezne zenet, ki festene? Ezeket mind mind a tarsadalomnak kell eltartania, kulonben elvesz az egesz kultura lenyege, es az emberiseg sajat magat butitja le. Muvesznek vagy bolcsesznek lenni, ugyanolyan aldozathozatallal es leginkabb hivatastudattal kell lenni mint orvosnak. eleg szomoru, hogy otthon az orvos csak akkor nyul az emberhez, ha meglatja a kover boritekot, (tisztelet a kivetelnek, de ilyennel meg csak 1-gyel talalkoztam.) Ez az elmelet a muveszekrol eleg nehezen valosithato meg, tudom utopisztikus, de jo alap lehetne egy szemleletvaltasra. A kozepkorban is a gazdag hercegek grofok kiralyok tartottak az udvarokban zenszeket, muveszeket, akkor is tamogatva voltak, es nem jarultak hozza tevolegesen a gazdagodashoz, marmint anyagi ertelemben.