Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freagle

50 bejegyzést írt és 236 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indulatok helyett nézzük meg a mai (2020. március 24.) európai adatokat! A fenti táblázatból jól látszik, hogy járványügyi szempontból az országokat három csoportra tudjuk osztani: Azok az országok, ahol elszabadult a járvány, és az egészségügyi ellátás valóban az emberéletekért küzd; magas…..
A tegnapi népszavazás minden politikai elemzésnél pontosabban mutatta meg a hazai közállapotokat. Természetesen az eredmények értékelése és a tanulságok levonása fontos és hosszan tartó folyamat kell, legyen, három megjegyzést azonban már most érdemes tennünk.   1. Van egy ellenzékünk, amely most…..
freagle blogja A brit kilépéshez 2016.07.01 20:02:47
A finanszírozási keretek után vessünk egy pillantást az intézményi rendszerre is! Ezt két részre oszthatjuk: az igazgatás intézményeire és az ellátás intézményeire. Kezdjük az előbbiekkel! Mint azt korábban említettem a 2006. évi Egészségügyi Reform nagy eredménye volt, hogy a már korábban is…..
2006-ban, 10 évvel ezelőtt jelent meg az egészségügy Zöld Könyve. Azért érdemes erre emlékeznünk, mert ez volt az utolsó olyan átfogó, szakpolitikai tanulmány, amelyben az ágazatot érintő fontos kérdéseket és problémákat őszintén fel lehetett vetni, és azokra valóban szakmai, nemzetközi…..
freagle blogja Újévi köszöntő 2016.01.05 15:13:48
Igazán nagy örömmel töltött el, hogy az év első perceiben az ország első embere Szent Pál Szeretethimnuszát idézte. Régóta meggyőződésem, hogy ez a bibliai részlet olyan szöveg, amelyre nemcsak lehet, de érdemes is lenne egy társadalmat alapozni.  Sajnálatosnak tartom ugyanakkor, hogy Elnök Úr a…..
Az elmúlt időszak aggasztó eseményei szükségessé teszik, hogy néhány gondolatot írásban rögzítsek és közzétegyek.   Az áprilisi parlamenti választáson a(z elvben a) progressziót képviselő politikai szereplők – ismét – súlyos vereséget szenvedtek. Ezzel a ténnyel…..
freagle blogja Államforma 2013.03.18 12:27:29
Országgyűlés van! De minek? Elnöke hűbéres, Tagjai szolgák.   Független bíróság van! De minek? Elnöke hűbéres, Tagjait megláncolják.   Köztársasági Elnök van! De minek? Maga is hűbéres, Bólintását várják.   Ügyészség is van! De…..
freagle blogja Március 15. 2013.03.16 16:12:01
Nemzeti ünnep. Évek óta az a nap, amit növekvő feszültséggel, egyre nagyobb kínban várunk, mert tudjuk, a politikusok ki fogják sajátítani, és helyzetüktől függően hol öntömjénezésre, hol a politikai riválisaik ostorozására használják majd. Így indult az idei év is:…..
freagle blogja Én, a liberális 2013.03.14 10:09:35
Én, a liberális   Liberális vagyok. Liberális. A helyzetem nem éppen ideális. Röhög rajtam minden tahó és paraszt, Hazámban ma nem hull rám malaszt.   Liberális, Nem buzi, zsidó, cigány, S más becsmérlő jelző valahány, Csak amennyire adta az Ég No meg a…..
A Milla október 23-ai tüntetésén Bajnai visszatér. Két év ellenzéki építkezési lehetőség után ott tartunk, hogy még mindig a bukott miniszterelnök az ellenzék messiása? Mér' nem rögtön Medgyessy, hiszen róla sincs már rossz emlékünk...Tényleg nincs jobb nála? A…..
freagle 2012.10.11 11:04:46
@VT Man: Bajnai válságkezelésre szerződött (1 évre), soha nem is akart/ígért többet. Indokolatlan rajta bármiféle reformot számonkérni.

Ami meg az egészségügyet illeti: az Eü. Reform nem a 300 Ft-os vizitdíj volt. Kicsit tájékozódni kéne, mielőtt ítéletet mondasz.

Akkor lett rendbetéve az OEP nyilvántartás, ki jogosult, ki nem. Akkor lett kialakítva, hogy az E. Alap valóban biztosítás alapú, önjáró legyen. (Ezt a válság szétzilálta utána, jelenleg meg más elképzelések alapján működik, meg is van a következménye.)
Akkor lett rendbetéve a gyógyszerkassza (egy drasztikus gyógyszeráremeléssel, aztán folyamatos csökkenéssel), lett újraszabályozva a teljes gyógyszerpiac. Minő meglepetés, ez nagyrészt ma is változatlanul működik.
Akkor indult meg az ellátórendszer struktúrájának átalakítása, a felesleges kapacitások leépítése (ami akkor nemzethalál volt - aztán idén mégis tovább lehetett szűkíteni...).
Akkor indult meg az alapellátás teljes megújítása, lettek kijelölve a póluskórházak (ezek ma a nagytérségi kórházak, a most épülő rendszer lényegében ugyanaz, mint amit akkor elindítottak).
Akkor épült ki a teljes légimentés.
És ugye volt egy biztosítási reform is, aminek végül nem maradt ideje megvalósulni.
Hosszan lehetne még sorolni a változásokat...

Az Eü. Reform egy átgondolt, koherens rendszer volt, aminek a helyességét lehet vitatni, de leszűkíteni pusztán a vizitdíjra meglehetősen nagy tudatlanság.
Ritkán van olyan helyzet, amikor ennyire egyformán nem tudok egyet érteni egyik párttal sem. Két, egymással szögesen ellentétes javaslat forog közszájon (igaz, csak az egyiknek van reális esélye arra, hogy törvénnyé váljék). Az előzetes választói regisztrációról vs. a…..
Dr. Schmitt PálMagyarország köztársasági elnökeI. Kerület, Sándor-palota1014 Budapest, Szent György tér 1.Tisztelt Elnök Úr!Most volt alkalmam áttekinteni, hogy Ön egynapos gondolkodás után miként reagált az 1992-es doktori disszertációjának plágiumgyanújáról készített…..
freagle 2012.03.29 09:27:35
@reálisan: De igen, le van írva. Ő a nemzeti egység megtestesítője, ő jelképezi mindazt, amire büszkék vagyunk. Ezért kell feddhetetlen embernek lennie, ezért szokás fajsúlyos, valamiben kiemelkedőt produkáló elnököt választani. Valakit, akire fel lehet nézni. Rá nem lehet - megjegyzem, onnantól már, hogy kiderült, a magyar nyelv harcos védelmezőjeként képtelen helyesen írni, sosem lehetett.

A kérdés megítélésekor pedig vesd fel magadban, akkor is ilyen elnézően ítélnéd-e meg az ügyet, ha történetesen Gyurcsány dolgozatáról derülne ki, hogy lopta! Ugye, nem?
Akkor ne alkalmazz kettős mércét!
Nem tudom, meddig mehet ez még így, de ahogy elnézem, fogytán a türelem. A kormány úgy döntött: normává emeli Lázár János hírhedt mondatát. Eszerint aki szegény, az annyit is ér. A szemmel láthatóan mentális problémákkal küzdő Orbán Viktor, végképp elfeledve, honnan…..
freagle 2011.09.19 13:20:33
@pcr: A szakmai kollégiumok döntöttek a kiemelendő krónikus betegségekről. Jellemzően azok kerültek a mentességi körbe, amelyeknél valóban sűrűn kell orvoshoz járni. Azok, amelyeknél ez nem indokolt, nem lettek mentesek. Megjegyzem, a mentesség mondjuk egy cukorbeteg esetén is csak a krónikus betegségével összefüggő orvoslátogatásra vonatkozott, egy szimpla influenzára pl. nem.

Nem értem, az orvos egyetemek hogy kerülnek ide. Nyilván sokba kerülnek, hiszen nemcsak a hazai orvostudomány fellegvárai, de egyben a progresszív ellátás csúcsszervei is. Ma ezek a legmodernebb, legjobban felszerelt kórházak.
freagle 2011.09.19 13:54:05
@egerészölyv: Észrevetted, hogy jó ideje nincsenek tényszerű érveid? :-))))
freagle 2011.09.19 13:56:02
@pcr: Nem tudom, mi lesz januártól, de nagyon kíváncsi leszek rá.

Az "egészségügy megmentése" címén, másfél év alatt eddig konkrétan semmi nem történt...
Gréczyblog A Gyurcsány-fóbia 2011.09.05 05:57:00
Most már teljesen egyértelmű, hogy ott kezdődött minden. Igen, a 2006-os tévévitán, amikor Orbán Viktor kitámolygott a stúdióból és tökéletesen tisztában volt vele: itt ma péppé verte az a nyurga, szemüveges pasas, akiről már 1989-ben megmondta a Fekete Doboznak, hogy az…..
freagle 2011.09.05 09:50:01
@Mínosz: A vizitdíj az SZDSZ programja volt, nem az MSZP-é. A tévévita még a kampányban volt, ahol mindenki a saját programját képviselte, még koalíciós kényszer nélkül. A hazugság felemlegetése OV telefonos kampányának szólt, amely szerint "a szocialisták fizetőssé teszik az egészségügyet és 30.000 forint lesz egy vakbélműtét". Ez nettó hazugság volt - OV hangján!!! - hisz a szocik nem tették fizetőssé az egészségügyet (az ugye azt jelentené, hogy ki kell fizetni az ellátás árát), és a vakbél műtét sosem volt 30.000 forint. Jó lenne nem megfeledkezni ezekről az "apró" részletekről...

Ja, a blog ettől még súlyosan elfogult, és a bejegyzés is meglehetősen értelmetlen. :-) Akár igaza van, akár nincs, mit számít? :-)
freagle 2011.09.05 09:53:25
 Kedves Feri! Azért használom ezt a talán indokolatlanul közvetlen megszólító formulát, mert egyszerű – mint ahogy levelem mondanivalója is rendkívül egyszerű.Az elmúlt napokban tovább folyt az az értelmetlen küzdelem, amely az MSZP megszerzéséért tart már egy…..
freagle 2011.07.04 15:01:53
@Vértes László: Kedves László, az "eltitkolták az adatokat, azért nyertek" sztereotípia komplett hülyeség.

1. Nem titkolták el az adatokat, erre egyetlen EU-ország kormánya sem lehet képes. A hozzáértők pontosan tudták, milyen állapotban van az ország. Ha nem hiszed, íme:
freagle.blog.hu/2010/02/08/koltsegvetes_trukkozes_hazugsag

2. A választókat a legkevésbé sem érdekelte/érdekli a gazdaság állapota. 2010-ben sem számítottak a valós gazdasági adatok. 2006-ban a Fidesz azért vesztett, mert Orbánnal szemben igazi vezetői alternatíva jelent meg Gyurcsány személyében. Gyurcsány kampánya jó volt, épp azt a lelkesítést és jövőképet adta meg, amit egy igazi vezetőtől sokan várnának - ellentétben Orbán túlzó és hiteltelen ígérgetéseivel.
2006. Orbán személyes kudarca, csak erről ugye nem illik beszélni. És ezért mindennél fontosabb cél Gyyurcsány tökéletes kiiktatása - erről szólt az elmúlt 4(-5) év Fidesz politikája, és az egész számonkérősdi is.
Varánusz Te is fiam, Stumpf? 2011.05.08 06:04:00
Igyekezett magabiztosnak látszani. A tét nagy, hallgatósága véleményétől ezúttal valóban az ország gazdaságának sorsa függ. Nem lehet matolcsyzmust álmodni, nem lehet mellébeszélni, és nem lehet erőtlennek látszani sem. Ha hisznek neki - egyelőre - nyert ügye van, ha nem, a…..
Barca-Madrid Rutinmunka 2011.05.04 00:30:00
Angel Di Maria egyetlen egy jó passzot adott a kedd esti Barcelona-Real Madrid BL-elődöntő első félidejében. A mérkőzésen 41 szabálytalanság történt, ebből 31-et a Real Madrid játékosai követtek el. Messit 11-szer rúgták fel, ennyit egyetlen játékos sem kapott az idén…..
freagle 2011.05.04 16:03:26
@Hirariko: Elégszer láttam. :-) Ha Mascherano nem dobja fel magát, nem esik el. Ha CR7 nem esik rá, akkor sem éri utol a labdát. Ha CR7-et nem köki fel Piqué, nem esik el (nincs mire rájátszania, ha így jobban tetszik...) Akárhonnan nézem, ez szabályos gól volt.
freagle 2011.05.04 16:06:01
@andaluzkutya: Nagyon csalódott leszek, ha esetleg igazad lesz, és elküldik, akár most, akár év végén. Szerintem attól - is - ő a Speciel One, hogy erre is gondolt előre, ergo ez nem fog bekövetkezni. Nem véletlen, hogy közvetlenül tárgyal az elnökkel, nem Valdanón keresztül.
Szerintem lesz még egy éve. Ha akkor sem nyer bajnokságot, biztos hogy kirúgják, de ennyi még lesz neki. És szerintem jövőre nyer. :-)
freagle 2011.05.04 16:13:10
@Sötét korom: Nem jó az értékelésed.

Az 1. meccs éppúgy presztízsmeccs volt, mint itthon a Fradi-újpest. (Haha...) Próbáld meg bármelyik szurkolónak elmagyarázni, hogy neked ott tulajdonképpen jó az X... Nem jó, maximum utólag, ha annyi lett.

2. meccs, kupadöntő - erre azt mondani, hogy nem fontos...! Na ne már! Ha megnyerték volna, se lenne fontos? Nem erre mondják, hogy savanyú a szőlő? Ja, és ugye milyen vidáman mentek az ezüstérmet átvenni? Ne kábítsuk már egymást...

3. Meccs fontos volt, megnyerték. Nem sokon múlt, de kétségkívül jobbak voltak.

4. A visszavágón valóban elég volt az X, nem is kockáztattak a kelleténél többet. Olyan is volt a játékuk. Talán ezért jött jól a bíró néhány "tévedése".
Ahogy kezdtünk, abból akár izgalmas meccs is kijöhetett volna, pontozással nyertük az első negyedórát, a 20. percben pedig Valdeznek egy béna kirúgása utána úgy járattuk a labdát hosszú ideig, ahogy a brazilok a legszebb időszakukban - mégsem írhatunk Barcelonát -, és a végén…..
freagle 2011.05.04 08:15:11
Biztos egy meccset néztünk? :-o
Én azt láttam, hogy a félidőben a 0:0 a Real számára volt hízelgő, egyetlen pozitívum az volt, hogy ismét beigazolódott, Casillas klasszis kapus.

A második félidőben a Real jobban játszott, lőtt egy szabályos gólt, amit elvettek tőle. A szabálytalanságot CR7 ellen követték el, ha már továbbengedte a bíró (nyilván előnyszabályból...), akkor illet volna hagyni befejezni az akciót. Ráadásul Mascherano elég messze volt Higuain-tól, ha nem esik el, akkor sem tudott volna közbelépni.

Utána Iniesta igazolta, miért neki kell játszani Keita helyett: álom-gólpasszt adott, amit még Pedro sem tudott elrontani. Megjegyzem, továbbra sem értem, Affelay miért a kispadon ücsörög...

Az egyenlítő gól szintén szépségdíjas volt, már a kapufás lövésnek be kellett volna mennie. :-)

Kiderült az is, hogy Kaká még Özilt sem tudja helyettesíteni, hogy Higuain még nincs kész egy ilyen szintű meccsre, és hogy Adebayor teljesen fölösleges a Realba. Ö a Madrid Torghelle Sándorja... :-))))

Kiderült az is, hogy tényleg nem volt alaptalan Mourinho gyanúja: a szabályos gól elvételét leszámítva sem fújt egyformán a bíró. Messit úgy óvta, mintha porcelánból lenne, mindent befújt neki, CR7 esetében viszont meglehetősen nagyvonalú volt, egyszer sem állította meg a játékot, amikor felrúgták/fellökték. Úgy tűnt, a bíró elhitte a "vadállat madridiak" sajtókampányt, de nem olvasta a "színészkedő katalánok" részeket... Hát ennek szellemében vezetett...

A Barca továbbjutása ettől még persze megérdemelt, ez vitathatatlan.
Az mindenestre örömteli, hogy a négy el Clássico-ból a Real hármat nem vesztett el, még akkor is, ha ezek az eredmények tulajdonképpen a Barcának is jók voltak.
És az is sokatmondó, hogy Guardiola csak a hosszabbításra merte behozni Abidalt (akinek a gyógyulásához gratulálok), szó sem volt még a beígért 3-4 percről sem. :-)
Mindenekelőtt: a bíróval, sem a mostanival, sem az előzőekkel nem akarunk foglalkozni. A futball részei, a szögletzászlókról sem szoktunk hosszas értekezni. Ha Mourinho valóban annyira ismeri őket, akkor készítse fel rájuk tisztességesen a csapatát. Ha pedig azt is tudja, hogy a…..
freagle 2011.05.03 15:20:10
Először is nagyon örülök neki, hogy "elfogult Realos" írásként olyan bejegyzés született, amit még a barcások is korrektnek éreznek. Más bejegyzéseknél sokan nem értették, miért nem tetszik egy-egy "sarkosabban megfogalmazott" vélemény, amikor ugye a blognak épp az elfogultság a lényege: hát éppen ezért - elfogultnak lenni is lehet kultúráltan, a sport szellemének megfelelően. Gratula.

Másodszor viszont nem értek egyet a poszt tartalmi állításával. A Madrid legjobb periódusa a kupadöntő első félideje volt. Egy sor helyzetet dolgozott ki a csapat, egyáltalán nem lett volna meglepő, ha 45 perc alatt végleg lerendezi a kupa sorsát. Sajnos a fiúk minden helyzetet kihagytak, ezért kényszerültünk hosszabbításra és egy esetleges CR7 gólra a végén.
Ez a 45 perc játék azonban nem valósulhatott volna meg a csapat "romboló-antifutball" középpályás játéka nélkül. A lényeg épp az volt, hogy minél több hibára késztessék a Barcát már a felezővonalnál, és onnan minél gyorsabban játsszák át a védelmet. Ebből voltak a helyzetek.
Ugyanezt próbálta játszani a Madrid az első BL meccsen is - sikertelenül. A sikertelenség oka nem a sok védekező játékos volt, hanem éppen a védekezés alacsony hatékonysága: a kevés megszerzett labda, illetve, hogy a játék áttolódott a Real térfelére, később a kapuja elé. Emiatt a Barca többször kerülhetett helyzetbe, a kontrák pedig nagyobb százalékban haltak el még mielőtt veszélyesekké válhattak volna.

Illúzió azt gondolni, hogy labdajáratással, meg technikás trükkökkel bárki megverheti a Barcát. Aki ezt próbálja meg, az szükségszerűen egy kiadós verésbe szalad bele.

Csak akkor van esély arra, hogy reális közelségbe kerüljön a továbbjutás, ha sikerül a Barcára erőltetni a Real akaratát - más szóval megölni az ő játékukat, és játszani azt, amiben mi vagyunk a jobbak. Ez jelen pillanatban a fizikai fölény és az állóképesség.
Mourinho taktikája jó volt, mi több, okos és helyenként szép foci volt (ld. az a bizonyos 45 perc...), más kérdés, hogy a Barca ellenében megcsinálni irgalmatlanul nehéz. És ha meg nincs rendesen megcsinálva, akkor tényleg csak az erőlködő védekezés marad belőle...
freagle 2011.05.03 15:22:12
@Pampák Bikája: Nem, ez nem igaz. Az első meccsen 0-1-nél hosszasan passzolgattak a védők hátul, eszük ágában nem volt előre menni. A lényeg szempontjából teljesen igazuk volt, ez kellett a biztos győzelemhez. Ugyanakkor ez jól mutatja, hogy aBarcánál is gondolkodó stratégák vannak, és nincs a "szép játék", meg a "támadófutball" mindenek felett.
Hülyeség is lenne...
Remek, sajnos nem beágyazható videót találtunk, amely szépen összefoglalja, hányszor segítették a 2009/2010-es BL-szezonban a játékvezetők José Mourinho akkori csapatát, az Intert. Fogalmunk sincs, hogy történhetett, hogy egy teljes szezonon át ilyen tendenciózusan tévedtek…..
freagle 2011.04.30 18:13:37
@melchi zadok: Már ne haragudj, de a szurkolás normális körülmények között nem bunkóskodást jelent.
Én elfogult Madrid szurkoló vagyok, ettől még látom, hogy Messi egy zseniális játékos, és látom mikor jobb a Barcelona.
Sosem értettem, miért jó, ha az ellenfelet gyalázzuk, meg leszóljuk. Bénákat megverni nagyobb dicsőség?!?
freagle 2011.05.01 18:28:58
@melchi zadok: :-)))))

Ezt írtad "különösen nekem":
"nem tudom, hány hete van fent már ez a blog, de bazmeg komolyan nem sikerült még rájönnötök, hogy ez nem egy független, objektív, elemző, hanem egy két részre osztott szurkolói blog? hugo sanchez írja a realos, bede a barcas elfogult cikkeket.

szakadjatok már le erről a bedezéséről. egyéb okok miatt természetesen bede nagyon is megérdemli a faszkorbácsot, de itt csak azt csinálja, amiről ez a blog szól."

Erre válaszoltam, hogy az elfogult drukkolás tök rendben van, de ez nem kéne, hogy bunkóskodást jelentsen, mint bede cikkei.
freagle 2011.05.02 08:50:25
@melchi zadok: Azt hiszem, egy kicsit jobban magadra vetted, mint ahogy szántam. A te megjegyzéseiddel nincs bajom, én azon problémáztam, hogy minek ír bede olyan bejegyzéseket, amik nem elfogultak, hanem bunkók. Finomítok, "szándékosan provokatívak", alacsony színvonalon.
Értem én az elfogultságot, nincs drukker, aki ne lenne az. De az, hogy az ember tiszta szívből tud a Barca (vagy a Madrid) ellen drukkolni (normálisabb esetben persze a másik mellett, ugye), az nem egyenlő azzal, hogy folyamatosan leszóljuk és alázzuk a másikat. A cikkekkel és bedével volt bajom, nem veled - csak te védted őt. :-)))
Továbbra is fenntartom, hogy a drukkolásnak nem része a másik leszólása.
Szerintem pl. Mourinho jobb edző, mint Guardiola, de ettől még nem gondolom, hogy ez utóbbi rossz edző lenne, pláne, hogy egy béna outsider.
Ez az elfogultság és a bunkóskodás közötti különbség - még egyszer mondom, bede cikkeiben, nem a te hozzászólásaidban. :-)
Hogy is lehetne összefoglalni a legjobban ezt a szerdai BL-elődöntőt? Talán úgy, hogy kilencven percen át etettük Mourinhóval és gyermekeivel a portugál "mester" saját kakiját, miközben bebizonyítottuk, hogy ki a jobb csapat, ki a világ legjobb játékosa, és ki a legjobb…..
freagle 2011.04.28 14:48:48
Bede, te egy bunkó vagy. Jó lenne, ha tanulnál egy kis tiszteletet - ha mástól nem, legalább az általad legkiválóbbnak tartott edzőtől, Guardiolától, aki soha nem nyilatkozna ilyen primitív stílusban egyetlen ellenfélről sem, pláne nem az ősi rivális Real Madridról.

Ami a meccset illeti.
1. Mindenekelőtt gratulálni kell a Barcelonának. Ezen az estén mindenképpen jobbak voltak, s amit Messi művelt a második gólja előtt, arról valóban csak a legnagyobb elismeréssel lehet szólni. Szintén ki kell emelni Afellay játékát, mindig csodálkozom azon, hogy egy ilyen kiváló szélső, miért csak 15-20 perceket kap.
2. Be kell vallani azt is, hogy ez a Madrid, nem a "kupanyerős Madrid" volt, még ha hasonlót játszott is: a játékosok sokkal tompábbak, lassabbak voltak, elszántságban sem hozták azt, amit a győzelem alkalmával. Jellemző módon Messi többször eljutott a kapuig, amire legutóbb nem igazán volt példa.
3. A meccs így is döntetlen szagú volt, így a Barca győzelmét semmiképp nem lehet külső körülményekre fogni.
4. Ettől még tény, hogy Pepe kiállítása indokolatlan volt, és ez alapjaiban változtatta meg a Madrid középpályás védekezésének hatékonyságát. Különösen szembetűnő az indokolatlanság, ha mellétesszük, hogy pl. Messi szándékosan ugrott Albiolra és még sárga lapot sem kapott, vagy - a kiegyensúlyozottság kedvéért - Adebayor sorra rántotta le kézzel az ellenfeleit, mégis pályán maradt.
5. Végül el kell ismerni azt is, hogy ezzel a továbbjutás minden bizonnyal eldőlt. Ha valami csoda folytán mégis a Madrid jutna a döntőbe, akkor Mourinho-t nemcsak kiváló edzőnek, de varázslónak is tartanám!... :-)