Regisztráció Blogot indítok
Adatok
micz

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múltkori bejegyzésem fordítása valahogy eljutott a szerb médiához, mivel hétfőn telefonhívást kaptam a belgrádi TV Pink szerkesztőjétől. Egy rekedtes hangú hölgy arra kért, hogy még ezen a héten beszélgethessünk az egyik esti talk showban, melyben állítólag vendégül…..
23 évvel ezelőtt, 1990 május 13-án a mai napon hunyt el Alija Sirotanović bányász. A szocialista munka hőse, aki megdöntötte a szovjet Sztahanov termelési világrekordját szénbányászatban. 1949 július 24-én ugyanis egy nyolcórás műszakban 152 tonna (253 bányász csille) szenet…..
micz 2013.05.13 20:36:52
@Styxx: Ááh számomra ez a poszt igazi kommentmágnes! :D
micz 2013.05.17 09:45:41
@bikmakk: a "bre" azért nem épp tipikus bosnyák ;)
Csehszlovákiából jelentjük: a gyerek egy vintage bobberrel gazdagodott. Tegnap, a nagymamalátogatás mellékprogramjaként családi kocsmázáson voltam lányommal, Piroskával és feleségemmel, Dórival. Törzshelyünkre, a háromszáz méterre levő Korona sörözőbe mentünk. Hova máshova…..
Nincs túl jó hírünk a Jack Bauer-fanclub tagjainak. Antoine Fuqua, a Kiképzés rendezője, aki most éppen az Olympus Has Fallen című thrillerjét promózza egy amerikai sajtóturnén, újságírói kérdésre elmondta, hogy sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a 24 című sorozatból…..
Serbia Insajd Különös lopás 2013.01.07 08:00:00
A szlovén-magyar-horvát hármashatárnál fekvő Csáktornyához (Čakovec) közeli Muraközi kis faluban, bizonyos Dezsérlakán (Držimurecben) nem mindennapi bűncselekményt követett el két roma fiatalember (egy kiskorú és egy nagykorú). Múlt szerdáról csütörtökre virradóra…..
micz 2013.01.07 09:58:21
micz 2013.01.07 10:25:01
@Styxx: Semmiképp sem szeretnék ilyen látszatot kelteni a bloggal kapcsolatban! Ráadásul rendszeres olvasótok is vagyok és pontosan tudom hogy nem vagytok cigányozósok, és semmilyen másnemzetű sovinizmust sem lehet rátoksütni. Az álszent polkorrektséget én sem szeretem, és az előző válaszomban utalni is próbáltam a szmájlival, hogy nem polkorrektkedni jöttem, csak már rég láttam bűnügyi hírben megnevezni az elkövető etnikai hovatartozását. Részemről ennyit fűznék csak hozzá és jó hétfőt kívánok mindenkinek(aki szereti)!
  A sok év után önálló magyar frakcióval is rendelkező belgrádi törvényhozás előtt – és meghívott vendégek, köztük vallási vezetők jelenlétében – tegnap letette esküjét Szerbia megválasztott köztársasági elnöke, Tomislav Nikolić. Az alkotmány…..
A karikatúrát Léphaft Páltól, az egyik legnagyobb vajdasági (és egyetemes)magyar karikaturistától "loptuk". Reméljük, megbocsát nonprofit blogunknak.A lista is karikatúraszerű: kissé eltúlzott, néhányunkra igaz, másokra meg nem. Bálint Csaba szerzőtársunk közel négy évvel…..
micz 2012.05.24 19:49:49
@Styxx: Nekipicsizett a banderanak! Nagyon jó a poszt, valaki linkelte már a vajmagyar-magyar szótárt, az elég korekt, nehéz újat mondani, de hajrá!
Robogó Hol az akksi? 2012.03.07 10:00:00
Előfordul, hogy közös kalandjaink vannak a Winklerrel. Tegnap például áthívtam, hogy mutassak neki valamit, aminek apropója és tárgya az az apróság, hogy én is vettem egy XJR-t. Méghozzá nem is ezerkettest, hanem ezerhármast, sőt fekete is, nem kell átfényezni.96-óta recskázok…..
micz 2012.03.08 00:46:07
@Jetstream: @maadve: Ez nagyon jól hangzik, csak kár, hogy ha Winkler Vinojának a nevén kívül van valami közös a linkben szereplő robogóval akkor az nem az aksi helye. Pont ugyanolyan Vinom van mint neki, mikor vettem tök véletlen láttam meg hogy hol az aksi. Az ülés alatti középső idom (nálam) 1 csavarral bontható, és a mögött van kis dobozkában. Ha nem sietek 4 perc a kiszerelés összerakással. Csak azért írtam le, hogy ha valaki ki akarja szedni egy ilyen Vinobol az aksit, az idomok leszerelésével ne jusson el addig a piros nyilas képig. :)
Sabc továbbra is a Mercury Cougarral küzd, és amíg vár egy-egy alkatrészre, leveleket ír. Ez duplán jó: én utálok telefonálni, és ha Sabc rákezdi a lengőkarokkal meg kormányhardykkal, tíz perc után kómába esek. A másik jótétemény, hogy a csávó tud írni. Néha azért még…..
Van, kinek szemét, van, kinek kincs. A Classified Moto szereti felforgatni a rozsdás vaskupacokat, bízva abban, hogy menthető dolgok vannak benne. Így születnek gyönyörű motorjaik, de szemétből teremtenek csodát lakberendezési tárgyaikkal is. Nézzék meg a videót, talán kedvet…..
Ronaldo, Ronaldinho és Adriano vágósúlyban, Socrates kórházban. Mi folyik Brazíliában? Elkallódott magyar futballzsenikből sajnos mi sem állunk rosszul (Kocsis Lajos, vagy éppen Törőcsik András neve hallatán mindig nagyot sóhajthatunk), de Brazíliában nem csupán zsenikkel van…..
IDDQD Post-it tetris 2011.09.26 23:29:04
A nagy francia postit-háború idény nyáron tört ki, zajlott le, majd múlt el, és merült feledésbe néhány nap alatt. A Ubisoft Monteruil és a szembeszomszéd BNP Bank munkatársai napokig szórakoztatták egymást, az utcába betévedőket, meg az internet népét azzal, hogy színes…..
micz 2011.09.27 11:56:33
@Savior: Biztos mer a már a 6. szinten voltak és gyorsan potyogott...
Az MTVA zseniális reklámkampányba kezdett, hogy megmutassa amije van, és azt is, hova tart. A Paint-tanfolyam mentőfeladatának tűnő plakát szerint egyenesen az égbe, vagy még tovább. Ha elhisszük, hogy az emelkedés nem csak a bukás előtti pillanat, hát a stratoszférában lesz a…..
  Itt még görbe az eleje Muszáj volt vennem valami ezért. Az idei mopedrally szigorú: csakis 50 köbcentit engednek meg, persze megértem, mert egy négyütemű 125-össel még jó is lehetne. Ez pedig maga a segédmotoros pokol, nem vitás. Kénytelen voltam keresgélni. Természetesen…..
Hajónapló Hétfő. 2011.05.09 21:52:00
 Gyors leszek, mert esek szét a fáradtságtól és ragad le a szemem, szóval kotrok aludni mindjárt. Nagyjából összeállt a motor és az irányváltó működtetés átalakítása. Holnap festem, ha hamar szárad tán fel is építem, bár esőkkel ijesztget a meteorológia, majd…..
A Born Free az egyik legszimpatikusabb amerikai motoros buli. Hangulata egyedi, semmi köze a sturgisi és daytonai nyugdíjas-özönhöz. Nem óriási bazár, hanem aránylag bensőséges mulatság az old-school chopperek és bobberek szerelmeseinek. Az akciót Amerikában is alig ismerik, de ha…..
Bikmakk és Styxx közös sorozata (1. rész ←) (2. rész ←) Hogy ne nézz teljesen hülyén, ha egy társaságban hozzá kellene szólnod. Hogy valaki fel merje tenni helyetted a legegyszerűbb kérdéseket. Hogy tudd, mi a téma. Ez itt a jó útra tért szlavofóbok…..
A Juventus általános igazgatója, Beppe Marotta, úgy véli a csapatnak szüksége van az újraformálódásra a következő szezon előtt, valamint elismerte Bastos és Pirlo iránti érdeklődését. A vasárnapi 2-0-ás győzelem a Roma ellen reményt ad a Juventusnak, hogy jövőre is…..
Bikmakk és Styxx közös sorozata (Első rész ←) Hogy ne nézz teljesen hülyén, ha egy társaságban hozzá kellene szólnod. Hogy valaki fel merje tenni helyetted a legegyszerűbb kérdéseket. Hogy tudd, mi a téma. Ez itt a jó útra tért szlavofóbok kiskátéja, a…..
Hajónapló Hétfő. 2011.04.04 19:23:00
 Reggel nekivágtam a városnak, hogy kicserélem a sárga LED-eket, pirosra. Már előre felidegesítettem magam, ugye a régi szocialista beidegződések (juteszembe; 'Ááá prilisnégyről szóljona zének', 'Felszaba dulva zengjea nép!' 'Érctorkok harsogva zúgjáka szélnek' Felszaba…..
Az internet elterjedésében úttörő szerepet játszott a pornográf tartalom. Többnyire unatkozó fiatal férfiak, főiskolások, egyetemisták, irodisták szórakozgattak nénis képek nézegetésével munka vagy tanulás helyett. (Ma már persze ilyen haszontalan netezgetést elképzelni sem…..
A Suzuki Gemma név ma már egy hiper über futurisztikus robogót takar – olyat, amelyre maga Dredd Bíró is szívesen ülne fel, hogy széjjeltapossa vele a nyomorult bűnözőket. Például a robogós gyorshajtókat.  Nem volt azonban ez mindig így: ahogy az autóiparban, néha a…..
Előzmények:Bevezető részA Szarajevói LokiA II. Világháború végét követő évben, 1946-ban, két egyesület összevonásával (Sloboda és Udarnik) Torpedo néven alakult meg a focicsapat. A névválasztás egy Szovjetunióból visszatért szarajevói atyafinak köszönhető, akit…..
micz 2010.12.03 10:33:31
@Styxx: Na milyen jó ötlet! A következő sorozat az ex-YU stripkultuszról szólhatna, bár az akár külön blognak is elég anyag lenne (bocs, csak vicc..)Zagor, Blek, Komandant Mark,..., na és persze Alan Ford! Aki bírja a szlávot, vagy csak nosztalgiából:

www.stripovionline.com

ÚÚ de off volt ez.. és pont a Sarajevo postba.. ne haragudjatok!
Előzmények: Háborús rock a javából - Új Primitivizmus 3. rész Ostrom alatti abszurd humor - Új Primitivizmus 2. rész Bosnyák válasz a punkra - Új Primitivizmus 1. rész Az amerikai gengszter rap zene világában a zömében New York-i székhelyű, ún. „keleti parti”…..
micz 2010.10.19 23:18:39